C. Liégeois “Venezia Corsato” kahvipavut -40%! Tutustu

Kahvimatka. Italia

Kaikki tietävät Italian kahvin legendin, vaikka tässä maassa ei kasva edes kahvipuita. Kaikki alkoi 1500-luvulla, kun Venetsian kauppiaat esittelivät yleellisen kahvijuoman koko Euroopassa, kun taas 1800-luvun loppuvaiheessa italialaiset jättivät kahvimaailmaan vielä isomman merkin - silloin syntyi legendaarinen espressokulttuuri.

Kahvimatka. Italia

Kaikki tietävät Italian kahvin legendin, vaikka tässä maassa ei kasva edes kahvipuita. Kaikki alkoi 1500-luvulla, kun Venetsian kauppiaat esittelivät yleellisen kahvijuoman koko Euroopassa, kun taas 1800-luvun loppuvaiheessa italialaiset jättivät kahvimaailmaan vielä isomman merkin - silloin syntyi legendaarinen espressokulttuuri.

Sanalla espresso on monia tarkoituksia:

01.
Suosituin kahvijuoma, joka toimii pohjana myös muille suosituille kahvijuomille, americanosta latte macchiatoon.
02.
Paahto- ja jauhatusmenetelmä, joka on luotu erityisesti espressokoneita varten; tämän takia tätä sanaa näkee usein kahvipakkauksessa.
03.
Nykypäivän kahvijuojien suositun kahvinvalmistusmenetelmä.

01.

Suosituin kahvijuoma, joka toimii pohjana myös muille suosituille kahvijuomille, americanosta latte macchiatoon.

02.

Paahto- ja jauhatusmenetelmä, joka on luotu erityisesti espressokoneita varten; tämän takia tätä sanaa näkee usein kahvipakkauksessa.

03.

Nykypäivän kahvijuojien suositun kahvinvalmistusmenetelmä.

Kahvipavut ja jauhettu kahvi Italian tyyliin

Sellainen kahvi on yleensä tummempipaahtoinen ja pakkauksessa voi nähdä sanan "espresso". Pidempi paahtoaika tekee siitä täydellisen espressokahvikoneille ja kahvikeittimille. Se on myös vähemmän happama ja sille on ominaiset kitkerät vivahteet - sellaisen kahvin maku muistuttaa tummaa suklaata, mausteita ja puuta. Mitä pidempään papuja paahdetaan, sitä enemmän öljyjä sieltä pääsee - tämän tuloksena valmiin juoman koostumus on täyteläinen. Jos näet jauhetun kahvin pakkauksessa sanan "espresso", se tarkoittaa, että jauhatus on hienompi joten kahvin parhaat ominaisuudet tulevat esiin nopeammin uuton aikana.

MYYTTI

Ovatko espressopavut tarkoitettu eksklusiivisesti espressoa varten?

Jos näet sanan "espresso" kahvipakkauksessa se tarkoittaa, että se sopii espresson valmistukseen - sen paahtoaste on hieman tummempi ja/tai sen jauhatus on hienompi. Sellaisia papuja voi käyttää kaikenlaisien kahvijuomien valmistamiseen: espressosta ja mustasta kahvista maitopohjaisiin juomiin.

Sertifioitu italialainen espresso

Espressokahvijuoma on todellinen Italian symboli. Yksi maaginen siemaus oikein valmistettua espressoa paljastaa sen syvän ja monipuolisen maun. Lisäksi se toimii pohjana monille muille espressokoneella valmistettaville kahvijuomille. Italian espresson alkuperän säilyttämiseksi Italialainen Espressoinstituutti on asettanut selvät vaatimukset oikeanlaiselle espresson valmistukselle.

  • Jauhetun kahvin määrä 7 g ± 0,5
  • Veden lämpötila (kahvikoneesta) 88°C ± 2°C
  • Juoman lämpötila kupissa 67°C ± 3°C
  • Pumpun paine 9 barai ± 1
  • Uuttoaika 25 s ± 5 s
  • Viskositeetti 45°C > 1,5 mPa s
  • Rasvasisältys > 2 mg/ml
  • Kofeiinipitoisuus < 100 mg/cup
  • Juoman määrä kupissa (mukaanlukien crema) 25 ml ± 2,5
Sertifioitu italialainen espresso

MYYTTI

Onko espresso tosiaan vahvin olemassaoleva kahvijuoma?

Kofeiinipitoisuus kupissa riippuu siitä, kuinka pitkään kahvi on ollut kosketuksessa veden kanssa. Espresson tapauksessa sen uuttoaika on yhteensä vain 25 s ± 5 s. Tämä tarkoittaa, että suoraan kuppiin tai suodatinkahvinkeittimellä valmistetussa kahvissa on varmasiti enemmän kofeiinia!

Italialaiset kahvinvalmistusmenetelmät

01.

Täysautomaattiset espressokoneet

Kupillinen täydellistä italialaista espressoa vaatii oikeanlaisen espressolaitteiston. Puhutaan nyt paineelle perustuvista kahvikoneista, jotka käyttävät kahvinvalmistuksen aikana 9 barin painetta. Ensimmäisen espressokoneen patentoi Angelo Moriondo, italialainen keksijä Turinista, vuonna 1884. Nykyään voit valita laajasta valikoimasta puoliautomaattisia kahvikoneita tai nauttia kätevästä täysautomaattisesta koneesta, joka valmistaa lempijuomasi yhdellä napin kosketuksella.

02.

Puoliautomaattiset (manuaaliset) espressokoneet

Jos eksperimentoit ja haluat tuntea itsesi todellisena kotibaristana, suosittelemme puoliautomaattista espressokonetta. Sen avulla voit valmistaa täydellisen espresson kotoasi poistumatta. Tällä tavalla valmistettu kahvi paljastaa sen pavuissa piilevän maun syvyyden. Sen lisäksi ovat tällaiset esprssokoneet oikein kauniit, joten ne koristavat jopa yleellisimpiä koteja.

Puoliautomaattiset (manuaaliset) espressokoneet

03.

Mutteripannut

Vuonna 1933 Alfonso Bialettin keksimät mutteripannut ovat nyt todelliset italialaisen kahvin ikoonit, Italian kahviperinteen erottamaton osa. Vaikka näissä pannuissa valmistettua kahvia sanotaan usein espressoksi, se ei ole ihan totta. Mutteripannuissa käytettävä paine on ainoastaan 1,5 baria. Valmistettu juoma muistuttaa jossain määrin espressoa - maku on intensiivinen, koostumus on täyteläinen ja maussa paljastuvat kitkerät vivahteet. Mutteripannussa valmistetussa kahvi sopii hyvin perinteisen kahvin ystäville.

MYYTTI

Valmistavatko espressokoneet vain espressoa?

Espressokoneet eivät ole luotu eksklusiivisesti espresson ystäviä varten. Ne valmistavat myös kaikkia muita espressopohjaisia juomia - mustasta kahvista ja americanosta latte macchiatoon ja cappuccinoon saakka.

Italialaistyylinen kahvi