Kuinka ylläpidät automaattista kahvikonettasi?

Kahvinkeittimien hoitotuotteet

Kahvinkone, joka valmistaa kupillisen hyvää kahvia joka päivä, ansaitsee hyvän ylläpidon. Muista tärkeimmät vaiheet, jotta se pysyy puhtaana ja valmistaa sinulle aina laadukasta kahvia.

Vesijärjestelmän kunnossapito

Yksi yleisimmistä kahvinkeittimen vikojen syistä on kalkin kertyminen järjestelmän sisään. Siksi suosittelemme käyttämään säännöllisesti kalkinpoisto-ohjelmaa ja vaihtamaan vedensuodatinta. Vedensuodattimet eivät vain estä kalkkikiveä ja pehmennä vettä, mutta parantavat myös veden makua. Ja koska vesi on yksi kaikkien kahvijuomien välttämättömistä aineosista, vedensuodattimet parantavat myös kahvin makua.

Tietoa kalkinpoistosta

Kahvikoneen kalkinpoistoaine

- Automaattisissa kahvikoneissa on integroitu kalkinpoisto-ohjelma, joten kahvikone ilmoittaa, milloin on tarve kalkinpoistolle. Kuinka kahvikone määrittää kalkinpoiston tarpeen? Kahvikone ei tunnista automaattisesti veden kovuutta. Tarve ja aikaväli määräytyy ohjelmoidun veden kovuuden perusteella. Oletuksena se on yleensä asetettu kovimmalle tasolle. Joten, kun ostat kahvikoneen, on tärkeää muistaa tarkistaa veden kovuus ja ohjelmoida se vastaavasti.

- Muista poistaa vedensuodatin ennen kalkinpoistoa (jos käytät sitä).

- Suosittelemme, että suoritat kalkinpoisto-ohjelman käyttämällä kalkinpoistoaineita (kalkinpoistoneste tai kahvinkeittimiin sopivia tabletteja). Vältä etikan, sitruunahapon tai soodan käyttöä: kun tiiviste on liian heikkoa, se ei poista kaikkea kalkkia; jos se on liian vahvaa, se vaurioittaa kahvikonetta.

- Noudata kahvikoneen käyttöohjeita, muuten voi olla vaarana, että prosessi suoritetaan väärin. Jos kalkinpoisto tehdään väärin, kahvikone ei ymmärrä, että sille on tehty kalkinpoisto, joten se pyytää kalkinpoistoa uudelleen.

Tietoa vedensuodattimista

- Tärkeää on käyttää paitsi vedensuodatinta (varsinkin jos vesi on alueellasi kovaa), mutta myös vaihtaa se säännöllisesti. Useimmat valmistajat valmistavat vedensuodattimia, jotka kestävät 1,5 - 3 kuukautta, riippuen veden kovuudesta ja siitä, kuinka paljon kahvikonetta käytetään (tarkemmin käytetyn veden määrästä). Joten älä ylläty, jos kone muistuttaa sinua suodattimen vaihtamisesta kuukauden kuluttua ja seuraavan kerran kahden kuukauden jälkeen.

- Jos kahvikoneessasi on suodattimen asennus- ja vaihto-ohjelmat, varmista, että käytät niitä asennettaessa ja vaihdettaessa vedensuodatinta. Muuten kone ei "ymmärrä", että käytät tai vaihdat suodatinta (ellei kahvikoneessa ole vedensuodattimen anturia). Jos koneessasi ei ole näitä ohjelmia, muista vaihtaa vedensuodatin vähintään kahden kuukauden välein. Suosittelemme, että sinulla on aina ylimääräinen vedensuodatin, jotta voit vaihtaa sen oikeaan aikaan ja välttää kalkin muodostumista.

- Jos käytät vedensuodatinta, useimmissa kahvikoneissa kalkinpoistoa tarvitaan paljon harvemmin (tai ei koskaan). Mutta huomaa: jos kahvikoneesi ei "pyydä" kalkinpoisto-ohjelmaa tai käytät sekä vaihdat vedensuodatinta säännöllisesti, suosittelemme kuitenkin suorittamaan kalkinpoisto-ohjelman vähintään kerran vuodessa.

Uutinyksikön kunnossapito

Kahvikoneen puhdistustabletit

On tärkeää puhdistaa uutinyksikkö oikein, jotta kahvi olisi aina aromaattinen, raikas ja täyteläinen. Uutinyksikön ylläpitäminen ehkäisee myös kahviporojen tai öljyjen kerääntymisen kahvikoneen sisälle.

Tietoa automaattisesta puhdistusohjelmasta:

- Useimmissa automaattisissa kahvikoneissa on integroitu puhdistusohjelma, jonka avulla kahviöljyt poistetaan uutinyksiköstä. Kahvikoneet ilmoittavat yleensä, kun tätä ohjelmaa tarvitaan - sinun on vain käynnistettävä se.

- Puhdistusohjelma käyttää erityisiä tabletteja (joita kutsutaan usein "puhdistustableteiksi", mutta älä sekoita niitä kalkinpoistotabletteihin!). Kahvikoneesta riippuen nämä tabletit asetetaan ohjelman aikana jauhetun kahvin säiliöön tai suoraan uutinyksikköön.

- Muista noudattaa ohjeissa kuvattuja vaiheita ja aseta puhdistustabletti vain pyydettäessä (ei ennen ohjelmaa, vaan sen aikana).

Uutinyksikön puhdistaminen manuaalisesti:

- On tärkeää muistaa puhdistaa uutinyksikkö. Yksikään kone ei "pyydä sitä". Tämä osa on puhdistettava kaikissa kahvikoneissa paitsi JURA-malleissa.

- Suosittelemme uutinyksikön puhdistamista kerran kuukaudessa. Sammuta ensin kahvikone, vedä sitten uutinyksikkö ulos, huuhtele se huoneenlämpöisella vedellä ja kuivaa.

- Suosittelemme myös, että voitelette yksikön liikkuvat osat erityisrasvalla, ennen kuin asetat sen takaisin kahvikoneeseen.

Maitojärjestelmän kunnossapito

Kahvikoneen maitojärjestelmän puhdistaja

Maitovaahdon täydellisen koostumuksen ja maun saavuttamiseksi on tärkeää huolehtia maitojärjestelmästä kunnolla ja käyttää muutama minuutti päivittäin sen puhdistamiseen.

- Useimmissa automaattisissa kahvikoneissa on integroitu automaattinen maitojärjestelmän huuhtelu- ja puhdistusohjelma. Puhdistusohjelman aikana käytetään antibakteerisia nesteitä bakteerien poistamiseen ja järjestelmässä olevan rasvan poistamiseen.

- Integroiduista automaattisista ohjelmista huolimatta suosittelemme, että otat maitojärjestelmän/suuttimen irti päivittäin ja huuhtelet se huolellisesti. Käyttämällä sopivia harjoja on helppo puhdistaa jopa kaikkein pienimmätkin osat (kuten maitoputken sisäpuoli).

- Jos kahvikoneessasi on manuaalinen vaahdotin, muistathan, että se on irrotettava ja se on huuhdeltava jokaisen maitomaisen juoman valmistuksen jälkeen.

- Vinkki: Jos huomaat, että maidon vaahdottaminen on vaikeampaa ja eikä se saavuta täydellistä koostumusta, se on merkki siitä, että sinun on puhdistettava maitojärjestelmä. Ensimmäinen vaihe on huuhdella järjestelmä/suutin huolellisesti käsin (voit upottaa muutaman minuutin ajaksi osat veteen, jossa on sekoitettuna antibakteerista nestettä). Toinen vaihe on tarkistaa kalkinpoiston tarve (kun vesijärjestelmä tukkeutuu, höyryn virtaus vähenee ja maito ei vaahtoudu kunnolla).

KahviKaverit auttavat mielellään milloin vain

Jos olet vielä epävarma kahvikoneesi kunnossapidosta tai käytettävistä tuotteista, kahvikaverit neuvovat mielellään kaiken vielä yksityiskohtaisemmin.

Olkoon kahvikoneellasi pitkä käyttöikä ja valmistakoon se kuormallisia herkullista kahvia!