VIIKON TARJOUS

Kahvi

More than 100 different coffees, for all preparation methods and coffee machine models

VAU kahvit

VAU kahvit
  • vau

Kahvipavut Caprisette Fragrante, 1 kg

24.90 
  • vau

Kahvipavut Caprisette Belgique, 1 kg

19.92  24.90  -20%
  • vau

Kahvipavut Caprisette Professional, 1 kg

24.90 
  • vau

Kahvipavut Caprisette Italiano, 1 kg

26.90 

Uudet kahvit valikoimissamme

Uudet kahvit valikoimissamme

Usein kysyttyä

Mikä on kylmähaudutettu kahvi eli Cold Brew?

Cold brew - kylmähaudutettua kahvia. Jauhettuun kahviin kaadetaan kylmää vettä ja annetaan sen kypsyä useita tunteja. Sen voi valmistaa itse ilman mitään laitteita: annostellaan karkeasti jauhettua laatukahvia kylmällä vedellä (suhteessa 1: 5, ja jos haluamme valmistaa laimennettavan tiivisteen - suhteessa 1: 2). Jätämme useiksi tunneiksi kypsymään viileässä paikassa. Sen jälkeen voimme nauttia siitä jopa muutaman viikon. Jos emme halua "leikkiä sakeuttamisella", voimme ostaa erityisen Cold Brew -kahvityökalun.
Kylmähaudutettu kahvi on erityisen suosittu lämpimän kauden aikana, koska se on erittäin tuoretta, vahvistavaa (runsaasti kofeiinia) ja makeaa. On erityisen maukasta juoda juuri sellaisena tai maustettuna jäätelöllä. Kylmähaudutettua kahvitiivistettä käytetään myös jälkiruokien maustamiseen.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Kofeiini: Minkälaisella kahvilla on eniten sitä?

Suurin osa kofeiinista löytyy robusta kahvipavuista - kaksi kertaa enemmän kuin arabicapavuista. Siksi seoksessa, joka sisältää robustaa, 100% robusta-kahvia tai pikakahvia (joka on pääosin valmistettu robustasta), on enemmän kofeiinia kuin 100% arabica-kahvia.
Kofeiinin määrä riippuu myös kahvin valmistusmenetelmästä. Kofeiini liukenee veteen, joten mitä pidempi kahvin ja veden suhde, sitä enemmän kofeiinia on kahvissa. Joten pieni espressokuppi versus kahvikuppi, jossa vettä kaadettiin yksinkertaisesti jauhetun kahvin päälle; jälkimmäisessä on enemmän kofeiinia. Jos ajatellaan maun kannalta, asia voi kääntyä toistepäin.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mitkä kahvipavut sopivat parhaiten automaattisiin kahvikoneisiin?

Kaikki kahvipavut, paitsi maustetut, soveltuvat käytettäväksi automaattisissa kahvikoneissa. (Maustetut pavut vahingoittavat kahvimyllyä) Kaikki riippuu ihan yksilöllisestä mausta. Muista vain, että kevyemmin paahdetut pavut, jotka on enemmän suunniteltu suodatinkahvinkeittoon, voivat olla paljon korkealaatuisempia, kun ne valmistetaan automaattisen espressokeittimen lävitse. Olisi kuitenkin parempi valita keski- tai tummapaahdetut kahvipavut, jotta maku olisi miellyttävämpi. Jotkut kahvinvalmistajat, jopa ilmoittavat pakkauksessaan, että kahvi on paahdettu erityisesti espressokahvinkeittimille tai automaattisille kahvikoneille.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mitkä ovat tärkeimmät kahvilajikkeet?

Kahvilajikkeita on monenlaisia, mutta yleisimmät ja suosituimmat ovat nämä kolme: Arabica, Robusta ja Liberica.
Arabica:
Arabica-kahvipuita on paljon vaikeampaa kasvattaa kuin Robusta tai Liberica puita. Ne ovat erityisen herkkiä kylmälle, lämpötilaeroille, ne tarvitsevat varjoa ja suurempia korkeuksia. Arabica-kahvimarjojen kypsymisessä kehittyvä makupaletti on kuitenkin rikkain. Arabica-alalajeja on lukuisia, ja niillä kaikilla on omat erityiset makuominaisuutensa. Hallitsevat makeat ja happaman hedelmäiset marjaiset makuvivahteet.
Robusta:
Robusta-kahvipuut eivät ole yhtä herkkiä kuin Arabica. Ne ovat paljon vastustuskykyisempiä ilmasto-olosuhteille ja tuholaisille. Siksi ne ovat paljon halvempia ja helpommin kasvatettavissa. Makupaletti on kapeampi. Robustassa on kaksi kertaa enemmän kofeiinia kuin Arabicassa. Sitä käytetään enimmäkseen kahviseoksissa ja harvemmin yksinään. Robusta antaa paksuutta ja täyteläisyyttä, vahvemman kofeiinipotkun ja katkeruuden kahviseoksessa. Katkerat ja intensiiviset makuvivahteet dominoivat.
Liberica:
Liberica on vähiten suosittu näistä kolmesta lajista, koska sillä ei ole sellaisia makuominaisuuksia kuin Arabicalla tai Robustalla. Libericaa käytetään pikakahvin valmistamiseen.
Kuinka erottaa Arabica, Robusta ja Liberica?
Arabica-, Robusta- ja Liberica-pavut voidaan erottaa myös ulkonäöllisesti. Arabica-pavut ovat muodoltaan pitkänomaisia, ja niiden keskellä on aaltoileva raita. Robusta-pavut ovat muodoltaan pyöreitä, pienempiä, keskellä oleva raita on suora. Liberica-pavut ovat paljon suurempia kuin Arabica tai Robusta.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Tietoa kahvista

‚ÄúKahviKaverin‚ÄĚ kahvivalikoima on eritt√§in laaja: maailmanlaajuisesti tunnetuista br√§ndeist√§ pieniin paikallisiin paahtimoihin saakka, hetki sitten paahdetuista kahvipavuista kahvikapseleihin, tyynyihin tai tabletteihin, kahvisekoituksista ainutlaatuisiin¬†specialty kahveihin. Miten valita oikea kahvi?

Riippuen kahvista

Riippuen kahvin valmistusmenetelm√§st√§, voit valita laajasta valikoimasta kahvia:¬†kahvipavut,¬†jauhettu kahvi,¬†pikakahvi,¬†kahvikapselit,¬†kahvitabletit¬†tai¬†kahvityynyt. √Ąl√§ kuitenkaan unohda, ett√§ maukkaimman kahvin saat k√§ytt√§m√§ll√§ vastajauhettuja papuja. Miss√§ vain mahdollista, suosittelemme ostamaan vastik√§√§n paahdettuja kahvipapuja ja jauhamaan ne erikseen ennen jokaista juomaa (paitsi tietenkin jos sinulla on t√§ysautomaattinen kahvikone, joka tekee t√§m√§n puolestasi!)...

Lue lisää

Riippuen kahvilajikkeesta

Kun olet p√§√§tt√§nyt mink√§tapaista kahvia haluat, harkitse my√∂s sen lajiketta. Pakkauksessa n√§kee usein kahta sanaa: ‚Äúarabica‚ÄĚ ja ‚Äúrobusta‚ÄĚ. Suurin osa kahvin yst√§vist√§ on kuullut molemmista ainakin kerran, mutta useimmat ei osaa selitt√§√§ mit√§ ne tarkoittavat ja mik√§ on niiden ero.

Molemmat sanat viittaavat kahvilajikkeeseen.¬†Arabica¬†lajike on kalliimpi, sille on ominaista nyannssikkaampi maku joka ei aina edes muistuta perinteist√§ kahvin makua. Se kasvaa korkeammalla vuoristossa ja on herkempi ilmasto-olosuhteille ja ymp√§r√∂iv√§lle luonnolle, joten sen matka on kuusi kertaa hankalampi kuin robustalla. Nyky√§√§n arabica ja laadukas kahvi ovat synonyymej√§. Sen poikkeuksellisen maun takia monet ihmiset etsiv√§t kahvia jonka paketissa lukee ‚Äú100% arabica‚ÄĚ.

Robusta¬†kasvaa matalammalla, on v√§hemm√§n herkk√§ tuholaisille ja siin√§ on kaksi kertaa niin paljon kofeiinia kuin arabica kahvissa. Vaikka robustan kasvattaminen on paljon halvempaa, sit√§ ei nautita koskaan sellaisenaan ‚Äď noh, paitsi Vietnamissa, miss√§ siihen sekoitetaan maitotiivistett√§. Useimmiten robustaan sekoitetaan arabicaa. Robusta on se joka antaa kahville klassisen maun, johon olemme tottuneet, nimitt√§in se vahvempi ja kitker√§mmill√§ vivahteilla. Jos n√§et paketissa sanat ‚Äúsekoitus (arabica 70% / robusta 30%)‚ÄĚ niin voit odottaa juuri sellaista makua.

Palaten arabicaan, kannattaa huomioida arabican sekoituksiin ja¬†single-origin¬†arabica kahveihin. Sekoitusten maku on hennompi, ei niin eloisa kuin¬†single-origin¬†kahveilla. Korkeimman laadun¬†single-origin¬†kahveja sanotaan¬†specialty¬†kahveiksi ‚Äď niihin kuuluvat jotkut maailman hienoimmat kahvit ja niille on ominaista enemm√§n ep√§tavallisia, ainutlaatuisia makuja. Sellaista kahvia arvostavat eritt√§in intohimoiset kahvistelijat.

Ennen kuin teet päätöksesi, että ostatko 100% arabica kahvia (sekoitusta tai single-origin) vai sopiiko makuusi paremmin arabican ja robustan sekoitus, harkitse käyttämääsi valmistusmenetelmää. Sekoituksien (sekä 100% arabica että arabica + robusta) maut tulevat parhaiten esiin täysautomaattisilla koneilla, puoliautomaattisilla koneilla ja mutteripannuilla. Jos tykkäät suodatinkahvista tai erilaisista kahvinvalmistustyökaluista, paras vaihtoehtosi olisi single-origin kahvi: jokainen uusi kahvinkeitin paljastaa sellaisen kahvin eri puolen. Jos päätät kokeilla specialty kahvia, ei tarvitse murehtia valmistusmenetelmää: kaikki valmistusmenetelmät varmasti sopivat siihen.

Riippuen paahtoasteesta

Riippuen mieluisasta valmistusmenetelm√§st√§, valitse¬†tummempi¬†tai¬†vaaleampi¬†paahtoiset pavut. J√§lkimm√§iset sopivat parhaiten suodatin tai¬†pour-over¬†menetelmiin, kun taas¬†keski‚Äď tai tummempipaahtoiset pavut ovat t√§ydelliset espressokoneisiin tai mutteripannuihin. Sinun kannattaa my√∂s muistaa, ett√§ vaaleampipaahtoisempi kahvi on yleens√§ hedelm√§isempi ja happamampi, samalla kun mit√§ tummempi paahto sit√§ kitker√§mpi juoma.

Riippuen kahvialueesta

Voit hyvin arvata kahvin makumaailman vaikka sit√§ ei ole paketissa kerrottu ‚Äď sinun t√§ytyy tiet√§√§ vain mist√§ kahvi on per√§isin. Eri maanosissa kasvatetulle kahville on ominaiset erilaiset makuvivahteet.

Afrikkalainen kahvi on yleensä happamampi, siitä löydät todennäköisemmin sitruunan, herukan, mustikan, limen vivahteita, kuten myös muita matalammalla pH:lla kahville ominaisia makuja.

Kitkerät, mausteisemmat maut ovat tavallisia aasialaisessa kahvissa. Dominoivissa mauissa tuntuu erilaisia mausteita, puuta, tupakkaa ja tummaa suklaata.

Etel√§-Amerikkalainen¬†kahvi on eritt√§in hyvin tasapainossa: siit√§ l√∂yd√§t sek√§ suklaisia ett√§ hedelm√§isi√§ vivahteita. Jos haluat kokeilla t√§m√§n alueen kahvia, mieti my√∂s k√§sittelymenetelm√§√§: pestyll√§ (‚Äúwashed‚ÄĚ) menetelm√§ll√§ on kahvi happamampi, samalla kun kuiva menetelm√§ antaa kahville enemm√§n kitkeryytt√§.

Hieman korkeammalla kartalla,¬†Keski-Amerikassa, kahvista tulee ‚Äúraskaampi‚ÄĚ ja ilmaantuvat alueelle ominaiset makeat tupakan vivahteet. My√∂s erilaisten hedelmien ja p√§hkin√∂iden vivahteet ovat tavallisia.

Riippuen makuvivahteista

Suurimman osan kahvien kuvailusta l√∂ytyv√§t niiden makuvivahteet. On t√§rke√§√§ muistaa, ett√§ n√§m√§ eiv√§t ole keinotekoiset tai luonnolliset makuvivahteet ‚Äď puhutaan vivahteista, jotka esiintyv√§t kahvissa luonnollisesti, ihan kuten laadukkaan viinin maut. N√§m√§ eiv√§t my√∂sk√§√§n ole eloisat, hetimmiten tunnistettavat mustikoiden, karhunvatukan tai suklaan maut ‚Äď ne ennemmin saattavat muistuttaa n√§it√§ ruokia. T√§m√§ on my√∂s hyvin subjektiivinen! Se, mik√§ saa yhden ihmisen ajattelemaan mustikoita, saattaa olla toiselle ihan jotain muuta. Sellaisia makuvivahteita k√§ytet√§√§n vain kahvin makumaailman kuvailemiseksi. Jos n√§m√§ vivahteet ovat suklaiset tai p√§hkin√§iset, kahvi on kitker√§mp√§√§, mutta jos sen maku muistuttaa hedelmi√§ tai marjoja, valmiissa juomassa tuntuu makeaa ja happamaa makua. Joka tapauksessa voit yll√§tt√§√§ itse√§si ja l√∂yt√§√§ kahvisi maussa piilossa olevat ainutlaatuiset maut!