Myymälä on auki. Aukioloajat löydät täältä.

Kahvi

Yli 100 erilaista kahvia, kaikille valmistusmenetelmille ja kahvinkeitin malleille

Kahvi

VAU kahvit

Uudet kahvit valikoimissamme

Valitse sinulle sopivin kahvi

Alueittain
Kahvilajin mukaan
Kahvipaahdon mukaan

Tuotemerkkimme

Mikä on kylmähaudutettu kahvi eli Cold Brew?

Cold brew - kylmähaudutettua kahvia. Jauhettuun kahviin kaadetaan kylmää vettä…
Lue lisää

Cold brew - kylmähaudutettua kahvia. Jauhettuun kahviin kaadetaan kylmää vettä ja annetaan sen kypsyä useita tunteja. Sen voi valmistaa itse ilman mitään laitteita: annostellaan karkeasti jauhettua laatukahvia kylmällä vedellä (suhteessa 1: 5, ja jos haluamme valmistaa laimennettavan tiivisteen - suhteessa 1: 2). Jätämme useiksi tunneiksi kypsymään viileässä paikassa. Sen jälkeen voimme nauttia siitä jopa muutaman viikon. Jos emme halua "leikkiä sakeuttamisella", voimme ostaa erityisen Cold Brew -kahvityökalun.
Kylmähaudutettu kahvi on erityisen suosittu lämpimän kauden aikana, koska se on erittäin tuoretta, vahvistavaa (runsaasti kofeiinia) ja makeaa. On erityisen maukasta juoda juuri sellaisena tai maustettuna jäätelöllä. Kylmähaudutettua kahvitiivistettä käytetään myös jälkiruokien maustamiseen.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Kofeiini: Minkälaisella kahvilla on eniten sitä?

Suurin osa kofeiinista löytyy robusta kahvipavuista - kaksi kertaa enemmän…
Lue lisää

Suurin osa kofeiinista löytyy robusta kahvipavuista - kaksi kertaa enemmän kuin arabicapavuista. Siksi seoksessa, joka sisältää robustaa, 100% robusta-kahvia tai pikakahvia (joka on pääosin valmistettu robustasta), on enemmän kofeiinia kuin 100% arabica-kahvia.
Kofeiinin määrä riippuu myös kahvin valmistusmenetelmästä. Kofeiini liukenee veteen, joten mitä pidempi kahvin ja veden suhde, sitä enemmän kofeiinia on kahvissa. Joten pieni espressokuppi versus kahvikuppi, jossa vettä kaadettiin yksinkertaisesti jauhetun kahvin päälle; jälkimmäisessä on enemmän kofeiinia. Jos ajatellaan maun kannalta, asia voi kääntyä toistepäin.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Mitkä kahvipavut sopivat parhaiten automaattisiin kahvikoneisiin?

Kaikki kahvipavut, paitsi maustetut, soveltuvat käytettäväksi automaattisissa kahvikoneissa. (Maustetut pavut…
Lue lisää

Kaikki kahvipavut, paitsi maustetut, soveltuvat käytettäväksi automaattisissa kahvikoneissa. (Maustetut pavut vahingoittavat kahvimyllyä) Kaikki riippuu ihan yksilöllisestä mausta. Muista vain, että kevyemmin paahdetut pavut, jotka on enemmän suunniteltu suodatinkahvinkeittoon, voivat olla paljon korkealaatuisempia, kun ne valmistetaan automaattisen espressokeittimen lävitse. Olisi kuitenkin parempi valita keski- tai tummapaahdetut kahvipavut, jotta maku olisi miellyttävämpi. Jotkut kahvinvalmistajat, jopa ilmoittavat pakkauksessaan, että kahvi on paahdettu erityisesti espressokahvinkeittimille tai automaattisille kahvikoneille.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Mitkä ovat tärkeimmät kahvilajikkeet?

Kahvilajikkeita on monenlaisia, mutta yleisimmät ja suosituimmat ovat nämä kolme:…
Lue lisää

Kahvilajikkeita on monenlaisia, mutta yleisimmät ja suosituimmat ovat nämä kolme: Arabica, Robusta ja Liberica.
Arabica:
Arabica-kahvipuita on paljon vaikeampaa kasvattaa kuin Robusta tai Liberica puita. Ne ovat erityisen herkkiä kylmälle, lämpötilaeroille, ne tarvitsevat varjoa ja suurempia korkeuksia. Arabica-kahvimarjojen kypsymisessä kehittyvä makupaletti on kuitenkin rikkain. Arabica-alalajeja on lukuisia, ja niillä kaikilla on omat erityiset makuominaisuutensa. Hallitsevat makeat ja happaman hedelmäiset marjaiset makuvivahteet.
Robusta:
Robusta-kahvipuut eivät ole yhtä herkkiä kuin Arabica. Ne ovat paljon vastustuskykyisempiä ilmasto-olosuhteille ja tuholaisille. Siksi ne ovat paljon halvempia ja helpommin kasvatettavissa. Makupaletti on kapeampi. Robustassa on kaksi kertaa enemmän kofeiinia kuin Arabicassa. Sitä käytetään enimmäkseen kahviseoksissa ja harvemmin yksinään. Robusta antaa paksuutta ja täyteläisyyttä, vahvemman kofeiinipotkun ja katkeruuden kahviseoksessa. Katkerat ja intensiiviset makuvivahteet dominoivat.
Liberica:
Liberica on vähiten suosittu näistä kolmesta lajista, koska sillä ei ole sellaisia makuominaisuuksia kuin Arabicalla tai Robustalla. Libericaa käytetään pikakahvin valmistamiseen.
Kuinka erottaa Arabica, Robusta ja Liberica?
Arabica-, Robusta- ja Liberica-pavut voidaan erottaa myös ulkonäöllisesti. Arabica-pavut ovat muodoltaan pitkänomaisia, ja niiden keskellä on aaltoileva raita. Robusta-pavut ovat muodoltaan pyöreitä, pienempiä, keskellä oleva raita on suora. Liberica-pavut ovat paljon suurempia kuin Arabica tai Robusta.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Herkullinen kahvi on osa aamuisia rituaalejamme sekä elämämme tärkeitä hetkiä: jokapäiväiseen työelämään, intohimoisiin harrastuksiin, syvällisiin keskusteluihin. Sinun on myönnettävä, että kahvi on tärkeä osa elämääsi. Kahvin aromi, maku, vahvuus, jälkimaku riippuvat paitsi keittämismenetelmästä, mutta myös kahvin tyypistä (single origin arabica, arabica papujen sekoitus, arabican ja robustan sekoitus), viljelyolosuhteet, valmistusmenetelmät, paahtoaste. Koska huolehdimme kahvikavereistamme, tarjoamme erityisen laajan valikoiman kahvia tarpeidesi mukaan. Perinteisen kahvin ystäville tarjoamme korkealaatuisia single origin kahvipapuja ja kahviseoksia, jotka soveltuvat myös keittämiseen suoraan kuppiin. Kiireellisille – kahvitabletteja ja kapseleita puoliautomaattisiin ja kapselikoneisiin. Ne, jotka etsivät jääkahvia – frappe sekoitukset. Kahvimme valmistetaan vain korkealaatuisista kahvipavuista ja laaduista, joka on erinomaisen kahvin tärkein ainesosa. Kippis!