KANSAINVÄLINEN KAHVIPÄIVÄ
KANSAINVÄLINEN KAHVIPÄIVÄ

Moccamaster kahvinkeittimet

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Tietoa Moccamaster-kahvinkeittimistä

Moccamaster-kahvinkeittimet ovat ympäri maailmaa niin suosittuja ja tunnettuja, että tuotemerkin nimeä käytetään nykyään synonyyminä kaikille suodatinkahvinkeittimille. Viime vuosina suodatinkahvinkeitinten suosio on kasvanut ja sen myötä Moccamaster on kahvipiireissä yhä yleisempi keskustelunaihe.

“Elämä on liian lyhyt huonon kahvin juomiseen.” Tämä motto innoitti Gerard Smitin perustamaan alankomaalaisen Technivorm-nimisen yrityksen vuonna 1964. Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 1968, yritys kehitti maailman ensimmäisen Moccamaster-suodatinkahvinkeittimen, joka sai nopeasti miljoonia faneja ympäri maailmaa. Mikä sitten on tämän kahvinvalmistusvälineen ilmiömäisen menestyksen salaisuus? Sitä yritämme tässä tekstissä selvittää!

Miksi valita Moccamaster-kahvinkeitin?

Moccamasterin lämmitysvastus on vertaansa vailla, kuten kerta toisensa jälkeen täydellinen uuton kestokin. Moccamaster KBG Select -kahvinkeittimet sekä merkin muut mallit, kuten esimerkiksi Moccamaster Optio ja Moccamaster Automatic S sisältävät myös muita erinomaisia ominaisuuksia:

Moccamaster täyttää ECBC:n ja SCA:n viralliset standardit.

Kaikilla Moccamasterin valmistamilla kahvinkeittimillä on kahden tunnetun kansainvälisen kahvialan järjestön, ECBC:n (European Coffee Brewing Centre) ja SCA:n (Specialty Coffee Association), viralliset sertifikaatit. Nämä sertifikaatit myönnetään laitteille, jotka täyttävät Golden Cup -kahvistandardit. Niitä ovat muun muassa seuraavat:

Veden lämpötila 92–96 °C (ylläpitolämmön lämpötila: 80–85 °C).

Uuton kesto (4–6 minuuttia kahvipannullista kohden).

Uuton laadukkuus (kahvinporot kastuvat tasaisesti ja uutto pysyy tasalaatuisena kahvin valmistuksen aikana).

Uuton voimakkuus (liuenneiden kiintoaineiden mitattu kokonaismäärä (TDS)) on oltava 18–22 %.

Tällaisilla sertifikaateilla on tärkeä merkitys: ne myönnetään vain tuotteille, jotka ovat läpikäyneet laajan laadunvalvonnan ja lukuisia laboratoriotestejä.

Kestävät materiaalit. Kaikki Moccamaster Select -kahvinkeittimet valmistetaan korkealaatuisista ja kestävistä materiaaleista. Keittimet voidaan kierrättää ja niitä voidaan korjata. Ne eivät myöskään sisällä ftalaatteja ja ne ovat BPA/BPS/BPF-vapaita.

Hiljaisuus. Moccamaster-kahvinkeittimet toimivat erittäin hiljaisesti. Jos olet perheesi aamuvirkku, näillä kahvinkeittimillä valmistat herkullista kahvia herättämättä muita perheenjäseniä!

Valmistettu käsin. Ainutlaatuisesta muotoilustaan ja laajasta värivalikoimastaan tunnetut yllättävän kompaktit Moccamaster-kahvinkeittimet kootaan käsin Alankomaissa. Ei siis ihme, että nämä keittimet kiinnostavat etenkin laatua ja uniikkeja tuotteita arvostavia kahvin ystäviä. Pieni Moccamaster mahtuu lisäksi hyvin mihin keittiöön tahansa, ja Moccamasterin väriskaala on laaja: klassisesta valkoisesta, harmaasta tai mustasta kirkkaan punaiseen, vihreään tai ylelliseen harjattuun messinkiin. Eivätkä värit vielä tähän lopu – saatavilla on myös esimerkiksi vaaleanpunainen Moccamaster, sekä keltainen, oranssi, sininen, turkoosi tai hopeanhohtoinen Moccamaster!

5 vuoden takuu. Kaikilla Moccamaster-kahvinkeittimillä on valmistajan myöntämä 5 vuoden takuu, joka kertoo korkeimmasta mahdollisesta laadusta.

Miten Moccamaster-suodatinkahvinkeitintä käytetään?

Moccamaster-suodatinkahvinkeittimiä on erittäin helppo käyttää. Alta voit lukea laatimamme ohjelistan, jonka avulla pääset alkuun. HUOMAA: ennen kuin käytät uutta kahvinkeitintäsi, puhdista keitin valuttamalla sen läpi tavallista vettä.

  1. Varmista ensin, että virtakytkin on OFF-asennossa.
  2. Kiinnitä juoksuputki vesisäiliön yläosassa olevaan silikonitiivisteeseen (varmista kunnollinen kiinnitys).
  3. Kaada haluamasi määrä vettä vesisäiliöön ja aseta vesisäiliön kansi takaisin paikalleen.
  4. Aseta suodatinpaperi suodatinsuppilon sisään.
  5. Lisää suodatinsuppiloon jauhettua kahvia (käytä Moccamaster-mittaa tai esimerkiksi ruokalusikkaa).
  6. Aseta suodatinsuppilo kiinnikkeeseen ja aseta juoksuputki suppilon päälle.
  7. Varmista, että lasikannu on paikallaan.
  8. Kytke kahvinkeitin virtalähteeseen ja aseta virtakytkin ON-asentoon.
  9. Kahvin uutto alkaa: kun vesi on saavuttanut vaaditun lämpötilan, se alkaa nousta säiliöstä ylöspäin ja kulkee juoksuputken kautta suodatinsuppiloon.

Paras kahvi Moccamaster-kahvinkeittimille

Kahvin valmistus suodattamalla edellyttää, että kahvi on kosketuksissa veden kanssa melko pitkään. Siksi tätä valmistustapaa varten tarvitaan tietynlaista kahvia varmistamaan, ettei kahvin maku jää valjuksi tai ettei kahvista toisaalta tule liian voimakasta. Ensimmäiseksi kannattaa kiinnittää huomiota kahvin paahtoprofiiliin. Optimaalisen makuelämyksen varmistamiseksi suodatinkahvin ystävien kannattaa valita keskipaahtoista tai vaaleapaahtoista kahvia. Jotta maut pääsevät parhaalla tavalla esiin, jauhatuksen tulee olla keskikarkeaa tai karkeaa. Jos hämmennyit, älä huoli – kahvipakkauksissa on yleensä mainittu, millaiseen kahvinvalmistustapaan kyseinen kahvi parhaiten sopii. Löydät siis varmasti suodatinkahvinkeittimellesi sopivan kahvin!

Moccamaster-kahvinkeittimien puhdistaminen

Kahvinkeitin valmistaa herkullista kahvia ja palvelee vuosien ajan vain, jos sitä huolletaan hyvin. Siksi omasta Moccamasterista kannattaa pitää hyvää huolta.

Säännöllinen huolto. Puhdista kahvinkeittimen pinta säännöllisesti kostealla liinalla ja kuivaa laite. Lasikannu ja Moccamaster-suodatinsuppilo pestään käsin jokaisen käytön jälkeen. Valitse pesua varten hellävarainen astianpesuaine ja muista huuhdella lasikannu ja suppilo pesun jälkeen huolellisesti. Muistathan, että lasikannu ei kestä konepesua.

Kahviöljyjen poistaminen. Kahvi sisältää itse asiassa melkoisen määrän öljyä. Kun kahvia keitetään päivittäin, nämä öljyt muuttuvat lopulta öljykertymiksi, jotka kerääntyvät lasikannun reunoille ja Moccamaster-kahvinkeittimesi suodattimen pidikkeeseen. Siksi suosittelemme puhdistamaan lasikannun ja pidikkeen vähintään kerran kuussa. Parhaan mahdollisen tuloksen saat, kun käytät erityisiä puhdistustabletteja: laita tabletti lasikannuun, kaada sen päälle vettä, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele lopuksi huolellisesti puhtaalla vedellä. Voit toimia samoin puhdistaaksesi suodattimen pidikkeen.

Moccamasterin kalkinpoisto. Myös kahvinkeittimen kalkinpoisto on syytä suorittaa säännöllisesti: joka sadannen kahvinkeittokerran jälkeen (tai aina, kun suodatinpaperit loppuvat, sillä useimmat pakkaukset sisältävät 100 suodatinpaperia) tai vähintään kerran kolmessa kuukaudessa. Käytä kalkinpoistoon siihen tarkoitettua kahvinkeittimen kalkinpoistoainetta (muut kalkinpoistoaineet voivat vahingoittaa kahvinkeitintäsi tai niiden teho voi olla riittämätön kaikkien kalkkisaostumien poistamiseen). Kun olet suorittanut kalkinpoiston, valuta Moccamaster-kahvinkeittimesi läpi kaksi täyttä säiliöllistä vettä ennen kuin valmistat sillä kahvia. Näin pääset eroon kalkinpoistoaineen jäämistä.

Tärkeää! Kalkkisaostumat ovat yleisin syy kahvinkeittimen toimintahäiriöihin. Jos järjestelmään on muodostunut kalkkikertymiä, ne voivat hidastaa veden virtausta (ja joskus jopa estää veden virtauksen kokonaan) tai laskea veden lämpötilaa, jolloin valmistusprosessi ei toimi halutulla tavalla.

Lopuksi…

Toivottavasti opit jotain uutta Moccamaster-suodatinkahvinkeittimistä! Jos jokin kysymyksistäsi jäi vaille vastausta, älä epäröi ottaa yhteyttä KahviKaverin ammattilaisiin: olemme aina valmiita auttamaan!

Lue lisää