TOP-kahvitarjous

Kahvikoneet ja espressolaitteet kahvilaan

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Tietoa kahvikoneista ja espressolaitteista kahvilaan

Espressokeitin ammattikäyttöön on erikoisvalmisteinen, suorituskykyinen kahvinvalmistuslaite, joka on suunniteltu vastaamaan kaupallisten toimijoiden (esim. kahvilat ja ravintolat) vaatimuksia. Ammattikäyttöön tarkoitetut espressokeittimet ovat menestyksekkäiden kahviloiden luottolaitteita, jotka mahdollistavat erilaisten laadukkaiden kahvijuomien valmistuksen nopeasti ja tehokkaasti. Kahvikoneet kahvilaan on varustettu edistyksellisillä ominaisuuksilla, kuten useilla uuttoryhmillä ja höyrysauvoilla sekä tarkalla lämpötilan säädöllä, jotta baristat voivat valmistaa laadukkaita espressoja, latteja, cappuccinoja ja muita kahvijuomia.

Espressokeitin ammattikäyttöön – valitse tarkoitukseen sopivin vaihtoehto

Kahvikoneet yrityksille sisältävät monia erilaisia vaihtoehtoja, joista espressokone ammattikäyttöön on oikea valinta silloin, kun tavoitteena on tarjota korkealaatuisia espressopohjaisia juomia. Myös yrityksen koko ja toimiala vaikuttavat siihen, millainen kahvikone on yritykselle sopivin.

Kahvikone kahvilaan / barista-kahvinkeitin

Kahviloissa kahvikone on päivittäisen toiminnan keskiössä. Millainen espressokone kahvilaan siis kannattaa valita? Valintaan vaikuttaa useampi tekijä, joista ensimmäinen on odotettavissa oleva asiakasmäärä, erityisesti ruuhkahuippujen aikana. Kun tavoitteenasi on löytää erikoiskahvikone kahvilaan, laitteen täytyy olla riittävän tehokas ja sisältää tarvittava määrä uuttoryhmiä. Jos kahvilassasi ei yleensä ole ruuhkaa, barista-kahvinkeitin yhdellä tai kahdella uuttoryhmällä on yleensä riittävä. Rancilio-espressokoneet kahvilaan tai Lelit-kahvikoneet kahvilaan ovat tällöin erinomaisia valintoja. Jos ruuhkahuippuja syntyy, La Marzocco -espressokoneet kahvilaan kahdella, kolmella tai neljällä uuttoryhmällä tarjoavat vaadittavaa tehokkuutta.

Huomioi myös, että ihannetilanteessa jokaisella uuttoryhmällä on oma boileri, jolloin jokainen barista voi luoda kahvia omalla tyylillään. Kiinnitä huomiota myös vesisäiliöiden tilavuuteen. Valikoimassamme olevat kahvikoneet kahvilaan sisältävät vähintään kahden litran vesisäiliön.

Huomioi myös kahvikoneen käyttömukavuus ja laadukkuus. Hyvä erikoiskahvikone kahvilaan tarjoaa ohjelmoitavia asetuksia ja tehokkaat höyrysuuttimet. Ammattikäyttöön tarkoitetussa kahvikoneessa tulisi olla myös PID (Proportional-Integral-Derivative) -lämpötilasäädin, joka takaa täsmällisen ja vakaana pysyvän veden lämpötilan uuton aikana. PID-teknologia tarjoaa monia etuja, kuten tehokkuutta, tasaista laatua ja mukautettavia asetuksia erilaisille juomille. Hyvä barista-kahvikone sisältää myös kupinlämmittimen italialaisten perinteiden mukaan espresso tulisi tarjoilla juuri lämmitetyssä kupissa.

Kahvikone ravintolaan

Ravintolaympäristössä espressokoneet ammattikäyttöön ovat tärkeässä roolissa, sillä aterian päätteeksi nautittu kahvi täydentää usein ruokailuelämystä. Ravintolan koko ja tyyppi vaikuttavat laitteen valintaan; kahdella uuttoryhmällä varustettu kahvikone riittää ehkä useimmissa tapauksissa, mutta suuremmat ravintolat tarvitsevat usein tehokkaamman laitteen. Myös koneen helppokäyttöisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ravintolahenkilökunnan baristataidoissa voi olla eroja. Hyvä ravintola-kahvikone lämpenee nopeasti ja mahdollistaa kahvin tarjoilun heti aterioinnin päätyttyä. Myös kahvikoneen muotoilulla on merkitystä, sillä se voi parhaimmillaan jopa täydentää ravintolan tyyliä. Esimerkiksi Sanremo-kahvikoneet kahvilaan sopivat upeasti sisustukseltaan moderneihin ravintoloihin.

Espressokone baariin tai pubiin

Pubeissa ja baareissa espressokeittimillä ei yleensä valmisteta kovin laajaa valikoimaa erilaisia kahvijuomia, mutta kahvikonetta tarvitaan usein kahvipohjaisten cocktailien valmistukseen. Esimerkiksi yhdellä uuttoryhmällä varustettu Rocket Espresso -espressokone riittää pubin tai baarin tarpeisiin yleensä hyvin.

Baariin tai pubiin hankittavan kahvikoneen on tärkeää olla mahdollisimman helppokäyttöinen, sillä baarimikoilla ei välttämättä ole kattavaa baristakoulutusta. Valitse malli, jolla valmistat laadukkaan espresson Espresso Martiniin ja vaahdotat vaivatta maidon esimerkiksi Irish coffeeta varten. Lisäksi on tärkeää huomioida, että espressokone baariin tai pubiin on kooltaan sopiva ja sopii muuhun sisustukseen. Esimerkiksi Ascaso-espressokeittimet ovat saatavilla useissa eri väreissä, joskaan niiden kapasiteetti ei ole kovin suuri.

Espressokone ammattikäyttöön – mikä on uuttoryhmä ja kuinka monta uuttoryhmää on tarpeeksi? 

Espressokeitin ammattikäyttöön sisältää yhden tai useamman uuttoryhmän. Uuttoryhmien määrä vaikuttaa siihen, kuinka monta espressoshottia laitteella voidaan valmistaa samanaikaisesti. Näin ollen uuttoryhmien lukumäärällä on suora yhteys siihen, kuinka nopeasti kahvia pystytään valmistamaan.

Yhden uuttoryhmän kahvikoneet 

Jos kahvilasi on pienehkö, yhdellä uuttoryhmällä varustettu espressokone ammattikäyttöön on mitä luultavimmin sopiva valinta. Yhden uuttoryhmän espressokeittimet ovat kooltaan suhteellisen kompakteja ja mahdollistavat 5 kg:n kahvimäärän käsittelyn viikossa. Lisäksi yhden uuttoryhmän kahvila-kahvinkeitin on yleensä hyvin helppokäyttöinen ja sisältää perustoiminnot espresson uuttamista ja maidon vaahdotusta varten.

Ascaso, Rocket Espresso ja La Marzocco tarjoavat laajimman valikoiman yhden uuttoryhmän laitteita, mutta myös Elektra-espressokeittimet ovat tutustumisen arvoisia.

Kahden uuttoryhmän kahvikoneet

Useimmat espressokoneet kahvilaan on varustettu kahdella uuttoryhmällä. Rancilion, Lelitin tai La Marzoccon kahden uuttoryhmän espressokeitin ammattikäyttöön voi käsitellä jopa 10 kg kahvia viikossa. Nämä espressokeittimet vievät työtasolta hieman enemmän tilaa. Kahden uuttoryhmän espressokeitin on tehokkaampi ja tarjoaa monipuolisempia mahdollisuuksia.

Kolmen uuttoryhmän kahvikoneet

Jos kahvilassasi on päivästä toiseen paljon asiakkaita ja kahvia kuluu huomattavan paljon, kannattaa hankkia kolmen uuttoryhmän kahvila-kahvinkeitin. Kokenut barista valmistaa kolmen uuttoryhmän espressokeittimellä jopa 60 annosta kahvia tunnissa. Kolmen uuttoryhmän espressokeitin vaatii kuitenkin enemmän tilaa ja riittävän tukevan työtason, sillä tällainen barista-kahvinkeitin on jo huomattavan raskas laite.

Valikoimastamme löydät La Marzoccon kahvikoneet kolmella tai jopa neljällä uuttoryhmällä. Sivun yläreunassa olevan suodattimen avulla voit rajata näkyviin yksittäisen tuotemerkin laitteet ja tarkastella niiden teknisiä ominaisuuksia, eroja ja yhtäläisyyksiä.

Espressokeitin ammattikäyttöön – millainen boilerijärjestelmä kannattaa valita?

Espressolaitteet kahvilaan sisältävät erilaisia boilerijärjestelmiä. Boilerijärjestelmän tehtävänä on ylläpitää espresson uuttamiseen tarvittavan veden lämpötilaa, joka vaikuttaa suoraan kahvin laatuun.

Yhden boilerin espressokone

Yhden boilerin avulla toimivat kahvikoneet vaativat käyttäjää valitsemaan joko uutto- tai höyrytystoiminnon, mikä johtaa odotteluun toimintojen välillä. Yhden boilerin kahvikoneet ovat kustannustehokkaampia ratkaisuja ja sopivat yrityksille, joissa espressokeittimelle on rajallinen määrä tilaa ja kahvin kulutus on kohtuullisen pientä. Suuriin, ruuhkautuviin kahviloihin tai muuhun tehokkuutta vaativaan yrityskäyttöön yhden boilerin espressokeittimet eivät kovin hyvin sovellu. Kotikäyttöön tarkoitetut espressokoneet, esimerkiksi Ascaso-merkin laitteet, sisältävät yleensä yhden boilerin.

Valikoimastamme löydät muun muassa Rancilio Silvia, ECM Technika V Profi PID, ECM Elektronika II Profi, Bezzera BZ09 ja Lelit Anita -espressokeittimet. Viimeksi mainitussa ammattilaiskäyttöön tarkoitetussa kahvikoneessa on jopa sisäänrakennettu kahvimylly!

Kahden boilerin espressokone

Edistyksellinen kahden boilerin espressokone on suunniteltu ammattikäyttöön vilkkaisiin kahviloihin, joissa kahvia kuluu päivittäin suuria määriä. Näissä laitteissa on kaksi erillistä boileria, joista toinen on tarkoitettu espresson valmistukseen ja toinen maidon vaahdotukseen. Kahdella boilerilla toimiva kahvikone mahdollistaa espresson valmistuksen ja maidon vaahdotuksen samanaikaisesti, mikä lisää merkittävästi tehokkuutta ruuhkahuippujen aikana. Nämä laitteet mahdollistavat myös tarkan lämpötilansäädön, mikä takaa tasaisena pysyvän laadun ja korkealaatuiset kahvijuomat. Edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi espressokoneet ammattikäyttöön sisältävät yleensä kaksi boileria.

Kun etsit huippuluokan laitetta, esimerkiksi ECM-espressokeittimet ovat varma valinta.

Heat Exchanger -espressokone

Heat Exchanger, eli lämmönvaihtimella toimiva (HX) espressokeitin toimii yhden boilerin avulla. Boilerin läpi kulkee kupariputki, joka mahdollistaa uuton ja maidon vaahdotuksen samanaikaisesti, sillä laite lainaa höyryboilerista lämpöä uuttoveden lämmittämiseen. Lämmönvaihtimella varustetut barista-kahvinkeittimet tarjoavat suorituskykyä edullisempaan hintaan, mikä tekee niistä suosittuja yrityskäytössä.

Kun tavoitteenasi on löytää lämmönvaihtimella varustettu erikoiskahvikone kahvilaan, valikoimastamme löydät esimerkiksi Bezzera-espressokeittimet. Tutustu myös Rocket Espresso Appartamento, Rocket Espresso Mozzafiato tai ECM Mechanika VI Slim -laitteisiin!

Edistykselliset ominaisuudet

Espressokone kahvilaan mahdollistaa laadukkaan kahvin valmistuksen. Jos tavoitteenasi on erottua kilpailijoista erityisen hyvällä kahvilla, hanki espressokeitin, joka tarjoaa erityisen hyvät mahdollisuudet esimerkiksi esiuuttoon, lämpötilan säätöön ja paineen profilointiin, ja joka sisältää kaksi boileria ja kehittyneet PID- ja ohjelmointivaihtoehdot. Jokainen edellä mainittu ominaisuus parantaa optimaalista suorituskykyä ja johtaa tasaisempana pysyvään laatuun ja maukkaampaan espressoon. Lisäksi kannattaa tarkistaa, sisältääkö harkitsemasi barista-kahvikone energiansäästötoiminnon, joka auttaa pienentämään energialaskuja ja minimoimaan hiilijalanjälkeä.

Miten espressokone ammattikäyttöön puhdistetaan?

Kahvikoneiden ja etenkin ammattikäyttöön tarkoitettujen kahvikoneiden säännöllinen huolto ja puhdistus on tärkeää, jotta laitteet pysyvät suorituskykyisinä ja kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. Huuhtele suodatinkahva ja suodattimet päivittäin ja valuta kuumaa vettä järjestelmän läpi. Espressokone kahvilaan kannattaa puhdistaa säännöllisesti myös pinnoiltaan. Höyrysauva kannattaa puhdistaa ja pyyhkiä jokaisen käytön jälkeen. Muutaman päivän välein laite puhdistetaan perusteellisemmin umpisihdillä (lisää puhdistusainetta ohjeen mukaan, lukitse suodatinkahva paikoilleen ja juoksuta vettä uuttoryhmän läpi). Liota ja puhdista uuttoryhmä, suodatinkahva ja suodattimet viikoittain. Puhdista vesisäiliö, tippakaukalo ja irrotettavat osat kuukausittain ja tarkista tarvittaessa vedensuodatin. Kahvikoneen puhdistusaineet -kategoriasta löydät kaikki puhdistukseen tarvittavat välineet ja puhdistusaineet.

Voimmeko olla avuksi?

KahviKaverin valikoimasta löydät erilaiset espressolaitteet kahvilaan niin ammattilaisten kuin innokkaiden kotibaristojen iloksi. Sitoutumisemme laatuun ja suorituskykyyn takaa, että valikoimastamme löytyvillä laitteilla valmistat poikkeuksellisen laadukasta espressoa kerta toisensa jälkeen. Jos kiikarissasi on espressokone ammattikäyttöön, muttet tiedä mistä aloittaa, KahviKaverin ammattilaiset neuvovat mielellään ja vastaavat mahdollisiin kysymyksiisi. Erilaisten espressokeitinten lisäksi kahvikoneet-kategoriamme sisältää monipuolisen valikoiman myös muita laadukkaita laitteita, mukaan lukien täysautomaattiset kahvikoneet, integroitavat kahvikoneet, kapselikeittimet ja suodatinkahvinkeittimet.

Lue lisää