Miten huoltaa Nespresso kahvikonetta?

Täydentääkö tyylikäs Nespresso kone nyt myös sinun kotiasi? Meillä on ilo kuulla, jos se on näin! Toivottavasti nautit täydellisestä kahvista nyt ja jatkossakin, niin pitkään kuin mahdollista. Jos kuitenkin mietit edelleen, mikäli yksi näistä Nespresso kahvikoneista olisi sopiva sinulle, sinun varmasti kannattaa jatkaa lukemista.

Hyvin huolletut koneet kestävät pidempään ja valmistavat maukkaampia juomia, joissa tunnet jopa hienovaraisimmat makuvivahteet: etiopialaisen kahvin hedelmäisyydestä brasilialaisten lajikkeiden suklaiseen makeuteen saakka. Joten, katsotaanpas, miten Nespresso kahvikoneita huolletaan oikein!

Nespresso kahvikoneen puhdistaminen

Nespresso kahvikoneen puhdistaminen

Nespresso kahvikone antaa sinun valmistaa maukasta kahvia yhdellä ainoalla napinkosketuksella. Säilyttääksesi hyvän maun ja taataksesi, että kahvinvalmistus on aina nautinnollista, suosittelemme puhdistamaan konetta säännöllisesti. Kahvin asiantuntijat jopa sanovat, että jos haluat tietää, minkä laatuinen kahvisi tulee olemaan, sinun täytyy ainoastaan katsoa sen valmistukseen käytettävän koneen puhtaus. Joten, miten takaat että Nespresso koneesi on puhdistettu oikein?

 1. Veden laadulla on iso vaikutus kahvin makuun, jonka takia sinun tulisi huuhdella ja täyttää vesisäiliö puhtaalla vedellä päivittäin.
 2. Tyhjennä tippakaukalo ja käytettyjen kapseleiden astia päivittäin. Huuhtele ne lämpimällä vedellä ja kuivaa kuivalla rätillä.
 3. Puhdista kahvisuutin säännöllisesti märällä rätillä.
 4. Puhdista kahvikoneesi ulkokuori säännöllisesti märällä rätillä ja kuivaa se jälkikäteen.
 5. Huuhtele kone sisältä joka kerta, kun kytket sen päälle: laita vain kuppi tai kulho kahvisuuttimen alle ja paina Lungo nappia (tätä tehdessä koneessa ei pitäisi olla kapselia). Vesi pääsee eroon kaikista epäpuhtauksista.

Nespresso kahvikoneen maitojärjestelmän puhdistaminen

Nespresso kahvikoneen maitojärjestelmän puhdistaminen

Mikäli tykkäät maitopohjaisista juomista, Nespresso koneestasi löytyy varmasti maidonvaahdotusjärjestelmä. Riippumatta siitä, onko se moitteeton Aeroccino maidonvaahdotin, maitokannu Lattissima sarjasta tai tyylikäs Atelier, sinun täytyy silti kiinnittää erityistä huomiota sen osien kunnossapitoon. Haluathan, että juomasi olisi päällystetty samettisella, täydellisen raikkaalla maitovaahdolla, etkö vain? Sitten on aivan välttämätöntä, että puhdistat ahkerasti maitojärjestelmääsi. Säännöllinen huolto myös estää bakteerien kertymisen – se on erittäin tärkeää, sillä nämä bakteerit voivat pilata juomasi tai jopa vaikuttaa ruoansulatukseen. Katsotaanpas sitten, miten Nespresso maitojärjestelmä tulisi puhdistaa.

Aeroccino maitojärjestelmän puhdistus

Päästäksesi eroon kaikista maidon jämistä, vaahdotin on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen. Onneksi se on hyvin yksinkertaista:

 1.  Ennen aloittamista irrota laite virrasta ja anna sen jäähtyä.
 2. Ota kansi pois ja irrota vispilä. Sitten irrota tiiviste kannesta. Huuhtele vispilä, tiiviste ja kansi lämpimän veden alla.
 3. Käytä märkää, ei-hankaavaa sientä tai rättiä, puhdista vaahdotin huolellisesti sisältä. Muista, että vaahdotin ei ole tiskikonekestävä ja sitä ei saa upottaa veteen.
 4. Kuivaa kaikki Aeroccino osat puhtaalla keittiöpyyhkeellä, rätillä tai talouspaperilla, sitten kokoa se.

Nämä neljä yksinkertaista vaihetta estävät maitojämien kertymisen vaahdottimesi seinille ja antavat sinun nauttia täydellisestä maitovaahdosta joka kerta, kun siltä tuntuu.

Nespresso Rapid Cappuccino järjestelmän maitosäiliön puhdistaminen

Puhdistaaksesi tätä maitojärjestelmää kunnolla, sinun on suoritettava automaattinen huuhteluohjelma jokaisen maitopohjaisen juoman valmistamisen jälkeen, kuten myös puhdistettava säiliö käsin. 

 1. Kun olet lopettanut maitopohjaisen juoman valmistamisen, puhdistuskuvake syttyy oranssina, ilmoittaen Rapid Cappuccino järjestelmän puhdistustarpeesta. 
 2. Laita tyhjä astia kahvisuuttimen alle, käännä maitovaahtokytkin Clean asentoon tai paina puhdistusnappia (riippuen mallista).
 3. Laite aloittaa maitojärjestelmän huuhtelun: maitosuuttimesta tulee kuumaa vettä ja höyryä.
 4. Kun huuhtelu on suoritettu, se loppuu automaattisesti.

Jos olet säilyttänyt maitosäiliötä huoneenlämmössä yli 30 minuuttia tai jääkaapissa käyttämättömänä yli 2 päivää, sinun tulisi pestä maitosäiliö astianpesukoneessa. Jos sinulla ei ole kotona astianpesukonetta, voit puhdistaa säiliön myös käsin. Seuraa vain näitä ohjeita:

 1. Pura Rapid Cappuccino järjestelmä.
 2. Pese huolellisesti kaikki maidon jämät kuumalla juomavedellä (40 °C).
 3. Pese sienellä kaikki näkyvät epäpuhtaudet.
 4. Liota kaikkia osia kuumassa juomaveden (40 °C) ja astianpesuaineen sekoituksessa vähintään 30 minuuttia, sitten huuhtele ne huolellisesti kuumalla juomavedellä (40 °C). Vältä hajustettuja astianpesuaineita.
 5. Puhdista säiliön ulkopuoli, maitosuuttimen kiinnityskohta ja maidonvaahdottimen säätönuppi laimealla astianpesuaineella ja huuhtele ne kuumalla juomavedellä (40 °C).
  *Varmista, että ilmanottoaukko on puhdas, jotta vaahdotus olisi tasaisempaa. 
 6. Kuivaa kaikki osat puhtaalla pyyhkeellä, rätillä tai talouspaperilla.

Pitääksesi maitojärjestelmä todella puhtaana, suosittelemme ostamaan yleisen maitojärjestelmän puhdistusaineen „For Better Coffee“. Sekoita tätä puhdistusainetta veteen 1:10 suhteessa ja käytä sitä laimean astianpesuaineen sijasta. Voit myös liottaa maitojärjestelmän osia nesteessä, päästäksesi helposti eroon kaikista maidon jämistä.

Kalkinpoisto Nespresso kahvikoneesta

Kalkinpoisto Nespresso kahvikoneesta

Usein sanotaan, että kaikkien kuumaa vettä käyttävien laitteiden arkkivihollinen on kalkki. Eipä sitten ole ihme, että kalkki on suurimman osan kahvikoneiden ongelmien takana – ja nämä ongelmat tekevät koneesta joskus jopa korjaamattoman. Kalkki on oikeastaan karkean veden kuumentamisen tulos: sellaisessa vedessä on paljon kalsium- ja magnesiumbikarbonaatteja, jotka muuttuvat vedeksi, hiilidioksidiksi ja liukenemattomiksi karbonaateiksi lämpötilan noustessa. Viimeisin muodostaa lopulta kertymiä lämmityselementin seinille ja tukkeuttaa vesijärjestelmän. Kun se tapahtuu, kahvikupillisen valmistamisessa alkaa kestämään pidempään. Siitä johtuen käytetään enemmän sähköä ja koneesi ylhäällä pitämisen kulut kasvavat.

Kalkin kertymät vaikuttavat myös kahvisi makuun: kun järjestelmän sisällä oleva paine laskee, jotkut kahvisi ominaisuudet eivät pääse esille, kun taas karkeassa vedessä esiintyvien ionien ylimäärä voi johtaa huonoon makuun erilaisten aineiden lisääntyneen liukoisuuden vuoksi.

Kuinka usein Nespresso kahvikoneestasi pitäisi poistaa kalkkia?

Kaikki ylhäällä mainitut syyt tekevät säännöllisestä kalkinpoistosta välttämättömän. Saatat kuitenkin miettiä, että kuinka usein tätä pitäisi tehdä. Joissakin Nespresso kahvikoneissa on erityiset indikaattorivalot, jotka huomauttavat heti, kun olisi kalkinpoiston aika. Mikäli sinuun koneessa ei ole valoja, sinun tulisi poistaa siitä kalkkia aina 3-6 kuukauden välein. Suositeltu aikaväli riippuu paljon vetesi karkeudesta.

Kuinka usein Nespresso kahvikoneestasi pitäisi poistaa kalkkia

Vetesi karkeuden määrääminen ei ole aina helppo tehtävä. Suurin indikaattori tästä on se, kuinka nopeasti kalkki kertyy vedenkeittimesi sisälle tai suihkukoppisi seinämille. Jos kuitenkin haluat tarkkaa lukemaa, voit käyttää erityistä mittaliuska (nämä mittaavat vedenkarkeuden ns. Saksalaisilla karkeusasteilla“ tai °dH, jolloin 1 °dH tarkoittaa yleensä 10 mg CaO litraa vettä kohti). Mitä karkeampi vesi ja mitä enemmän annoksia valmistat päivittäin, sitä useammin sinun täytyy suorittaa kalkinpoisto kapselikoneellesi.

Kaikista kahvikoneista poistetaan kalkkia samalla periaatteella: ensin kaadetaan osa kalkinpoistonesteestä tai tiputetaan kalkinpoistotabletti vesisäiliöön ja lisätään tarvittava määrä vettä. Tämän prosessin aikana veden ja kalkinpoistoaineen seos täyttää vesijärjestelmän, kunnes lopulta seos päästetään intervalleissa koneesta ulos kahvisuuttimen kautta. Kun koko liuos on ulkona, sinun tulee huuhdella säiliö huolellisesti, täyttää se puhtaalla vedellä ja huuhdella vesijärjestelmä vielä kerran.

Mikä kalkinpoistoaine tulisi valita?

Mikä kalkinpoistoaine tulisi valita?

Avain onnistuneeseen kalkinpoistoon on epäilemättä oikea tuote, jota käytetään kalkinpoistoliuoksen valmistamiseen. Saatat olla koittanut käyttää sitruuna. Tai etikkahappoa kalkinpoistoon – tai olet ainakin kuullut muitten tekevän niin. Kuten suurin osa hapoista, nämäkin voivat auttaa pääsemään eroon kalkista. Sinun täytyy kuitenkin muistaa, että oikea suhde on hyvin tärkeää kalkinpoistossa – ja tällaisia happoja on erittäin hankalaa annostella oikein. Jos kalkinpoistoliuos on liian laimeaa, et pääse eroon kaikista kalkin kertymistä, mutta jos se on liian vahvaa, voit pilata kahvikoneesi kokonaan. Sitruuna- tai etikkahappo voivat aiheuttaa vakavaa vahinkoa laitteesi sisäisille osille, erityisesti kumitiivisteille, jotka voivat sitten alkaa vuotamaan.

Sen takia sinun tulisi valita kahvikoneille tarkoitetut kalkinpoistoaineet niiden kemiallinen koostumus on juuri oikea kalkin poistamiseen kalkinpoisto-ohjelman keston aikana. Sen lisäksi, nämä aineet voivat olla turvallisesti kosketuksissa ruuan kanssa: vaikka pieni määrä kalkinpoistoainetta jäisi vesijärjestelmään, se ei vaikuta ihmisen kehoon. Yksi sellaisista aineista on yleinen kalkinpoistoaine „For Better Coffee“, joka sopii kaikille kahvikoneille. Se on valmistettu laadukkaimmista luonnollisista ainesosista ja on sekä hellävarainen että tehokas. 

Miten poistaa kalkkia Nespresso kahvikoneesta?

Miten poistaa kalkkia Nespresso kahvikoneesta

Suurimmassa osassa Nespresso malleista on integroitu kalkinpoisto-ohjelma: sen suorittamiseksi seuraa käyttöohjeen ohjeita. Me kerromme tässä alapuolella joistakin tärkeistä kalkinpoiston askeleista antaaksemme sinulle parempi ymmärrys siitä, miten Nespresso kahvikoneille suoritetaan kalkinpoisto.

 1. Ota käytetty kapseli pois ja sulje vipu.
 2. Tyhjennä tippakaukalo ja käytettyjen kapseleiden lokero.
 3. Kaada tarvittava määrä vettä ja kalkinpoistoainetta vesisäiliöön (seuraa kalkinpoistoaineen ohjeita).
 4. Laita tyhjä säiliö (vähintään 1 l kapasiteetilla) kahvisuuttimen alle.
 5. Suorittaaksesi kalkinpoisto-ohjelma, seuraa käyttöohjeen ohjeita. Se tehdään yleensä painamalla Espresso ja Lungo nappeja (Ristretto ja Lungo, jos käytät Atelier mallia) samanaikaisesti ja pitämällä painettuna 3-5 sekuntia (riippuen mallista).
 6. Mikäli käytät Espresso ja Lungo nappeja ohjelman aloittamiseksi, paina jälkeenpäin Lungo nappia ja odota, että vesisäiliö on täysin tyhjentynyt.
 7. Täytä vesisäiliö astiaan tulleella käytetyllä kalkinpoisto liuoksella ja suorita edelliset askeleet vielä kerran.
 8. Tyhjennä vesisäiliö ja huuhtele se huolellisesti. Sitten täytä se raikkaalla, puhtaalla vedellä ja suorita edelliset askeleet vielä kerran.
 9. Mikäli käytit Espresso ja Lungo nappeja ohjelman aloittamiseksi, paina niitä samanaikaisesti ja pitele 5 sekuntia laittaaksesi kalkinpoistotila pois päältä.

 Jos koneessasi on maidonvaahdotussäiliö, kalkinpoisto suoritetaan hieman eri tavalla. Sinun täytyy käyttää koneen takana olevaa kalkinpoistoletkua ja yhdistää se laitteen höyryliittimeen. Kalkinpoisto-ohjelma käynnisty automaattisesti, jonka jälkeen sinun pitää painaa syttynyttä juoman nappia (riippuen mallista se on joko Flat White nappi tai Espresso).

Katso videoita siitä, miten suosituimmista malleista poistetaan kalkki

Olemme tietoisia siitä, että kalkinpoisto-ohjelmat ovat eri malleissa erilaisia ja niiden eri ominaisuuksissa on helppo seota. Siksi olemme nyt päättäneet esitellä videot suosituimpien Nespresso kahvikoneiden kalkinpoistosta. Jos sinulla on erilainen malli, mutta sitä käytetään samalla tavalla, tämä tieto pätee myös sinun koneellesi.  

Nespresso Essenza Mini

Nespresso Citiz & Milk 

Yhteenveto

Siinäpä se: nämä ovat kaikki huoltotoimenpiteet, joita sinun tulee tehdä, jos haluat, että Nespresso koneesi palvelisi sinua vielä pitkään. Puhtaus, hygienia ja säännöllinen kalkinpoisto antavat välttää  toimintahäiriöt ja antaa tuoda esille kaikki kahvisi makunyanssit. Toivomme, että nämä huoltovinkit auttavat sinua ja pääset nauttimaan maukkaasta kahvista joka ikinen päivä!

Jos jokin jäi kuitenkin vielä askarruttamaan, älä epäile ottaa yhteyttä asiakaspalvelijoihimme: he ovat valmiita antamaan ohjeistusta koskien kahvikoneesi huoltoa.