Kuinka säilyttää kahvipapuja kotona

Kuinka säilyttää kahvipapuja kotona

Antti
Hyvää kahvia kotona
#kahvi #neuvoja

Yleisesti Arabicaa pidetään laadukkaampana kuin Robusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että suuri vaikutus kahvin makuun on myös sillä, kuinka ylläpidämme ja säilytämme näitä herkullisia kahvipapuja. Nauttiaksesi täydellisestä kahvikupillisesta joka päivä, meillä on muutama vinkki siihen, kuinka sinun tulisi säilyttää kahvi kotona, jotta se pysyy tuoreena ja täynnä makua.

Pavut vs jauhettu kahvi

kuinka-kahvipavut-säilytetään

Kyse ei ole kisasta, mutta jos olisi, niin kahvipavut veisivät kultamitalin kotiin helposti. Jauhetulla kahvilla on huomattavasti lyhyempi säilyvyys kahdesta syystä: laajempi pinta-ala lisää hapettumista sekä vapauttaa hiilidioksidia nopeasti. Yksinkertaisesti sanottuna nämä tekijät ovat vastuussa kahvin väljähtämisestä ja arvokkaimpien aromien haihtumisesta.

Siksi suosittelemmekin papujen jauhamista juuri ennen kahvin valmistamista tai pienen määrän valmistamista paria seuraavaa kuppia varten. Kahvi on loppujen lopuksi kuin mikä tahansa muu ruoka, se maistuu parhaalta tuoreena.

Missä, miten ja miksi?

On olemassa kaksi tapaa kahvipapujen säilyttämiseen kotona: huoneenlämmössä tai pakastimessa. Kummatkin tavat ovat hyviä kahvin pitämiseen mahdollisimman tuoreena. Jos pavut ovat ilmatiiviissä pussissa tai astiassa, hyvä! Voit jättää ne avaamattomana viileään ja kuivaan paikkaan joka on suojassa suoralta auringonvalolta, kunnes olet valmis käyttämään ne. Jos eivät ole – Valitse suljettu metalli-, lasi- tai keraaminen astia ja laita se piiloon auringonvalolta ja lämmöltä. Tällä tavoin hidastat väljähtämisprosessia ja pystyt nauttimaan kahvistasi parhaimman laatuisena. Jos kahvipapuja säilytetään oikein, ne voivat kestää 1–3 kuukautta. Loppujen lopuksi, kuinka kauan voit pitää hyvää kahvia odottamassa?

Mutta entä jos törmäsit uskomattoman hyvään tarjouksen tai ostit vahingossa pari papupussia liikaa? Kaikkea ei tarvitse juoda kerralla, koska voit säilyttää kahvipapuja pakastimessa ja näin ollen nauttia tuoreesta kupillisesta kahvia joka päivä.

Neuvoja

Jaa pavut kertakäyttöisiksi eriksi ja säilytä ne ilmatiiviissä uudelleenkäytettävissä, suljettavissa säilytyspusseissa tai ilmatiiviissä astioissa. Kun olet valmis valmistamaan aamukahvin, ota pussi, jauha pavut, valmista kahvi haluamallasi tavalla ja nauti. On hyvä muistaa varastointipäivämäärän kirjoittaminen pusseihin/astioihin, jotta voit helposti seurata kuinka kauan ne ovat olleet kylmässä! Pakastetut kahvipavut saattavat pysyä tuoreina pidempään ja maut säilyä useita kuukausia. Muista kuitenkin, että mitä nopeammin ne käytät, niin sitä parempi.

Kuten huomaat, kahvi on juoma, jota voit mukauttaa juomatapoihisi valitsemastasi lajikkeesta riippumatta.