VIIKON TARJOUS

Espressokeittimet ja espressokoneet

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Mitkä ovat manuaalisella espresso kahvikoneella kahvin valmistamisen säännöt?

Manuaalisen espresso kahvikoneen perusta on oikea, Italialainen espressojuoma. Siksi pääsäännöt kahvinvalmistukseen perustuvat tämän juoman kokoon. Eli jos haluat tietää onko valmistamasi espresso huippulaatua, tiedä - sinun täytyy saada 25 ml kahviuutetta, mikä uutettiin 8-9 barin paineella 20-30 sekunnissa. Näiden paramtrien sanotaan olevan perinteisiä kahvimaailmassa. Tietäen, että espresso on kaikkien muiden kahvijuomien alusta ja kun kerran olet oppinut miten se valmistetaan oikein, pystyt kokeilemaan laajemmin.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mitkä ovat manuaalisten espresso kahvikoneiden erot?

Manuaaliset espresso kahvikoneet ovat suunniteltu kotiin tai ammatilliseen käyttöön. eli ateriapalvelun yrityksille - ravintolille, kahviloille, yms. Jos tietenkin haluat kehittää taitojasi kotona, voit aina löytää ammatillisen mallin, mikä sopisi kotiisi myös. Laatukhvin valmistamiseen sinun täytyy opetella, miten oikein jauhattaa, painaa ja työntää alas vesi oikeaan aikaan ja oikea määrä.

Manuaaliset espresso kahvikoneet, mitkä on suunniteltu kotia varten, ovat vähän yksinkertaistetut ja niiden käyttö ei eroa paljoa täysiautomaattisista kahvikoneista. Toisin kuin täysiautomaattinen kahvikone, tämä kaipaa vastajauhettua kahvia (niin tuoretta kuin mahdollista) ja oikeaa painetta. Ja ohjelmoidessa halutun veden määrän valmiiksi, voit toistaa sen joka kerta vain napinpainalluksella.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miksi kannataa valita espresso (manuaalinen) kahvikone?

Jos rakastat kahvin valmistuksen prosessia jopa enemmän kuin kahvia itse, on manuaalinen espressokene juuri sinua varten! Valmistaessa kahvia tällaisella kahvikoneella, sinulla on vapaus improvisoida ja kokeilla. Täydellisen kahvin valmistamista varten sinun täytyy kuitenkin panostaa vähän enemmän - tutustua kahvinvalmistuksen sääntöihin, löytää oikea kauhatustaso ja kokeilla kykyjäsi sen uuttamisessa. Joten, jos olet valmis käyttämään kahvin valmistukseen enemmän kuin pari minuuttia, valitse vapaasti espresso (manuaalisten) kahvikoneiden kategoriasta.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Tietoa espressokeittimistä

Espressokeitin on täydellinen tapa maustaa kahvirutiineja. Nämä näppärät laitteet kuumentavat veden ja luovat kahvipapujen läpi sykkivän paineen, luoden herkullista espressoa, jota on hankala olla rakastamatta. Espressokone on lukeutunut kahviloiden perusvarusteisiin ympäri maailmaa jo vuosikymmenien ajan. Kyseiset laitteet eivät kuitenkaan ole enää saatavilla ainoastaan ammattikäyttöön, vaan nyt on mahdollista nauttia herkullisesta espressosta kotona!

Minkä tyyppinen espressokeitin kannattaisi valita?

Koska markkinoilla on valtava määrä laitteita, joista kaikilla on omat ominaisuutensa ja hintansa, saattaa oikean päätöksen tekeminen tuntua ylivoimaiselta. Yksinkertaistetaanpa siis valintaprosessiasi. Tässä tärkeimpiä pointteja laitteen valintaan liittyen ja erilaiset espressokoneet eriteltynä:

Puoliautomaattinen espressokeitin

Puoliautomaattinen espressokeitin tarjoaa tasapainoa manuaalisuuden ja automaation välillä. Voit säätää muuttujia, kuten jauhojen raekokoa, veden lämpötilaa ja uuttoaikaa, luodaksesi täydellisen kupposen espressoa, joka on valmistettu juuri sinun makusi mukaisesti. Koneet säätelevät veden virtausta papujen läpi automaattisesti varmistaen juoman laadun. Puoliautomaattiset espressokoneet on varustettu tyypillisesti myös höyrystinsauvalla maidon vaahdotusta varten!

Käsikäyttöinen espressokeitin

Vipukäyttöinen kahvikone perustuu manuaaliseen toimintaan. Sitä käytetään vivulla, joka paineistaa veden kahvijauhojen läpi. Tällainen manuaalinen kontrollointi mahdollistaa juuri itselle mieluisen juoman löytämisen kokeilemalla erilaisia tekniikoita. Manuaalinen espressokone on lisäksi yleensä kompaktimpi kuin sähkökäyttöinen. Manuaaliset laitteet vaativat kuitenkin enemmän taitoa ja harjaantuneisuutta verrattuna puoliautomaattisiin malleihin.

Espressokone myllyllä

Useimmat espressokeittimet toimitetaan ilman sisäänrakennettua kahvimyllyä, jonka myötä tämä on hankittava erikseen. Jos keittiötilasi on kuitenkin rajallinen, markkinoilla on saatavilla myös integroidulla myllyllä varustettuja espressokoneita. Kyseiset laitteet mahdollistavat lisäksi jauhatusasetusten säätämisen, minkä ansiosta itselle maukkaimman juoman valmistaminen on entistä helpompaa. Muun muassa Sage-espressokoneet on varustettu kahvimyllyillä, mutta myös Lelit-, La Pavoni-, De’Longhi- sarjan laitteet.

Kannettava espressokone

Matkakahvinkeitin on täydellinen ratkaisu paljon tien päällä aikaa viettäville. Kyseiset laitteet ovat pieniä ja kevyitä, mikä mahdollistaa kahvinkeiton missä tahansa, oltiinpa sitten matkoilla tai jopa ulkotiloissa. Laitteissa hyödynnetään kahvikapseleita (tutustu; kahvinappikoneet) tai vaihtoehtoisesti jauhettua kahvia. Kannettavat espressokeittimet voit tilata kätevästi käsi- tai paristokäyttöisenä suoraan verkkokaupastamme!

Ammattimainen espressokone

Kahvinkeitin kahvilaan on vaihtoehto, joka on suunniteltu vaativiin ympäristöihin. Sen suurikokoinen nestesäiliö ja edistyneet ominaisuudet mahdollistavat jatkuvan ja saumattoman valmistusprosessin. Kyseiset espressokeittimet tarjoavat käyttäjälleen ohjelmointivaraa niin annoskokojen ja uuttoaikojen kuin myös paineasetusten suhteen. La Marzocco -espressokoneet kahvilaan ovat erityismaininnan arvoisia. Tämä tuotemerkki tunnetaan käsityön takaamasta laadusta, korkealuokkaisista komponenteista ja huipputeknologiasta.

Miten löytää juuri itselle paras espressokone?

Espressokoneet ovat saatavilla kaikissa hintaluokissa; edulliset mallit ovat hyvä lähtökohta aloittelijoille, mutta arvokkaammat mallit täyttävät käyttäjänsä unelmat. Kaikki riippuu siis taitotasosta. Löytääksesi itsellesi parhaiten soveltuvan laitteen, tutustu alta löytyvään osto-oppaaseen.

Espressokeittimet ja niihin vaadittava harjaantuneisuus

Espresson valmistus on taidetta ja sen hallitseminen vie aikaa. Jos sinulla ei ole kokemusta, kannattaa hankkia sellainen espressokone kotiin, jossa on paljon automaatiota, esiasetuksia ja muita käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia. Kyseisen tyyppiset laitteet on usein varustettu pienemmillä suodatinkahvoilla (noin 49-53 mm) ja thermoblock-järjestelmällä (lisätietoja alla). Tämän kategorian laitteista suosittelemme tsekkaamaan esimerkiksi De’Longhi-espressokeittimet. Tämä tuotesarja tunnetaan helppokäyttöisyydestä sekä yksinkertaisista kontrolleista ja sen laitteet toimitetaan joko yksityiskohtaisilla ohjeita tai automatisoiduilla ohjelmia, jotka helpottavat aloittelijoita merkittävästi espresson valmistuksessa.

Edistyneempään käyttöön suunnatut espressokoneet vaativat puolestaan syvempää ymmärrystä espresson valmistuksesta. Näissä käytetään tyypillisesti yhden/kahden kattilan- tai HX-järjestelmää, suurempaa suodatinkahvaa (57-58 mm) ja paineprofilointiominaisuuksia. Laitteissa on lisäksi enemmän ominaisuuksia, kuten vaikkapa edistyneet höyrystinsauvat, ja ne mahdollistavat annoskoon ja uuttoaikojen säätelyn. Esimerkiksi Rocket Espresso -espressokoneet soveltuvat mainiosti vaativimmillekin käyttäjille, sillä malleissa on kaksi PID-ohjattua kattilaa ja sisäänrakennettu poistoajastin. Edistyneemmät mallit tarjoavat jopa innovatiivisia paineprofilointijärjestelmiä ja yleensä myös suuremman nestesäiliön.

Espressokone – Hinta

Kun etsinnässä on espressokeitin, hinta määrittää luonnollisesti suuntia valinnalle. Laitteita on tarjolla kaikissa hintaluokissa, kaikille jotain periaattella. Listasimme omat suosikkimme hintaluokittain alle. Voit suodattaa hinnan mukaisesti verkkokauppamme hakusuodattimien avulla!

Valikoimamme halvimmat kahvinkeittimet (enintään 200€) ovat De’Longhi Dedica ja Electrolux Explore. Ne tarjoavat käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja laadukkaat manuaaliset hyörysuuttimet. Laitteiden thermoblock-järjestelmä takaa pikaisen esilämmityksen ja 15 baarin pumppu valmistaa täyteläisen espresson verrattain nopeasti. Flair Espresso -manuaalinen espressokeitin on toinen edulliseen hintaryhmään kuuluva vaihtoehto, joka toisaalta vaatii lisävarusteita – vedenkeittimen veden keittämiseen ja vaahdottimen maitopohjaisiin resepteihin. Nämä hienot mallit tarjoavat hinnasta tinkimättä käytännönläheisen kokemuksen. Kokonsa puolesta ne on helppo ottaa myös reissuun mukaan!

Hintaluokassa 500-600€ suosittelemiamme laitteita ovat De’Longhi La Specialista, Lelit, Gaggia ja La Pavoni, joka on suosittu italialainen espressokeitin. Gaggia-espressokeittimet on varustettu ammattitason höyrystinsauvalla, messinkisillä osilla ja korkealaatuisella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla suodatinkahvalla, jotka takaavat kahvin lämpötilan tasalaatuisuuden. De’Longhin La Specialistalla voidaan valmistaa juomia käyttäen kahvipapuja, koska laitteessa on integroitu säädettävä kahvimylly. Kyseiset espressokeittimet tarjoavat käyttäjälleen myös mahdollisuuden säädellä juoman lämpötilaa ja makuprofiilia. Korkeampi hinta mahdollistaa siis paljon arvokkaita ominaisuuksia. De’Longhi La Specialistaa ei ole tästä kaikesta huolimatta vaikea käyttää.

Käyttömukavuudesta puheen ollen, Lelit-espressokeittimet ovat myös mainitsemisen arvoisia. Ne ovat kompakteja laitteita, jotka kykenevät vaahdottamaan maitoa ja osa malleista on varustettu säädettävällä kahvimyllyllä sekä tippalukolla. Lelitin espressokeittimet lämpenevät jo kolmen minuutin kuluessa käynnistyksestä! La Pavoni -espressokeittimet, erityisesti kahvalla varustetut mallit, tarjoavat entistä parempaa kontrollia espresson valmistusprosessiin.

Mitä muuta ottaa huomioon kun hankinnassa on espressokone?

Veden Lämpötilan Säätömahdollisuus

Veden lämpötila vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun herättäen eloon papujen hienovaraiset aromit. Varmistaaksesi, että valitsemasi espressokone vastaa näihin tarpeisiin, tarkista tukeeko se veden lämpötilan säätelyä ja kuinka tämä on toteutettu.

Useimmat huippuluokan espressokeittimet sisältävät PID-säätimen (Proportional Integral Derivative Controller), joilla lämpötilaa saadaan säädeltyä tarkasti. Esimerkiksi Rancilio-espressokoneet on varustettu kahdella PID-säätimellä laitteen kahvi- ja höyrysäiliöissä, mikä varmistaa tasaisen, tarkan ja vakaan lämpötilan. Löytääksesi lisää malleja, jotka on varustettu kyseisillä säätimillä, käytä verkkokauppamme hakusuodattimia!

Lämmitysjärjestelmä

Espressokeittimen lämmitysjärjestelmä määrittää sen, voiko espressokeitin vaahdottaa maitoa samanaikaisesti kuin kahvia haudutetaan.

Edullinen espressokone ja sen toiminta perustuu Thermblock-järjestelmään, joka mahdollistaa välittömän haudutuksen, mutta on hieman rajoittunut lämpötilan säätelyn suhteen. Osa valmistajista on kuitenkin julkaissut jo kehitettyjä versioita, jotka ovat tämän suhteen monipuolisempia. Jos etsinnässä on luotettava Thermoblock-järjestelmään perustuva espressokone, Ascaso-espressokeittimet ovat maininnan arvoisia. Niiden alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu Thermoblock-koneisto varmistaa tasaisen höyrynsyötön, mikä johtaa laadukkaaseen lopputulokseen vaarantamatta lämmityselementtien vaurioitumista liian alhaisen täyttötason vuoksi.

Laatuasteikkoa ylöspäin kivutessa kuvaan astuvat espressokoneet, joissa on sisäänrakennettu kattila. Kyseinen laite on yksinkertaistettuna yhden piirin espressokone. Kattilat mahdollistavat esilämmitetyn vedensyötön lämpötilan vakauttamiseksi haudutuksen aikana. Kattilan koko vaikuttaa lämmitysaikaan ja yksinkertaisuudessaan siihen, kuinka kauan kahvin valmistus kestää.

Kahden kattilan espressokone sisältää nimensä mukaisesti kaksi erillistä kattilaa, joista toinen hauduttaa kahvia ja toinen valmistaa höyryä. Tämä mahdollistaa samanaikaisen maidon vaahdotuksen ja kahvin haudutuksen, mutta se tuo mukanaan korkeamman hinnan ja pidemmän lämmitysajan. ECM-espressokeittimet ovat tällaisia laitteita harkitessasi laadukas valinta. Heidän valikoimastaan löydät espressokoneet vaihtoehtoisesti yhdellä tai kahdella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kattilalla ja PID-säätimellä (joidenkin mallien säiliöt on lisäksi eristetty). Voit tarpeen mukaan valita joko pienen (noin 0,75 l) tai suuren (noin 2,2 l) säiliötilavuuden.

Lämmönvaihtimella (HX) varustettu espressokone hyödyntää yhtä höyrykattilaa, jossa on kylmää vettä kuljettava putki kahvin haudutusta varten. Tämän tekniikan ansiosta voidaan hauduttaa kahvia ja vaahdottaa maitoa samanaikaisesti. Esimerkiksi Bezzera-espressokeittimet lämpenevät valmiustilaan vain 8-10 minuutissa laadukkaiden lämmönvaihtopannujen ansiosta.

Kokoluokat

Fyysinen koko on varsin merkittävä ominaisuus, kun etsinnässä on espressokone. Kotimaisen markkinan mallit ovat edelleen yleensä melko suurikokoisia, joten varmista, että valitsemasi laite sopii varmasti keittiötasoillesi. Jos etsinnässä on nimenomaan pieni espressokeitin, saattaa manuaalinen espressokeitin olla paras vaihtoehto. De’Longhi Dedican, Eletroluxin laitteet sekä Smeg espressokeitin ovat pienimmässä kokoluokassa vain 15 cm leveitä!

Design

Vaikka ulkonäkö ei aina olekaan kaikkein kriittisin tekijä, kun on tarkoitus hankkia kotiin espressokone, haluat silti eittämättä jotain, joka istuu silmään. Sopisiko tyyliisi nostalginen vintagetyylinen espressokeitin? Elektra-espressokeittimet ovat tässä tapauksessa erinomainen valinta! Niiden ulkomuodossa on klassista retro-tunnelmaa, kuten kromisia yksityiskohtia ja monimutkaisia rakenteellisia ratkaisuja. Saatat pitää myös La Pavoni-, Ascaso- tai Smeg 50’s Style-sarjan tuotteista. Jos pidät puolestaan tyylikkään modernista muotoilusta, joka sopii täydellisesti kaupunkikeittiöön, tyylikkäät Stone Espresso -kahvikoneet tulevat olemaan mieleesi.

Espressokone – huolto

Säännöllinen ja oikeaoppinen espressokoneen puhdistus on elintärkeää optimaalisen ja tasalaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tätä helpottaaksemme olemme tuoneet valikoimaamme kahvikoneen puhdistusaineet. Puhtauden varmistamiseksi keittimen säiliöt tulee huuhdella ennen ja jälkeen jokaisen käytön. Laitteiden suodatinkahva on myös syytä pyyhkiä puhtaaksi sekä varmistaa, että suodattimessa ei ole vanhoja kahvijauhoja. Viikoittainen tai kuukausittainen espressokeittimen puhdistus onnistuu näppärästi laitteen puhdistusohjelmalla, jos tällainen on saatavilla. Muussa tapauksessa huuhtele espressokeitin juoksevan veden alla laskemalla vettä pesua kestäviin osiin niin kauan kun kaikki lika on irronnut. Liota suodatinkahva ja suodatinverkot lämpimässä vedessä hyödyntäen puhdistustabletteja. 

Espressokeitin on syytä puhdistaa kalkinpoisto-ohjelmalla säännöllisesti käyttäen keittimille suunnattua kalkinpoistoainetta. Suorita espressokoneen kalkinpoisto 1-3 kuukauden välein, riippuen veden kovuudesta ja laitteen käyttötiheydestä.

Oppiaksesi lisää aiheesta, lue artikkelimme Miten huolletaan espressokeittimet?”.

Voimmeko olla avuksi?

Muistathan, että valikoimamme kahvikoneet monipuolistuvat ja kehittyvät jatkuvasti!  Hyvä espressokone on keittiön kulmakivi, mutta meidän verkkokaupastamme voit tilata itsellesi tarpeesi mukaan tämän lisäksi vaikkapa uuden Bean to Cup-keittimen, suodatinkeittimen tai kahviautomaatin. Löydät tietoa laitteiden ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista verkkosivustoltamme, mutta jos on jokin asia, mihin et löytänyt vastausta, ota rohkeasti yhteyttä KahviKaverin asiakaspalveluun, autamme sinua mielellämme!

Lue lisää