KANSAINVÄLINEN KAHVIPÄIVÄ
KANSAINVÄLINEN KAHVIPÄIVÄ

Espressokeittimet ja espressokoneet

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Mitkä ovat manuaalisella espresso kahvikoneella kahvin valmistamisen säännöt?

Manuaalisen espresso kahvikoneen perusta on oikea, Italialainen espressojuoma. Siksi pääsäännöt kahvinvalmistukseen perustuvat tämän juoman kokoon. Eli jos haluat tietää onko valmistamasi espresso huippulaatua, tiedä - sinun täytyy saada 25 ml kahviuutetta, mikä uutettiin 8-9 barin paineella 20-30 sekunnissa. Näiden paramtrien sanotaan olevan perinteisiä kahvimaailmassa. Tietäen, että espresso on kaikkien muiden kahvijuomien alusta ja kun kerran olet oppinut miten se valmistetaan oikein, pystyt kokeilemaan laajemmin.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mitkä ovat manuaalisten espresso kahvikoneiden erot?

Manuaaliset espresso kahvikoneet ovat suunniteltu kotiin tai ammatilliseen käyttöön. eli ateriapalvelun yrityksille - ravintolille, kahviloille, yms. Jos tietenkin haluat kehittää taitojasi kotona, voit aina löytää ammatillisen mallin, mikä sopisi kotiisi myös. Laatukhvin valmistamiseen sinun täytyy opetella, miten oikein jauhattaa, painaa ja työntää alas vesi oikeaan aikaan ja oikea määrä.

Manuaaliset espresso kahvikoneet, mitkä on suunniteltu kotia varten, ovat vähän yksinkertaistetut ja niiden käyttö ei eroa paljoa täysiautomaattisista kahvikoneista. Toisin kuin täysiautomaattinen kahvikone, tämä kaipaa vastajauhettua kahvia (niin tuoretta kuin mahdollista) ja oikeaa painetta. Ja ohjelmoidessa halutun veden määrän valmiiksi, voit toistaa sen joka kerta vain napinpainalluksella.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miksi kannataa valita espresso (manuaalinen) kahvikone?

Jos rakastat kahvin valmistuksen prosessia jopa enemmän kuin kahvia itse, on manuaalinen espressokene juuri sinua varten! Valmistaessa kahvia tällaisella kahvikoneella, sinulla on vapaus improvisoida ja kokeilla. Täydellisen kahvin valmistamista varten sinun täytyy kuitenkin panostaa vähän enemmän - tutustua kahvinvalmistuksen sääntöihin, löytää oikea kauhatustaso ja kokeilla kykyjäsi sen uuttamisessa. Joten, jos olet valmis käyttämään kahvin valmistukseen enemmän kuin pari minuuttia, valitse vapaasti espresso (manuaalisten) kahvikoneiden kategoriasta.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Information about espresso machines
When it comes to different coffee machines , espresso machines are growing in popularity the fastest. While the coffee culture is progressing at breakneck speed, more and more people are learning about the subtleties of coffee making. As a result, many coffee lovers eventually decide to put themselves in the role of a barista and try to make coffee at home that is competitive with the coffees offered in their favorite coffee shops and restaurants. To make a proper espresso or latte, you first need an espresso machine, also known as a semi-automatic machine.

Espresso machines and the science of coffee making

The Italians manufactured the first espresso machines already in the 19th century and continued to improve them little by little throughout the 20th century. However, it should be noted that due to their large size and the skills required to use them, these first machines were only intended for use in coffee shops. Machines intended for home use did not appear until the end of the 20th century, when the espresso culture spread to the rest of Europe.

Näiden koneiden nimestä kuulee, että ne eroavat aika paljon täysautomaattisista kahvikoneista. Jälkimmäinen valmistaa juomia napinpainalluksella, mutta kunnon, käsityönä valmistettu espresso vaatii tiettyä osaamista sekä erityistä yksityiskohtien huomioimista. Juuri tämä tekee espressokoneista niin kiehtovia: niiden ansiosta voi katsoa kahvinvalmistusta tieteenä ja se vie meidät suoraan kahvimaailman sisälle.

Espressokoneella kahvia valmistaessa, sinun tulee ensin jauhaa kahvipavut (jauhatuksen pitää sopia espressoa varten ja kahvin määrän pitää sopia suodatinkahvaasi varten), tampata jauhettu kahvi tampperilla (käyttäen oikeanlaista painetta), sitten tulee tarkkaan mitata kahvin valumiseen kuluva aika (täydellinen espresso valuu yleensä 25-30 sekunnissa) ja arvioida tulos. Jos olet tehnyt kaiken oikein, espressosi päällä pitäisi näkyä ns. tiikerinraidat, sen pitäisi olla täyteläisen makuinen, eri makujen täydellinen yhdistelmä.

Oikein – tämä on tässä avainsana. Täydellistä espressoa varten ei ole täydellistä, yleistä reseptiä, joten sinun tulee nähdä hieman vaivaa selvittääksesi, millainen jauhatus sopii kahvillesi parhaiten., miten paljon jauhetta mahtuu suodatinkahvaan, miten juuri sitä kahvia tulisi tampata… Ja sitten on vielä tietenkin maidonvaahdotuksen taide!

Yksi on kuitenkin varmaa: kun olet maistanut ammattilaisen valmistamaa espressoa tai lattea, joka on valmistettu espressokoneella, et tyydy enää koskaan vähäisempään.

Mihin kiinnittää huomiota espressokonetta valitessa?

Nykyään on saatavilla laaja valikoima espressokoneita: erittäin kompakteista koneista, jotka maksavat vain parisataa euroa ja sopivat täydellisesti aloittelijoille, parin tuhannen euron espressokoneisiin, jotka täyttävät jokaisen baristan unelmat. Miten ne eroavat tosistaan ja mihin kiinnittää huomiota kun valitset oikeaa espressokonetta juuri itsellesi?

Lämmitysjärjestelmä. Mikä tulee kahviisi piilotettuihin makuihin, kunnon, tasainen veden lämpötila on hyvin tärkeä. Sitä varten on lämmitysjärjestelmä. Riippuen espressokoneesi lämmitysjärjestelmästä saatat joutua odottamaan kahvin valmistamisen jälkeen ennen kuin voit vaahdottaa maitoa, tai sitten voit tehdä näitä samanaikaisesti.

Lähtötason espressokoneissa on yksinkertaisimmat lämmityselementit, ns. lämpöblokki, joka lämmittää vettä, kunnes se saavuttaa tietyn lämpötilan. Se on kylläkin kätevää: tällainen kahvikone on sekunneissa valmis kahvinvalmistukseen ja sinun ei tarvitse odottaa, että vesi saavuttaa tietyn lämpötilan. Tällainen lämpötila ei takaa kuitenkaan vakaata lämpötilaa. Joissakin markkinoilla olevissa kahvikoneissa on uudistettu ”lämpökierukka”: tämä on kestävämpi ja pystyy takaamaan enemmän vakautta.
Mikäli menisit askeleen eteenpäin, löydät espressokoneet sisäänrakennetulla boilerilla (nämä ovat ns. yhdellä boilerilla koneet). Näissä boilereissa pidetään aina tietty määrä lämmitettyä vettä, joka takaa vakaan lämpötilan kahvinvalmistuksen aikana. Riippuen boilerin koosta, saatat joutua odottamaan parikymmentä minuuttia koneen lämpenemistä ennen kuin pääset valmistamaan kahvia.
Seuraavassa luokassa ovat kahdella boilerilla espressokoneet, yksi näistä on tarkoitettu kahvinvalmistukseen ja toinen höyryn valmistukseen. Tämä tarkoittaa, että voit vaahdottaa maitoa ja valmistaa kahvia samanaikaisesti! Muista kuitenkin, että tällaiset koneet ovat hintavampia ja lämpenevät pidempään.
Vielä yksi suosittu vaihtoehto on ns. HX-tyylinen lämmitysjärjestelmä (HX tarkoittaa ”heat exchanger” eli lämmönvaihdin). Tällainen laite on varustettu yhdellä boilerilla, mutta siinä on yksi ainoa kylmällä vedellä varustettu putki. Tätä vettä käytetään vain kahvin valmistamiseen ja sitä lämmitetään erikseen, kunnes se saavuttaa espresson valmistamiseen vaadittavan lämpötilan. Tällaiset koneet ovat edullisempia kuin kahdella boilerilla koneet, mutta ne antavat käyttäjän silti valmistaa kahvia ja vaahdottaa maitoa samanaikaisesti. Ne käyttävät myös vähemmän virtaa.

Mikäli valitset boilerilla (tai useammalla) koneen, harkitse myös boilereiden kokoa: mitä isompi boileri, sitä pidempään sinun täytyy odottaa sen lämpenemistä.

Veden lämpötilan säätömahdollisuudet. Veden lämpötilalla on iso vaikutus kahvin makuun. Jotkut lajikkeet sopivat paremmin korkeille lämpötiloille, kun taas toiset toimivat paremmin matalalla lämpötilalla. Eri lämpötilat voivat myös tuoda esiin eri kahvin maut. Ottaen kaikki tämä huomioon, huomaat ilmeisesti, miksi on tärkeää kysyä itseltäsi antaako haluamasi espressokone säätää veden lämpötilaa ja, jos näin on, miten se tehdään.

Uuttoryhmän tyyppi. Harkitse kahvikoneesi uuttoryhmää. Riippuen sen rakenteesta ja tyypistä, se takaa enemmän tai vähemmän lämpötilan vakautta. Löydät tietoa kahvikoneiden selostuksista meidän verkkosivuiltamme – tai voit ottaa yhteyttä meidän asiakaspalvelijoihimme ja kysyä heiltä neuvoa!

Suodatinkahvan koko. Aloittelijoille tarkoitetuissa espressokoneissa on yleensä pienemmät suodatinkahvat, niiden seulat ovat yleensä 49-53 mm. Korkeamman luokan laitteissa on 57 mm halkaisijalla suodatinkahvat, kun taas ammattimainen standardi on 58 mm. Saatat miettiä, mitä tämä tarkoittaa? No mitä enemmän kahvia seulaan mahtuu, sitä täyteläisempi juomasi on – ja sitä lähemmäs pääset ammattimaisten baristojen standardeja.

Maidonvaahdotin. Onko pelkästään maidon vaahdottaminen riittävä? Haluaisitko tehdä sitä ammattimaisesti tai jopa kokeilla latte artia? Mikäli näin on, tarvitset espressokoneen höyrysauvalla, joka antaa tehdä juuri tämän. Lähtötason koneissa on leveät höyrysauvat, jotka antavat vaahdottaa maidon maitopohjaisia juomia varten – mutta siinäpä se onkin. Saadaksesi täydellisen silkkisen koostumuksen, tarvitset kapeamman sauvan pyöreällä vähintään kaksi reikää. Vain sitten voit valmistaa baristalaatuista maitoa.

Kahvimylly. Suurimmassa osassa espressokoneissa ei ole sisäänrakennettua kahvimyllyä, joten ilmeisesti sinun täytyy ostaa se erikseen. Ne, joilla on tiukka budjetti tai rajoitetusti tilaa keittiössä löytävät varmasti koneen sisäänrakennetulla myllyllä. Sellaisten mallien suosion kasvaessa, kahvikoneiden valmistajat valmistavat niitä nyt aina enemmän.

Käyttö ja ohjelmointi. Harkitse miten valittua espressokonettasi hallitaan. Onko siinä napit, vivut tai yksi ainoa iso vipu, jota voi tarvittaessa liikutella? Jälkimmäinen vaihtoehto voi tuntua erittäin houkuttelevalta sen ylellisen ulkonäön ja täydellisen valmistusprosessin hallinnan ansiosta, mutta muista, että tällainen hallintajärjestelmä tarvitsee vielä enemmän taitoa ja tietyn määrän vahvuutta. Mikäli haluaisit ennemmin hallita konettasi nappien avulla, kysy itseltäsi ovatko ne ohjelmoitavat, eli pystytkö ohjelmoimaan halutun annoksen koon (tämä ominaisuus takaa enemmän mukavuutta).

Näyttö. Sisäänrakennettu näyttö on varmasti hyödyksi uutta laitetta käsitellessä, joten mieti onko valitsemassasi koneessa sellainen ja jos on, mitä ominaisuuksia sillä voi hallita.

Mahdollisuus kytkeä kone vesiverkkoon. Suurimmassa osassa kotikäyttöön tarkoitetuissa espressokoneissa on integroidut, irrotettavat vesisäiliöt. Jos kuitenkin haluat yhdistää koneesi vesiverkkoon ja unohtaa päivittäisen vesisäiliön täyttämisen, valitse malli, jonka siihen pystyy yhdistämään.

Laitteen koko. Laitteesi koko on tietenkin myös tärkeä. Kotikäyttöön tarkoitetut espressokoneet ovat silti kooltaan aika isoja, joten varmista, että haluamasi malli sopii keittiötasollesi.

Innovaatiot. Kun espressokoneista tulee aina vain suositumpia, valmistajat tuovat koko ajan markkinoille uusia malleja ja etsivät aina tapoja vähentää kahvin valmistukseen tarvittavaa vaivannäköä samalla suurentamalla nautintoa, joka tästä prosessista saadaan. Tämän takia kannattaa aina katsoa uusimpia malleja: uudet ominaisuudet voivat tehdä päivittäisestä kahvirituaalisesta entistä helpomman ja nautittavamman.

Parhaat, tunnetuimmat espressokoneiden valmistajat

KahviKaverin valikoimassa on espressokoneet joiltakin maailman parhaista valmistajista. Mikäli olet vasta aloittelija kahvimaailmassa, oikea kahvin asiantuntija tai haluat saada sellaiseksi, löydät varmasti jotain sopivaa täältä!

Beginners should choose one of the most popular De’Longhi or Sage espresso machines for home use. If you have experience with a home bar or want to become one as quickly as possible, then the Spanish Ascaso or the Italian Lelit , Rocket Espresso , Rancilio or Elektra deserve a closer look.

Here at KahviKaveri, we are always adding new models to our selection, so you are guaranteed to find the best espresso machines on the market!

Lue lisää