Kahvikupit ja kahvimukit

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Information about coffee cups

If you really want to enjoy your coffee to the fullest, you will notice that just grinding high-quality coffee beans is not enough. You also need the right kind of cup to sip the drink. The shape, size, wall thickness of the cup you choose – all these affect the taste of your drink. Although the differences are not necessarily big, the cups designed for a certain drink are intended to bring out the characteristics of that particular drink. Tradition also comes into play here, of course: coffee culture all over the world is very picky, and the design of the cups is also certainly a part of this. Not to mention that a pretty cup makes your coffee break so much more enjoyable! In KahviKaveri’s selection you can find many different cups from the world’s most famous manufacturers, which are suitable for many different drinks. 

Espresso cups

Espressokupit– jotta kahvistasi paljastuisivat hienoimmat ominaisuudet, niiden täytyy täyttää tietyt vaatimukset. Se johtuu siitä, että espresson resepti on niin omaperäinen ja vaativa: pienen (25-30 ml) ja vahvan juoman saamiseksi, tulee kahvit jauhaa tarpeeksi hienoksi, valmistamiseen tulee käyttää 8-9 baarin painetta ja tämän paineen pitää saada vesi juuri oikealla tavalla tampatun kahvin läpi. Tämän kahvin tarjoilemiseksi käytetään pienellä halkaisijalla ja koolla (tavalliseen espressokuppiin mahtuu noin 60-90 ml nestettä). Ne ovat munan tai tulppaanin muotoisia ja niissä on kalteva reuna. Näissä kupeissa on paksumpi kaareva reuna, jotta niistä olisi vielä kätevämpi juoda. 

Koska perinteinen espressoannos on niin pieni, sitä tarjoillaan yleensä pienissä paksuseinäisissä posliinikupeissa: tämän ansiosta kahvi ei jäähdy niin nopeasti ja konsentroi kahvin aromin. Yksi espresson ainutlaatuisista ominaisuuksista on sen crema: erittäin aromaattinen kellertävän ruskea vaahto, joka muodostuu, kun ilmakuplat sekoittuvat kahvista löytyviin liukoisiin aineisiin. Paineen muuttuessa, hiilidioksidista tulee vähemmän liukoinen ja se jää kahviin kaasuna, luoden creman kerroksen. Jotta tämä crema ei ohentuisi tai häviäisi kokonaan tarvitaan oikean kokoinen kuppi. Kahvin kupissa loiskimisen ja vaahtoisen kerroksen häviämisen estämiseksi, espressokupeissa on hieman kalteva reuna.

Perinteisissä espressokupeissa on valkoinen sisus ylellisen, karamellisen vivahteen korostamiseksi. On mielenkiintoista, että tällaiset kupit ovat luotu yhtä annosta varten. Kun kaadat kahvia kuppiin, vältä sen reunaan saakka täyttämistä: mikäli teet niin ja sitten sekoitat juomaa, saatat kadottaa osat sen aromaattisista ominaisuuksista. Mikäli pidät enemmän tupla-annoksesta, voisit valita erityisen tuplaespressokupin – nämä ovat isommat ja niihin mahtuu n. 100-120 ml. 

Mikäli olet valmistamassa espressoannosta (tai kahta), kiinnitä erityistä huomiota käyttämiisi kahvipapuihin. Se on ilman muuta aina tärkeää, mutta espresson tapauksessa sillä on erittäin iso osa. Tämä on koska espressoa juodaan sellaisenaan ilman maitoa tai muita lisukkeita. Muista sitten: mitä hienommat kahvipavut valitset, sitä autenttisempi ja täyteläisempi on myös espressosi. 

Kahvikupit

Toisin kuin espressokupit, joille on varmat vaatimukset, kahvikupit antavat sinulle valinnanvapauden. Tavallinen musta kahvi, pitkä musta, americano, suodatinkahvi ja muut kahvijuomat ovat hyviä tarjottuna erimuotoisista ja kokoisista kupeista eikä materiaalillakaan ole niin väliä. Ilmeisesti olet nähnyt eniten keraamisia, posliini-, lasi-, savi- tai teräsmukeja. Nämä materiaalit eivät ole erittäin huokoisia, joten ne eivät vaikuta juomasi makuun. 

Tavallista mustaa kahvia tarjoillaan yleensä isossa (n. 200-300 ml.) suorassa kahvallisessa kupissa. Kun specialty kahvista ja suodatinmenetelmistä tulee suositumpia, ilmestyy myös uusia tapoja tarjota erityisiä kahvijuomia. Suodatinkahvia tarjoillaan usein kahvattomista kupeista tai laseista. Pienet keraamiset tai savesta kulhot ja kuumankestävät kahvilasit ovat myös suosittuja. 

Cupping-kulhot ansaitsevat myös maininnan. Ne ovat luotu juuri ns. cupping-rituaalia varten- erityinen kahvin maistelutekniikka. Jotta se onnistuisi, veden lämpötilaa tulee seurata hyvin tarkasti: maistelijat voivat alkaa maistelemaan ja arvioimaan kahvia vasta kun juoma on jäähtynyt tarpeeksi. Jotta lämpömittaria ei tarvitsisi käyttää, voit ottaa väriä muuttavan cupping-kulhon. 

Cappuccino kupit

Cappuccino on espressopohjainen juoma, jossa on yksi ainoa annos espressoa, maitoa ja paksu kerros maitovaahtoa. Cappuccino kupit mahduttavat yleensä noin 170-250 ml kahvia ja ovat ylhäältä laajempia. Alaosa on kapeampi, jotta ei muodostuisi haluttomia kuplia samalla kuin kapeampi yläosa auttaa hienovaraisen creman muodostumisessa, Tällaiset kupit ovat yleensä posliinisia, lasisia, keraamisia tai jopa kivestä. 

Lattekupit

Café latte on vielä yksi trendikäs espressopohjainen juoma. Se on yhdellä tai kahdella espressoshotilla, kuumalla maidolla ja ohuella maitovaahdon kerroksella. Lattekupit mahduttavat yleensä 250-300 ml nestettä. On pari eri vaihtoehtoa: perinteinen lattekuppien muoto voi muistuttaa cappuccinokuppia, kun taas korkeat, kapeat lasit sopivat paremmin kerroksittaiselle latten serkulle, latte macchiatolle. Perinteinen kuppi on yleensä posliininen tai keraaminen, kun taas latte macchiatoa tarjoillaan yleensä paksuista tuplaseinämillä laseista. Läpinäkyvä lasi antaa sinun ihailla hienoja kerroksia ja tuplaseinämä estää lasin kuumenemisen ja tekee siitä mukavasti pideltävän. 

Flat white kupit

Flat white on espressopohjainen juoma, joka on päällystetty mikrovaahdolla. Se muistuttaa paljon café lattea, mutta se on pienempi, vähemmän maitoinen ja siinä on enemmän kahvia. Tässä juomassa on yleensä tuplaespresso tai, jos tykkäät vahvemmista mauista, tuplaristretto. Flat white kupit ovat yleensä valmistettu keramiikasta ja niihin mahtuu 150-200 ml kahvia.

Teekupit

Lukuisien kahvijuomille sopivien kuppien lisäksi, KahviKaverin valikoimasta löytyy myös useita teekuppeja. On tärkeää muistaa kuitenkin, että teekupit löytyvät harvoin tällä nimellä: useimmiten ne ovat universaaliset ja sopivat montaa eri juomaa varten. Katsoessasi tarjolla olevia kuppeja, löydät varmasti sellaisia, jotka ovat täydellisiä teetä varten: sellaisen valitsemiseksi tee päätöksesi juomasi koon, kupin mukavuuden ja ulkonäön perusteella.

On kuitenkin muutama ohjeistus, mikä tulee täydellisen teekupin valitsemiseen. Mitä tahansa teetkin vältä huokoisia materiaaleja: aromit voivat jäädä huokosten sisään jumiin. Keraamiset kupit ovat aina hyvä vaihtoehto. Ne eivät ole ainoastaan vähähuokoisia, mutta ne myös pitävät lämpöä aika hyvin! Posliinikupit ovat myös hyvät: tanniinit – teessä olevat molekyylit – eivät voi tarttua tämäntyyppisten kuppien seinämiin, joten teesi säilyttää täyteläisyytensä. Lasikupit taas ovat oikein hyvät pitämään teesi pidempään kuumana ja ruostumattomasta teräksestä kupit ovat erittäin kestäviä. 

Kahvi ei ole ainoa juoma, jolla on vuosisatojen takaiset perinteet. On myös kokonainen teekulttuuri! Vaikka voi tuntua, että nykyään kaikki riippuu kätevyydestä, jotkut juurtuneet perinteet ovat jo pitkään aikaan voimassa olleista tavoista peräisin. Katsotaan esimerkiksi teekupin kahvaa: se, että onko se vai eikö sitä ole, riippuu yleensä siitä, minkälaista teetä juodaan. Kahvoilla kupit sopivat yleensä mustan teen juomiseksi: tämä lajike tarvitsee korkeamman lämpötilan, joten on hyvä, jos siinä on kätevä kahva. Samalla perinteistä kiinalaista vihreää teetä juodaan yleensä keraamisista tai kivestä kupeista, joissa ei ole kahvaa. 

Lautaisilla kupit

Lautaisilla kupit ovat täydellinen valinta esteeteille. Oikeastaan, perinteisten kuppien kuuluu tulla lautaisilla, ihan sama tarjoillaanko siitä espressoa, mustaa kahvia, cappuccinoa, lattea vai flat white kahvia. Lautainen tekee juomasta heti viehättävämmän ja lisää kätevyyttä. Jos haluat makeuttaa juomaasi, voit laittaa lautaiselle sokeripalasen tai lusikan sekoittamista varten. 

Kannelliset kupit

Mikäli tykkäät nauttia juomistasi liikkeellä ollessa, kannellinen kuppi on oikea valinta. Tällaiset kupit ovat yleensä luotu sopimaan auton kuppipidikkeisiin. Kukapa ei tykkäisi siitä, että voi valmistaa aamulla kupillisen kahvia tai teetä ja siemailla sitä matkalla töihin? Jos kahvisi on usein kylmä siihen mennessä, kun lopulta pääset juomaan sitä, saattaisit hyötyä termoskupista. Se pitää juomasi kuumana parikin tuntia. 

Maailman parhaat, tunnetuimmat kuppien valmistajat

Fellow

San Franciscossa sijaitseva Fellow valmistaa kauneimpia kahvivarusteita ja tarjoiluastioita. Tuotteet kuten Stagg EKG sähköinen vedenkeitin, Ode kahvimylly ja Atmos tyhjiösäiliö ovat jo luoneet maineensa kahvimaailmassa. Fellow kupeissa on keraamiset tuplaseinämät, joten niissä ei ole tarvetta kahvalle: kuppi ei kuumene ulkoa ja sen sisällä oleva juoma pysyy kuumana paljon pidempään. Saatavilla on myös lukuisia Fellow matkatermoksia. Kaikki Fellow termosmukit ovat laajalla aukolla, kapeilla seinämillä ja keraamisella päällystyksellä parjaan maun saavuttamiseksi. 

Kahla

Kahla on maailmankuulu saksalainen posliinivalmistaja ja lukuisien kansainvälisten design-palkintojen saaja. Yritys valmistaa erilaisia keittiötarvikkeita laadukkaimmasta posliinista ja se on tunnettu kirkkaiden värien ja toimivuuden puolesta. Kahlan valmistamat matkakupit ovat erittäin tunnettuja. Magic Grip teknologian ansiosta näitä kuppeja on erityisen mukavaa pidellä kädessä: tämä on niiden pinnassa olevien urien ansiosta.

KeepCup

KeepCup syntyi halusta vähentää kertakäyttöisten muovikuppien roskiin heittämistä. Yhtiö tarjoaa nyt maailman ensimmäisiä baristalaatuisia uudelleen käytettäviä kuppeja. Nämä tyylikkäät ja kätevät kupit ovat valmistettu muovista, lasista ja ruostumattomasta teräksestä, joten ne varmasti sopivat tarpeillesi.

Stelton

Stelton on tanskalainen yhtiö, joka valmistaa keittiötarvikkeita ja lukuisia muita taloustuotteita. Nämä skandinavialaiseen tyyliin minimalistiset luomukset ovat sekä kauniit että käytännölliset. Läpikäyminen maailman parhaiden arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa on ansainnut yhtiölle paljon huomiota ja lukuisia arvostettuja design-palkintoja. Stelton kupit ovat täydellinen yhdistelmä tyyliä ja laatua. 

Loveramics

KahviKaverin valikoimasta löydät myös Loveramics yhtiön valmistamia kuppeja, tätä yhtiötä tiedätään ja rakastetaan kaikkialla maailmassa. Loveramics on erikoistunut valmistamaan hienoja keraamisia tuotteita, kahvikuppeja ja muita astioita. Yhtiö avasi ensimmäisen myymälän vuonna 2011 Hong Kongissa. Siitä lähtien yhtiötä nähdään kultaisena standardina kahvimaailmassa, se yhdistää vanhat perinteet trendikkääseen designiin. Loveramics kupit ovat valmistettu laadukkaimmasta posliinista: sitä lämmitetään kunnes se saavuttaa 1300 °C lämpötilan, joka tekee materiaalista erittäin kestävän. Paksut seinämät takaavat lämpötilan vakauden, kun taas niiden kaareva estää ylimääräisten kuplien muodostumisen. Ei ole ihme, että World Latte Art on valinnut Loveramics to make the event’s official cups.

Lue lisää