Rajoitetun ajan tarjous:
 • 00

  P.

 • 00

  T.

 • 00

  Min.

 • 00

  Sek.

1+1 CAPRISETTE- & PARALLEL-kahvit
Toinen samanlainen pakkaus lahjaksi.

Tee

Laaja valikoima teelajikkeita ja teen valmistajia ympäri maailman jokaisen makuun

VAU tee

VAU tee
 • uusi

Mate Verde Mate Green Dulcessa, 50 g

1.99 
 • uusi

Mate Yaguar Cherry Lady, 50 g

1.99 
 • uusi

Mate Yaguar Cannabis, 500 g

9.99 

Uudet tee

Uudet tee
 • uusi

Mate Guarani Ashwagandha Cactus, 50 g

1.99 
 • uusi

Mate Yaguar Naranja, 50 g

1.99 
 • uusi

Mate Yaguar Mango Tango, 50 g

1.99 

Usein kysyttyä

Valkoinen, punainen ja muut teet – mikä niitä yhdistää ja miten ne eroaa toisistaan?

Valkoinen tee, kuten musta tai vihreäkin, on valmistettu samoista teepensaan lehdistä. Tämän tuottamiseen käytetään hyvin nuoria lehtiä tai jopa silmuja ja fermentointi prosessia ei melkein olekkaan. Siksi tätä teetä pidetään terveellisimpänä ja luonnollisimpana. Valkoisella teellä on mieto maku ja rauhottava toime, koska siinä ei ole melkein ollnekaan kofeiinia.

Toisin kuin edellä mainitut teet, punaisen teen valmistukseen käytetään Aspalathus linearis lehtiä ja sen alkuperämaa on pääosin Etelä-Afrikan tasavalta. Punainen tee (myös tunnettu Rooibos nimellä) sisältää runsaasti vitamiineja ja muita hyödyllisiä aineita - kalsium, fluori, sinkki, rauta, magnesiumi, vitamiinit A, E ja P. Lisäksi sillä on iso vaikutus suoliston mikroflooraan ja auttaa ruoansulatusta, joten sitä suositellaan ihmisille, ketkä haluavat pudottaa painoa tai keillä on ruoansulatus-sairauksia.

Maailmassa on soivittu jakaa kasvipohjaiset juomat kahteen ryhmään - kahvi ja tee. Sanotaan, että kaikki mitä me poimitaan, kuivataan ja paahdetaan ennen käyttöä, on myöhemmin kahvia (tammenterhot, porkkana, kahvipavut tai jopa voikukan juuri), samalla taas kaikki muu - missä käytetään vain raakoja tai kuivattuja raakoja aineksia, on teetä. Siksi kiinalainen termini "tee" sopii kaikille kasviuutoksille (kamomilla, lime kukat, tammen kuori yms.)

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mikä tekee vihreästä teestä ainutlaatuisen?

Vaikka vihreä tee on tehty samoista teepensaan lehdistä kuin musta tee, sen fermentaation on paljon matalampi. teelehtien höyryttämisen tapa on hyvin yleinen Japanissa, joten tee (Sencha, Genmaicha) peräisin tästä maasta on yleensä kirkkaamman vihreää. Samalla taas Kiinalainen tee (Gunpowder, Longjing) on kuivattu erityisellä pannulla. On vielä yksi Kiinalainen tee - Puer. Sen valmistustapa eroaa kaikista muista valmistustavoista, koska poimitut lehdet painetaan kokoon kosteina ja kuivataan vasta myöhemmin. Juuri tällä teellä sanotaan olevan kaikista vhreistä teistä suurin positiivinen vaikutus kehoon.

Vaikka vihreän teen sanotaan olevan terveellisempi, asiantuntiat sanoo että kaikki riippuu teen laadusta ja miten se valmistetaan. Vihreä tee sisältää pikkuisen vähemmän kofeiinia, runsaasti vitamiineja kuten B2, C ja foolihappo. Saadaksesi tämän teen kaikki positiiviset ominaisuudet ja tunteaksesi vahvinta makua, suositellaan uuttamaan sitä ei kuumemmalla vedellä kuin 80 ° C.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mitä kannattaa tietää mustasta teestä?

Musta tee valmistetaan teepensaan lehdistä. Se on fermentoiduin tee, koska se jätetään kuivumaan pitkäksi aikaa poimimisen jälkeen, joten se saa tummanruskean värin ja erittäin rikkaan maun. Verrattuna muihi teihin, mustassa teessä on eniten kofeiinia ja se on suosituin koko maailmassaUsein musta tee on pohjana teesekoituksiin. Mustan teen maku voi riippua joko sen lajista (Darjeeling, Asaam, Ceylon) tai lisät mitä käytetään erottuvan maun esiin tuomiseksi. Esimerkiksi Earl Gray on mustan teen ja bergamotin sekoitus, ja maailmankuului "English breakfast" tee on oikeasuhteinen sekoitus Asaam, Ceylon ja Kenian teistä.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miten erottaa hyvälaatuinen tee huonolaatuisesta?

Helpoin tapa määritellä laatu on irtoteestä tai jauhamattomasta teestä. Jos tee hajoaa jauheeksi hyvin nopeasti hieroessa sitä sormisi välissä, tarkoittaa se sitä, että se on kuivattu hyvin korkeassa läpötilassa tai se on aika vanhaa. Sellainen tee ei varmasti ole korkeinta laatua.

Teestä pitäisi lähteä millyttävää aromia joka kerta kun paketti aukaistaan. Jos tuoksu on heikko tai tunkkainen - maku on myös huono. Hyvälaatuinen tee voi olla luonnollisesti makeaa, hapanta tai hedelmäisen kirpeää. Sellainen tee ei tarvitse muuta lisää - kuten sitruunaa, sokeria yms. Sinun täytyy valita vain lempiteesi ja nauttia siitä.

Teen paketointi on myös hyvin tärkeää. Mitä paremmanlaatuinen tee, sitä todennäköisemmin se on jauhettu, irtonainen ja pakattu erittäin ilmatiiviiseen pakettiin. Jos tee on hyvälaatuinen - sen massa kasvaa 3-4 kertaiseksi veteen laitettuna, eli tällainen tee pakataan harvoin teepusseihin. Jos kuitenkin valitset pussissa olevan teen pitäisi sinun kiinnittää huomiota, millaisista materiaaleista ne on valmistettu. SIlkkiset teepussit antavat teelle vähiten lisämakua, joten hyvän teen nauttimiseksi valitse se, mikä on pakattu sellaisiin pusseihin.  

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Tietoa teestä

Kahvikaverin valikoimasta löydät kahvin lisäksi myös erityyppisiä korkealaatuisia teelajikkeita eri valmistajilta ympäri maailman – sekä hyvin tunnettuja, kuuluisia ja tunnustettuja, että erittäin harvinaisia ja uusia teemaailmassa. Riippuen siitä, miten tykkäät valmistaa teetä, voit valita joko irtoteenpyramidipussitteepussitpikateenteetikut ja jopa marjapyreen tai siirapin. Oletpa sitten todellinen teen asiantuntija tai uusitulokas tässä maailmassa, löydät varmasti jotain, josta tykkäät...

Lue lisää

Teelajikkeet

Yritämme miellyttää erityyppisiä teen ystäviä, joten tarjoamme laajan valikoiman erilaista teetä.

Musta tee

Musta tee on suosituin teelajike maailmassa. Fermentoitu tee, jolla on voimakas maku. Musta tee on kuitenkin monien teesekoitusten perusta – kuten Earl Gray, English Breakfast ja muut. Se toimii hyvin maitotilkalla tai sitruunaviipaleen kera – mutta muista, että hienoimpia mustia teitä pitäisi nauttia sellaisenaan, ilman lisäaineita. Eri alueilla kasvatettua mustaa teetä, kutsutaan usein alueen nimellä, ja sillä on kyseisen paikan makuominaisuudet. Suosituimpia mustia teelajikkeita ovat: Ceylon, Darjeeling, Assam ja Keemun. Mitä pienempi on teelehti, sitä vahvempi tee on. Suositeltava valmistuslämpötila: 90 – 100 ° C.

Vihreä tee

Suosioltaan seuraava on vihreä tee, joka kasvattaa suosiotaan nopeasti sen terveyshyötyjen ansiosta. Kiinassa, teen kotimaassa, vihreä tee on kaikkien listojen kärjessä. Kun teelehdet ovat poimittu, niitä kuumennetaan fermentoinnin pysäyttämiseksi ja kauniin vihreän värin säilyttämiseksi. Vihreää teetä on monia lajikkeita, suosituimpia ovat: japanilainen Sencha, Bancha ja Genmaicha, kiinalainen ruuti, Longjing ja Biluochun. Kuivattu yksittäisinä lehtinä tai rullina. Vihreät teet ovat luonnollisesti makeita, kukkaisia, hedelmäisiä ja pähkinäisiä. Suositeltava valmistuslämpötila: 70 – 90 ° C.

Matcha tee ansaitsee ihan oman mainintansa: kiinnostus tähän vihreän teen lajikkeeseen on ollut viime aikoina ennätyksiä rikkova. Jo satoja vuosia se on ollut osa perinteisiä teeseremonioita. Mikä saa tämän teen erottumaan joukosta niin selvästi on sen kirkas vihreä valo ja se, että se on hienoksi jauhetussa muodossa. Kun kuumaa vettä kaadetaan matcha jauheen päälle, tämä sekoitus vispilöidään erikoisella työkalulla. Tuloksena saatu juoma on kermainen ja makean kirpeä. Matchaa tarjoillaan usein maitovaahdon kera (näin valmistetaan trendikäs matcha latte!).

Valkoinen tee

Suurin osa teejuojista kyllä tuntevat mustan ja vihreän teen lajikkeita, valkoinen tee on kuitenkin jotain, joka meidän on edelleen löydettävä itseämme varten. Tämä tee on valmistettu nuorimmista teelehdistä ja sitä ei paljoa ihmisen kädet ole kosketelleet. Siinä on hyvin vähän kofeiinia, se on erittäin hienovarainen ja täynnä terveyshyötyjä (edes vihreä tee ei pysty kilpailemaan sen kanssa). Suosituin valkoisen teen tyyppi: Bai Mu Dan. Valkoinen tee löytyy usein kevyiden, hedelmäisten tai kukkaisten teiden sekoituksista. Suositeltava valmistuslämpötila: 80-90 ° C.

Oolong-tee

Oolong-tee on osittain hapettunut tee, jolla on sekä mustan että vihreän teen ominaisuuksia. Oolong-lajikkeita on niin monta tyyppiä, että olisi vain ”synti” kehittää tämä teeryhmä ja nimetä erityinen jälkimaku. Oolong-tee voi olla sekä kevyt, hedelmäinen, marjamainen, makea (muistuttaa vihreää teetä) että vahva, tumma, maanläheinen (muistuttaa mustia teitä). Erittäin hyvät oolongit voidaan hauduttaa useita kertoja ja jokaisen uuden haudutuksen avulla ne paljastavat uusia makuominaisuuksia. Oolong-teet imevät toiset aromit todella hyvin, joten ne usein maustetaan muilla ainesosilla. Suositeltava valmistuslämpötila: 80-90 ° C.

Pu-Erh tee

Pu-erh teet saavat monimutkaisen ja erittäin mielenkiintoisen maun erityisen ja pitkän käsittelyn ansiosta. Joitakin pu-erh-teelajikkeita kypsytetään vuosikymmenien ajan (kuten viini) ja ne saavat paremman maun (ja korkeamman hinnan) vuosien varrella. Ne on yleensä mahdollista ostaa ”kakuiksi” pakattuina. Makuvalikoima on erittäin laaja. Suositeltava valmistuslämpötila: 100 ° C.

Hedelmä- ja yrttiteet

Hedelmä- ja yrttiteet – itse asiassa nämä eivät ole todella teetä, koska niitä ei ole valmistettu teepuun lehdistä. Mutta olemme tottuneet kutsumaan niitä sellaisiksi ja pidämme todella niiden juomisesta. Eli kamomilla-, minttu-, timjami-, lehmus-, mustikka-, mansikkateetä ja monia muita herkkuja.

Suosittu rooibos tai ”red bush” (punainen pensas) tee on myös osa tätä perhettä. Se on tehty tunnetusta Etelä-Afrikan pensaan lehdistä- Nykyään tätä lajiketta tunnetaan kaikkialla maailmassa ja sitä juodaan sellaisenaan tai erilaisissa teesekoituksissa. Se on vain hieman fermentoinut, siinä ei ole kofeiinia ja siinä on erilaisia hunajan, kuivattujen hedelmien ja vaniljan vivahteita. Suositeltu valmistuslämpötila on 100 °C.

Teesekoitukset

Vaikka Premium-teetä myydään erikseen, mihinkään muuhun sekoittamatta, teesekoitukset ovat aina olleet hyvin suosittuja. Mikä tarkalleen ottaen on teesekoitus? No, tämä termi voi tarkoittaa erilaisia samatyyppisiä teelajikkeita, esimerkiksi neljä tyyppiä mustaa teetä tai kolme tyyppiä vihreää teetä. Yhden tyyppinen tee (olkoot se sitten valkoinen, vihreä tai musta) maustettuna lisäaineilla on myös sekoitus. Nämä ainekset voivat olla hedelmät, marjat, kukat, luonnolliset öljyt tai mausteet. Tee-mestarit ympäri maailman pyrkivät luomaan erityisiä, odottamattomia sekoituksia ja yllättämään teen ystäviä. Siten syntyvät erityisimmät makuyhdistelmät!

Chai-tee

Chai-tee in sekoitus teetä useiden mausteiden kanssa ja haudutettu vedellä tai maidolla. Perinteisesti pohjana käytetään mustia lajikkeita, joita maustetaan neilikalla, kardemummalla, pippurilla, kanelilla ja muilla maukkailla mausteilla. Intiassa vuosia tunnetut chai-teet ovat nyt yhtä suosittuja länsimaissa. Kokeile sekä luonnollista että pikateetä – kuumaa ja kylmää.

Kombucha

Samoin kuin matcha, luonnollisesti poreileva kombucha vaikuttaa olevan nykyään kaikkialla. Tämän juoman salaisuus on sen virkistävä maku ja ruoansulatusta nopeuttavat ominaisuudet. Jotkut jopa valmistavat itse kombuchaa: siihen tarvitsee vain laadukasta teetä, vettä, sokeria ja erikoista teeseentä. Toiset päättävät jättää tämän prosessin välistä ja valita valmis kombucha. Yhä useimmat valmistajat lisäävät kombuchan valikoimaansa, joten tämän eksoottisen juoman löytäminen ja ostaminen ei ole mitenkään hankalaa.

Marjasoseet ja siirapit

KahviKaverin valikoimassa on lukuisia marja- ja hedelmäsoseita tai siirappeja, jotka ovat luotu erityisesti teen valmistamiseen (sekä kuumia että kylmiä). Sinun täytyy vain laittaa pari lusikallista kuppiin, kaataa vesi soseen tai siirapin päälle ja nauttia valmiista juomasta vain sekunneissa!

Kylmät teet

Hellekaudella nautitusta kylmästä teestä on tulossa nyt maailman suosituin juoma. Meidän valikoimasta löydät valikoiman kylmiä teejuomia, kuten myös lukuisia siirappeja ja jauheita kylmän teen valmistamiseksi.

Missä muodossa teesi tulee?

Teesi muoto on melkein yhtä tärkeää kuin sen maku. Millainen tee on paras? No, se riippuu oikeastaan mieltymyksistäsi ja siitä, mitä sinun on mukavinta käyttää. Teen asiantuntijat suosittelevat yleensä irtoteetä, kun taas niille, jotka arvostavat mukavuutta, suositellaan pyramidipusseja, tavallisia teepusseja, teetikkuja tai pikateetä.

Jotkut ovat edelleen sitä mieltä, että vain irtotee voi olla laadukasta, kun taas teepusseissa oleva tee on aina huonompi. Tämä ei ole kuitenkaan aina totta. Nykyaikaisen elämän tahtiin mukautuessa valmistajat laittavat samaa irtoteetä teepusseihin. Joten voit vapaasti valita itsellesi sopivimmassa muodossa olevan teen.

Maailman parhaat teet

KahviKaverin valikoimasta löydät laajan valikoiman teetä:

Whittard of Chelsea” on tunnettu brittiläinen yhtiö. Se on yllättänyt teen ystäviä erinomaisilla mauilla jo vuodesta 1886 lähtien. Yhtiön valikoimassa on laaja valikoima kiehtovia tuotteita: perinteisestä irtoteestä pikateehen tai kylmiin teejuomiin.

Good and Proper” on vielä yksi tunnettu Premium teiden valmistaja YK-sta. Jotkut heidän parhaista hotelleista ja ravintoloista tarjoavat Good and Proper teetä asiakkailleen. Yhtiö on tunnettu niiden ainutlaatuisista single-origin lajikkeista.

Dammann Frères” on ranskalainen yhtiö. He ovat myyneet teetä vuodesta 1692 lähtien, kun kuningas Ludvig XIV antoi Sir Damamelle erikoisluvan teellä kaupantekoon Ranskassa. Nämä teet sopivat hyvin niille, jotka kaipaavat luksusta ja tyytyvät vain parhaaseen.

Roqberry”, vielä yksi brittiläinen yhtiö, joka on saanut 26 Great Taste palkkiota ainutlaatuisten ja odottamattomien teesekoitusten ansiosta. Miltä kuulostaisi mustan teen, pur-erh teen ja kahvipapujen sekoitus? Entä vihreä tee wasabilla, riisihiutaleilla ja merilevällä?

Chalo” on Intiasta kotoisin olevan belgialaisen naisen luoma yhtiö ja sen tehtävänä on nyt valloittaa chai-teellä länsimaat. Yhtiö tarjoaa lukuisia chai-tee sekoituksia.

Stick Tea” on italialainen yhtiö, joka tarjoaa juojille heidän lempijuomaansa kätevissä tikuissa. Ne, jotka arvostavat kätevyyttä ja tykkäävät uusista asioista, tulevat varmasti rakastumaan tähän!

Koitamme miellyttää jokaista teen ystävää ja täten lisäämme valikoimaamme koko ajan uusia valmistajia ja makuja. Olet tervetullut kokeilemaan niitä ja löytämään lempparisi! Muuten, tee on yksi parhaista lahjoista ja se sopii hyvin melkein milloin tahansa. Mikäli et osaa valita oikeaa teetä itsellesi tai läheisellesi, teesetti on myös mahtava valinta.

Nyt on aika nauttia kupillinen teetä!