Kahvimyllyt

VAU kahvimyllyt

VAU kahvimyllyt
  • Vain verkosta

Kahvimylly Fellow Ode Brew Gen 2 / V2 Matte Black

399.00 

Kahvimylly De’Longhi KG 89

59.00 
  • TOP-SYNTT√ĄRITARJOUKSET

Kahvimylly Eureka Mignon Silent Range Specialità 15bl Grey

390.00  410.00  -5%

Kahvimylly Eureka Mignon Crono Matte Black

159.00  199.00  -20%

Uudet kahvimyllyt

Uudet kahvimyllyt
  • Vain verkosta
  • uusi

ROK GrinderGC käsikäyttöinen kahvimylly Рharmaa/hopea

249.00 
  • uusi

Manuaalinen kahvimylly TIMEMORE Chestnut C3S Pro-White

67.15  79.00  -15%

Tietoa kahvimyllyistä

Mikä tulee kahvinvalmistuksen työkaluihin ilman joita kahvirituaalia on melkein mahdotonta kuvitella, kahvimylly on varmasti yksi niistä. Hapettumisen takia jauhetusta kahvista katoaa aromit ja maut, jonka takia kahvin asiantuntija jauhavat kahvin aina juuri ennen kahvinvalmistusta. Saatavilla on häikäisevän runsaasti kahvimyllyjä, joten yhden valitseminen saattaa varmasti olla hankalaa. Sen helpottamiseksi, kerromme sinulle erilaisista myllyistä ja niiden ominaisuuksista.

Erilaiset kahvimyllyt

KahviKaverin valikoimasta löydät sekä manuaalisia ja sähköisiä myllyjä, jotka ovat joidenkin tunnettuimpien kahvimyllyjen valmistajien valmistamia. Voit valita kotikäyttöön tarkoitettujen ja ammattimaisten, litteiden ja kartiomaisten, keraamisten ja teräksestä terien välillä, kuten myös valita myllyn riippuen valmistustavasta, josta pidät eniten (espresso, suodatinkahvi tai kahvin valmistaminen suoraan kuppiin).

Silppuavat myllyt vs. jauhavat (‚ÄĚburr‚ÄĚ-tyyliset) myllyt

Mikä tulee kahvinjuojiin, jotka eivät ole koskaan omistaneet myllyä tai ovat varmoja, ettei se ole niin tärkeää, silppuavien myllyjen kompaktius ja hinta tekevät niistä usein ensimmäisen valinnan. Silppuavat myllyt olivat erittäin suosittuja pari vuosikymmentä sitten. Niiden toiminta on hyvin yksinkertaista: sinun täytyy irrottaa vain läpinäkyvä kansi, kaataa papuja myllyyn, laittaa kansi takaisin ja painaa nappia jauhamisen aloittamiseksi. Mitä pidempään jauhat, sitä hienompaa jauhatuksesta tulee. Näiden myllyjen suurin käänteispuoli on niiden epätasainen jauhatus. Puolet pavuista on yhtä hienoa kuin jauho ja loput ovat paljon karkeammat. Siitä syystä, kun kaadat veden näiden jauhettujen papujen päälle, valmiissa juomassa ei ole paljoa tasapainoa. Silppuavat myllyt sopivat oikeastaan paljon paremmin mausteiden jauhamiseksi.

Jauhavat myllyt taaskin tuottavat paljon yht√§l√§isemm√§n. L√∂yd√§t my√∂s sellaiset, jotka ovat ihan yht√§ kompakteja kuin silppuavat myllyt ja maksavat ainoastaan parikymment√§ euroa enemm√§n. Ne eiv√§t tarjoa ainoastaan yht√§l√§isemp√§√§ jauhatusta, mutta ne antavat my√∂s s√§√§t√§√§ jauhatuskarkeutta ‚Äď hienommaksi tai karkeammaksi ‚Äď n√§m√§ ovat ainoat kahvimyllyt jotka antavat tehd√§ sit√§. Sen lis√§ksi, ett√§ ne antavat sinulle vapauden eksperimentoida eri mauilla, jauhavat myllyt antavat sinun s√§√§t√§√§ jauhatustasoa valitun valmistusmenetelm√§si mukaan.

Suurin osa meidän valikoimasta löytyvistä kahvimyllyistä ovat jauhavia myllyjä. Siitä huolimatta teistä jääräpäisemmät löytävät myös pari silppuavaa myllyä! 

Lue lisää

Manuaaliset kahvimyllyt vs. sähköiset kahvimyllyt

Kahvimyllyt voivat olla my√∂s manuaalisia tai s√§hk√∂isi√§. Kumpi on parempi, kysyt? No, se riippuu siit√§, mink√§laisesta kahvista tykk√§√§t. Mik√§li olet V60, AeroPressin, Chemexin tai kahvin suoraan kuppiin valmistamisen yst√§v√§, manuaalinen mylly sopii hyvin tarpeillesi. Mik√§li haluat tosin t√§ydellist√§ espressoa, t√§llainen mylly ei vain yksinkertaisesti riit√§. Kyll√§, jotkut ammattimaiset manuaaliset myllyt pystyv√§t jauhamaan kahvin, joka soveltuu espressolle ‚Äď siit√§ huolimatta, mik√§li aiot jauhaa papusi manuaalisella myllyll√§, se vie paljon aikaa ja panostusta. Toisin sanoen, se ei vain ole k√§tev√§√§! Sinun tulisi my√∂s harkita myllyn tilavuutta: onko se tarpeeksi iso sinun kahvirituaalia varteen? √Ąl√§ unohda, ett√§ vaikka s√§hk√∂myllyt eiv√§t ole niin kompakteja, ne tarjoavat mukavuutta. T√§llaiset myllyt auttavat s√§√§st√§m√§√§n my√∂s aikaa jauhamalla tarvittavan m√§√§r√§n papuja sekunneissa.¬†

KahviKaverin valikoimassa on lukuisia manuaalisia kahvimyllyjä, jotka on valmistanut Hario, Timemore, Cafflano, Kalita ja Stelton. Muut valmistajat keskittyvät yleensä sähköisiin myllyihin.

Teräksiset terät vs. keraamiset terät

Myllyjen tuotetiedoissa ja teknisissä ominaisuuksissa on merkitty yleensä terien materiaalit. Terät voivat olla joko teräksiset tai keraamiset. Vaikka et ilmeisesti pysty huomamaan eroa kahvin maussa eri terillä jauhettuna emmekä oikeastaan pysty sanomaan, että teräksiset terät ovat paremmat kuin keraamiset terät tai toisinpäin, haluaisimme silti mainita pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi.

Kahvimyllyt ter√§ksisill√§ terill√§. Kahvin asiantuntijat ilmeiesti sanoisivat, ett√§ ter√§ksiset ter√§t tuottavat ‚ÄĚpuhtaamman‚ÄĚ juoman, tehden kaikista eri makuvivahteista eritt√§in eloisat. T√§llainen kahvi sopii hyvin vannoneille espresson, suodatin valmistusmenetelmien ja specialty kahvien yst√§ville. On my√∂s t√§rke√§√§ huomioida, ett√§ ter√§ksiset ter√§t eiv√§t ole yht√§ hauraita kuin keraamiset, joka tarkoittaa, ett√§ ne eiv√§t vaurioidu niin helposti joskus papujen seasta l√∂ytyvien vierasesineiden takia.

Kahvimyllyt keraamisilla terillä. Keraamiset terät teekevät valmiista juomasta täyteläisemmän (tämä on suuremman määrän kahvipölyn takia). Tällainen kahvi sopii perinteisen espresson ystäville. Vaikka keraamiset terät ovat hauraammat kuin teräksiset, ne ovat myös kestävämmät, joka tarkoittaa, että ne kestävät kaksi kertaa niin pitkään kuin teräksiset. Sen lisäksi, mikä tulee saman luokan myllyihin, keraamiset terät ovat yleensä halvemmat.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman sekä teräksisillä että keraamisilla terillä kahvimyllyjä.

Kahvimyllyt litteillä terillä vs. kartiomuotoisilla terillä

Toinen ominaisuus, jota käytetään myllyjen erottamiseksi, on niiden rakenne. Terät voivat olla litteät tai kartiomaiset. Ihan kuten teräksisien ja keraamisten terien kanssa, ei voida oikeastaan sanoa, että yksi on paljon parempi kuin toinen. On pari yksityiskohtaa, jota kannattaa kuitenkin harkita.

Kahvimyllyt litteill√§ terill√§. Litte√§t ter√§t tuottavat yht√§l√§isen jauhatuksen, joka tekee kahvisi mausta ‚ÄĚpuhtaamman‚ÄĚ (samoin kuin ter√§ksiset ter√§t). T√§m√§ sopii taaskin nykyaikaisen espresson ja eloisien makuvivahteiden yst√§ville. Litteiden terien rakenne on kuitenkin hieman monimutkaisempi, joten ne maksavat yleens√§ hieman enemm√§n kuin kartiomaisilla terill√§ myllyt.

Kahvimyllyt kartiomaisilla terill√§. Kartiomaisille terille on ominaista ns. ‚ÄĚbimodal‚ÄĚ jauhatus: se tarkoittaa, ett√§ ne tuottavat kahdenkokoisia puruja. T√§m√§n tuloksena saat t√§ytel√§isemm√§n, vahvemman juoman ja siten sit√§ rakastavat perinteisen espresson yst√§v√§t. Niiden muodon ansiosta kartiomaisilla terill√§ kahvia katoaa v√§hemm√§n ja ne jauhavat hieman hiljaisemmin.

KahviKaverin valikoimassa on lukuisia myllyjä sekä litteillä että kartiomaisilla terillä.

Kahvimyllyt suodatin/suoraan kuppiin valmistukselle vs. kahvimyllyt espressolle

Kahvimyllyt jaetaan usein kahteen ryhmään: myllyt suodatinmenetelmille tai kahvin suoraan kuppiin valmistamiselle ja espresson valmistamiseksi tarkoitetut myllyt. On totta, että markkinoilla on myös yleisiä myllyjä, mutta ne eivät oikeastaan ole niin käteviä, kuin miltä aluksi vaikuttaa. Nimittäin, papujen oikein jauhamiseksi, sinun täytyy ensin säätää myllyäsi. Suodatinmenetelmälle tarkoitetusta jauhatuksesta espressojauhatukseksi ja sitten takaisin vaihtaminen vie paljon aikaa ja kuluttaa paljon kahvia. Joten, mikäli pidät molemmista valmistusmenetelmistä, suosittelemme investoimaan kahteen erilaiseen myllyyn.

Mik√§ tulee suodatinmenetelm√§√§n, sek√§ manuaalinen ett√§ s√§hk√∂inen mylly toimivat mahtavasti. Varmista kuitenkin valitsemasi myllyn tilavuus ‚Äď sen tulisi olla tarpeeksi tilava kahvirituaaliasi varten (et halua joutua jauhamaan papuja kahdesti, eth√§n?).

Mik√§li sinula on kotonasi puoliautomaattinen espressokone, muista, ett√§ kahvimyllysi tulisi varmasti sopia kahvikoneesi kanssa. Jotkut asiantuntijat sanovat, ett√§ mylly on jopa t√§rke√§mpi kuin itse kone. Sen tuloksena, vannoneet espresson yst√§v√§t voisivat valita s√§hk√∂isen myllyn, joka pystyy jauhamaan kahvin suoraan suodatinkahvaan (t√§m√§ on ns. ‚ÄĚtarpeen vaatiessa‚ÄĚ ominaisuus). Se tekee espressostasi eritt√§in tuoksuvan ja maukkaan.

Kätevät myllyn ominaisuudet

Kahvimyllyä valitessa, harkitse sen osien lisäksi myös sen ominaisuuksia, jotka tekevät jauhatuksesta kätevämpää. Ensinnäkin kysy itseltäsi, onko valitsemaasi myllyä helppo hallita. Miten jauhatusta säädetään? Onko mahdollista säätää jauhatuksen aikaa ja miten? Ehkä tämä mylly antaa sinun jopa punnita pavut heti jauhamisen jälkeen (jotkut tunnetuimmat myllyjen valmistajat tarjoavat nyt tätä mahdollisuutta)? Mikäli tarvitset myllyä kahvilaan, harkitse kuinka tehokas sen moottori on ja kuinka nopeasti se jauhaa pavut: sen pitää pystyä tuottamaan tarvittava määrä kahvia tarvittavassa ajassa. Sellaisten myllyjen tuoteselostuksissa niiden tuottavuuden, jota mitataan gramma per sekunti. 

Myllyn design

Riippumatta siit√§ pid√§tk√∂ perinteisest√§ tyylist√§ tai modernista designista, KahviKaverin valikoimasta l√∂yd√§t varmasti jotain miellytt√§v√§√§. √Ąl√§ unohda, ett√§ samaa mallia on usein eriv√§risen√§, joten voit sovittaa kahvimyllyn koneesi kanssa. Esimerkiksi, Eureka ‚ÄĚMignon Silent Range Specialita 15bl‚ÄĚ on saatavilla harmaana, valkoisena ja punaisena.

Parhaat myllyt tunnetuimmilta valmistajilta

KahviKaveri tarjoaa laajan valikoiman kahvimyllyjä maailman tunnetuimmilta valmistajilta, Valitse seuraavista:

Manuaalisten kahvimyllyjen valmistajat: Cafflano, Hario, Kalita, Timemore, Stelton. 

Sähköisten kahvimyllyjen valmistajat: Fellow, Wilfa, De’Longhi, Melitta, Nivona, Saeco, Sage, Lelit, Eureka, Baratza, La Pavoni, Rancilio, Rocket Espresso. 

Ammattimaisten kahvimyllyjen valmistajat: Elektra, Faema, Sanremo, Mahlkönig.

Mik√§li sinulla on t√§ydent√§vi√§ kysymyksi√§, √§l√§ ep√§ile ottaa yhteytt√§ asiakaspalvelijoihimme ‚Äď he auttavat mielell√§√§n valitsemaan sinulle oikean myllyn!