2+2

Kahvimyllyt

VAU kahvimyllyt

VAU kahvimyllyt
 • JOULUN HUIPPU
 • uusi

Kahvimylly Bosch TSM6A013B

19.99  29.90  -33%
 • +250g kahvia
 • JOULUN HUIPPU

Kahvimylly De’Longhi KG 79

55.00  69.00  -20%
 • +250g kahvia
 • uusi

Kahvimylly Eureka Mignon Crono Matte Black

159.00  199.00  -20%
 • Vain verkosta
 • +250g kahvia
 • uusi

Kahvimylly Fellow Ode Brew Gen 2 / V2 Matte Black

399.00  450.00  -11%
 • +250g kahvia
 • uusi

Kahvimylly Eureka Mignon Silent Range Specialità 15bl Grey

349.00  410.00  -15%

Uudet kahvimyllyt

Uudet kahvimyllyt
 • JOULUN HUIPPU
 • uusi

Kahvimylly Bosch TSM6A013B

19.99  29.90  -33%
 • JOULUN HUIPPU
 • uusi

Kahvimylly Bosch TSM6A011W

19.99  29.90  -33%
 • +250g kahvia
 • uusi

Käsikäyttöinen kahvimylly TIMEMORE Chestnut Nano 3

159.00 
 • +250g kahvia
 • uusi

Manuaalinen kahvimylly Comandante C40 MK4 Nitro Blade American Cherry

250.00 

Tietoa kahvimyllyistä

Mikä tulee kahvinvalmistuksen työkaluihin ilman joita kahvirituaalia on melkein mahdotonta kuvitella, kahvimylly on varmasti yksi niistä. Hapettumisen takia jauhetusta kahvista katoaa aromit ja maut, jonka takia kahvin asiantuntija jauhavat kahvin aina juuri ennen kahvinvalmistusta. Saatavilla on häikäisevän runsaasti kahvimyllyjä, joten yhden valitseminen saattaa varmasti olla hankalaa. Sen helpottamiseksi, kerromme sinulle erilaisista myllyistä ja niiden ominaisuuksista.

Erilaiset kahvimyllyt

KahviKaverin valikoimasta löydät sekä manuaalisia ja sähköisiä myllyjä, jotka ovat joidenkin tunnettuimpien kahvimyllyjen valmistajien valmistamia. Voit valita kotikäyttöön tarkoitettujen ja ammattimaisten, litteiden ja kartiomaisten, keraamisten ja teräksestä terien välillä, kuten myös valita myllyn riippuen valmistustavasta, josta pidät eniten (espresso, suodatinkahvi tai kahvin valmistaminen suoraan kuppiin).

Silppuavat myllyt vs. jauhavat (”burr”-tyyliset) myllyt

Mikä tulee kahvinjuojiin, jotka eivät ole koskaan omistaneet myllyä tai ovat varmoja, ettei se ole niin tärkeää, silppuavien myllyjen kompaktius ja hinta tekevät niistä usein ensimmäisen valinnan. Silppuavat myllyt olivat erittäin suosittuja pari vuosikymmentä sitten. Niiden toiminta on hyvin yksinkertaista: sinun täytyy irrottaa vain läpinäkyvä kansi, kaataa papuja myllyyn, laittaa kansi takaisin ja painaa nappia jauhamisen aloittamiseksi. Mitä pidempään jauhat, sitä hienompaa jauhatuksesta tulee. Näiden myllyjen suurin käänteispuoli on niiden epätasainen jauhatus. Puolet pavuista on yhtä hienoa kuin jauho ja loput ovat paljon karkeammat. Siitä syystä, kun kaadat veden näiden jauhettujen papujen päälle, valmiissa juomassa ei ole paljoa tasapainoa. Silppuavat myllyt sopivat oikeastaan paljon paremmin mausteiden jauhamiseksi.

Jauhavat myllyt taaskin tuottavat paljon yhtäläisemmän. Löydät myös sellaiset, jotka ovat ihan yhtä kompakteja kuin silppuavat myllyt ja maksavat ainoastaan parikymmentä euroa enemmän. Ne eivät tarjoa ainoastaan yhtäläisempää jauhatusta, mutta ne antavat myös säätää jauhatuskarkeutta – hienommaksi tai karkeammaksi – nämä ovat ainoat kahvimyllyt jotka antavat tehdä sitä. Sen lisäksi, että ne antavat sinulle vapauden eksperimentoida eri mauilla, jauhavat myllyt antavat sinun säätää jauhatustasoa valitun valmistusmenetelmäsi mukaan.

Suurin osa meidän valikoimasta löytyvistä kahvimyllyistä ovat jauhavia myllyjä. Siitä huolimatta teistä jääräpäisemmät löytävät myös pari silppuavaa myllyä! 

Lue lisää

Manuaaliset kahvimyllyt vs. sähköiset kahvimyllyt

Kahvimyllyt voivat olla myös manuaalisia tai sähköisiä. Kumpi on parempi, kysyt? No, se riippuu siitä, minkälaisesta kahvista tykkäät. Mikäli olet V60, AeroPressin, Chemexin tai kahvin suoraan kuppiin valmistamisen ystävä, manuaalinen mylly sopii hyvin tarpeillesi. Mikäli haluat tosin täydellistä espressoa, tällainen mylly ei vain yksinkertaisesti riitä. Kyllä, jotkut ammattimaiset manuaaliset myllyt pystyvät jauhamaan kahvin, joka soveltuu espressolle – siitä huolimatta, mikäli aiot jauhaa papusi manuaalisella myllyllä, se vie paljon aikaa ja panostusta. Toisin sanoen, se ei vain ole kätevää! Sinun tulisi myös harkita myllyn tilavuutta: onko se tarpeeksi iso sinun kahvirituaalia varteen? Älä unohda, että vaikka sähkömyllyt eivät ole niin kompakteja, ne tarjoavat mukavuutta. Tällaiset myllyt auttavat säästämään myös aikaa jauhamalla tarvittavan määrän papuja sekunneissa. 

KahviKaverin valikoimassa on lukuisia manuaalisia kahvimyllyjä, jotka on valmistanut Hario, Timemore, Cafflano, Kalita ja Stelton. Muut valmistajat keskittyvät yleensä sähköisiin myllyihin.

Teräksiset terät vs. keraamiset terät

Myllyjen tuotetiedoissa ja teknisissä ominaisuuksissa on merkitty yleensä terien materiaalit. Terät voivat olla joko teräksiset tai keraamiset. Vaikka et ilmeisesti pysty huomamaan eroa kahvin maussa eri terillä jauhettuna emmekä oikeastaan pysty sanomaan, että teräksiset terät ovat paremmat kuin keraamiset terät tai toisinpäin, haluaisimme silti mainita pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi.

Kahvimyllyt teräksisillä terillä. Kahvin asiantuntijat ilmeiesti sanoisivat, että teräksiset terät tuottavat ”puhtaamman” juoman, tehden kaikista eri makuvivahteista erittäin eloisat. Tällainen kahvi sopii hyvin vannoneille espresson, suodatin valmistusmenetelmien ja specialty kahvien ystäville. On myös tärkeää huomioida, että teräksiset terät eivät ole yhtä hauraita kuin keraamiset, joka tarkoittaa, että ne eivät vaurioidu niin helposti joskus papujen seasta löytyvien vierasesineiden takia.

Kahvimyllyt keraamisilla terillä. Keraamiset terät teekevät valmiista juomasta täyteläisemmän (tämä on suuremman määrän kahvipölyn takia). Tällainen kahvi sopii perinteisen espresson ystäville. Vaikka keraamiset terät ovat hauraammat kuin teräksiset, ne ovat myös kestävämmät, joka tarkoittaa, että ne kestävät kaksi kertaa niin pitkään kuin teräksiset. Sen lisäksi, mikä tulee saman luokan myllyihin, keraamiset terät ovat yleensä halvemmat.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman sekä teräksisillä että keraamisilla terillä kahvimyllyjä.

Kahvimyllyt litteillä terillä vs. kartiomuotoisilla terillä

Toinen ominaisuus, jota käytetään myllyjen erottamiseksi, on niiden rakenne. Terät voivat olla litteät tai kartiomaiset. Ihan kuten teräksisien ja keraamisten terien kanssa, ei voida oikeastaan sanoa, että yksi on paljon parempi kuin toinen. On pari yksityiskohtaa, jota kannattaa kuitenkin harkita.

Kahvimyllyt litteillä terillä. Litteät terät tuottavat yhtäläisen jauhatuksen, joka tekee kahvisi mausta ”puhtaamman” (samoin kuin teräksiset terät). Tämä sopii taaskin nykyaikaisen espresson ja eloisien makuvivahteiden ystäville. Litteiden terien rakenne on kuitenkin hieman monimutkaisempi, joten ne maksavat yleensä hieman enemmän kuin kartiomaisilla terillä myllyt.

Kahvimyllyt kartiomaisilla terillä. Kartiomaisille terille on ominaista ns. ”bimodal” jauhatus: se tarkoittaa, että ne tuottavat kahdenkokoisia puruja. Tämän tuloksena saat täyteläisemmän, vahvemman juoman ja siten sitä rakastavat perinteisen espresson ystävät. Niiden muodon ansiosta kartiomaisilla terillä kahvia katoaa vähemmän ja ne jauhavat hieman hiljaisemmin.

KahviKaverin valikoimassa on lukuisia myllyjä sekä litteillä että kartiomaisilla terillä.

Kahvimyllyt suodatin/suoraan kuppiin valmistukselle vs. kahvimyllyt espressolle

Kahvimyllyt jaetaan usein kahteen ryhmään: myllyt suodatinmenetelmille tai kahvin suoraan kuppiin valmistamiselle ja espresson valmistamiseksi tarkoitetut myllyt. On totta, että markkinoilla on myös yleisiä myllyjä, mutta ne eivät oikeastaan ole niin käteviä, kuin miltä aluksi vaikuttaa. Nimittäin, papujen oikein jauhamiseksi, sinun täytyy ensin säätää myllyäsi. Suodatinmenetelmälle tarkoitetusta jauhatuksesta espressojauhatukseksi ja sitten takaisin vaihtaminen vie paljon aikaa ja kuluttaa paljon kahvia. Joten, mikäli pidät molemmista valmistusmenetelmistä, suosittelemme investoimaan kahteen erilaiseen myllyyn.

Mikä tulee suodatinmenetelmään, sekä manuaalinen että sähköinen mylly toimivat mahtavasti. Varmista kuitenkin valitsemasi myllyn tilavuus – sen tulisi olla tarpeeksi tilava kahvirituaaliasi varten (et halua joutua jauhamaan papuja kahdesti, ethän?).

Mikäli sinula on kotonasi puoliautomaattinen espressokone, muista, että kahvimyllysi tulisi varmasti sopia kahvikoneesi kanssa. Jotkut asiantuntijat sanovat, että mylly on jopa tärkeämpi kuin itse kone. Sen tuloksena, vannoneet espresson ystävät voisivat valita sähköisen myllyn, joka pystyy jauhamaan kahvin suoraan suodatinkahvaan (tämä on ns. ”tarpeen vaatiessa” ominaisuus). Se tekee espressostasi erittäin tuoksuvan ja maukkaan.

Kätevät myllyn ominaisuudet

Kahvimyllyä valitessa, harkitse sen osien lisäksi myös sen ominaisuuksia, jotka tekevät jauhatuksesta kätevämpää. Ensinnäkin kysy itseltäsi, onko valitsemaasi myllyä helppo hallita. Miten jauhatusta säädetään? Onko mahdollista säätää jauhatuksen aikaa ja miten? Ehkä tämä mylly antaa sinun jopa punnita pavut heti jauhamisen jälkeen (jotkut tunnetuimmat myllyjen valmistajat tarjoavat nyt tätä mahdollisuutta)? Mikäli tarvitset myllyä kahvilaan, harkitse kuinka tehokas sen moottori on ja kuinka nopeasti se jauhaa pavut: sen pitää pystyä tuottamaan tarvittava määrä kahvia tarvittavassa ajassa. Sellaisten myllyjen tuoteselostuksissa niiden tuottavuuden, jota mitataan gramma per sekunti. 

Myllyn design

Riippumatta siitä pidätkö perinteisestä tyylistä tai modernista designista, KahviKaverin valikoimasta löydät varmasti jotain miellyttävää. Älä unohda, että samaa mallia on usein erivärisenä, joten voit sovittaa kahvimyllyn koneesi kanssa. Esimerkiksi, Eureka ”Mignon Silent Range Specialita 15bl” on saatavilla harmaana, valkoisena ja punaisena.

Parhaat myllyt tunnetuimmilta valmistajilta

KahviKaveri tarjoaa laajan valikoiman kahvimyllyjä maailman tunnetuimmilta valmistajilta, Valitse seuraavista:

Manuaalisten kahvimyllyjen valmistajat: Cafflano, Hario, Kalita, Timemore, Stelton

Sähköisten kahvimyllyjen valmistajat: Fellow, Wilfa, De’Longhi, Melitta, Nivona, Saeco, Sage, Lelit, Eureka, Baratza, La Pavoni, Rancilio, Rocket Espresso

Ammattimaisten kahvimyllyjen valmistajat: Elektra, Faema, Sanremo, Mahlkönig.

Mikäli sinulla on täydentäviä kysymyksiä, älä epäile ottaa yhteyttä asiakaspalvelijoihimme – he auttavat mielellään valitsemaan sinulle oikean myllyn!