11+ vuotta kokemusta | > 1 milj. iloista asiakasta | Asiakasarvio 9.29/10

Jauhettu kahvi

Hinta
Valmistaja
Kahvityyppi
Alkuperä kahvialue
Paahtotaso
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Käyttettävä kahvi
Reseptimäärä
Kapselit sopivat laitteelle
Maidonvaahdottimen tyyppi
Lajit
Ryhmien määrä
Ohjaustyyppi
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Vesijohtoverkko kytkentä
Käyttää
Papusäiliön koko
Terän halkaisija
Tarjoukset
Tarjoukset
Suodattaa  
Lajittele
Suodattaa  

Näytetään 1-24 tulosta 42 tuloksesta

Jauhettu kahvi on periaatteessa valmiiksi jauhetut kahvipavut, jotka ovat valmiita kahvin valmistamiseen lempimenetelmälläsi. Se on erittäin kätevää, sillä sinun ei tarvitse miettiä oikeaa jauhatusastetta eikä papujen tasaista jauhatusta – ne ovat jauhettu jo täydellisesti. Sen lisäksi, jauhettu kahvi voi olla myös täydellinen lahja kotibileisiin mennessä tai kavereita tavatessa. Kun annat jollekulle lahjaksi kahvipapuja, riskinä on aina, että se ihminen ei ehkä pysty käyttämään niitä (paitsi jos annat hänelle myös kahvimyllyn!), kun taas jauhettu kahvi on täysin riskivapaa. 

KahviKaverista löydät laajan valikoiman erilaisia jauhettuja kahveja. Erilaisten tunnettujen valmistajien tai paikallisten paahtimoiden valmistamat kahvit, kahvit eri kahvialueilta, lukuisilla paahto- ja jauhatusasteilla kahvit, luomu tai kofeiinittomat kahvit, eityisesti joillekin valmistusmenetelmille tarkoitetut kahvit… Jokainen löytää kahvin, joka sopii juuri hänelle. Jos haluat välttää eksymistä erilaisten kahvimerkkien kaskelle, suosittelemme kiinnittämään huomiota seuraaviin elementteihin (tämä tieto on yleensä kahvipaketissa tai tuotteen kuvailussa):

Tunnetut kahvivalmistajat ja paikalliset paahtimot 

KahviKaverin kahvivalikoimassa on koko maailmassa tunnettuja kahvimerkkejä, kuten myös lukuisia paikallisten paahtimoiden paahdettuja kahveja. Rohkaisemme sinua kokeilemaan erilaisia kahveja – kahvimakujen maailma on kuitenkin niin laaja! Muuten, pienet paikalliset paahtimot voivat yllättää laadukkaimmilla kahveilla jotka ovat erittäin tuoreet. Älä sitoudu liikaa kahveihin, joita tunnet jo – sukella paitsi vielä sinulle tuntemattomien kahvimakujen maailmaan. 

Kahvisekoitukset ja specialty kahvit

Jos olet todellinen kahvin ystävä tai eloisien makuvivahteiden fani, suosittelemme vilkaisemaan meidän jauhettuja specialty kahveja. Näitä käyttämällä valmistetut kahvit ovat niin maukkaita, että mitään lisäaineita, kuten sokeria tai maitoa, ei tarvitse – specialty kahvi on jo niin täyteläisen makuinen. Löydät niiden paketeilta tekstin single-origin, parhaissa on myös specialty merkintä. Specialty kahvin juominen on kuin maailman parhaan viinin maistaminen! Jos kuitenkin pidät tasapainoisista mauista tai haluat lisätä kahvillesi makua erilaisilla lisäaineilla (sokeri, maito, kerma, yms.) voisit kokeilla kahvisekoituksia. Sekoituksien maku yhdistyy harmoonisesti valitsemiisi lisäaineisiin. 

Erilaiset kahvialueet

Eri alueiden kahveille on ominaiset erilaiset maut. Jos kuitenkin sanottais että kaikilla Afrikkalaisilla tai Aasialaisilla kahveilla on samanlaiset makuvivahteet, meidän täytyisi kaventaa sen alueen makumaailmaa aika paljon. Tämä makumaailma on yleensä hyvin muuttuva ja laaja. Pystyt kuitenkin tunnistamaan tyypillisen makuprofiilin. Joten jos kahvisi pakkauksessa sanotaan, että se on peräisin Afrikasta, Aasiasta tai Etelä-Amerikasta, muista että niistä ilmeisesti löytyvät seuraavat maut:

Afrikkalainen kahvi. Se on hedelmäinen, marjainen, kukkainen ja sille on ominaiset hapanmakeat maut ja se muistuttaa hienointa viiniä tai teetä.  

Aasialainen kahvi. Sen maussa dominoivat “raskaammat” ja kitkerämmät maut, jotka muistuttavat eksoottisia mausteita, suklaata, tupakkaa ja puuta. 

Etelä-Amerikkalainen kahvi. Tälle kahville on ominainen tasapainoinen maku ja luonnollinen makeus. Tuntuvat suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteet. Afrikkalaiseen kahviin verrattuna, se on vähemmän happama. Se on myös lievempi kuin aasialaiset lajit. 

Keski-Amerikkalainen kahvi. Tällaisella kahvilla on eloisa maku ja vahva luonne. Siinä tuntuu lukuisia makuvivahteita, trooppisista hedelmistä erilaisiin pähkinöihin saakka. 

Tällä tiedolla voit helposti arvata kahvin maun vain sen pakkauksen perusteella!

Erilaiset paahtoprofiilit

Erilaisilla kahveilla on erilaiset paahtoprofiilit – mutta miten ne vaikuttavat valmistettavan juoman makuun? Useimmiten käytetään seuraava paahtoprofiilien asteikkoa: vaalea, medium vaalea, medium, medium tumma, tumma. Riittää kun muistat, että mitä vaaleampi paahto, sitä hedelmäisempi, marjaisempi ja mukavan hapanmakea juomasi on. Vaaleampi kahvi sopii suodatinmenetelmään. Se on myös hyvä suoraan kuppiin valmistettuna. Toisaalta taas tummempipaahtoinen kahvi on kitkerämpi. Sille on ominaiset myös suklaan ja kahviliköörin vivahteet. Tummempipaahtoinen kahvi on parempi espressona. 

Miksi jauhetun kahvin jauhatusaste on niin tärkeää?

Yksi tärkeimmistä, mitä harkita jauhettua kahvia valitessa, on jauhatusaste. Kahvisi jauhatus voi olla erittäin hieno, hieno, medium, hieman karkeampi tai erittäin karkea. Erilaiset jauhatusasteet sopivat erilaisille valmistusmenetelmille. Tämän muistaminen on hyvin tärkeää: esimerkiksi jos ostat erittäin karkealla jauhatuksella kahvin ja koitat valmistaa juoman espressokoneella, saat vain haaleaa vettä – sellaiset koneet nimittäin tarvitsevat hienompaa jauhatusta. Jos kuitenkin valitset erittäin hienolla jauhatuksella kahvin suodatinmenetelmää varten se saattaa maistua epämiellyttävän kitkerältä tai happamalta. Etsiessäsi oikeaa jauhatusta, voit hyödyntää meidän suosituksia:

Erittäin hieno jauhatus. Se on täydellinen turkkilaista kahvinkeitintä varten.

Hieno jauhatus. Se sopii parhaiten puoliautomaattisille ja täysautomaattisille kahvikoneille.

Keskihieno jauhatus. Täydellinen mutteripannuille.

Keskikarkea jauhatus. Toimii hyvin AeroPressissä tai suodatinkahvinkeittimessä. Sitä voi käyttää myös kahvin valmistamiseen suoraan kuppiin. 

Keskikarkeasta karkeampi jauhatus. Täydellinen Chemex kahvinkeittimelle tai kahvin suoraan kuppiin valmistamiseksi.

Karkea jauhatus. Valitse tämä jauhatus jos tykkäät ranskalaisesta kahvikeittimestä, cold brew kahvista tai suoraan kuppiin valmistetusta kahvista. 

Erityisesti tiettyä valmistusmenetelmää varten jauhettu kahvi

Tehdäkseen oikean kahvin valitsemasta helpomman, valmistajat ja paahtimot usein tarkentavat paketissa, millaiselle valmistusmenetelmälle kahvi on tarkoitettu. Sinun täytyy vain lukea selostusta! Muista, että 99% tapauksista, jos pakkauksessasi on sana espresso, se on luotu espresson valmistamista varten. Jos pakkauksessa ei ole jauhatus- eikä paahtoastetta, kahvi on suurella todennäköisyydellä tarkoitettu suodatinmenetelmää tai kahvin suoraan kuppiin vamistamista varten. 

Jauhetun kahvin tuoreus

Jauhetun kahvin tuoreutta ei voida myöskään yliarvioida. Muista kiinnittää huomiota kahvissasi merkittyyn paahtopäivämäärään. Kun pavut on paahdettu, hapettuminen alkaa, joka tarkoittaa sitä että kahvisi maku alkaa muuttumaan vähän kerrallaan. Kahvin jauhaminen nopeuttaa tätä prosessia entisestään. Jauhetun kahvin valmistajat toki pakkaavat sen ilmatiiviiseen pakettiin, mutta maku on jo katoamassa. Mitä tuoreempi kahvi on, sitä parempi on sen maku!

Luomu jauhettu kahvi

Koska luomu tuotteiden suosio kasvaa, kahvivljelijätkin ovat alkaneet kiinnittämään aina enemmän huomiota luomukahvin valmistamiseen. Luomusertifikaatti takaa, että sillä merkinnällä tuotteet ovat ympäristöystävälliset, joten kiinnitä siihen huomiota kahvia ostaessa. Ilman kemikaaleja kestävän kasvatuksen lisäksi luomu kahvi on yleensä erittäin laadukas. 

Kofeiiniton jauhettu kahvi

Jos et kestä hyvin kofeiinia, koitat pysyä erossa siitä vähän aikaa tai haluat vain nauttia kupillisen myöhään illalla, suosittelemme kokeilemaan jauhettua kofeiinitonta kahvia. KahviKaverin valikoimasta löydät lukuisia laadukkaita kofeiinittomia jauhettuja kahveja – kofeiini on poistettu luonnollisilla menetelmillä.

Miten sinun pitäisi säilyttää jauhettua kahvia jotta se pysyisi tuoreena mahdollisimman pitkään?

Kun olet aukaissut jauhetun kahvin paketin, suosittelemme käyttämään sen mahdollisimman nopeasti. Siksi jauhettua kahvia on parasta ostaa pienissä paketeissa (paitsi jos talouksessa on lukuisia kahvinjuojia). Jauhetun kahvin makuun vaikuttaa eniten ilma, auringonvalo ja kosteus, joten sitä on hyvä idea säilyttää läpinäkymättömässä, ilmatiiviissä, ehkä jopa tyhjiösäiliössä. Jos kuitenkin tosissasi haluat säilyttää kahvisi tuoreuden, parasta olisi ostaa erityinen kahvisäiliö.

Nyt sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, joten valitse oikea jauhettu kahvi itsellesi! Jos sinulla on silti hankaluuksia päättämisessä, KahviKaverin asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan – kirjoita tai soita meille!

Miten on tehty kofeiiniton kahvi?

Kofeiini on vesiliukoinen aine, joten sen uuttaminen kavista on hyvin…
Lue lisää

Kofeiini on vesiliukoinen aine, joten sen uuttaminen kavista on hyvin helppoa ja luonnollista. Vihreät (paahtamattomat) kahvipavut liotetaan. Sitä varten käytetään hõyryä ja vettä. Myõhemmin, aktivoitujen hiilisuodattimien avulla, kofeiini jää veteen ja kuivatetut pavut paahdetaan. Siitä huolimatta lopputuloksessa voi olla pikkuisen kofeiinia jäljellä - enintään 0,1 pct. (3mg).

On tärkeää mainita, että kofeiini itse on mautonta ja hajutonta. Siksi sen uuttamisella kahvista ei ole merkittävää vaikutusta kahvin makuun. Niiden, ketkä etsivät lempikahvia kofeiinittomana, on tärkeää tietää - kuten kaikki muut kahvit, sitä voi kasvattaa eri maissa, olla eri lajia tai eri paahtoa.  

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Mikä jauhettu kahvi on paras lahjaksi?

Jos tiedät sen ihmisen, kenelle olet kahvia lahjoittamassa, mieltymykset -…
Lue lisää

Jos tiedät sen ihmisen, kenelle olet kahvia lahjoittamassa, mieltymykset - on kahvin valitseminen helpompaa. Voit valita alkuperämaan mukaan tai ostaa korkeimmanlaatuista kahvia lahjaksi. Jos sinulla ei kuitenkaan ole niin paljon tietoa ja haluat kahvin joka sopii kaikille - kiinnitä tarkaan huomiota valikoimaan ja siihen, että dominoiva maku olisi makeus eikä hedelmäisyys. Erittäin suositut sekoitukset monipuolisiin lahjoihin on Yhdysvaltojen tai Aasian alueilta. Kahvigurmaaneille taas suosittelemme kahvia mikä on kasvatettu Afrikassa tai millä on luomu kahvin sertifikaatti. Sellaisilla kahveilla on hedelmäinen, vahva, ilmeikäs maku ja aromi.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Miten valita jauhettua kahvia?

Valitessa jauhettua kahvia suositellaan harkitsemaan minkälaiset odotukset sille on ja…
Lue lisää

Valitessa jauhettua kahvia suositellaan harkitsemaan minkälaiset odotukset sille on ja miten sitä valmistetaan. Jokaisella kahvilla on ainutlaatuiset maut, aromit ja riippuen kahvista, paahtotasosta, käsittelystä ja valmistuksesta se voi paljastaa eri värit. Esim. pour-over kahvia varten suositellaan käyttämään keskipaahtoista ja keskijauhatuksella kahvia, koska nämä kahvihiukkaset laskeutuvat helpommin ja kaadetun veden lämpötila ei polta niitä.

Jos taaskin kahvia käytetään espressokoneessa tai french press kannussa, voit valita hienommalla jauhatuksella kahvin. Valmistaessa kahvia näillä tavoilla, käytetään painetta, mikä tarkoittaa, että kuuma vesi pakotetaan tiivistetyn kahvin läpi aika nopeasti, mutta silti omistaa aromit ja maut.

Pitää huomioida että valmistaessa juomia jauhetusta kahvista, mitä kuumempi vesi - sitä katkerampi maku tulee juomassa esille. Myös - mitä hienompi jauhatus, sitä hitaammin vesi virtaa sen läpi, joten kahvi on intensiivisempää, tuoksuvampaa ja vahvemman makuista.

Jos et ole varma mikä valikossa olevasta kahvista on paras sinun valmistustapaa varten, meidän työntekijät auttavat sinua aina valitsemaan sen puhelimen välityksellä tai lähimmässä kaupassa.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän