Rajoitetun ajan tarjous:
 • 00

  P.

 • 00

  T.

 • 00

  Min.

 • 00

  Sek.

1+1 CAPRISETTE- & PARALLEL-kahvit
Toinen samanlainen pakkaus lahjaksi.

Kahvinkeittimet

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Tietoa kahvinkeittimistä

Kahvinkeittimet ovat helppokäyttöisiä: täytä vesisäiliö, aseta suodatin paikoilleen, lisää jauhettu kahvi ja napsauta kahvinkeitin päälle. Suodatinkahvinkeitin lämmittää veden ja valuttaa sen jauhetun kahvin läpi, jonka jälkeen kahvi uuttuu lasiseen kannuun. Noin kuuden minuutin jälkeen herkullinen kahvi on valmista nautittavaksi!

Erilaisia kahvinkeittimiä

Erilaiset kahvinkeittimet tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden valmistaa omaan makuun sopivaa kahvia. Kahvinkeittimet voivat sisältää esimerkiksi sisäänrakennetun kahvimyllyn, jonka avulla pavut voi jauhaa juuri ennen kahvin valmistusta, termoskannun, joka pitää keitetyn kahvin lämpimänä, tai jopa ajastimen, joka tekee kahvin valmistuksesta vaivatonta.

Jauhava kahvinkeitin

Kahvinkeittimet eivät perinteisesti ole tarjonneet mahdollisuutta kahvipapujen jauhamiseen, mutta viime aikoina kahvinkeittimet myllyllä ovat yleistyneet. Kahvinkeittimeen integroitu kahvimylly tuo kahvin valmistukseen uuden ulottuvuuden, sillä kahvi maistuu aina parhaalta, kun se on valmistettu vastajauhetuista pavuista.

Esimerkiksi Melitta-kahvinkeittimet tarjoavat mahdollisuuden kahvipapujen jauhamiseen, ja kahvin vahvuutta voi lisäksi säätää omaan makuun sopivaksi. Myös suuren suosion saavuttanut Philips Grind & Brew -malli Philips-kahvinkeittimien valikoimasta sisältää tämän ominaisuuden. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä oma suosikkisi!

Kannattaa huomioida, että pavuista jauhava kahvinkeitin mahdollistaa kahvin valmistuksen myös valmiiksi jauhetusta kahvista. Monipuoliset mahdollisuudet erottavat nämä laitteet positiivisella tavalla muista kahvinkeittimistä!

Termoskahvinkeitin

Kahvinkeittimet on yleensä varustettu lasikannulla. Lasinen kannu ei kuitenkaan säilytä lämpöä kovin hyvin, jonka vuoksi on tärkeää, että kahvinkeittimessä on tehokkaasti toimiva lämmitysjärjestelmä. Sen ansiosta kahvinkeittimet voivat pitää kahvin lämpimänä jopa 40 minuutin ajan. Stollar-kahvinkeittimet sisältävät jopa NTC-anturilla varustettuja malleja, jolloin kahvin uuttolämpötilaa pystyy säätämään mieleisekseen.

Jos etsit lasikannulla varustetun kahvinkeittimen sijaan muunlaista ratkaisua ja toivot kannulta kestävyyttä, laatua ja kykyä pitää kahvi lämpimänä pidempään, kahvinkeitin termoskannulla voi olla järkevä hankinta. Termoskannullisten kahvinkeittimien kannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ratio-kahvinkeittimet sijoittuvat tämän kategorian parhaimmistoon ja myös Bosch-kahvinkeittimet tarjoavat useita erinomaisia vaihtoehtoja.

Kahvinkeitin ajastimella

Kahvinkeittimet ajastimella mahdollistavat omien kahvirutiinien sujuvoittamisen. Valmistele kahvinkeitin (täytä säiliö vedellä ja lisää kahvi) ja aseta ajastimeen aika, jolloin haluat nauttia kahvisi – olipa se sitten aamuvarhain tai juuri ennen kuin lähdet töihin. Esimerkiksi Joy Resolve -kahvinkeittimet tarjoavat mahdollisuuden nauttia herkullisesta kahvista heti heräämisen jälkeen. Myös muutamilta muilta merkeiltä, kuten Melittalta ja Braunilta, löytyy laitteita tällä ominaisuudella.

Perkolaattori-kahvinkeitin

Laadukkaasti valmistettu suodatinkahvi on usein niin herkullista, ettei sitä oikein raaskisi jakaa muiden kanssa! Kun kahvia tarvitaan suurempia määriä, Bravilor Bonamat -kahvinkeittimet ovat harkitsemisen arvoisia ja sopivat erinomaisesti esimerkiksi toimistoihin. Niiden suorituskyky selittyy tarkalla veden lämpötilan ja virtausnopeuden säädöllä, joka takaa makujen optimaalisen uuttumisen. Perkolaattori-kahvinkeittimet valmistavat tehokkaasti suuria määriä kahvia esilämmitettyihin termossäiliöihin. Niiden ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko tekee laitteista myös kestäviä ja pitkäikäisiä.

Miten valita itselle paras kahvinkeitin?

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi kahvinkeittimet voivat sisältää erilaisia lisäominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan kahvinvalmistuskokemusta. Näihin lukeutuvat kahvin lämpimänäpitotoiminto sekä kätevä kalkinpoistoilmaisin, joka tekee kahvinkeittimen huollosta entistä helpompaa. Kun tavoitteena on löytää hyvä kahvinkeitin, myös seuraaviin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Annoskoko

Useimmat kahvinkeittimet sisältävät vesisäiliön, jossa on annosmääriä mukaileva mitta-asteikko. Päätä montako annosta kahvia haluat valmistaa ja lisää keittimeen tarvittava määrä vettä. Tavallisen kahvinkeittimen tilavuus on 1,25 litraa, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy: 0,2 litraa, 0,6 litraa, 1 litra, 1,2 litraa, 1,4 litraa tai jopa 1,7 litraa. Esimerkiksi Philips HD7435/20 on pieni kahvinkeitin, jonka vesisäiliöön mahtuu 0,6 litraa vettä, kun taas Smeg 50’s Style on iso kahvinkeitin, jonka vesisäiliöön mahtuu 1,4 litraa vettä (noin 10 kupillista valmista kahvia).

Braun-kahvinkeittimet tarjoavat maksimaalista käytännöllisyyttä: valittavana on jopa seitsemän eri annoskokoa, yhdestä kupillisesta täyteen kannulliseen asti. Voit siis joka kerta valita, kuinka paljon kahvia haluat valmistaa kerralla.

Hyvä kahvinkeitin täyttää ECBC:n ja SCA:n standardit

Kahvinkeittimet olivat vuosien ajan hieman huonossa maineessa kahvialan ammattilaisten keskuudessa. Suurimpana syynä oli korkea uuttolämpötila ja joustavuuden puute uuton keston suhteen, minkä vuoksi valmis kahvi saattoi olla palaneen ja kitkerän makuista.

Kahvikulttuurin kehittyessä myös tavallinen kahvinkeitin alkoi uudistua, kun valmistajat alkoivat tehdä yhteistyötä maailman parhaiden baristojen kanssa tuodakseen markkinoille innovatiivisempia kahvinkeittimiä. Nykyään kahvinkeittimet valmistetaan ECBC:n (European Coffee Brewing Centre) ja SCA:n (Specialty Coffee Association) asettamien virallisten vaatimusten mukaisiksi, jolloin esimerkiksi uuttolämpötilan on oltava 9296 °C ja uuttoajan 46 minuuttia. Muun muassa Moccamaster-kahvinkeittimet täyttävät nämä tiukat standardit vaivatta.

Muotoilu

Kahvinkeittimen ulkoasulla ei kaikkien mielestä ole niinkään merkitystä, mutta mieli saattaa muuttua tarjontaa selaillessa esimerkiksi Smeg-kahvinkeittimet tunnetaan nimenomaan erottuvasta designistaan. Smegin laitteet ovat saatavissa useissa upeissa väreissä (valikoimista löytyy esimerkiksi vaaleanpunainen kahvinkeitin, punainen kahvinkeitin, valkoinen kahvinkeitin ja monia muita). Jos toiveenasi on retrokahvinkeitin, kannattaa tutustua myös Moccamasterin tarjontaan!

Integroitu kalkinpoistoilmaisin

Kahvinkeittimien erilaiset toimintahäiriöt johtuvat useimmiten kalkkikertymistä. Kalkinpoisto on tärkeää suorittaa säännöllisesti, mutta usein se unohtuu helposti. Siksi useat laitteet, kuten esimerkiksi DeLonghi-kahvinkeittimet, on nykyään varustettu kalkinpoistoilmaisimilla, joiden tarkoitus on auttaa ylläpitämään kahvinkeittimen moitteetonta toimintaa ja varmistaa kahvin erinomainen maku. Kalkinpoistoilmaisimia on myös useissa Melitta-, Smeg- ja Braun-kahvinkeittimissä.

Miten puhdistaa kahvinkeitin

Kahvinkeittimen puhdistus on ehdottoman tärkeää, jotta kahvinkeitin valmistaa maukasta kahvia. Jos et vielä tiedä, miten pestä kahvinkeitin, lue alta vinkit säännöllisiin puhdistustoimenpiteisiin!

Kahvinkeitin – kalkinpoisto. Kahvinkeitin puhdistus ei ole vaikeaa, mutta se on tehtävä säännöllisesti. Useimmiten kahvinkeittimen toimintahäiriöt johtuvat kalkkikertymistä. Siksi kalkinpoisto tulee suorittaa 100 valmistuskerran välein, tai vähintään kerran kolmessa kuukaudessa. Tarkoitukseen sopivat kalkinpoistoaineet helpottavat työn sujumista.

Puhdista keittimestä kahviöljyjen jäämät. Kahvi sisältää melkoisen määrän öljyjä. Kun keität kahvia päivästä toiseen, kannuun ja suodattimen pidikkeeseen alkaa kerääntyä öljyjäämiä. Siksi kannu ja suodattimen pidike kannattaa puhdistaa säännöllisesti, vähintään kerran kuukaudessa. Kahvikoneen puhdistustabletit helpottavat öljyjäämien poistamista. Aseta tabletti lasikannuun, kaada päälle vettä ja anna vaikuttaa 1020 minuuttia. Tee sama suodatinpidikkeelle ja huuhtele kannu ja suodatinpidike lopuksi huolellisesti puhtaalla vedellä.

Kahvinkeittimen pesu. Puhdista kahvinkeitin ulkopinnoiltaan säännöllisesti pehmeällä liinalla.

Voimmeko olla avuksi?

Toivottavasti olet saanut hyviä vinkkejä kahvinkeittimiin liittyen ja toivottavasti hyvä kahvinkeitintarjous osuu pian kohdalle! Jos kahvinkeittimet ja kahvikoneet hämmentävät laajalla valikoimallaan, suosittelemme kääntymään KahviKaverin ammattilaisten puoleen: meiltä saat apua itselle sopivimman laitteen valintaan!

Lue lisää