Voit noutaa tilauksesi myymälästä. Aukioloajat löydät täältä

Kahvipavut

Hinta
Valmistaja
Kahvityyppi
Alkuperä kahvialue
Paahtotaso
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Käyttettävä kahvi
Reseptimäärä
Kapselit sopivat laitteelle
Maidonvaahdottimen tyyppi
Tarjoukset
Tarjoukset
Suodattaa  
Lajittele
Suodattaa  

Näytetään 1-23 tulosta 86 tuloksesta

Tuoreena jauhetut kahvipavut takaavat kahvin tuoreuden. niille jotka arvostavat todellista ylellisyyttä. Kahvipavut eivät ole pintapuolisesti maustettuja ja kaikki jälkimaut ovat luonnollisia. Kahvipavut voidaan tunnistaa niiden aromivivahteista: perinteinen italialainen, eksoottinen brasilialainen, historiallinen Etiopia sekä muut tunnetut jälkimaut maailmalta. Kolme tärkeintä ja suosituinta kahvipaputyyppiä ovat arabica, liberica, robusta. Etsiessäsi täydellistä kahvin makua, on tärkeää tietää, niiden olevan erilaisia paitsi muotonsa, myös niiden maun mukaan. Arabica-kahvipavut ovat usein kevyemmän makuisia ja niilssä on makeampi sekoitus sokeria, marjoja ja hedelmiä, mutta säilyttäen viinimäistä happamuutta. Robustalla on voimakas maku pähkinöistä ja vehnästä, lisättynä katkeralla jälimaulla. Liberica omaa varsin yksinkertainen aromin, joten sitä käytetään pikakahvin valmistukseen. Niille, jotka etsivät epätavallisia makuja on tarjolla kahvisekoituksia eri pavuista, jotka sekoitettu niin, että jokainen niistä rikastuttaa toisiaan rikkaalla ja harmonisella aromillaan. Näin uusi paksu, kirkas ja makea kahvi maistuu suklaalla tai hunajalla. Kauppoistamme löydät vain korkealaatuisia kahvipapuja ja maailman tunnetuimpien kahvipaahtimoiden paahtamina. Täältä löydät uusia suosikkimakujasi, hurraa!

Kuinka monta kupillista pystyy valmistamaan 1 kg kahvipavuista?

Yksi kahviannos on yleensä valmistettu 8 - 12 g kahvista,…
Lue lisää

Yksi kahviannos on yleensä valmistettu 8 - 12 g kahvista, joten keskimäärin, 1 kg pystyy valmistamaan suunnilleen 100 kupillista kahvia. Tämä laskelma riippuu valitsemasta kahvin vahvuudesta, eli jauhatusta kahvin määrästä.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Vaikuttaako paahto kahvin makuun?

Kahvia valitessa suosittelemme kiinnittämään huomiota paahtotasoihin. Tämä pavun käsittelyvaihe on…
Lue lisää

Kahvia valitessa suosittelemme kiinnittämään huomiota paahtotasoihin. Tämä pavun käsittelyvaihe on hyvin tärkeä ja voi joko tuoda esille ja tasapainottaa maut tai pilata ne. Valitse vaaleapaahtoinen kahvi jos haluat kokeilla oikeaa luonnon makua. Yleensä, vaaleat paahdot n tehty laatupavuista, tarkoituksena painoittaa ja tuoda esille kaikki sen parhaat ominaisuudet.

Keskipaahto on hyvin suosittu sekoituksissa, kun tarkoituksena on tasapainoittaa eritapaisten papujen, tai papujen mitkä on kasvatettu eri alueilla, makuja. Tumma paahto voi johtaa tummaan väriin ja suklaiseen katkeruuteen, tämän takia se on erittäin sopiva italialaisiin, belgialaisiin, ranskalaisiin kahvisekoituksiin. Mutta, tummaa paahtoa ei saa sekoittaa palaneisiin papuihin. Hyvin öljyisillä ja kosteilla kahvipavuilla ei ole mitään yhteisä korkelaatuisen tumman paahdon kanssa. Tämäntapaista tuotetta voi löytää hyvin halvalla hinnalla, mutta sen maku ei ole yhtä hyvä.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Miten kahvin alkuperä vaikuttaa kahviin?

On tärkeää mainita, että parhaat olosuhteet kahvin kasvatukseen on päiväntasaajan…
Lue lisää

On tärkeää mainita, että parhaat olosuhteet kahvin kasvatukseen on päiväntasaajan läheisyydessä ja siksi niitä maita, mistä voit läytää kahvi-istutuksia, on rajoitettu. Tätä aluetta kutstaan nimellä "Kahvivyö". Siitä huolimatta, maaperän ja ilmaston erikoisuuden vuoksi, paikalliset maanviljelijät ruukkaavat valita satoisimmat kasvilajit (maailmassa on noin 150 Arabica lajia, Robusta - non 50). Tästä syystä kahvi jokaisella alueella on hyvin erilaista. Esimerkiksi kahvilla, mikä on peräisin eri Amerikan alueilta, on yleensä aika universaali maku. Suurimmalla osalla niistä on vähän happamuutta (hedelmäisyyttä), dominoivat maut ovat pähkinäinen, mahdollista tuntea vähän kirpeyttä, kukan aromit. On tärkeää mainita, että suurin osa maailman kahvista on kasvatettu Brasiliassa, siksi sieltä peräisin olevaa kahvia pidetään perinteisenä makustandardina.

Kahvi, mikä on kasvatetu Afrikan alueilla on hedelmäisempää, sen maku voi olla pehmeämmin tai vahvemmin happama. Tämä kahvi on keskitason intensiivinen ja kahviasiatuntijat tykkäävät siitä erityisesti. Rikkaimman makuinen kahvi tältä alueelta, on usein Etiopiasta, joten tämän alueen makuihin tustumiseen valitse kahvi tästä maasta.

Samalla taas kahvi mikä on kasvatettu Aasiassa on yleensä "painavin". Kun tämä kahvi on valmistettu se on tumman, intensiivisen värinen ja jälkimaku tuntuu pitkään. Dominoivat sävyt- suklaa, mausteet ja sillä voi jopa olla mullan tai puun aromeja. Esimerkiksi Sumatrassa kasvatettu kahvi, sen alkuperämaan ja paikallisen käsittelyn takia, ei ole melkein ollenkaan hapanta. Ruskea sokeri, kaneli ja karamelli tuntuvat tämäntapaisessa kahvissa. Jos tykkäät perinteisestä kahvista - Sumatrassa kasvatettu kahvi voi olla sinun alkupiste laatukahviin tutustumisessa.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Miten tunnistaa korkealaatuinen kahvi?

Korkeimman laadun kahvi on yleensä vaaleapaahtoinen. Näin ollen sen värisävyt…
Lue lisää

Korkeimman laadun kahvi on yleensä vaaleapaahtoinen. Näin ollen sen värisävyt on aina vaaleanruskeat. Korkean laadun pavut on perinteisessä muodossa, terveet, ilman mitään merkittäviä vahinkoja. Aromi on aina miellytävä ja muistuttaa luonnollisia, luonnossa esiintyviä tuoksuja - kukkia, hedelmiä, puuta, maata.

Huonolaatuiset pavut taas on öljyiset, voivat olla kosteat, homeenhajuiset. Palaneet pavut on myös luokiteltu huonolaatuisiksi. Niillä on kirpeä maku, ei vain paketin avaamisen jälkeen, mutta myös kahvinvalmistuksen jälkeen. Vain huonolaatuisissa pavuissa voi maistaa katkeruutta ja epämiellyttävää happamuutta kerralla. Käsittelyn aikana tullut happamuus on aivan muuta kuin hedelmäinen lime, vadelma, karpalo tai muut happamat hedelmät ja marjat.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Mikä tekee specialty kahvipavuista poikkeukselliset?

Kahvipapuja, mitkä Yhdysvaltojen kahviyhdistys on sertifoinut, kutsutaan Specialty kahviksi. Tämä…
Lue lisää

Kahvipapuja, mitkä Yhdysvaltojen kahviyhdistys on sertifoinut, kutsutaan Specialty kahviksi. Tämä asiakirja on myönnetty niille kahvituottajille jotka takaavat korkelaatuisen kahvipapujen kasvatuksen, sadonkorjuun, käsittelyn ja lopputuloksena hyvin tasapainoiset maut ja aromit. Tämäntapaisilla kahvipavuilla on aina kunnon muoto, ovat kuivat (eivätkä öljyiset), tuoksuvat. Tähän kahvikategoriaan kuuluvat ainoastaan kahvit joiden pistemäärä on enemmän kuin 80 pistettä. Esimerkiksi, "Ethiopia Burtukaana" on saanut 88 pistettä ja "Kenya Kariru" - 87,5.

Specialty kahvi voi olla myös "limited edition" eli rajoitettu erä, erityisissä olosuhteissa kasvanut, poimittu ja käsitelty kahvi. Yksi tämäntapaisista kahveista on "Kivu", se on ainutlaatuinen sen puolesta kun sitä kasvatetaan vain Kivu järven lähellä Kongon demokraattisessa tasavallassa. Toinen kahvi mikä eristyy sen erityisen kasvupaikan puolesta, on "Blue Mountain". Sen kahvipensaat kasvaa mäkisellä alueella, siksi sen sadonkorjuu on erittäin hankala. Sen lisäksi "sinisen" mäen status annetaan ainoastaan kahville mikä kasvaa yli 910 m korkeudessa merenpinnasta. Näissä olosuhteissa kasvaessa, kahvi erottuu joukosta erikoisen maun puolesta ja se on suuresti arvostettu kahvi-intoilijoiden joukossa.

Sen erikoisen kahvipapujen käsittelyn vuoksi, "Kopi Luwak" sanotaan olevan yksi maailma kalleimmasta kahveista. Tämä kohvi välittää enemmän reilusta ja eläinten väärinkäytön vapaasta kaupasta, kuin muista laadun validoijista. Siksi, jopa ilman korkeinta arviota, "Kopi Luwak" sanotaan olevan specialty, rajoitettu erä (limited edition) kahvi.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Mikä on Arabica ja Robusta?

Molemmat, sekä Arabica ja Robusta ovat kahvipaujen lajit. Arabica kahvipavuilla…
Lue lisää

Molemmat, sekä Arabica ja Robusta ovat kahvipaujen lajit.

Arabica kahvipavuilla on yleensä intensiivisempi maku, heldmällisyys ja ne on luonnollisesti makeat. Robusta kahvipavut taas on kirpeämmät ja niissä on 2 kertaa enemmän kofeiinia. Korkean kofeiinisisällyksen vuoksi, haitalliset tuoholaiset välttävät Robusta papujen vahingoittamista, siksi niitä on helpompi kasvattaa.

Arabica kahvi on eityisen suosittu. Siitä huolimatta, nyt enemmän kuin koskaan, lisätään Robustaa kahvipapujen sekoituksiin. Jos oiken tasapainoitettu, nämä kaksi lajia kahvipapuja voivat luoda erinomaisen kahvin, täynnä paahdetun karamellin tai tumman suklaan kirpeää makua, tumma väri ja juoma, mikää sopii erittäin hyvin maidon kanssa juotavaksi.  

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän

Miten valita kahvipapuja?

Lõytääksesi lempikahvisi, sinun tulisi kysyä itseltäsi tämä kysymys - mikä…
Lue lisää

Lõytääksesi lempikahvisi, sinun tulisi kysyä itseltäsi tämä kysymys - mikä kahvi on minusta maukkainta? Haluatko mielummin kevyttä, mutta hedelmäistä happamaa vai vahvaa, ehkä pikkuisen kirpeää makua? Tai ehkä haluaisit vain hyvää ja yksinkertaista mustaa kahvia? Vai juotko sitä maidolla?

On tärkeää mainita, että kahvin maku riippuu parista tekijästä:

§ KAHVIPAPUJEN LAJI: Arabica on pehmeämpi, pikkuisen mekeampi, tuoksuvampi. Samalla robustan sekoitukset on kirpeämmät, karkeammat ja niissä on enemmän kofeiinia.

§ ALKUPERÄMAA: Riippuen alkuperämaasta, dominoivat maut ja aromit voivat olla erilaiset riippuen kahvista.

Kunniapaikan kahvimaailmassa ovat saaneet kahvisekoitukset. Niissä tuottajat koittavat löytää eri kahvipapujen parhaat yhdistelmät, oikeilla paahto ehdoilla, saavuttaakseen tasapainoinen maku.

§ PAAHTO: Vaalea paahto auttaa säilyttämään luonnllisen kahvin maun - pehmeä hedelmäisyys, tuoksu, ja vaaleanruskea kahvipapujen sävy. Mitä korkeampi paahtotaso on, sitä tummempi, vahvempi ja katkerampi on kahvin maku.

Jos valinta on hankala kuvauksessa olevasta tiedosta huolimatta, voit aina vierailla meidän myymälää. Vaihdamme jatkuvasti kahvia, mitä jaamme asiakkaillemme, joten joka kuukausi voit maistaa ja tutustua erilaisiin kahvipapuihin.

Oliko tästä apua?
Näytä vähemmän