Rajoitetun ajan tarjous:
 • 00

  P.

 • 00

  T.

 • 00

  Min.

 • 00

  Sek.

1+1 CAPRISETTE- & PARALLEL-kahvit
Toinen samanlainen pakkaus lahjaksi.

Pressopannut (French Press)

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Tarjoukset

Tietoa pressopannuista

French press, joka tunnetaan myös nimillä pressopannu, pressokeitin tai cafetière, on klassinen kahvinkeittoväline, joka on suosittu kaikkialla maailmassa. Pressopannun käyttö on hyvinkin yksinkertaista: kuuma vesi kaadetaan jauhetun kahvin päälle, kahvin annetaan tekeytyä muutaman minuutin ajan ja kahvinporot painetaan sitten alas. Erilaisia kahville tarkoitettuja haudutusastioita ja kahvipannuja on nykyään tarjolla suuri määrä. Siksi voi tuntua kummalliselta, että moni maailman tunnetuimmista kahviharrastajista valitsee niiden sijaan kuitenkin yksinkertaisen pressopannun. Lähdetään ottamaan selvää miksi näin on!

French press on ennen kaikkea yllättävän helppokäyttöinen kahvinkeittoväline, mutta sillä on myös monia muita hyviä ominaisuuksia. Pressopannuja on saatavilla hyvin houkuttelevaan hintaan (pressopannun voi nykyään löytää markkinoilta jopa niinkin edullisesti kuin kymmenellä eurolla), niiden huoltaminen on helppoa ja ne sopivat moneen tarkoitukseen. Voisi jopa väittää, että French press on saatavilla olevista haudutusvälineistä kaikkein monikäyttöisin: kahvinystävä valmistaa sen avulla kupillisen tuoksuvaa kahvia, herkullisen cold brew -kahvin, pannullisen teetä tai jopa maitovaahtoa! 

Tämä haudutusväline on kätevä myös silloin, kun tarjoilet kahvia suuremmalle joukolle ihmisiä: cafetièren avulla voit keittää jopa kahdeksan annosta kahvia kerralla. Tärkein syy siihen, miksi kokeneet kahviharrastajat arvostavat pressopannuja niin paljon, piilee kuitenkin pressopannulla valmistettujen juomien maussa. Cafetière-kahvi on aromikasta ja täyteläistä sekä sopivan rasvaista ja paksua. Jos keittiöstäsi siis vielä puuttuu muodikas French press -keitin, hanki sellainen pian! Olemme vakuuttuneita siitä, että kyseessä on ehdoton välttämättömyys jokaisessa kahvia rakastavassa taloudessa.

Paras pressopannu juuri sinulle: Miten valita sopivin vaihtoehto?

KahviKaverin asiantuntijoilla on alalta vuosien kokemus ja he tietävät siksi hyvin, että oikean tuotteen valitseminen voi olla haastavaa riippumatta siitä, oletko ostamassa kahvinkeitintä vai kahvipapuja. French press -pressopannut eivät todellakaan muodosta poikkeusta, joten yritämme selventää muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota päätöstä tehdessä.

Kapasiteetti. Aivan kuten minkä tahansa muunkin keittovälineen kanssa, ensin on pohdittava minkä kokoinen ja kuinka tilava pressopannu olisi sopivin valinta. Useimpiin pressopannuihin mahtuu 350 ml, 700 ml tai 1000 ml kahvia. Kun olet valitsemassa itsellesi sopivinta vaihtoehtoa, kysy siis itseltäsi aiotko käyttää kyseistä kahvinkeittovälinettä lähinnä päivittäistä kahvikupillistasi varten vai haluatko hyödyntää sitä myös erityistilaisuuksissa ja hemmotella vieraitasi herkullisilla juomilla. Jos tarvitset pressopannua päivittäiseen käyttöön, mieti kuinka paljon kahvia sinulla on tapana valmistaa ja juoda kerralla. Pidä mielessä, että pressopannulla valmistetun ja jonkin aikaa seisoneen kahvin juominen ei ole suositeltavaa: mitä kauemmin kahvi ja vesi seisovat, sitä voimakkaampaa ja kitkerämpää juomasta tulee. Optimaalisin maku syntyy, kun annat kahvin levätä pannussa nelisen minuuttia, kaadat juoman sitten kuppeihin ja nautit heti. Yleisohjeena voisi toimia seuraava: jos kotitalouteesi kuuluu yksi tai kaksi kahvin ystävää, kannattaa valita pienin saatavilla oleva pannu (350 ml), kun taas suuremmat pressopannut (700 ml tai 1000 ml) sopivat paremmin suuremmalle määrälle kahvinjuojia.

Materiaali. Kiinnitä huomiota pressopannun materiaaliin. Pressopannu voi olla valmistettu lasista, keramiikasta, teräksestä tai muovista. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto yksilöllisten tarpeidesi mukaan tai pohdi minkälainen pannu sopii parhaiten täydentämään keittiösi sisustusta. Myös käytössä oleva budjetti määrittää valintaa (hinnat voivat vaihdella kymmenestä eurosta lähes sataan euroon). Kullakin näistä materiaaleista on omat etunsa: 

-Lasi: tyylikkyys, läpinäkyvyys, ympäristöystävällinen valinta. 

-Keramiikka: luonnonmateriaali, ainutlaatuinen estetiikka, ympäristöystävällinen valinta. 

-Teräs: kestävyys, tyyli, ympäristöystävällinen valinta. 

-Muovi: helppous, houkutteleva hinta.

Eksklusiiviset French press -tarjoukset. KahviKaverilta löydät aina useita eksklusiivisia tarjouksia – myös pressopannuista. Katso voimassa olevat tarjouksemme ja tutustu pressopannuja koskeviin alennuksiimme.

Suosituimmat ja parhaiten arvioidut pressopannut. Jos olet jo pohtinut henkilökohtaisia tarpeitasi ja käynyt katsomassa pressopannutarjouksiamme, mutta et silti osaa päättää, mikä pressopannu olisi juuri sinulle sopiva, anna kahvin ystävistä koostuvan yhteisömme auttaa sinua! Käytä lajittelutoimintoa nähdäksesi, mitkä pressopannut ovat tällä hetkellä suosituimpia tai parhaiksi arvioituja.

KahviKaverin tuotevalikoimasta löydät pressopannujen tunnetuimpia valmistajia

Asiantuntijamme laajentavat KahviKaverin tuotevalikoimaa jatkuvasti. Olemme jo yli kymmenen vuoden ajan seuranneet kuumimpia kahvitrendejä ja esitelleet asiakkaillemme sekä tunnettuja ja luotettuja valmistajia että jännittäviä uusia tulokkaita. KahviKaverin hyllyiltä löytyy tällä hetkellä seuraavien tuotemerkkien valmistamia French press -keittimiä:

Barista & Co. Tämä tuotemerkki on kotoisin Isosta-Britanniasta, Englannin etelärannikolta. Yritys vaalii aitoa intohimoa kahvia kohtaan ja esittelee ylpeästi korkealaatuisia tuotteitaan asiakkaille, jotka haluavat nauttia poikkeuksellisen hyviä juomia mukavasti omassa kodissaan. Barista & Co:n pressokeittimet ovat tyylikkäitä ja käytännöllisiä. Niitä on saatavilla eri kokoisina ja eri väreissä, joten löydät varmasti itsellesi mieluisan vaihtoehdon.

Bialetti. Missä on kahvia, siellä on italialaisia! Bialetti on maailmankuulu kahvinkeittovälineitä valmistava yritys, jonka perusti Alfonso Bialetti, mies legendaarisen mutteripannun takana. Vaikka tämä tuotemerkki yhdistetään edelleen ennen kaikkea sen uraa uurtaviin mutteripannuihin, Bialettin tuotevalikoimaan kuuluu myös muita kahvinkeittovälineitä. Bialetti-pressopannuihin kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin.

Fellow. Tämä San Franciscossa toimiva tuotesuunnitteluyritys pyrkii luomaan välineitä, joiden avulla kahvin ystävät voivat nauttia päivittäisestä kupillisestaan entistäkin enemmän. Brändi tunnetaan pääasiassa erinomaisista vedenkeittimistään, mutta se tarjoaa myös erilaisia manuaalisia kahvinkeittovälineitä. Tutustu tyylikkääseen ja ylelliseen pressopannuun nimeltä Fellow “Clara Matte Black”.

Hario. Tämä japanilainen yritys on toiminut jo 100 vuoden ajan. Se aloitti kuumuutta kestävän lasin valmistajana ja alkoi myöhemmin lisätä valikoimaansa erilaisia taloustavaroita, lemmikkieläintuotteita ja muita tuotteita. Niiden ohella Hario on valmistanut viimeisen puolen vuosisadan ajan myös ensiluokkaisia kahvin- ja teenvalmistusvälineitä. Tämä tuotemerkki on legendaaristen “V60”-dripper-kahvisuodattimien takana. Harion valikoimissa on myös muutamia pressopannuja, joista mainittakoon upea “Cafe Press Slim”. Sillä on tällä hetkellä hallussaan myös valikoimamme kompakteimman pressopannun titteli.

Melitta. Tämä saksalainen yritys myy kahvia, kahvimyllyjä, automaattisia ja manuaalisia keittimiä sekä erilaisia kahvin- ja teenkeittotarvikkeita. Yrityksen perusti Amalie Auguste Melitta Bentz, liikenainen, joka sattumoisin keksi myös paperiset suodatinpussit vuonna 1908. Melittan tuotteet erottuvat muista saksalaisella laadukkuudellaan ja kestävyydellään – ja tämä pätee totisesti myös merkin pressokeittimiin. Niitä käyttävät ja rakastavat sadat kahvin ystävät.

Stelton. Etsitkö upeaa muotoilua, skandinaavista minimalismia, innovatiivisia ratkaisuja ja virheetöntä toiminnallisuutta? Tämä tanskalainen tuotemerkki on sinua varten! Yhteistyö maailman tunnetuimpien muotoilijoiden ja arkkitehtien kanssa on tuonut tämän yrityksen kahvimarkkinoiden eturintamaan ja tuonut sille lukuisia tärkeitä muotoilupalkintoja. Steltonin “Theo Black” – mustasta savesta valettu pressopannu puisella kannella – on ehkäpä yksi KahviKaverin valikoiman tyylikkäimmistä ja huomiota herättävimmistä French press -keittimistä. Myös Steltonin kaksi muuta pressokeitintä, “EM Black” ja “EM White”, vetävät katseita puoleensa.

Mitä muuta herkulliseen pressopannukahviin tarvitaan?

Joko olet löytänyt itsellesi useamman suosikin? Toivomme niin! Kahvi pressopannulla valmistettuna on erityisen herkullista, mutta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi saatat tarvita lisäksi muutamia lisävarusteita. Kahvisi lopullinen maku riippuu monista eri tekijöistä. Kaikki niistä eivät ole ostettavissa: tarvitset ennen kaikkea tietoa siitä, miten valitsemiasi välineitä käytetään oikein. Lue lisää blogiartikkelistamme Kahvin valmistusohje: Pressopannu. Katsotaan seuraavaksi millaiset lisätarvikkeet saattaisivat olla sinulle tarpeellisia:

Herkulliseen kahvikupilliseen tarvitaan…. Tietysti laadukasta kahvia! Se on ehdottomasti kaikkein tärkein tekijä silloin, kun tavoitellaan maukasta lopputulosta. Voit hyvillä mielin käyttää valmiiksi jauhettua kahvia, mutta kaikkein parhaat tulokset saadaan vastajauhetuista pavuista. Kun valmistat kahvia pressopannulla, kannattaa valita vaaleapaahtoinen tai aavistuksen paahdetumpi papu. Erikoiskahvit sopivat pressopannuihin erityisen hyvin, sillä tällä valmistusmenetelmällä maailman hienoimpienkin kahvilajikkeiden luonnolliset ominaisuudet pääsevät erinomaisesti esiin.

Yksi herkullisen pressopannukahvin valmistuksen salaisuuksista on kahvin ja veden oikea suhde. Kuten kaikki manuaaliset kahvinkeittovälineet, myös pressokeitin vaatii sopivassa suhteessa kahvia ja vettä. Suosittelemme käyttämään suhdelukua 1:12. Jos esimerkiksi käytät 350 ml vettä, tarvitset 30 g jauhettua kahvia. Mahdollisimman tarkan mittaustuloksen varmistamiseksi suosittelemme kahvivaa’an hankkimista.

Paras lopputulos syntyy vastajauhetuista pavuista. Olemmekin jo maininneet, että kahvia keittäessä kannattaa aina suosia vastajauhettuja papuja (pressopannuihin sopii yleensä keskikarkea tai karkea jauhatus). Tarvitset siis kahvimyllyn, joka voi olla joko käsikäyttöinen tai sähköinen. Jos tarvitset opastusta tai apua oikean kahvimyllyn valitsemisessa, klikkaa tästä lukeaksesi blogikirjoituksemme.

Maitopohjaisten kahvijuomien vannoutuneille faneille. Maitopohjaisten juomien ystävien kannattaa miettiä sopivaa keinoa maidon vaahdottamiseen. Tarkoitusta varten voi hankkia erillisen maidonvaahdottimen. Mainitsimmekin jo, että herkullisen maitovaahdon voi valmistaa myös pressopannussa – jos päätät kokeilla tätä keinoa, muista lämmittää maito etukäteen. Jos haluat lisää tietoa siitä, kuinka valmistaa täydellinen maitovaahto, lue blogikirjoituksemme täältä.

Tee kahvistasi entistäkin maukkaampaa. Haluatko tehdä juomistasi vieläkin herkullisempia? Se onnistuu helposti: tarjoile ne kauniista kupeista! KahviKaverin valikoimista löydät lukuisia kahvikuppeja maailman tunnetuimmilta valmistajilta. Pressopannulla valmistat tavallista mustaa kahvia, joten suosittelemme tutustumaan ensiksi mustalle kahville tarkoitettuihin kahvikuppeihimme. Jos aiot kutsua ystäviä tai perheenjäseniä kahvinmaistelujuhliin, saatat ehkä haluta hankkia etukäteen erityisiä maistelukuppeja (tunnetaan myös nimellä cupping-kulho). Hario “Kasuya Model” ja “Loveramics (Black)” ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja.

Lopuksi…

Toivottavasti olet jo löytänyt itsellesi parhaan French press -keittimen! Jos et ole vielä varma päätöksestäsi, älä epäröi ottaa yhteyttä KahviKaverin konsultteihin: he auttavat sinua mielellään. Voit tutustua myös muihin kahvinvalmistustapoihin. Saat lisää tietämystä ja saatat myös löytää tulevan suosikkivälineesi kahvin valmistukseen – tai jopa useamman suosikin!

Lue lisää