Mutteripannu kahvi moka-pannuille

Filter
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Maisteluopas
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Ammattitason
Tarjoukset
132 esinettä

Tietoa mutteripannukahvista

Italialainen kahvi – joillekin meistä se on osa arjen päivittäisiä rutiineja, joillekin se on erityislaatuisiin tilanteisiin sopiva juhlava herkku ja joillekin jotain näiden kahden väliltä. Oli miten oli, italialaisen kahvin valmistukseen on olemassa yksi valmistusväline, joka on ylitse muiden: mutteripannu.

Mutteripannukahvi (tai mokkapannukahvi) on olennainen osa italialaista kahvikulttuuria, jota arvostetaan nykyään kaikkialla maailmassa. Mokkapannukahvi tunnetaan intensiivisistä mauistaan, voimakkaasta rungostaan ja täyteläisyydestään, joka tuo mieleen laadukkaan espresson. Saat mutteripannulla aikaan kaikkein parhaat tulokset, kun opettelet valitsemaan tälle valmistustavalle parhaat kahvit. Lue lisää alta!

Mitä kahvia mutteripannuun?

Italialaistyylisen kahvin ystävät tietävät, että laadukkaiden kahvinautintojen perässä ei aina tarvitse matkustaa Italiaan asti. Herkullisen aromaattista kahvia voi valmistaa helposti myös kotona – kunhan keittiöstäsi löytyy käytännöllisyydestään, kompakteista mitoistaan ja tyylikkäästä ulkomuodostaan tunnettu mutteripannu! Mutteri- eli espressopannut vaativat kuitenkin tietynlaista kahvia, jotta lopputuloksena on mahdollisimman maukas ja aromikas kupillinen kahvia. Millainen sitten on täydellisesti mutteripannuun sopiva kahvi? Vastaus riippuu siitä, millaisia makuja etsit, sillä mutteripannuun sopii useampi eri vaihtoehto.

Moni kahvin ystävä on sitä mieltä, että mutteripannut sopivat kaikkein parhaiten italialaistyylisille kahvisekoituksille, jotka ovat yleensä tummapaahtoisia, melko hienoksi jauhettuja ja koostuvat 100-prosenttisesta arabicasta tai arabican ja robustan sekoituksesta. Tällaisesta kahvista valmistettu mutteripannukahvi on mauiltaan erottuvaa, intensiivistä ja hieman karvasta. Uusin trendi kannustaa kuitenkin päinvastaiseen valintaan – kokeile valmistaa kahvi mutteripannulla keskikarkeaksi tai karkeaksi jauhetuista vaalea- tai keskipaahtoisista pavuista, jolloin kahvista tulee miedompaa, hienovaraisempaa ja vähemmän karvasta.

Espressopannut sopivat siis mainiosti sekä perinteisen italialaisen kahvin että muuntyyppisten kahvien valmistukseen, ja mokkapannukahvi on mahdollista valmistaa esimerkiksi vastajauhetuista pavuista, voimakkaasta espressotyylisestä kahvista, valmiiksi jauhetusta kahvista, specialty-kahvista, kofeiinittomasta kahvista tai paikallisesti paahdetusta kahvista.

Parhaat kahvipavut mutteripannuun

Herkullisin kahvi syntyy aina vastajauhetuista pavuista. Valitse siis laadukkaat kahvipavut ja jauha ne juuri ennen kahvin valmistusta. Entä miten valita parhaat kahvipavut mutteripannulla valmistettavaan kahviin? Pohdi millaisista mauista pidät ja valitse pavut sen mukaan:

Tummapaahtoiset kahvipavut

Tummapaahtoiset kahvipavut tuovat kahviin karvautta, erottuvia makuja ja intensiivisyyttä. Pavut kannattaa jauhaa karkeaksi ja kahvin valmistuksessa kannattaa käyttää vähemmän vettä kuin tavallisesti, jotta kahvipapujen maut ja aromit vapautuvat kahviin paremmin.

Vaalea- ja keskipaahtoiset kahvipavut

Jos käytät vaalea- tai keskipaahtoisia kahvipapuja, kahvista tulee hienovaraisempaa ja makuvivahteiltaan monipuolisempaa. Muista kuitenkin, että vaaleapaahtoiset pavut vapauttavat makujaan hitaammin, joten ne kannattaa jauhaa hienommaksi, ja mutteripannun pohjakammio kannattaa täyttää vedellä varoventtiiliin asti.

Täyteläisen makeita makuvivahteita etsivien kannattaa kokeilla KahviKaverin oman Caprisette-tuotemerkin kahveja. Ne ovat luontaisesti makeita ja sopivat siksi hyvin mutteripannukahvin valmistukseen. Uniikkien, eläväisten makujen ystävien taas kannattaa tutustua Black Crow White Pigeon -tuotemerkkimme specialty-kahveihin (valitse espresson valmistukseen sopivat kahvit). Niiden intensiiviset maut sopivat hyvin perinteisiin italialaistyylisiin kahvijuomiin.

Kokeile klassikkokahvin valmistusta – espresso mutteripannulla

Mutteripannut ja espressopannut tarkoittavat samaa asiaa, ja termejä käytetään usein iloisesti sekaisin. Termi “espressopannu” juontaa juurensa mutteripannukahvin valmistusprosessiin ja valmistettavaan juomaan: mutteripannuissa käytetään espresso-juomista tuttua kahvin ja veden suhdetta, ja tuloksena on täyteläinen, voimakas, espresso-tyyppinen kahvi. Huomioi kuitenkin, että aidon espresson keittäminen mutteripannulla ei ole mahdollista. Mokkapannukahvi on aina hieman erilaista kuin espresso, johtuen alhaisemmasta uuttopaineesta. Mutteripannukahvissa ja espressossa on kuitenkin paljon samaa, ja siksi paras kahvi mutteripannuun löytyykin espressomenetelmälle soveltuvien kahvien hyllystä.

Espressokahvi on yleensä tummapaahtoista kahvia, joka vapauttaa makunsa nopeasti ja mahdollistaa täyteläisen ja sopivasti karvaan kahvin valmistuksen. Siksi se on hyvä valinta myös silloin, kun tavoitteenasi on espresson valmistus mutteripannulla. Kuten yllä totesimme, aidon espresson valmistus ei mutteripannulla onnistu, mutta pääset silti nauttimaan vaikuttavan intensiivisistä mauista, jotka tuovat mieleen perinteisen italialaistyylisen kahvin!

Nouseva trendi – erikoiskahvi mutteripannulla

Paras italialaistyylinen mutteripannukahvi valmistuu tummapaahtoisesta espressokahvista. Viime aikoina vallalla on kuitenkin ollut uusi nouseva trendi, jonka myötä kahviharrastajat ovat alkaneet valmistaa mutteripannukahvia myös specialty-kahveista ja vaaleapaahtoisista pavuista, erinomaisin tuloksin. Mutteripannuun sopiva kahvi voi ilman muuta olla myös specialty-kahvia – tällöin lopputulos on mauiltaan yleensä hienovaraisempi, herkempi, tuoksuvampi, monipuolisempi ja vähemmän karvas, ja valitsemistasi kahvipavuista riippuen valmis kahvi voi olla myös hedelmäistä ja upean hapokasta. Jos kahvin keittäminen mutteripannulla on tarkoitus suorittaa vaaleapaahtoisten papujen avulla, ne kannattaa jauhaa hienommaksi ja mutteripannun pohjakammioon kannattaa lisätä enemmän vettä. Näillä ohjeilla vaaleapaahtoisten papujen makuvivahteet ja aromit pääsevät parhaiten esiin.

Black Crow White Pigeon -tuotesarjamme erikoiskahvit sopivat täydellisesti uniikkien ja eksoottistenkin kahvimakujen ystäville. Valitse kahvi, joka sopii espresson valmistukseen ja valmistaudu nauttimaan ainutlaatuisista mauista ja unohtumattomista aromeista!

Miten valita paras jauhettu kahvi mutteripannuun?

Espressopannut vaativat toimiakseen jauhettua kahvia ja pavut kannattaa jauhaa aina juuri ennen kahvin valmistusta. Jos arkesi on kiireistä tai kotoa ei löydy kahvimyllyä, voit kuitenkin käyttää myös valmiiksi jauhettua kahvia, kunhan varmistat, että se soveltuu mutteripannukahvin valmistukseen.

Mutteripannukahvin jauhatus

Mutteripannujauhatus on keskikarkea tai karkea – tällöin kahvista tulee täyteläistä, kermaista ja mauiltaan intensiivistä. Jos kahvi jauhetaan liian hienoksi, mokkapannukahvi on karvasta, sillä hieno jauhatus hidastaa veden virtausta.

Jos olet kiinnostunut valmiiksi jauhetuista kahveista, tutustu Caprisette-tuotesarjaan ja Black Crow White Pigeon -tuotemerkin specialty-kahvien valikoimaan. Myös Bialettin valmiiksi jauhetut kahvit ansaitsevat erillisen maininnan: nämä kahvisekoitukset on kehitetty mutteripannuja ajatellen, joten niiden jauhatuskarkeus on taatusti juuri oikeanlainen.

Kofeiiniton kahvi mutteripannuille

Mutteripannulla on mahdollista valmistaa kotona myös kofeiinitonta italialaistyylistä kahvia! Valikoimistamme löydät erilaiset korkealaatuiset kofeiinittomat kahvit – valitse kofeiinittomat kahvipavut ja jauha pavut juuri ennen kahvin valmistusta, tai tutustu valmiiksi jauhettujen kahvien valikoimaan. Muista huomioida myös kahvin paahtoaste: tummapaahtoinen kofeiiniton kahvi mahdollistaa voimakkaan makuiset perinteiset italialaistyyliset kahvinautinnot, kun taas vaaleampi paahto tekee kofeiinittomasta kahvista hienovaraisemman makuista ja tuoksuvampaa.

Laadukas kofeiiniton mokkapannukahvi valmistuu esimerkiksi Caprisette Lullaby Decaf -kahvista tai Black Crow White Pigeon -tuotesarjan Colombia Decaf -specialty-kahvista. Kokeile kumpaa tahansa – et varmasti pety!

Kahvin monipakkaukset – maistele erilaisia kahveja

Kokeiletko mielelläsi uusia makuja ja erilaisia kahveja? Siinä tapauksessa suosittelemme tutustumaan kahvin monipakkauksiin, jotka sisältävät useamman pakkauksen samaa kahvia tai lajitelman erilaisia kahveja. Tätä tekstiä luettuasi tiedätkin jo, kuinka monikäyttöinen mutteripannu on, joten kolmea tai neljää erilaista kahvia sisältävät kahvilajitelmat mahdollistavat monipuoliset makuelämykset. Valikoimistamme löytyy ratkaisu myös heille, jotka ovat jo löytäneet oman suosikkikahvinsa – mokkapannukahvi on saatavilla monipakkauksina, joka voi sisältää jopa kahdeksan pakkausta omaa suosikkikahviasi. P.S. Muista pitää paahtoastetta ja jauhatuskarkeutta koskevat neuvomme mielessäsi monipakkausta valitessasi!

Mutteripannukahvin valmistus arabica-kahvipavuista

100-prosenttinen arabica, 100-prosenttinen robusta, vai kenties sekoitus molempia – mikä on paras vaihtoehto mutteripannukahvin valmistukseen? Jos nautit perinteisistä italialaistyylisistä mauista, valitse hienoksi jauhettu tummapaahtoinen 100-prosenttinen arabica. Arabica-kahvipavut ovat yleensä voimakkaan hedelmäisiä, joskin hapokkaampiakin vaihtoehtoja löytyy (etsi silloin marjaisia makuvivahteita sisältävä kahvi). Jos liiallinen hapokkuus ei ole mieleesi, valmista mokkakahvi pavuista, joiden makuvivahteet ovat makeampia.

Mutteripannukahvin valmistus robusta-kahvipavuista

Markkinoilla on harvoin tarjolla 100-prosenttista robustaa – omalaatuisen makunsa ja korkean kofeiinipitoisuutensa vuoksi sitä käytetään yleensä sekoitettuna yhdessä arabican kanssa. Näin kahviin saadaan erityisen tasapainoinen makumaailma, joka sopii erinomaisesti italialaistyyliseen kahviin. Arabica-robusta-kahvisekoitus tuo kahviin voimakkaamman rungon, täyteläisyyttä ja upean intensiivisen maun. Laadukkaasta sekoituksesta valmistettu mutteripannukahvi tuo Italian luoksesi!

Voimmeko olla avuksi? 

Toivottavasti vastasimme tässä tekstissä kattavasti kysymykseen “mitä kahvia mutteripannuun”. Jos haluat kysyä lisätietoja muista kahveista ja saatavilla olevista vaihtoehdoista, ota reippaasti yhteyttä – ammattilaisemme ovat mielellään avuksi. Olet myös tervetullut piipahtamaan myymälässämme, jossa pääset maistelemaan erilaisia kahveja. Jaamme samalla hyödyllisiä vinkkejä ja autamme sinua löytämään täydellisesti omaan makuusi sopivan kahvin!

Jos haluat saada kahvistasi irti täyden maun, lue ehdottomasti oppaamme mutteripannulla kahvin valmistuksesta. Sieltä löydät yksityiskohtaisia tietoja ja vinkkejä.