VIIKON TARJOUS
TOP tarjous
Kuvaus
 • 00

  Päivä

 • 00

  Tunti

 • 00

  Min.

 • 00

  Sec.

TOP tarjous

Kofeiiniton kahvi

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvityyppi
Alkuperä kahvialue
Paahtotaso
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Käyttettävä kahvi
Reseptimäärä
Kapselit sopivat laitteelle
Maidonvaahdottimen tyyppi
Lajit
Ryhmien määrä
Papusäiliön koko
Ohjaustyyppi
Smart app
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Vesijohtoverkko kytkentä
Käyttää
Terän halkaisija
Kahvimyllyn tyyppi
Terien tyyppi
Terien rakenne
Sopii
Ohjelmoitava jauhatusaika
Käyttötarkoitus
Sarja
Määrä
Tuotemerkit
Sisäänrakennettu mylly
Annosten määrä
Mutteripannun kapasiteetti
Säilyttää lämmön
Annoksen säätö maitokahville
Annoksen mustalle kahville
Kofeiininpoistomenetelmä
Tilavuus
Käyttäjän luomat reseptit
Suklaa laji
Tyyppi
Tyyppi
Arabica lajike
Juoman resepti
PID lämpötilansäädin
Suklaan tyyppi
Sykliät
Painemittari
Maitojuomat
Annoskoko
Tarjoukset

Tietoa kofeiinittomasta kahvista

Kofeiinittoman kahvin suosio on kasvanut mielettömästi viimeaikoina – tämä pätee sekä KahviKaverihin että koko muun maailman kahvin ystäviin. Vaikka suurin osa ihmisistä kestää kofeiinia aika hyvin ja siten kofeiinilla kahvit pysyvät listojen kärjessä, kofeiinittoman kahvin ystävien kasvava määrä on silti ilmiselvää.  Useimmiten niihin kuuluvat ne, joiden täytyy rajoittaa kofeiinin juontia syystä tai toisesta- terveys, raskaus, kofeiiniherkkyys tai taipuvuus juoda sitä liikaa, mutta haluaisivat silti tuntea tuttua kahvin makua. Mikä tahansa on sinun syysi, löydät varmasti laadukkaita kofeiinittomia tuotteita KahviKaverin valikoimasta. Ennen kuin alat selailemaan valikoimaamme kuitenkin, koita saada selville, miten kahvista edes tulee kofeiinitonta.

Modernit ja turvalliset kofeiinin poistomenetelmät

Kaiken keskustelun kofeiinista ja sen poistamisesta tulisi alkaa tämän aineen ja sen ominaisuuksien tuntemaan oppimisesta. Mikäli olet kiinnostunut tästä aiheesta, suosittelemme lukemaan postauksemme täällä. Mikä tulee kofeiinin pavuista poistamiseen, siihen käytetään yleensä yhtä kolmesta menetelmästä: ensimmäinen toimii liuottimilla, toinen käyttää CO2, ja kolmas käyttää innovatiivista menetelmää nimeltä Swiss Water Process. On tärkeää huomioida, että jokainen näistä menetelmistä on täysin turvallinen, tiukasti säännelty ja niitä seurataan tarkasti. EU:ssa elintarvikkeille asetettujen säännösten takia mitkään vaaralliset ruuat eivät pääse markkinoille. KahviKaverin valikoimassa on ainoastaan kahveja, joista kofeiini on poistettu turvallisesti ja luotettavien menetelmien avulla. Katsotaan jokaista nyt hieman lähemmin. 

Kofeiinin poistaminen liuottimien avulla

Tähän menetelmään kuuluu kofeiinin poistaminen erityisten liuottimien avulla. Metyleenikloridi on suosituin liuotin, jota tähän tarkoitukseen käytetään. Tällä tavalla kofeiinia poistaessa vihreät kahvipavut upotetaan ensiksi veteen, jotta stimulantti lähtisi helpommin irti. Sen jälkeen otetaan käyttöön liuotin kofeiinin irrottamiseksi. Huomioi, että liuotin ei voi mitenkään jäädä kahviin sen paahtamisen jälkeen. Ensinnäkin pavut pestään kunnolla sen jälkeen, kun ne ovat koskeneet liuottimeen. Toiseksi ne paahdetaan tarpeeksi korkealla lämpötilalla, joka pääsee eroon kaikista kemikaalien jämistä. Lopuksi vielä yksi tärkeä seikka, kahvi on aina tiukan laatutarkastuksen kohteena, taaten taas, että lopputuloksena saatu kahvi on täysin turvallinen.

CO2 kofeiinin poistomenetelmä

Vielä yksi suosittu menetelmä on täysin luonnollinen hiilidioksidi kofeiinin poistomenetelmä. Tällä menetelmällä kofeiini poistetaan pavuista nestemäisellä kaasulla: tämä kaasu toimii tavallaan liuottimena ja uuttaa kofeiinin molekyylit kahvista jättäen kaikki muut osat yhdistetyksi. Jälkeenpäin sekä hiilidioksidi että kofeiini pumpataan niiden astiasta toiseen. Sitten kofeiini erotetaan kaasusta. Jälkimmäistä voi käyttää uudestaan kofeiinin poistamiseen. Poistetulle kofeiinille on myös käyttöä, se on hyödyllistä lääkkeiden, energiajuomien ja muun sellaisen valmistamisessa. Tämä kofeiinin poistomenetelmä on aika hiljattainen ja siitä syystä erittäin hintava, jonka takia sitä käyttävät vain isot kahviyhtiöt. Se tuottaa hienovaraisia makuja, on ympäristöystävällinen ja säilyttää hyvin valittujen papujen parhaat ominaisuudet.

Swiss Water menetelmä

Kolmas kofeiinin poistomenetlmä käyttää kofeiinin poistamiseksi vettä ja vihreää kahviuutetta. Tämä menetelmä on keksitty oikeastaan Sveitsissä, josta tulee myös sen nimi “Swiss”. Tällä menetelmällä vihreät (paahtamattomat) kahvipavut upotetaan ensin lämpimään veteen, jonka ansiosta kofeiini- ja makuosakkeen liukenevat. Tuloksena saatua nestettä (joka on nyt vesi ja ns. vihreä kahviuute) käytetään nyt eri papueriä varten: suunnilleen tähän aikaan kofeiini liukenee ja kaikki tärkeät kahvin maut jäävät veteen. Melkein kaikki kofeiini (jopa 99%) on onnistuneesti poistettu tällä menetelmällä, ja maut pysyvät sellaisenaan. Tätä erittäin hienovaraista ja monimutkaista menetelmää käytetään kofeiinin vain laadukkaita erikoiskahveja varten. Kofeiinilla erikoiskahvi on aina erityisillä makuvivahteilla, joten niiden säilyttäminen kofeiinia poistaessa on tärkeintä. 

Kofeiiniton kahvi KahviKaverin valikoimassa

Kofeiinittoman kahvin suosion ja kysynnän kasvaessa kahvivalmistajat koko maailmassa koittavat lisätä sitä valikoimaansa. KahviKaveri kiinnittää erikoista huomiota omaan tuotevalikoimaansa, joten löydät varmasti vain laadukkaimpia kofeiinittomia kahveja meidän valikoimastamme. Mikäli tykkäät kofeiinittomasta kahvista voit varmasti pitää kiinni vanhoista kahvinjuontitavoistasi, muuten: kofeiinitonta kahvia löytyy eri muodoissa, jotka varmasti ovat sinulle tuttuja, olkoot se sitten kahvipavut, jauhettu kahvi, kahvikapselit tai kahvityynyt.

Kofeiinittomat kahvipavut

Ne, jotka haluavat nauttia juomastaan täysillä tietävät, että kaikista kahveista kofeiinittomat kahvipavut tarjoavat laajimman valikoiman makuja ja aromeja. Asiakkaiden ehdoton suosikki on specialty Colombia Decaf Excelso. Se on peräisin Kolumbiasta Huila alueelta ja sitä on käsitelty eksklusiivisella Swiss Water Process® menetelmällä, nämä erinomaiset kahvipavut ovat saaneet erikoiskahvin merkinnän hyvästä syystä. SCA laatuasteikon mukaan tämä kahvi saa 81,5 pistettä sadasta. Sille ovat ominaiset suklaan ja karamellin vivahteet yhdessä virkistävän ja hienovaraisen omenaa tai sitrusta muistuttavan happamuuden kanssa. 

Mikäli etsit laadukkaimpia kofeiinittomia kahvipapuja, katso meidän lojaalin kumppanin tunnetun belgialaisen paahtimon Charles Liégeois ”Della Notte” papuja. Tässä täyteläisessä brasialaisessa lajikkeessa tuntuu pähkinäisiä, kookoksisia vivahteita ydistettynä punaisiin hedelmiin. Kofeiini on poistettu luonnollisella CO2 menetelmällä. 

Haluatko paitsi vähentää kofeiinia sen täysin pois jättämisen sijasta? Sitten voit harkita ”Fifty-Fifty” kahvia, hieno Goat Story:n valmistama kahvipapusekoitus. Kofeiinin määrä tässä on puolet tavallisesta, sillä on sekoitettu tavallisia ja kofeiinittomia papuja. Mikäli etsit kompromissia tavallisen ja kofeiinittoman kahvin välillä et ilmeisesti löydä mistään tätä parempaa!

Kofeiiniton jauhettu kahvi

Yksi KahviKaverin suosituimmista jauhetuista kofeiinittomista kahveista on Charles Liégeois ”Discret Deca”. Sille on ominaista intensiivinen aromi ja tasapainoinen maku, tämä miellyttää varmasti vannoneita perinteisen kahvin maun ystäviä. Tässä sekoituksessa käytetty brasialialainen kahvi antaa juomalle mausteiden ja paahdettujen murojen makuvivahteita. Meillä on muuten vaihtoehto myös niille, jotka haluavat ostaa luonnonystävällistä: se on Luomu Charles Liégeois ”Mano Mano Discret Déca”. Molemmista kahveista on poistettu kofeiini luonnollisella CO2 menetelmällä. 

Valikoimassamme on myös mutteripannuille tarkoitettua kofeiinitonta kahvia: mikäli sinulla on sellainen tai harkitset sellaisen hankkimista, vilkaise Bialetti ”Perfetto Moka Decaf” kahvia. Tämä on pääosin brasilialainen sekoitus, jolle on ominaista hienovarainen maku, miellyttävä aromi ja täyteläisyys

Kofeiinittomat kahvikapselit

Mikäli olet kapseleiden ystävä, sinulla on syytä juhlintaan: kofeiinittomat kahvikapselit ovat nousemassa, joka tarkoittaa sitä, että sinulla on yhä enemmän valinnanvaraa, mikäli haluaisit kokeilla Charles Liégeois “Discret Deca” kahviamme sitä löytyy myös kapseleina! On sekä Charles Liégeois “Discret Deca” sopiva Dolce Gusto® laitteille ja Charles Liégeois ”Discret Deca” sopiva Nespresso kahvikoneille.

Nespresso ystävät saattavat haluta kokeilla joitain valikoiman uusitulokkaista, erityisesti italialainen “Caffe Barzini” tai innovatiivinen “Verum”. Caffe Barzini ”Decaf” on keskitäyteläinen, ihanan kermainen ja punaisen hedelmän ja kaakaon makuvivahteilla. ”Verum” taaskin tarjoaa kahdenlaisia kofeiinittomia kapseleita. Verum ”Dély Beauty” on rikastettu Verisol kollageenilla, AnaGainilla, seleenillä, B3 ja B8 vitamiineilla, joista kaikista on tieteellisesti todistettu, että ne tekevät ihosta terveemmän, kynsistä vahvemmat ja hiuksista kestävämmät. Yhtiön toinen tarjoamista kahveista Verum ”Dély Energize”, sisältää ginseng-uutetta, alpinia-uutetta ja kauran olkiuutetta B2, B3, B8 ja B12 vitamiinien lisäksi. Kuka tarvitsee kofeiinia, kun voit nauttia tätä superhyvää superruuan sekoitusta?!

Kofeiinittomat kahvityynyt

Mikäli olet tyynykoneen omistaja, KahviKaverilla on jotain sinullekin! Kokeile Coffee Premium ”Decaf” kahvityynyjä. Nämä kahvityynyt ovat erittäin tuoksuvat: niissä tuntuu miellyttävä vaniljan ja mausteiden aromi. Valmis juoma on kevyt ja hienovarainen. Kofeiini on poistettu luonnollisella CO2 menetelmällä.

Meillä on hyvä mieli tarjota laajaa valikoimaa laadukkaita kofeiinittomia kahveja. Nyt on hyvä aika nauttia mauista!

Lue lisää