Wählen Sie aus den besten Angeboten von Coffee Friend bis zu -50%!

Pirtsakka mustikoiden, mustaherukoiden ja Earl Grey-teen vivahde. Makea kuin metsämarjat. Miellyttävä ja marjainen pitkäkestoinen jälkimaku. Tämä on yksi erikoisimmista ja upeimmista kahveistamme - etiopialainen Yirgacheffe. Kokeile ja maista kesä kahvikupissasi!

 

SCA ARVIOINTI
85/100
Specialty Coffee Associationin (SCA) asteikon mukaan sertifioidut kahviarvostelijat arvioivat kahvin laadun: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö (puutteet), valmistetun kahvin aromit ja makuominaisuudet. Kahvi saa "Specialty"-statuksen vain, kun se saa yli 80 pistettä 100:sta.
ALUE
Yirgacheffe
Tämä Etiopian alue on kuuluisa maailman arvostetuimmasta kahvista. Kahvin ystäviä kiehtovat ainutlaatuiset marjaisat ja sitruksiset maut yhdistettynä erittäin kevyeeseen ja hienostuneeseen koostumukseen.
LAJIKE
Heirloom
Kahvin kotimaassa Etiopiassa tuhannet kotoperäiset kahvipuulajit kasvavat luonnollisesti ja niitä kutsutaan yhdellä yleisnimellä ”Heirloom”. Monia niistä ei ole vielä löydetty, mutta nyt meillä on kupeissamme yhtä jo löydetyistä aarteista.
KASVUKORKEUS
1800 - 2000 m
Mitä korkeammalla kahvi kasvaa, sitä monimutkaisempi, syvempi ja mielenkiintoisempi maku on. Etiopialainen Yirgacheffe on kahveistamme lähimpänä taivasta kasvava.
KÄSITTELY
Washed
Märkäkäsittelyn aikana kahvipavut erotetaan marjasta vedellä. Seurauksena on, että kahvilla on erittäin puhdas maku, se paljastaa hedelmien ja marjojen vivahteet. Tällä tavalla prosessoitaessa vallitsevat makuvivahteet on helpompi määrittää.
PAAHTOASTE
Keskipaahto
Kahvipavut paahdetaan tasolle, missä kaikki parhaimmat kahvin vivahteet paljastuvat, mutta yksikään niistä, samoin kuin kahvipavut, eivät ole ylipalaneita.

SPECIALTY KAHVIPAVUT

Ethiopia Yirgacheffe, 250 g

10,00 €

Suositellut valmistusmenetelmät

Cold Brew Asobu

Asobu "Cold Brew" valmistettu kahvi on erittäin virkistävä, täyteläinen ja lempeän makuinen. Lisää jauhettu kahvi, kaada kylmä vesi ja jätä hautumaan 12 tunnniksi. Maistele sitä sellaisenaan tai mausta muilla ainesosilla. Erittäin herkullisen saat siitä appelsiinimehulla, hunajalla ja jääpaloilla.

Kupillinen kahvia Chemexillä

Afrikkalaiset kahvit sopivat loistavasti Chemexillä valmistettavaksi. Lisää jauhettu kahvi esikostutettuun Chemex-paperisuodattimeen ja kaada hitaasti vettä pyörivin liikkein. Nauti kahvin keveydestä sekä marjojen ja sitrushedelmien aromeista.

Täydellinen espresso vain yhdellä kosketuksella!

Yksi parhaimmista espressoista, jota olemme koskaan maistaneet, valmistettiin etiopialaisesta Yirgacheffestä. Paina vain automaattisen espressokoneesi painiketta ja nauti täydellisestä mausta. Kokeile sitä kesällä tonicin, jääkuutioiden ja limesiivun kanssa.