Jauhettu specialty-kahvi Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 250 g
-
+Lahja
-
Uusi pakkaus
Toimitus arviolta 1-4 arkipäivää *89% tilauksista toimitetaan perille kolmessa arkipäivässä
Tekniset tiedot
Yleiset ominaisuudet
Mitat ja paino
Video
Tuotekuvaus
“BLACK CROW WHITE PIGEON”. TARINOITA ERITYISLAATUISISTA KAHVEISTA.
Luku 5
Black Crow kertoo:
Punaviinin tuoksu täyttää ilman, ja pian sitä täydentävät kanelin, karamellin ja palaneen sokerin uskomattomat aromit, jotka tuovat mieleen jonkin tutun makuyhdistelmän… hehkuviinin!
Sumatran saarella sijaitsevan Gayon ylängön yllä liidellessä voi nähdä alhaalla levittäytyvät, paikallisen saari-ilmaston hellimät ainutlaatuiset kahviviljelmät, joita ympäröivät upeat maisemat. Paikalliset viljelijät poimivat näissä rehevissä kasveissa kasvavat marjat ja käsittelevät ne sitten Giling Basah -nimistä paikallista käsittelymenetelmää hyödyntäen. Kun papujen käymis- ja pesuprosessi on valmis, niitä ei kuivateta kokonaan, vaan ne kuoritaan kosteina (kosteuspitoisuuden ollessa noin 25–30 %) erityiskoneilla, ja vasta sitten niiden annetaan kuivua kokonaan. Näin saadaan vähemmän happamia ja voimakkaamman makuisia kahveja, ominaisuuksia, joista indonesialaiset lajikkeet nykyään tunnetaan.
Black Crow
Tietoa tästä kahvista:
Alkuperämaa | Indonesia
Alue | Sumatra, Aceh, Gayo
Tuottaja | Koptan Gayo Beseri -osuuskunta
Korkeus merenpinnasta | 1450–1700 m
Arabica-lajike | Tim tim, Ateng
Prosessointimenetelmä | Giling Basah
Paahtoprofiili | Tumma paahto
SCA-pisteet | 84 pistettä 100:sta
Makumaailma | Punaviini, ruskea sokeri, kaneli
Suositellut valmistusmenetelmät: kaikki manuaaliset kahvinvalmistustavat (V60, Chemex jne.) ja uutto suoraan kuppiin.
Ainesosat: jauhettu paahdettu kahvi.
Säilytys: säilytä pakkaus suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.
*****
“Black Crow White Pigeon” – tarinoita erityislaatuisista kahveista. Näiden tarinoiden päähenkilöt – Black Crow ja White Pigeon – ilmentävät specialty-kahvien huomattavan monipuolista makupalettia: tummista, vahvoista ja maanläheisistä sävyistä kevyisiin, hentoihin aromeihin. Kaikki mahdolliset makujen ihmeet mahtuvat tälle laajalle asteikolle, joka alkaa täydellisestä pimeydestä ja muuttuu hitaasti hengen salpaavaksi valkeudeksi. Jokainen kahvi ja sen ainutlaatuinen tarina kätkeytyy kauniiseen pakkaukseen, joka on kuin uusi luku kesken olevassa kirjassa, alkaen numerosta 1 ja päättyen numeroon 24. Sukella syvälle uusiin elämyksiin “Black Crow White Pigeon” -kahvien kanssa: tutustu kunkin luvun tarjoamiin tarinoihin, antaudu ainutlaatuisten makujen vietäväksi ja lähde matkalle, joka hurmaa sinut unohtumattomilla tuoksuillaan. Mistä luvusta haluat matkasi aloittaa…?
Usein kysytyt kysymykset
Tämä kahvi on meidän yhteistyökumppaneiden paahtama yhdessä Liettuan hienoimmassa paahtimossa.
Specialty kahveihin kuuluvat maailman parhailla arvosteluilla lajikkeet. Saatat miettiä, että kuka niitä arvostelee ja miten? No, arvostelun hoitavat sertifoidut kahvimaistelijat. He arvioivat kahvin laadun Specialty Kahviliiton (SCA) asteikon mukaisesti. Siinä huomioidaan neljää kriteeriä: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö, valmiin juoman aroma ja sen makuominaisuudet. Vain 80-100 pistettä saaneet kahvit saavat specialty nimikkeen.
Giling Basah on puolipesty menetelmä, joka tekee kahvista vähemmän happamaa ja antaa sille intensiivisemmän maun.
Tämä kahvi sopii manuaalisia valmistusmenetelmiä varten, suodatinmenetelmät ja suoraan kuppiin valmistaminen.
Kyllä, löydät pavut täältä:
https://www.kahvikaveri.fi/p/sumatra-koptain-gayo-besseri-kahvipavut-250g/.
Kysy kysymyksesi tuotteesta
Arvostelut