Specialty kahvipapusetti Indonesia Sumatra + Ethiopia Burtukaana + Ethiopia Shakisso
-
Vain verkosta
Tekniset tiedot
Yleiset ominaisuudet
Mitat ja paino
Tuotekuvaus
Specialty kahvipavut “Indonesia Sumatra”, 250 g
Tasapainoinen kahvi, jossa makea ruskea sokerinen aromi. Karamellimaiset maut vivahteella kanelia ja rehevä punaviinimäinen jälkimaku. Eksklusiivinen kahvi, joka muistuttaa lämpimän viinin makua.
Indonesian Sumatran saarella sijaitsevassa Acehin alueen Gayo Heights:ssa, pienviljelijät ovat yhdistyneet Koptan Gayo Beseri -osuuskunnaksi kasvattamaan Specialty kahvia. Sen ainutlaatuisen maun mahdollistaa täydellinen ilmasto, rikas luonto ja GILING BASAH, kuten indonesialaiset kutsuvat kahvipapujen erityistä käsittelytapaa. Menetelmä ei kuivaa papuja kokonaan käymisen ja huuhtelun jälkeen. Silti kosteat pavut (kosteus 25-30%) tulevat erityiseen kuorintalaitteeseen ennen kuivauksen jatkamista. Seurauksena on kahvin happamuuden väheneminen huomattavasti ja maun tehostuminen – tällä tavalla kahvipaput saavat aidon Indonesian kahvin maun.
Specialty kahvi ainutlaatuisen makunsa ja laatunsa ansiosta. SCAA antaa 84 pistettä sadasta.
Alkuperä: Indonesia
Alue: Sumatra, Aceh, Gayo
Tila: Koptan Gayo Beseri
Kasvukorkeus: 1450-1700m
Lajike: Tim tim, Ateng
Prosessi: Giling Basah
Paahtoaste: Tumma
Makumaailma: Punaviini, ruokosokeri, kaneli
Specialty kahvipavut “Ethiopia Burtukaana”, 250 g
Poikkeuksellinen kahvi joko on erityisen aromaattinen ja makea. Aromi muistuttaa raparperia, reheviä mustikoita ja makeaa vaniljaa. Erityisen soveltuva afrikkalaisen kahvin ystäville ja niille, jotka haluavat nauttia korkealaatuisesta kupillisesta kahvia.
Israel Degfan omistama kahvinkäsittelyasema “Anasora” sijaitsee Etiopian Guji-alueen yläosassa Tur-joen lähellä. Asema tuottaa korkealaatuista kahvia, joka on valmistettu paikallisesti poimituista kahvipavuista, 1000 pientilalliselta Oroman eri etnisiltä ryhmiltä. Etiopian kahvimaailma on tietoinen israelilaisesta Degfasta, häntä arvostetaan suuresti huolenpidostaan ja tuestaan paikallisille kahvinviljelijöille, jotka tuottavat yhden maailman herkullisimmista kahvista.
Laadun ja maun ansiosta tämä kahvi on merkitty Specialty kahviksi. SCAA: n mukaan se saa pisteitä 88/100.
Alkuperä: Etiopia
Alue: Guji
Tila: Anasora by Israel Degfa
Kasvukorkeus: 1600-1800m
Lajike: Heirloom
Prosessi: Natural
Paahtoaste: Keskipaahto
Makumaailma: Raparperi, mustikka ja vanilja
Specialty kahvipavut “Ethiopia Shakisso”, 250 g
Muinaisista etiopialaisista Arabica-kahvipavuista valmistettu kahvi on valikoimamme kaikkein kukkaisin – tuoksu täynnä jasmiinin vivahteita, jotka täydentyvät makeilla mustikka- ja karhunvatukkaisuuksilla. Maussa marjainen makeus ja miellyttävän pitkäkestoinen jälkimaku.
Haile Gebressien “Shakisso” kahviplantaasilla kasvatetaan kahvia 1800 metrin korkeudessa. Plantaasi on perustettu vuonna 2001 ja sijaitsee Oromian eteläpuolella Etiopian Guji-alueella. Kahvi kasvatetaan luonnonmukaisesti. Maatila on sertifioitu Reilun kaupan ja Rainforest Alliancen sertifikaateilla kestävälle maataloudelle. Kahvi voidaan myös oikeutetusti kutsua kultaiseksi, koska kultakaivoksia sijaitsee tilan keskellä – kahvikentät ovat täynnä kullankaivajien kuoppia. Ja vaikka kahvinpoimiseen liittyy lisävaaroja ja haasteita tämän kahvin keräämisessä, kahvin täydellinen maku lunastaa kaikki nämä vaivat.
Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi kahvi on merkitty specialty kahviksi. SCAA: lta se saa 87,5 pistettä sadasta.
MAA: Etiopia
ALUE: Guji
Maatila: Shakisso
Kasvukorkeus: 1800 m
Lajike: Heriloom
Prosessi: Washed
Paahtoaste: Keskipaahto
Makumaailma: mustikka, karhunvatukka, jasmiini
Usein kysytyt kysymykset
Ei vielä kysymyksiä.
Kysy kysymyksesi tuotteesta
Arvostelut