Etiopia ja Uganda ovat todellisia kahviparatiiseja, joissa tuotetaan poikkeuksellisen laadukasta kahvia. Näillä alueilla viljelty Black Crow White Pigeon -kahvi tarjoaa ainutlaatuisia kahvielämyksiä – nauti mehevän hedelmäisestä ja kukkaisesta makuprofiilista sekä teetä ja viiniä muistuttavista vivahteista!
Aasialainen kahvi on nyt suositumpaa kuin koskaan, ja Myanmarin ja Vietnamin kaltaisten maiden kahvimarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosina, kun Aasiassa on keskitytty erityisesti korkealaatuisten kahvien viljelyyn. Tältä alueelta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -erikoiskahvit tunnetaan omaleimaisesta maustaan, jota kuvaillaan usein karvaaksi, ja jossa on mausteisuutta sekä suklaan, tupakan, punaviinin ja puun vivahteita.
Eteläamerikkalainen specialty coffee -kahvi tarjoaa herkullisia makunautintoja – jos olet kokeilemassa specialty-kahveja ensimmäistä kertaa, aloita Etelä-Amerikasta! Suosittelemme tutustumaan etenkin brasilialaisiin ja kolumbialaisiin kahveihin, jotka hurmaavat tasapainoisilla mauillaan, luontaisella makeudellaan ja herkullisilla suklaan, pähkinöiden ja hedelmien vivahteillaan. Etelä-Amerikasta peräisin olevat Black Crow White Pigeon -kahvit ovat yleisesti ottaen vähemmän hapokkaita kuin afrikkalaiset, ja miedompia kuin aasialaiset kahvit.
Nauti herkullisista kahveista: keskiamerikkalaiset kahvit Guatemalasta Nicaraguaan ovat maultaan monipuolisia, ja voivat sisältää niin trooppisen hedelmäisiä kuin pähkinäisiäkin makuvivahteita. Yhteistä kaikille Keski-Amerikan kahveille on niiden ainutlaatuinen makuprofiili ja omaleimainen luonne.
Tiukat laatuvaatimukset. Kahvialan ammattilaiset tekevät kovasti töitä tuotannon jokaisessa vaiheessa taatakseen kahvin parhaan mahdollisen laadun. Kahvinviljelijät keräävät, käsittelevät ja lajittelevat pavut huolellisesti, ja paahtimot hyödyntävät asiantuntemustaan saadakseen kunkin kahvin ainutlaatuiset ominaisuudet esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksena on täydellisen maukas kahvi!
Paahdettu parhaissa paahtimoissa. Caprisette-kahvit paahdetaan Euroopan parhaissa paahtimoissa Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Liettuassa. Eri maissa paahdetuilla kahveilla on omat ainutlaatuiset vivahteensa ja makuprofiilinsa, jotka juontavat juurensa erilaisiin kahviin liittyviin paikallisiin perinteisiin.
Täydellisen tuoretta. Caprisette-kahvipavut paahdetaan pienissä erissä maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi ja paahtoprosessin valvonnan helpottamiseksi. Lopputuloksena on täydellisen tuore kahvi, jonka hienovaraiset, luonnolliset maut saadaan esiin vain täsmälleen oikeanlaisella paahdolla.
Sopii kaikille valmistusmenetelmille ja kaikkien kahvijuomien valmistukseen. Caprisette-kahvi on aina herkullista, nautitpa sitä sitten mustana tai vaikkapa maidolla. Olemme valinneet huolellisesti kaikkein parhaat lajikkeet ja hienosäätäneet paahtoprosessia varmistaaksemme, että saat nauttia maukkaasta kahvista, valmistitpa sen sitten esimerkiksi täysautomaattisella kahvikoneella, suodatinkahvinkeittimellä, pressopannulla, mutteripannulla tai jollain muulla menetelmällä!
Caprisette Fragrante on keskitumma brasilialaisten papujen sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa), joka miellyttää perinteisten kahvimakujen ystäviä. Tuoksussa on aavistus maapähkinävoita ja maussa maitosuklaan vivahteita. Tämä Caprisette-kahvi hemmottelee makupalettia hienovaraisen saksanpähkinäisellä jälkimaullaan, joka viipyilee suussa pitkään.
Tämä brasilialaisen ja hondurasilaisen kahvin sekoitus (80 % arabicaa ja 20 % robustaa) sopii perinteikkäiden makujen ystäville. Nämä Caprisette-pavut ovat voimakkaan aromikkaita ja rungoltaan täyteläisiä, ja tämän paahdoltaan keskivaalean kahvin jälkimaussa voi havaita tumman suklaan ja karamellin makeita vivahteita.
Tässä brasilialaisen ja ugandalaisen kahvin sekoituksessa on sekä keskipaahtoista arabicaa (80 %) että robustaa (20 %). Nauti karamellin, karvaan tumman suklaan ja herkullisten pähkinöiden vivahteista! Caprisette Crema sopii täydellisesti cappuccinon tai latten valmistukseen, joskaan maidon lisääminen ei ole välttämätöntä – tämä kahvi paljastaa makeat vivahteensa myös mustana!
Tässä brasilialaisten, meksikolaisten, ugandalaisten ja intialaisten kahvien sekoituksessa on keskipaahtoisia arabica- (80 %) ja robusta-papuja (20 %). Maussa on makean täyteläistä suklaisuutta, kuivattujen hedelmien vivahteita ja kevyttä marjaisuutta – koe ainutlaatuinen makuelämys!
Tämä Italiassa paahdettu Caprisette-kahvi on 100-prosenttinen arabica-sekoitus keskipaahtoisia brasilialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja etiopialaisia papuja, jotka on poimittu huolellisesti käsin. Hemmottele aistejasi makean karamellin, liköörin ja täyteläisen kaakaon vivahteilla.
Näiden käsin poimittujen makeiden brasilialaisten kahvipapujen keskipaahto korostaa niiden luontaista makeutta. Tätä 100-prosenttista arabicaa siemaillessasi saat nauttia maitosuklaan, karamellin ja mantelin makuvivahteista.
Tämä 100-prosenttinen arabica-kahvi brasilialaisista ja hondurasilaisista pavuista sopii hienovaraisten makujen ystäville. Keskivaalea paahto tuo kahvin makean marjaisat ja karamellimaiset makuvivahteet esiin, ja mukana on myös hienovaraisia tumman suklaan vivahteita.
Tämä keskipaahtoinen brasilialaisten ja vietnamilaisten kahvien sekoitus sisältää sekä arabicaa (45 %) että robustaa (jopa 55 %!) – täydellinen valinta, kun kaipaat lisää energiaa! Nämä Caprisette-kahvipavut ovat erityisen maukkaita: mukana on vivahteita tummasta suklaasta ja paahdetuista pähkinöistä, ja hento mausteisuus saa haaveilemaan santsikupillisesta.
Tämä paahdoltaan keskitumma Caprisette kofeiiniton kahvi on valmistettu parhaista brasilialaisista, guatemalalaisista ja intialaisista arabica- ja robusta-pavuista. Erityisen pehmeässä maussa voi havaita cashewpähkinän, kaakaon ja puun vivahteita.
Nämä Parallel-kahvipavut ovat peräisin Etiopiasta ja Tansaniasta. Makuvivahteiltaan monitahoiset afrikkalaiset arabica-pavut tuovat kahviin keveyttä ja trooppisen marjaisia, hedelmäisiä ja kukkaisia sekä teetä muistuttavia sävyjä, joihin yhdistyy myös hienovaraisia viinin vivahteita.
Tutustu intialaisista ja papua-uusiguinealaisista arabica-pavuista valmistettuun kahvisekoitukseen! Tämä maukas Parallel-erikoiskahvi on omaleimaisen makuinen – mukana on makeita kaakaon, neilikoiden ja kuivattujen hedelmien vivahteita.
Parallel 36 on herkullinen sekoitus väli- ja eteläamerikkalaisia arabica-papuja El Salvadorista ja Brasiliasta! Tässä kahvissa voi havaita upean suklaisia, maapähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita, sekä puun sävyjä!
Suodatinkahvi on monelle arkinen osa päivittäisiä rutiineja, mutta voi tarjota myös aivan erityisiä makuelämyksiä! Jos pidät helposti valmistettavasta ja maukkaasta, mutta miedon makuisesta kahvista, suodatinkahvi on täydellinen valinta. Se sopii mainiosti sekä ystävien kanssa vietettyihin kahvihetkiin että rentouttamaan kiireisen työpäivän keskellä.
Tiesitkö, että suodatinkahvin keittäminen onnistuu myös erilaisilla manuaalisilla keittimillä, esimerkiksi Chemexillä, Aeropressillä ja pour over -kahvisuodattimilla? Manuaaliset vaihtoehdot vaativat kuitenkin hieman enemmän perehtymistä ja harjoittelua, joten moni suodatinkahvin ystävä valitsee mieluummin helppokäyttöiset kahvinkeittimet.
Suodatinkahvin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, mutta jos tavoittelet kaikkein täydellisimpiä tuloksia, kahvin valmistukseen tarvitaan jo jonkin verran taitoa ja vaivannäköä. Alla kerromme vinkit herkullisen suodatinkahvin valmistukseen ja käymme läpi millainen kahvityyppi, paahtoaste ja jauhatuskarkeus kannattaa valita!
Suodatinkahvin keittäminen on monelle tärkeä päivittäinen rutiini, joka tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden uusien kahvimakujen kokeiluun – voit testata uutta kahvia helposti vaikka joka päivä! Tässä kohtalaisen hitaassa kahvinvalmistusmenetelmässä kuuman veden annetaan rauhassa valua jauhetun kahvin läpi, jolloin kahvinporot jäävät suodattimeen ja kannu täyttyy hiljalleen herkullisella kahvilla. Suodatusmenetelmällä kahvista saadaan esiin hienovaraisempia ja herkempiä makuja kuin muilla valmistustavoilla, kuten esimerkiksi espressokeittimellä. Kuten yllä mainitsimmekin, suodatinkahvin valmistukseen on olemassa suodatinkahvinkeittimen lisäksi myös muita vaihtoehtoja, joiden avulla kahvipavuista voi uuttaa esiin monipuolisesti erilaisia makuja. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin todeta, että hyvä suodatinkahvi on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.
Paras suodatinkahvi valmistuu joko pavuista tai valmiiksi jauhetusta kahvista – kunhan muistat valita suodatinkahville sopivan vaihtoehdon! Olitpa sitten valmistamassa kahvia ikonisella Hario V60 -kahvisuodattimella, tyylikkäällä Chemex-keittimellä, klassisella Moccamasterilla tai millä tahansa muulla välineellä, valitse keski- tai vaaleapaahtoiset kahvipavut. Niiden avulla valmistat hyvää suodatinkahvia, joka on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.
Vinkki: jos aiot valmistaa suodatinkahvin kahvipavuista manuaalisen keittimen avulla, suosittelemme, että jauhat pavut juuri ennen kahvin valmistusta – näin saat kahvin maut esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytät suodatinkahvinkeitintä, suosittelemme tutustumaan laitteisiin, joissa on sisäänrakennettu kahvimylly.
Muista kiinnittää huomiota siihen, millaisia kahvipapuja käytät. Suosi paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoisia papuja, joiden makeat, hedelmäiset ja luonnolliset makuvivahteet sopivat hyvin suodatinkahviin. Kahvipapujen pakkauksesta tai tuotekuvauksesta löytyy yleensä maininta siitä, sopivatko ne suodatinkahvin valmistukseen. Jos suositeltua valmistustapaa ei ole mainittu, käytä ohjeena paahtoastetta. Entä suodatinkahvin jauhaminen? Valitse mieluiten keskikarkea jauhatus, joka muistuttaa koostumukseltaan karkeaa hiekkaa tai merisuolaa. Sopiva jauhatuskarkeus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen.
Kun valitset oikeanlaisen kahvin, suodatinkahvin valmistus sujuu mutkattomasti. Olet tervetullut tutustumaan KahviKaverin tuotevalikoimaan, josta löydät myös omien tuotemerkkiemme kahvit: suosittu Caprisette, single origin -kahvi Parallel ja specialty-kahvi Black Crow White Pigeon – kokeile rohkeasti ja löydä uusi suosikkisi suodatinkahvin valmistukseen!
Suodatinkahvin keittäminen tarjoaa täydellisen tilaisuuden kokeilla erilaisia ensiluokkaisia erikoiskahveja, sillä kahvin valmistus suodattamalla tuo kahvipapuihin kätkeytyvät hennoimmatkin makuvivahteet upealla tavalla esiin. Specialty coffee -kahvit tunnetaan voimaisesta, silkkisestä rungostaan ja hämmästyttävän puhtaista mauistaan. Nauti maukkaasta, monitahoisesta makumaailmasta ja erityisen monipuolisista aromeista!
Kun etsit omaan makuusi sopivaa specialty-kahvia, kiinnitä huomiota erityisesti muutamaan asiaan. Aloita palaamalla perusasioiden ääreen ja pohdi, millaisesta kahvista pidät. Jos suosit hedelmäisiä ja sitruksisia makuvivahteita, valitse niitä korostava kahvi. Jos taas pidät makeammasta kahvista, valitse specialty-kahvi, jonka makuvivahteina mainitaan karamelli, suklaa tai pähkinät. Suosittelemme tutustumaan myös ‘single-origin’ -kahveihin. Single origin -kahvin pavut ovat peräisin yhdeltä ja samalta kahvinviljelyalueelta, mikä tekee kahvista laadukkaampaa – kaikkein arvokkaimpia papuja sekoitetaan harvoin muihin papuihin, sillä niiden ainutlaatuisia makuja ja aromeita halutaan vaalia viimeiseen asti.
Specialty-kahvin parhaat puolet ja laaja makujen maailma avautuvat yleensä parhaiten vaalea- tai keskipaahtoisia kahveja nauttimalla. Suosittelemme kokeilemaan maailman tunnetuimpien kahvintuottajien specialty-kahvien lisäksi myös KahviKaverin oman Black Crow White Pigeon -tuotesarjan kahveja, joiden avulla pääset tutustumaan specialty-kahvien monipuolisiin makuihin.
Loppujen lopuksi kaikki uuttomenetelmät vaativat toimiakseen jauhettua kahvia, eikä suodatinkahvi tee tähän sääntöön poikkeusta, millaisen valmistusvälineen sitten valitsetkin. Valmiiksi jauhettu kahvi tarjoaa näppärän oikotien, kun haluat valmistaa kahvin hieman nopeammin. Valitse mieleisesi jauhettu kahvi ja ota esille suodatinkahvin valmistukseen tarvittavat välineet – niiden lisäksi tarvitset enää sopivan lämpöistä vettä.
Suodatinkahvin valmistus on herkkää puuhaa, jossa pienetkin säädöt vaikuttavat lopputulokseen – kiinnitä siis huomiota valitsemasi kahvin jauhatuskarkeuteen. Suodatinkahville paras jauhatus on keskikarkea tai karkea. Liian hienoksi jauhetut pavut voivat kadottaa osan kahvin aromeista tai johtaa liian karvaisiin tai happamiin makuvivahteisiin. Sopiva jauhatus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen, mikä takaa aromien optimaalisen uuttumisen.
Jos pidät kevytrunkoisesta kahvista, joka on maultaan monivivahteista mutta kuitenkin miedompaa kuin espresso, valitse paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoinen kahvi. Suodatinkahvin valmistuksessa kahvin vahvuutta on helppo säätää lisäämällä tai vähentämällä jauhetun kahvin määrää.
Kun haluat nauttia kahvia, mutta vältellä kofeiinia, kokeile kofeiinitonta kahvia! Kofeiiniton kahvi valmistuu helposti kahvinkeittimellä tai muilla suodatinkahvin valmistukseen tarkoitetuilla välineillä ja mahdollistaa tavallisen kahvin veroiset kahvinautinnot sekä uusien kahvimakujen kokeilun. Paras kofeiiniton suodatinkahvi valmistuu vaalea- tai keskipaahtoisista pavuista ja keskikarkeasta tai karkeasta jauhatuksesta.
Verkkokaupastamme löydät myös kofeiinittomat kahvit -kategorian. Kokeile esimerkiksi KahviKaverin oman Caprisette-tuotemerkin Lullaby Decaf -kahvia, joka hurmaa hienovaraisilla mauillaan ja houkuttelevilla aromeillaan. Jos etsit erityisempiä makuelämyksiä, kokeile kofeiinitonta specialty-kahvia. Black Crow White Pigeon -tuotesarjan Colombia Decaf -kahvissa makeat ja virkistävät maut ovat ihanteellisella tavalla tasapainossa.
Herkullisen ja aromaattisen suodatinkahvin valmistukseen on monia tapoja: Chemex- tai Aeropress-kahvinkeittimistä pour over -kahvisuodattimiin ja suodatinkahvinkeittimiin. Myös suodatinkahvi pannussa on monen suosikki! Vaikka suodatinkahvin valmistus ei ole kovin monimutkaista, parhaan mahdollisen suodatinkahvin valmistus vaatii kuitenkin jonkin verran tietoa ja taitoa. Poimi alta vinkit ja löydä hyvä suodatinkahvi omalle suosikkimenetelmällesi!
Suodatinkahvinkeittimellä valmistetuissa juomissa on yleensä erityisen monitahoisia ja puhtaita makuja ja voinen tai silkkinen runko. Kun valitset kahvia suodatinkahvinkeittimelle, luota omaan makuusi: suodatinkahvi voi olla maultaan esimerkiksi maanläheistä ja voimakasta tai miedomman makuista ja hienovaraisempaa.
Tässä valmistusmenetelmässä kahvi ja vesi ovat pidemmän aikaa kosketuksissa toisiinsa ja onnistunut lopputulos edellyttää erityisten paperisuodattimien käyttöä, jotta kahvinporot ja kahvin sisältämät öljyt eivät pääse liiaksi kahvikuppiin asti. Lopputuloksena on ihastuttavan herkkä suodatinkahvi, joka on hyvin kevyttä ja vain miedosti karvasta. Valmista kahvi Chemex-keittimellä, jos haluat nauttia maultaan hieman makeaa ja miedomman makuista kahvia.
Valmistamalla kahvin V60-kahvisuodattimella tai muilla pour over -välineillä saat helposti uskomattoman puhdasta ja herkän makuista kahvia. Kahvisuodattimille sopivat kahvit ovat täydellinen valinta kevytrunkoisten kahvien ystäville.
Tällä menetelmällä saat esiin kahvin monitahoiset maut ja aromit. Aeropress-kahvinkeitin tarjoaa mutkattoman tavan valmistaa kahvia, sillä voit käyttää melkeinpä millaista jauhatusta tahansa kunhan pidät mielessä, että mitä karkeampi jauhatus, sitä miedompi lopputulos. Anna siis henkilökohtaisen makusi johdatella valintaasi, kun etsit kahvia Aeropress-keittimelle. Uuton kestoa ja uuttolämpötilaa on mahdollista säätää, joten tämäkin valmistustapa mahdollistaa jännittävät makukokeilut!
Suodatinkahvi voidaan valmistaa joko arabica- tai robusta-pavuista, joista kummallakin on oma uniikki makuprofiilinsa. Voit tehdä valinnan esimerkiksi käyttämäsi valmistustavan perusteella: jos valmistat suodatinkahvia mieluiten käsin, valitse 100-prosenttinen arabica. Sen kofeiinipitoisuus on matalampi ja kahvin maut tulevat hienovaraisemmin esiin. Arabica on myös vähemmän karvasta ja sopiikin hyvin kevyempien kahvien ystäville. Eri kahvinviljelyalueilla kasvaneilla arabica-pavuilla on omanlaisensa makuprofiili, minkä vuoksi tarjolla on laaja valikoima erilaisia makuvaihtoehtoja!
Jos taas valmistat suodatinkahvin mieluiten kahvinkeittimellä, arabica- ja robusta-kahvisekoitus voi olla erinomaisen hyvä valinta. Robusta-kahvi tuo lopputulokseen täyteläisemmän rungon ja maun sekä karvautta, joka sopii täydellisesti voimakkaiden makuprofiilien ystäville. Kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto!
Tarvitsetko neuvoja?
Tuntuuko suodatinkahvin valinta yhä hankalalta? Vai pohditko, olisiko joku muu kahvityyppi ehkä sittenkin omaan makuusi mieluisampi? Voit koska tahansa ottaa yhteyttä KahviKaverin ammattilaisiin, joilta saat vinkkejä itsellesi sopivimman kahvin valintaan! Olet milloin tahansa tervetullut käymään myös myymälässämme, jossa voit nauttia herkullisen kupillisen kahvia ja poimia samalla talteen vinkit, jotka helpottavat päätösten tekemistä!
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.