Suodatinkahvi (filter coffee)

KahviKaverin tiimi on valmiina auttamaan
avatar-image
Filter
Hinta
Valmistaja
Tyyppi
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Kapselit sopivat laitteelle
Kahvityyppi
Paahtotaso
Lisäominaisuudet
Käyttettävä kahvi
Prosessi
Arabica lajike
Vesisäiliö
Tilavuus
Maidonvaahdottimen tyyppi
Ominaisuus
Alkuperä kahvialue
SCA-pisteet
Reseptimäärä
Kahvimyllyn tyyppi
Papusäiliön koko
Terien tyyppi
Maitosäiliö
Mutteripannun kapasiteetti
Sopii
Kahvikapseli sisältää
Annosten määrä
Lajit
Käyttötarkoitus
Annoksen mustalle kahville
Juoman resepti
Näyttö
Määrä
Säilyttää lämmön
Kupinlämmitin
Sarja
Sarja
Smart app
Maitojuomat
Annoskoko
Terien rakenne
Annoksen säätö maitokahville
Papusäiliöiden lukumäärä
Tallennettavat käyttäjäprofiilit
Toiminnot
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Tyyppi
Suklaa laji
Kofeiininpoistomenetelmä
Sykliät
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Tuotteiden määrä paketissa
Maisteluopas
Ryhmien määrä
Suklaan tyyppi
Tuotemerkit
Vesijohtoverkko kytkentä
Ohjaustyyppi
Käyttää
Terän halkaisija
Ohjelmoitava jauhatusaika
Sisäänrakennettu mylly
Käyttäjän luomat reseptit
PID lämpötilansäädin
Painemittari
Kuuma vesisuutin
Ammattitason
Tarjoukset
90 esinettä

Tietoa suodatinkahvista

Suodatinkahvi on monelle arkinen osa päivittäisiä rutiineja, mutta voi tarjota myös aivan erityisiä makuelämyksiä! Jos pidät helposti valmistettavasta ja maukkaasta, mutta miedon makuisesta kahvista, suodatinkahvi on täydellinen valinta. Se sopii mainiosti sekä ystävien kanssa vietettyihin kahvihetkiin että rentouttamaan kiireisen työpäivän keskellä.

Paras suodatinkahvi

Tiesitkö, että suodatinkahvin keittäminen onnistuu myös erilaisilla manuaalisilla keittimillä, esimerkiksi Chemexillä, Aeropressillä ja pour over -kahvisuodattimilla? Manuaaliset vaihtoehdot vaativat kuitenkin hieman enemmän perehtymistä ja harjoittelua, joten moni suodatinkahvin ystävä valitsee mieluummin helppokäyttöiset kahvinkeittimet

Suodatinkahvin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, mutta jos tavoittelet kaikkein täydellisimpiä tuloksia, kahvin valmistukseen tarvitaan jo jonkin verran taitoa ja vaivannäköä. Alla kerromme vinkit herkullisen suodatinkahvin valmistukseen ja käymme läpi millainen kahvityyppi, paahtoaste ja jauhatuskarkeus kannattaa valita!

Miksi suodatinkahvi on niin suosittua?

Suodatinkahvin keittäminen on monelle tärkeä päivittäinen rutiini, joka tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden uusien kahvimakujen kokeiluun – voit testata uutta kahvia helposti vaikka joka päivä! Tässä kohtalaisen hitaassa kahvinvalmistusmenetelmässä kuuman veden annetaan rauhassa valua jauhetun kahvin läpi, jolloin kahvinporot jäävät suodattimeen ja kannu täyttyy hiljalleen herkullisella kahvilla. Suodatusmenetelmällä kahvista saadaan esiin hienovaraisempia ja herkempiä makuja kuin muilla valmistustavoilla, kuten esimerkiksi espressokeittimellä. Kuten yllä mainitsimmekin, suodatinkahvin valmistukseen on olemassa suodatinkahvinkeittimen lisäksi myös muita vaihtoehtoja, joiden avulla kahvipavuista voi uuttaa esiin monipuolisesti erilaisia makuja. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin todeta, että hyvä suodatinkahvi on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.

Paras suodatinkahvi valmistuu joko pavuista tai valmiiksi jauhetusta kahvista – kunhan muistat valita suodatinkahville sopivan vaihtoehdon! Olitpa sitten valmistamassa kahvia ikonisella Hario V60 -kahvisuodattimella, tyylikkäällä Chemex-keittimellä, klassisella Moccamasterilla tai millä tahansa muulla välineellä, valitse keski- tai vaaleapaahtoiset kahvipavut. Niiden avulla valmistat hyvää suodatinkahvia, joka on kevytrunkoista ja maultaan puhdasta ja monivivahteista.

Millaiset kahvipavut sopivat suodatinkahvin valmistukseen?

Vinkki: jos aiot valmistaa suodatinkahvin kahvipavuista manuaalisen keittimen avulla, suosittelemme, että jauhat pavut juuri ennen kahvin valmistusta näin saat kahvin maut esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytät suodatinkahvinkeitintä, suosittelemme tutustumaan laitteisiin, joissa on sisäänrakennettu kahvimylly.

Suodatinkahvin paahto

Muista kiinnittää huomiota siihen, millaisia kahvipapuja käytät. Suosi paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoisia papuja, joiden makeat, hedelmäiset ja luonnolliset makuvivahteet sopivat hyvin suodatinkahviin. Kahvipapujen pakkauksesta tai tuotekuvauksesta löytyy yleensä maininta siitä, sopivatko ne suodatinkahvin valmistukseen. Jos suositeltua valmistustapaa ei ole mainittu, käytä ohjeena paahtoastetta. Entä suodatinkahvin jauhaminen? Valitse mieluiten keskikarkea jauhatus, joka muistuttaa koostumukseltaan karkeaa hiekkaa tai merisuolaa. Sopiva jauhatuskarkeus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen.

Kun valitset oikeanlaisen kahvin, suodatinkahvin valmistus sujuu mutkattomasti. Olet tervetullut tutustumaan KahviKaverin tuotevalikoimaan, josta löydät myös omien tuotemerkkiemme kahvit: suosittu Caprisette, single origin -kahvi Parallel ja specialty-kahvi Black Crow White Pigeon – kokeile rohkeasti ja löydä uusi suosikkisi suodatinkahvin valmistukseen!

Erikoiskahvi ja suodatinkahvi – täydellinen kombo

Suodatinkahvin keittäminen tarjoaa täydellisen tilaisuuden kokeilla erilaisia ensiluokkaisia erikoiskahveja, sillä kahvin valmistus suodattamalla tuo kahvipapuihin kätkeytyvät hennoimmatkin makuvivahteet upealla tavalla esiin. Specialty coffee -kahvit tunnetaan voimaisesta, silkkisestä rungostaan ja hämmästyttävän puhtaista mauistaan. Nauti maukkaasta, monitahoisesta makumaailmasta ja erityisen monipuolisista aromeista!

Kun etsit omaan makuusi sopivaa specialty-kahvia, kiinnitä huomiota erityisesti muutamaan asiaan. Aloita palaamalla perusasioiden ääreen ja pohdi, millaisesta kahvista pidät. Jos suosit hedelmäisiä ja sitruksisia makuvivahteita, valitse niitä korostava kahvi. Jos taas pidät makeammasta kahvista, valitse specialty-kahvi, jonka makuvivahteina mainitaan karamelli, suklaa tai pähkinät. Suosittelemme tutustumaan myös ‘single-origin’ -kahveihin. Single origin -kahvin pavut ovat peräisin yhdeltä ja samalta kahvinviljelyalueelta, mikä tekee kahvista laadukkaampaa – kaikkein arvokkaimpia papuja sekoitetaan harvoin muihin papuihin, sillä niiden ainutlaatuisia makuja ja aromeita halutaan vaalia viimeiseen asti.

Specialty-kahvin parhaat puolet ja laaja makujen maailma avautuvat yleensä parhaiten vaalea- tai keskipaahtoisia kahveja nauttimalla. Suosittelemme kokeilemaan maailman tunnetuimpien kahvintuottajien specialty-kahvien lisäksi myös KahviKaverin oman Black Crow White Pigeon -tuotesarjan kahveja, joiden avulla pääset tutustumaan specialty-kahvien monipuolisiin makuihin.

Jauhettu suodatinkahvi vinkit parhaan kahvin valintaan

Loppujen lopuksi kaikki uuttomenetelmät vaativat toimiakseen jauhettua kahvia, eikä suodatinkahvi tee tähän sääntöön poikkeusta, millaisen valmistusvälineen sitten valitsetkin. Valmiiksi jauhettu kahvi tarjoaa näppärän oikotien, kun haluat valmistaa kahvin hieman nopeammin. Valitse mieleisesi jauhettu kahvi ja ota esille suodatinkahvin valmistukseen tarvittavat välineet – niiden lisäksi tarvitset enää sopivan lämpöistä vettä.

Suodatinjauhatus

Suodatinkahvin valmistus on herkkää puuhaa, jossa pienetkin säädöt vaikuttavat lopputulokseen – kiinnitä siis huomiota valitsemasi kahvin jauhatuskarkeuteen. Suodatinkahville paras jauhatus on keskikarkea tai karkea. Liian hienoksi jauhetut pavut voivat kadottaa osan kahvin aromeista tai johtaa liian karvaisiin tai happamiin makuvivahteisiin. Sopiva jauhatus auttaa varmistamaan veden tasaisen virtauksen, mikä takaa aromien optimaalisen uuttumisen.

Jos pidät kevytrunkoisesta kahvista, joka on maultaan monivivahteista mutta kuitenkin miedompaa kuin espresso, valitse paahtoasteeltaan vaalea- tai keskipaahtoinen kahvi. Suodatinkahvin valmistuksessa kahvin vahvuutta on helppo säätää lisäämällä tai vähentämällä jauhetun kahvin määrää.

Kofeiiniton suodatinkahvi

Kun haluat nauttia kahvia, mutta vältellä kofeiinia, kokeile kofeiinitonta kahvia! Kofeiiniton kahvi valmistuu helposti kahvinkeittimellä tai muilla suodatinkahvin valmistukseen tarkoitetuilla välineillä ja mahdollistaa tavallisen kahvin veroiset kahvinautinnot sekä uusien kahvimakujen kokeilun. Paras kofeiiniton suodatinkahvi valmistuu vaalea- tai keskipaahtoisista pavuista ja keskikarkeasta tai karkeasta jauhatuksesta.

Verkkokaupastamme löydät myös kofeiinittomat kahvit -kategorian. Kokeile esimerkiksi KahviKaverin oman Caprisette-tuotemerkin Lullaby Decaf -kahvia, joka hurmaa hienovaraisilla mauillaan ja houkuttelevilla aromeillaan. Jos etsit erityisempiä makuelämyksiä, kokeile kofeiinitonta specialty-kahvia. Black Crow White Pigeon -tuotesarjan Colombia Decaf -kahvissa makeat ja virkistävät maut ovat ihanteellisella tavalla tasapainossa.

Suodatinkahvi eri valmistusmenetelmille

Herkullisen ja aromaattisen suodatinkahvin valmistukseen on monia tapoja: Chemex- tai Aeropress-kahvinkeittimistä pour over -kahvisuodattimiin ja suodatinkahvinkeittimiin. Myös suodatinkahvi pannussa on monen suosikki! Vaikka suodatinkahvin valmistus ei ole kovin monimutkaista, parhaan mahdollisen suodatinkahvin valmistus vaatii kuitenkin jonkin verran tietoa ja taitoa. Poimi alta vinkit ja löydä hyvä suodatinkahvi omalle suosikkimenetelmällesi!

Kahvinkeittimellä valmistettu kahvi

Suodatinkahvinkeittimellä valmistetuissa juomissa on yleensä erityisen monitahoisia ja puhtaita makuja ja voinen tai silkkinen runko. Kun valitset kahvia suodatinkahvinkeittimelle, luota omaan makuusi: suodatinkahvi voi olla maultaan esimerkiksi maanläheistä ja voimakasta tai miedomman makuista ja hienovaraisempaa.

Chemex-kahvi

Tässä valmistusmenetelmässä kahvi ja vesi ovat pidemmän aikaa kosketuksissa toisiinsa ja onnistunut lopputulos edellyttää erityisten paperisuodattimien käyttöä, jotta kahvinporot ja kahvin sisältämät öljyt eivät pääse liiaksi kahvikuppiin asti. Lopputuloksena on ihastuttavan herkkä suodatinkahvi, joka on hyvin kevyttä ja vain miedosti karvasta. Valmista kahvi Chemex-keittimellä, jos haluat nauttia maultaan hieman makeaa ja miedomman makuista kahvia.

Pour over -kahvi

Valmistamalla kahvin V60-kahvisuodattimella tai muilla pour over -välineillä saat helposti uskomattoman puhdasta ja herkän makuista kahvia. Kahvisuodattimille sopivat kahvit ovat täydellinen valinta kevytrunkoisten kahvien ystäville.

Aeropress-kahvi

Tällä menetelmällä saat esiin kahvin monitahoiset maut ja aromit. Aeropress-kahvinkeitin tarjoaa mutkattoman tavan valmistaa kahvia, sillä voit käyttää melkeinpä millaista jauhatusta tahansa kunhan pidät mielessä, että mitä karkeampi jauhatus, sitä miedompi lopputulos. Anna siis henkilökohtaisen makusi johdatella valintaasi, kun etsit kahvia Aeropress-keittimelle. Uuton kestoa ja uuttolämpötilaa on mahdollista säätää, joten tämäkin valmistustapa mahdollistaa jännittävät makukokeilut!

Arabica vai robusta kumpi sopii paremmin suodatinkahvin valmistukseen?

Suodatinkahvi voidaan valmistaa joko arabica- tai robusta-pavuista, joista kummallakin on oma uniikki makuprofiilinsa. Voit tehdä valinnan esimerkiksi käyttämäsi valmistustavan perusteella: jos valmistat suodatinkahvia mieluiten käsin, valitse 100-prosenttinen arabica. Sen kofeiinipitoisuus on matalampi ja kahvin maut tulevat hienovaraisemmin esiin. Arabica on myös vähemmän karvasta ja sopiikin hyvin kevyempien kahvien ystäville. Eri kahvinviljelyalueilla kasvaneilla arabica-pavuilla on omanlaisensa makuprofiili, minkä vuoksi tarjolla on laaja valikoima erilaisia makuvaihtoehtoja!

Jos taas valmistat suodatinkahvin mieluiten kahvinkeittimellä, arabica- ja robusta-kahvisekoitus voi olla erinomaisen hyvä valinta. Robusta-kahvi tuo lopputulokseen täyteläisemmän rungon ja maun sekä karvautta, joka sopii täydellisesti voimakkaiden makuprofiilien ystäville. Kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto!

Tarvitsetko neuvoja?

Tuntuuko suodatinkahvin valinta yhä hankalalta? Vai pohditko, olisiko joku muu kahvityyppi ehkä sittenkin omaan makuusi mieluisampi? Voit koska tahansa ottaa yhteyttä KahviKaverin ammattilaisiin, joilta saat vinkkejä itsellesi sopivimman kahvin valintaan! Olet milloin tahansa tervetullut käymään myös myymälässämme, jossa voit nauttia herkullisen kupillisen kahvia ja poimia samalla talteen vinkit, jotka helpottavat päätösten tekemistä!