Miten tehdä kahvikoneelle kalkinpoistoa oikealla tavalla?

Tänään autamme teitä suorittamaan yhden kahvikoneiden tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä eli kalkinpoiston. Aivan kuten mitkä tahansa muutkin laitteet, toimivat myös kahvikoneet parhaiten (pysyvät pidempään kunnossa ja valmistavat paremman makuista kahvia) kun niitä huolletaan kunnolla. Haluamme jakaa tietomme asiakkaidemme kanssa, jotta pystyisitte aina nauttimaan maistuvaa kahvia ja välttämään kalkista johtuvia ongelmia. Kannattaa myös muistaa, että kahvikone voi vaurioitua pysyvästi, jos kalkinpoistoa ei suoriteta kun kone sitä vaatii.

Ensin sinun täytyy tietää pari asiaa, jotta voisit tehdä kalkinpoiston oikein. Tarkista esimerkiksi, kuinka usein koneesi tarvitsee kalkinpoistoa, mitä puhdistusainetta koneen kanssa pitää käyttää ja miten kalkinpoisto suoritetaan. Tässä ohjeessa käymme tämän kaiken lävitse..

Kahvikoneet. Kahvikaveri

Miksi koneesta täytyy poistaa kalkkia?

Useimmat kahvikoneet ilmoittavat näytöllä tai merkkivalolla, kun ne tarvitsevat kalkinpoistoa (tarkista käyttöohjeesta).

Tämä toiminto puuttuu joistakin malleista, ja niiden kanssa suosittelemme suorittamaan kalkinpoiston noin 200-300 kahvikupillisen jälkeen. Sinun ei tarvitse laskea tarkasti, kuinka monta kahvia olet juonut – laske vain montako kupillista juot keskimäärin päivässä ja laske sen avulla oikea päivämäärä kalkinpoistolle.

Jos et ole varmoja, tiedottaako kone itse tarvittavasta kalkinpoistosta vai ei, voit ottaa KahviKaveriin yhteyttä – olemme aina valmiita auttamaan! 🙂

Minkälaisia kalkinpoistovälineitä pitäisi käyttää?

Kahvikoneiden tuottajilta löytyy erilaisia kalkinpoistoaineita. Suosittelemme käyttämään käyttöohjeissa mainittua saman tuottajan puhdistusainetta. Valmistajasta riippuen kalkinpoisto voi olla tabletti, kalkinpoistoneste tai jauhe, ja jokaista näistä käytetään eri tavalla. Kahvikone on tehty toimimaan juuri sen tuottajan valmistamalla kalkinpoistoaineella.

Käytä ainoastaan sellaisia kalkinpoistoaineita, jotka on tarkoitettu sinun omistamallesi mallille. Kahvikoneiden järjestelmä ei ole tarkoitettu käyttämään muita puhdistusaineita. Muut puhdistusaineet eivät ainoastaan puhdista järjestelmää huonosti, ne voivat myös pilata valmistettavan kahvin maun. Eihän kukaan halua juoda inhottavaa etikan makuista kahvia!

Miten kalkinpoistoa pystyy tekemään?

Jos kone tiedottaa tarvittavasta kalkinpoistosta tai tiedät, että se on valmistanut jo 200-300 kupillista kahvia, suorita kalkinpoisto seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  • Sammuta kone.
  • Irrotta vesisäiliö, huuhtele, täytä se vedellä ja lisää sitten kalkinpoistoaine. Tarvittava veden määrä lukee kalkinpoistoaineen paketissa tai käyttöohjeissa. Jos tabletteja tai kalkinpoistojauhetta, lisää se haaleaan veteen. Kalkinpoistonestettä käyttäessä veden lämpötila ei ole yhtä tärkeää, ellei niin ole mainittu ohjeissa.
  • Odota kunnes tabletit tai jauhe ovat liuenneet.
  • Kiinnitä vesisäiliö kahvikoneeseen ja käynnistä kone.

Seuraavat askeleet riippuvat koneen toiminnoista. Jos koneessa on automaattinen kalkinpoistotoiminto, käynnistä se ja odota, kunnes toiminto on suoritettu. Jos koneessa ei ole tällaista toimintoa, noudata seuraavia ohjeita:

  • Anna veden valua koneesta (valmista kupillinen kahvia käyttämättä kahvia).
  • Odota noin 15 minuuttia, jotta kalkinpoistoaine kerkeää vaikuttamaan kunnolla.
  • Valmista vielä yksi kahvikupillinen ja odota noin 10 minuuttia.
  • … Ja vielä yksi. Nyt riittää, että odotat noin 5 minuuttia. Toista, kunnes vesisäiliö on tyhjä.
  • Sammuta kone, irrota vesisäiliö, huuhtele se huolellisesti, täytä säiliö vedellä ja valmista vielä kaksi kupillista huuhdellaksesi järjestelmän.
  • Valmista itsellesi iso kupillinen kahvia palkaksi erinomaisesta työstä…

Kahvi. Kahvikaveri

Nyt kalkinpoisto on suoritettu! Kone on taas valmis tekemää erinomaista kahvia. Kalkinpoisto pidentää koneen käyttöikää ja parantaa sen valmistaman kahvin makua irrottamalla koneen järjestelmään tarrautuneen kalkin. Suosittelemme miettimään, milloin viimeksi suoritit kalkinpoiston ja jos siitä on jo pitkä aika, kannattaa kalkinpoisto suorittaa mahdollisimman pian. Muista huoltaa kahvikonettasi, jotta se pystyisi valmistamaan sinulle mahdollisimman maukasta kahvia!