Miten tehdä kahvikoneelle kalkinpoistoa oikealla tavalla?

Miten tehdä kahvikoneelle kalkinpoistoa oikealla tavalla?

Antti
Neuvot
#kahvi #kahvikoneelle kalkinpoistoa

Tänään autamme teitä tekemään yhtä tärkeää koneen huoltotoimintaa – kalkinpoistoa.Kuten muut laitteet, toimivat myös kahvikoneet parhaiten (tässä tapauksessa toimivat kauan ja valmistavat maukkaita juomia) kun niitä huolletaan kunnolla. Haluamme jakaa tietämyksiämme, joiden avulla pystytte aina nauttimaan maistuvaa kahvia ja välttämään epämiellyttäviä tilanteita kun kalkin takia kone ei pysty enää valmistamaan toivottuja juomia. Lisäksi voi kone saada pysyviä vaurioita, jos sen huolto jätetään tekemättä..

Jotta kaiken pystyisi tekemään oikein, täytyy tietää pari asiaa. Esimerkiksi, kuinka usein koneenne tarvitsee kalkinpoistoa, millä välineillä ja mikä on oikea tapa. Sen takia teemme kaiken järjestyksessä.

Kahvikoneet. Kahvikaveri

Miksi koneesta täytyy poistaa kalkkia?

Vastaavalla toiminnolla koneet (katsokaa käyttöohjeesta) tiedottavat teitä itse tarvittavasta kalkinpoistosta.

Osalla koneista voi tämä toiminto puuttua, joten suosittelemme kalkinpoistoa 200-300 kahvikupillisen välein. Ei tarvitse seurata, kuinka paljon kahvia juodaan – helpompi on laskea montako kupillista juotte keskimäärin päivässä ja sen avulla löydätte sopivan ajan kalkinpoiston suorittamiseksi.

Jos ette ole varmoja, tiedottaako kone teitä tarvittavasta kalkinpoistosta itse vai ei, ottakaa meihin, KahviKavereihin, yhteyttä – olemme aina valmiita auttamaan! 🙂

Minkälaisia kalkinpoistovälineitä pitäisi käyttää?

Erilaisilla koneiden tuottajilla löytyy myös erilaisia puhdistusaineita. Suosittelemme käyttämään käyttöohjeissa löytyviä saman tuottajan omia. Jokaisella tuottajalla on oma tablettien, nesteiden ja jauheiden eritelmä (eli myös konsentraatio). Kahvikone asetetaan juuri sen tuottajan tuotteiden käyttöä varten.

Älkää käyttäkö kalkinpoistoaineita, mitkä eivät ole kahvikoneille tarkoitettuja. Kahvikoneiden järjestelmä ei ole tarkoitettu käyttämään muita puhdistusaineita. Järjestelmän huonon puhdistuksen lisäksi voivat ne myös pilata valmistettavan kahvin maun. Ollaan rehellisiä, kukaan ei halua etikan makuista kahvia.

Miten kalkinpoistoa pystyy tekemään?

Jos kone tiedottaa tarvittavasta kalkinpoistosta tai tiedätte, että se on valmistanut jo 200-300 kupillista kahvia, toimikaa näiden ohjeiden mukaisesti.

  • Sammuttakaa kone.
  • Irrottakaa vesisäiliö, huuhdelkaa, kaatakaa siihen vettä ja sitten kalkinpoistoainetta. Tarvittava veden määrä lukee paketilla tai käyttöohjeissa. Kun käytätte tabletteja tai jauhetta, käyttäkää haaleaa vettä. Nestettä käyttämällä ei ole veden lämpö tärkeää, jos ei ole merkitty toisin.
  • Odottakaa kunnes tabletit tai jauhe ovat liuenneet.
  • Kiinnittäkää vesisäiliö koneeseen ja käynnistäkää se.

Seuraavat toiminnat riippuvat koneen toiminnoista. Jos koneella on automaattinen kalkinpoistotoiminto, käynnistäkää se ja odottakaa kunnes se tekee itse kaiken tarvittavan. Jos sellaista toimintoa ei ole, toimikaa tällä tavalla.

  • Antakaa veden valua koneesta (valmistakaa kupillinen kahvia – ilman kahvia).
  • Odottakaa noin 15 minuuttia, jotta kalkinpoistoaine pystyisi tekemään työnsä.
  • Valmistakaa vielä yksi kupillinen ja odottakaa noin 10 minuuttia..
  • …ja vielä yksi. Nyt ei tarvitse odottaa enää niin kauaa, 5 minuuttia on riitävä aika. Toistakaa, kunnes vesisäiliö on tyhjä.
  • Sammuttakaa kone, irrottakaa vesisäiliö, huuhdelkaa, täyttäkää vedellä ja valmistakaa vielä kaksi kupillista järjestelmän huuhteluksi.
  • Erinomaisen työn ansiosta valmistakaa itsellenne iso kupillinen kahvia…

Kahvi. Kahvikaveri

… Olette valmiit! Kone on taas valmis käytöksi ja erinomaisten juomien valmistukseksi. Tämä menetelmä auttaa koneen järjestelmään jääneen kalkin poistamisessa ja takaa koneen pitkäikäisyyden sekä kahvin hyvän maun. Suosittelemme miettimään, milloin viimeksi suorititte kalkinpoiston ja jos siitä on jo pitkä aika, kannattaa tehdä uusi mahdollisimman pian. Älkää unohtako kahvikoneenne huoltoa, jotta se ei unohtaisi parhaimman kahvin valmistusta!