Specialty kahvipavut Papua New Guinea Sigri, 1 kg
Toimitus arviolta 1-4 arkipäivää *89% tilauksista toimitetaan perille kolmessa arkipäivässä
Tekniset tiedot
Yleiset ominaisuudet
Mitat ja paino
Tuotekuvaus
Tutustu piparkakkuiseen ja musta teemäiseen vivahteikkaaseen aromiin. Maku täynnä hunajan makeutta, jättäen kitalakeen pehmeän, miedon ja makeahkon jälkimaun.
Sigri-kahvitila sijaitsee upeassa Vahgin laaksossa, eksoottisessa Papua-Uusi-Guineassa. Muutamassa vuodessa kahvi on saanut tunnustusta maailmanlaajuisesti kahvin ystävien keskuudessa poikkeuksellisesta maustaan ja erityisestä huomiosta laadunvalvontaan. Kahvimarjat poimitaan ainoastaan käsin ja vasta täysin kypsinä, jolloin kahviin kehityy täydellinen sokerin- ja happamuuden tasapainon. Pavut jalostetaan märkäkäsittelymenetelmällä ja luonnomukaisesti aurinkokuivataan sekä lajitellaan huolellisesti. Viljely on poikkeuksellista, erittäin tarkkan biologisen monimuotoisuuden huomioinnin ja suojelun ansiosta. Eri puulajikkeet tarjoavat varjoa ja suojaa ei ainoastaan kahvipensaille ja maaperälle (mikä vaikuttaa kahvimarjojen kypsymiseen), vaan myös tarjoaa kodin ja suojan 90 eksoottisimmalle lintulajille. Kun kahvia viljellään tällaisessa ympäristössä, kahvin on oltava maagista.
Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi kahvi on specialty kahvi. SCA: n mukaan se saa 85 pistettä 100: sta.
Alkuperä: Papua-Uusi-Guinea
Alue: Wahgin laakso
Maatila: Sigri Estate
Kasvukorkeus: 1600 m
Lajike: Caturra
Prosessi: Pulpe Natural
Paahtoaste: Keskipaahto
Makumaailma: Piparkakku, Musta tee, Hunaja
Kahvipassi
Usein kysytyt kysymykset
Tämä kahvi on meidän yhteistyökumppaneiden paahtama yhdessä Liettuan hienoimmassa paahtimossa.
Nämä kahvipavut sopivat hyvin kaikkiin valmistusmenetelmiin- olkoot se sitten espresso, suodatin tai suoraan kuppiin valmistaminen.
Specialty kahveihin kuuluvat maailman parhailla arvosteluilla lajikkeet. Saatat miettiä, että kuka niitä arvostelee ja miten? No, arvostelun hoitavat sertifoidut kahvimaistelijat. He arvioivat kahvin laadun Specialty Kahviliiton (SCA) asteikon mukaisesti. Siinä huomioidaan neljää kriteeriä: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö, valmiin juoman aroma ja sen makuominaisuudet. Vain 80-100 pistettä saaneet kahvit saavat specialty nimikkeen.
Pestyllä menetelmällä kahvipavut eroitetaan ensin kirsikoista, sitten ne fermentoidaan ja kuivataa, Tällä tavalla käsitelty kahvi on erittäin “puhtaan” makuista, jonka ansiosta sen makuominaisuudet ovat helpommin tunnistettavissa. Se on myös usein hedelmäisempi.
Nämä ovat Caturra alalajikkeen arabica pavut. Ne ovat peräisin Papua-Uusi Guineasta.
Kysy kysymyksesi tuotteesta
Tämä on meidän ehdoton suosikki, pehmeä, hieman kanelinen maku. Ihana!
Spesiaali automaattinen maku. Erinomainen paahto.
Kun on päässyt papualaisen kahvin makuun ei viitsisi muita juodakaan