Specialty kahvipavut El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g
-
Vain verkosta
Tekniset tiedot
Yleiset ominaisuudet
Mitat ja paino
Tuotekuvaus
Tälle El Salvadorin kahville on ominaista makea aromi ja täyteläisyys. Sen maussa voi aistia mustaherukoiden ja mandariinin kuoren vivahteet sekä luumujen makeuden. Makea karamellin jälkimaku viipyilee vielä pitkään suussa nauttimisen jälkeen.
Tämä poikkeuksellinen kahvi on peräisin El Rosario -tilalta, joka sijaitsee El Salvadorissa ja jota hallinnoi Pacas-perhe, joka on tunnettu kahvinviljelymaailmassa. Pacaksien tarina juontaa juurensa vuoteen 1927, jolloin perhe muutti El Salvadoriin Euroopasta ja osti 47 hehtaaria maata kuuluisalta Santa Anan alueelta. Nykyään Pacas-jälkeläiset ovat ylpeitä monien parhaiden kahvitilojen hoidosta koko El Salvadorissa ja heidän kahviaan arvostetaan kaikkialla maailmassa.
Suosittelemme tämän kahvin valmistamista espressokeittimellä, suodatinmenetelmällä tai yksinkertaisesti kaatamalla vettä jauhettujen papujen päälle ja nauttimalla kahvista suoraan kupista.
Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi tämä kahvi on merkitty erikoisuudeksi. SCA on antanut 86 pistettä 100:sta.
MAA: El Salvador
ALUE: Flor Amarilla Arriba, Santa Ana
MAATILA: Finca El Rosario
KORKEUS: 1160 m
LAJIKE: Sarchimor
PROSESSI: Natural
PAHTO: Medium dark
MAKUVIVAHTEET: Mustaherukka, mandariini, luumu
Ainesosat: paahdetut kahvipavut.
Säilytysolosuhteet: pidä suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.
Kahvipassi
Usein kysytyt kysymykset
Tämä kahvi on meidän yhteistyökumppaneiden paahtama yhdessä Liettuan hienoimmassa paahtimossa.
Nämä kahvipavut sopivat hyvin kaikkiin valmistusmenetelmiin- olkoot se sitten espresso, suodatin tai suoraan kuppiin valmistaminen.
Specialty kahveihin kuuluvat maailman parhailla arvosteluilla lajikkeet. Saatat miettiä, että kuka niitä arvostelee ja miten? No, arvostelun hoitavat sertifoidut kahvimaistelijat. He arvioivat kahvin laadun Specialty Kahviliiton (SCA) asteikon mukaisesti. Siinä huomioidaan neljää kriteeriä: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö, valmiin juoman aroma ja sen makuominaisuudet. Vain 80-100 pistettä saaneet kahvit saavat specialty nimikkeen.
Luonnollisen käsittelyn aikana kahvipapu kuivataan kokonaisuudessaan eli hedelmälihan kanssa. Tällä tavalla käsitelty kahvi on makeampi, mehukkaampi ja erittäin täyteläinen.
Se tarkoittaa periaatteessa kahvisi tuntua. Se voi olla teen tapainen, viinin tapainen, mehukas, yms. Täyteläisen kahvin tuntu on kiinteä ja paksu.
Kysy kysymyksesi tuotteesta
Kyllä sieltä jonkinmoinen luumuinen maku tulee. Testattu hario V60 4X60 ohjeella. 20g puolikarkea jauhettuna. En ole varma tuosta paahto asteesta lukee tumma. Mutta suhteellisen vaaleita oli ainakin minulla. Kokonaisuus ihan hyvää.