P.
T.
Min.
Sek.
Tälle El Salvadorin kahville on ominaista makea aromi ja täyteläisyys. Sen maussa voi aistia mustaherukoiden ja mandariinin kuoren vivahteet sekä luumujen makeuden. Makea karamellin jälkimaku viipyilee vielä pitkään suussa nauttimisen jälkeen.
Tämä poikkeuksellinen kahvi on peräisin El Rosario -tilalta, joka sijaitsee El Salvadorissa ja jota hallinnoi Pacas-perhe, joka on tunnettu kahvinviljelymaailmassa. Pacaksien tarina juontaa juurensa vuoteen 1927, jolloin perhe muutti El Salvadoriin Euroopasta ja osti 47 hehtaaria maata kuuluisalta Santa Anan alueelta. Nykyään Pacas-jälkeläiset ovat ylpeitä monien parhaiden kahvitilojen hoidosta koko El Salvadorissa ja heidän kahviaan arvostetaan kaikkialla maailmassa.
Suosittelemme tämän kahvin valmistamista espressokeittimellä, suodatinmenetelmällä tai yksinkertaisesti kaatamalla vettä jauhettujen papujen päälle ja nauttimalla kahvista suoraan kupista.
Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi tämä kahvi on merkitty erikoisuudeksi. SCA on antanut 86 pistettä 100:sta.
MAA: El Salvador
ALUE: Flor Amarilla Arriba, Santa Ana
MAATILA: Finca El Rosario
KORKEUS: 1160 m
LAJIKE: Sarchimor
PROSESSI: Natural
PAHTO: Medium dark
MAKUVIVAHTEET: Mustaherukka, mandariini, luumu
Ainesosat: paahdetut kahvipavut.
Säilytysolosuhteet: pidä suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.
Tämä kahvi on meidän yhteistyökumppaneiden paahtama yhdessä Liettuan hienoimmassa paahtimossa.
Nämä kahvipavut sopivat hyvin kaikkiin valmistusmenetelmiin- olkoot se sitten espresso, suodatin tai suoraan kuppiin valmistaminen.
Specialty kahveihin kuuluvat maailman parhailla arvosteluilla lajikkeet. Saatat miettiä, että kuka niitä arvostelee ja miten? No, arvostelun hoitavat sertifoidut kahvimaistelijat. He arvioivat kahvin laadun Specialty Kahviliiton (SCA) asteikon mukaisesti. Siinä huomioidaan neljää kriteeriä: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö, valmiin juoman aroma ja sen makuominaisuudet. Vain 80-100 pistettä saaneet kahvit saavat specialty nimikkeen.
Luonnollisen käsittelyn aikana kahvipapu kuivataan kokonaisuudessaan eli hedelmälihan kanssa. Tällä tavalla käsitelty kahvi on makeampi, mehukkaampi ja erittäin täyteläinen.
Se tarkoittaa periaatteessa kahvisi tuntua. Se voi olla teen tapainen, viinin tapainen, mehukas, yms. Täyteläisen kahvin tuntu on kiinteä ja paksu.
Mika S. 30 huhtikuun, 2023
Kyllä sieltä jonkinmoinen luumuinen maku tulee. Testattu hario V60 4X60 ohjeella. 20g puolikarkea jauhettuna. En ole varma tuosta paahto asteesta lukee tumma. Mutta suhteellisen vaaleita oli ainakin minulla. Kokonaisuus ihan hyvää.
Kommenttisi
Nimi
Sähköposti
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.