Kuinka Kasparas vaihtoi sokeripommijuomista aitoon ja oikeaan espressoon

Antti
Tauko kahvikaverin kanssa
#kahvi #kahvikaveri #kahvitauko #tarinat

KUKA: Kahvikaverin huoltopäällikkö Kasparas Bražys
KUPILLISTA KAHVIA PÄIVÄSSÄ: 5-8
KAHVI: Café Liégeois “Magnifico”, KahviKaverin “Maragogype“ kahvipavut
KAHVIJUOMA: Musta kahvi ja kunnollinen espresso
VALMISTUSMENETELMÄ: Täysautomaattinen kahvikone
KAHVIN MERKITYS MINULLE: Paras tapa luoda uusia suhteita

Ensimmäinen kahvikokemuksesi?

Jos ollaan täysin rehellisiä, en ollut mikään kahvin suurin fani, join harvakseltaan ja suurella määrällä sokeria. Aloitin työskentelyn Coffee Mate ketjussa, kun tuli aika perustaa yritykselle oma huoltoyksikkö kahvikoneille. Olen ollut aina kiinnostunut kahvikoneiden teknisestä ja toiminnallisesta puolesta, joten kahvi ei ollut itsessään tärkeää… Ehkä aikaisempien kokemusten perusteella huonolaatuisista kahveista. Mutta aloitettuani KahviKaverilla ja kokeiltuani täällä kahvia, olen löytänyt täysin uusia makuja enkä enään kehtaa pilata niitä sokerilla.

Kuinka monta kupillista juot kahvia tavallisesti päivässä?

Hmmm….sitähän kuluu – keskiarvo taitaa olla 5-8 kupillista.

Mikä on suosikkikahvisi KahviKaverin valikoimasta?

Minulla on eri suosikki melkein joka kuulle, koska meillä kuukausittain vaihtuva “kuukauden kahvi”, josta useasti lopulta muodostuu suosikkini. Mutta todellinen suosikkini on Café Liégeois “Magnifico” ja KahviKaverin “Maragogype”. Miksi? Koska ne ovat yksinkertaisesti herkullisia!

Minkälaiset ovat kahvitapasi ja rituaalisi kotona?

Viikolla aika yksinkertaiset – nopeasti töihin ensimmäiselle kupilliselle 🙂 Viikonloppuisin perheen kanssa nautimme pitkistä aamupaloista, joissa minulle on sysätty vastuu kahvista – Yksinkertaisesti painelen vain automaattisen kahvikoneemme nappuloista kahvit 😀 Ja näin juomme 2-3 kupillista herkullista kahvia.

Epätavallinen kahvikokemus?

Viime kesänä olimme vaimoni kanssa häämatkalla Espanjassa. Kävellessämme ympäriinsä Gironan ahtaita katuja piipahdimme pieneen kahvilaan ottamaan kahvit mukaan. Katsellessani ympäriinsä kahvilaa, huomasin kahvinpaahtimen ja kysyin samalla paahtavatko he omat kahvinsa kahvilassa. Myöntävän vastauksen saatuamme päätimme viipyä pidempään, koska tälläinen kahvi vaatii enemmän kunnioitusta kuin take-away kahvi. Tunnin aikana nautin kaksi espressoa, yhden lungon sekä kaiken päälle vielä kupillisen nitro kahvia :D. Kahvi oli mahtavaa, mutta loppupäivä olikin sitten mielenkiintoinen – tuollaisen määrän jälkeen kahvia virtaa olikin sitten ihan riittävästi!

Toinen tapaus liittyy siihen miksi lopetin maitokahvien juomisen. Tapanani oli aiemmin nauttia maitokahveja jälkiruuaksi, mutta kun rupesin kohtaamaan työssäni kahvikoneita, jotka tulivat huoltoon kodeista ja kahviloista, huomasin kuinka huonosti ihmiset huolehtivat koneidensa maitojärjestelmän puhdistamisesta – lopetin maitokahvien juomisen välittömästi. Nyt siis juon AINOASTAAN mustaa kahvia. Joten jos sinulla on kahvikone jossa maitojärjestelmä – puhdista koneen maitojärjestelmä päivittäin!! On ainoastaan myytti, että puhdistus olisi vaikeata, se vaatii ainoastaan muutaman minuutin nauttiaksesi hyvästä kahvista kotonasi joka päivä.

Suosikki kahviresepti

Yksinkertainen musta kahvi tai kunnollinen espresso. Miksi pilata hyvä kahvi tarpeettomilla lisukkeilla?

Jossei kahvia niin sitten…?

Viski…okeiokei, vettä (naurua).

Kahvi on….?

Mahdollisuus luoda suhteita. Nyt kun tiedän niin paljon kahvista ja kahvikoneista, minusta tulee melkein konsultti joilleikin ihmisille. Tällä tavalla kahvi myös sitouttaa. Huoltoasiakkaamme ovat hyvä esimerkki: aloitamme keskustelun heidän kahvikoneistaan, kahvitavoistaan ja lopulta päädymme juttelemaan ihan eri aiheista aivan kuin vanhat ystävykset.