Kahvikaverin “Parallel 17“

Kahvilla Tanelin kanssa

KUKA: Kahvikaverin Suomen ja Viron maajohtaja Tanel Kalmo
KAHVIA PÄIVÄSSÄ:
10 kupillisen paikkeilla
KAHVI:
Café Liégeois “Magnifico”, Kahvikaverin “Parallel 17“
KAHVIJUOMA:
Mustana
VALMISTUSMENETELMÄ:
Täysautomaattinen kahvikone
KAHVI MERKITSEE:
Avain hyvään päivään

Tutustukaamme hiukan eteläisen naapurimme Viron kahvikaveriimme Tanel Kalmoon. Tanel on yksi yrityksemme veteraaneista työskenneltyään yli kuusi vuotta ja viedessään yritystämme eteenpäin Viron ja Suomen maajohtajana.

Minkälainen oli ensimmäinen kahvikokemuksesi?

Rehellisesti sanottuna en oikein muista, olin todenäköisesti hyvin nuori. Mutta olen varma siitä, että join tuohon aikaan kahvini runsaalla sokerilla ja maidolla. Kahvipisara taisi olla ainoastaan mauksi tai fiilikseksi, että olin aikuinen ja join kahvia (naurua).

Makusiirapit ja sokeri jääneet, mutta onko sinulla omaa suosikki kahvireseptiä?

Minulla on Jura E8 täysautomaattinen kahvikone, johon olen tallentanut omani – todella iso kupillinen kahvia, joka kestää jonkin aikaa nauttia. Yleensä musta kahvi. Mutta kotona tykkään juoda kahvini kermalla ja sokerilla, tämä yleensä sopii paremmin ruuan yhteydessä nautittavaksi.

Kahvikone JURA

Kuinka monta kupillista kahvia juot päivittäin?

Hiukan riippuu päivästä. Joinain päivinä ainoastaan pari kupillista, mutta toisaalta on myös niitä intensiivisiä päiviä jolloin lopettaa laskemisen 10 kupillisen tienoilla (naurua). Viikonloppuisin kotona keskimäärin 2 tai 3 kupillista.

Minkälaista on kahvikulttuuri Virossa?

Puhutaan, että olemme rauhallinen kansa pohjoisesta, eniten nautimme mahdollisimman isosta kupillisesta kahvia piristämään päivää. Oikeastaan kahvilla ei ole väliä, onko se musta kahvi vai latte macchiato – asiakkaamme kysyvät joka kerta kahvikonetta joka valmistaisi heille isoimman kupin kahvia. Virolaisille normaali koko kahville liikkuu 300 ja 400ml tietämillä, joten ehkäpä espressokulttuuri ei ole meille.

Tavanomaisesta poikkeava kahvikokemus?

Itsellä ei oikeastaan mitään odottamatonta tai taianomaista kokemusta ole. Hyvälle ystävälleni tosin sattui hauska juttu kahvin kanssa muistaakseni Valko-Venäjällä. Mennessään kahvilaan tai pubiin drinkeille, yksi ryhmästä tilasi espresson ilman vettä. Näin koska espresson mukana usein tarjoillaan vesilasin kanssa. Tarjoilijan saapuessa kaikki purskahtivat remakkaan nauruun. Kuppi oli lähes tyhjä, ainoastaan hiukan jauhetta kupin pohjalla – tai kuten tarjoilija muotoili: “Tässä espressonne ilman vettä”.

Mikä on suosikkisi KahviKaverin kahveista?

Lempikahvini vaihtelee tasaisin väliajoin. Viiden vuoden ajan suosikkini oli Café Liégeois “Magnifico”, mutta nyt olen tullut enemmän hedelmäisten makujen ystäväksi, joten tällä hetkellä nautin kivasta “Parallel 17” kahvista kotonani.

Kahvipavut ”Parallel 17”

Jos ei kahvia, niin…

Vettä.

Kahvin merkitys itsellesi?

(Pitkä tauko) Paha kysymys. Yleensä päivä ilman kahvia ei voi olla hyvä.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää KahviKavereille? ?

Kahvifanaatikkona haluaisin vielä sanoa kaikille seuraajillemme – nauttikaa hyvästä kahvista kotonanne. Se herättää sinut aamuisin ja pitää hereillä bileiltoina.