Specialty kahvi El Salvador Santa Petrona
Ylellinen, poikkeuksellisen herkullinen, todella tasapainoinen kahvi, jossa yhdistyvät suklaan makeus, marsipaanin aromi ja sitrushedelmien tuoreus.
LAJIKE
Pacamara
Pacamara on hybridi-kahvilajike, joka on syntynyt Maragogype- ja Pacas-lajien risteytyksestä El Salvadorin kahvitutkimuslaitoksessa. Pacas-lajike löydettiin Pacas-perheen viljelmiltä, jotka johtavat Santa Petrona -tilaa. Pacamaran erottuva piirre: erittäin suuret pavut, joissa on makea tuoksu ja maku.
KÄSITTELY
Natural
Luonnollinen (kuiva) prosessi on vanhin tapa käsitellä kahvia. Kerätyt kahvimarjat pestään ja kuivataan yhdessä kuoren ja hedelmälihan kanssa auringonvalossa. Kun marjat ovat riittävän kuivia, kahvipapu poistetaan siitä. Tällä tavalla käsitelty kahvi säilyttää enemmän sokeria, mikä tekee siitä makeamman ja vahvemman.
SCA ARVIOINTI
86,5/100
Specialty Coffee Associationin (SCA) asteikon mukaan sertifioidut kahviarvostelijat arvioivat kahvin laadun: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö (puutteet), valmistetun kahvin aromit ja makuominaisuudet. Kahvi saa "Specialty"-statuksen vain, kun se saa yli 80 pistettä 100:sta.
TILA
Santa Petrona
Legendaarinen "Santa Petrona" -tila on tuottanut poikkeuksellisen hyvää kahvia jo vuodesta 1927 lähtien. El Salvadorin Santa Anan alueella Ilamatepecin tulivuoren vieressä sijaitseva maatila kuuluu edelleen samalle Pacas Diaz -perheelle, jonka jälkeläiset tuottavat kahvia edelleen samalla rakkaudella, huomiolla ja tarkkaavaisuudella.
KASVUKORKEUS
1700 m
Mitä korkeammalla kahvi kasvaa, sitä monimutkaisempi, syvempi ja mielenkiintoisempi maku on.
PAAHTOASTE
Keskipaahto
Kahvipavut paahdetaan tasolle, missä kaikki parhaimmat kahvin vivahteet paljastuvat, mutta yksikään niistä, samoin kuin kahvipavut, eivät ole ylipalaneita.
Suositellut valmistusmenetelmät
Slow brew kahvikeitin
Niille, jotka haluavat nauttia kahvista hitaasti. Slow brew eroaa muista suodatinkahvin valmistusmenetelmistä pidemmällä valmistusajalla. Suodatinsuppilon pohjassa on vain kolme reikää, joten valmistusaika on luonnollisesti pidempi ja valmistetulla kahvilla on voimakkaampi ja täyteläisempi maku.
French Press
Yksi suosituimmista ja yksinkertaisimmista kahvin valmistusmenetelmistä. French Pressillä valmistettu kahvi paljastaa kaikki luonnolliset aromit ja maut. Suosittelemme käyttämään vain juuri jauhettuja kahvipapuja. Manuaalinen kahvimylly on juuri täydellinen tähän (jauhaa pavut karkeammin).
Automaattinen kahvikone
Paina vain painiketta ja voit nauttia juuri jauhetuista kahvipavuista valmistetusta kahvista hetkessä. Espresso, joka on valmistettu El Salvador Santa Petrona pavuista on erittäin monivivahteinen ja jättää pitkäkestoisen miellyttävän jälkimaun - ikään kuin olisit syönyt palan suklaakakkua marsipaanilla ja sitruunan kuorella.
Kampanjoita ja alennuksia ei voi yhdistellä. Rajoitettu erä. Kampanja voimassa 28.09.2020 asti.