1+1

Kokeile aitoa brasialaista kahvia

  • Klassiset makuvivahteet
  • Peräisin ainutlaatuiselta kahvitilalalta Brasiliasta
  • Yhtä maukas erilaisilla valmistusmenetelmillä
  • Kahvista

    Maitosuklaa, Karamelli, Hedelmät

    Tämä poikkeukselliselta Fazenda Santa Luzia (Brasilia) specialty kahvitilalata peräisin oleva kahvi tekee varmasti vaikutuksen klassisen kahvin ystäviin, jotka arvostavat upeita makuvivahteita. Tämän kahvin tasapainoitetussa maussa makeat matosuklaan ja karamellin vivahteet kietoutuvat yhteen, samalla kun kypsien hedelmien hienovarainen aromi tekee juomasta erittäin virkistävän.

     

    MAA:   Brasilia
    ALUE:   Cerrado Mineiro, Minas Gerais
    MAATILA:   Fazenda Santa Luzia
    KORKEUS:   1200 m
    LAJIKE:   Red Catuai
    KÄSITTELY:   Natural
    PAAHTOTASO:   Medium
    SCA PISTEET:   84 pistettä 100:sta

    Kokeile näitä kahvinvalmistusmenetelmiä

    Chemex

    Tämä erittäin kiehtova kahvinkeitin (jonka muuten löydät jopa New Yorkin modernin taiteen museosta!) antaa sinun valmistaa maukasta kahvia itsellesi ja ystävällesi kuten myös vieraille. Tällä tavalla valmistettu Brazil Santa Luzia tuo esiin sen hienovaraiset, virkistävät ja makeat piirteet, kuten myös hennot suklaan ja kuivattujen hedelmien (erityisesti luumujen!) makuvivahteet.

     

    Miten sitä käytetään?

     

    • Laita paperisuodatin paikoilleen (suodattimen paksumman puolen tulisi olla painettu kahvinkeittimen kaulaa vasten)
    • Kostuta suodatin vedellä - tämä auttaa pääsemään eroon paperin mausta
    • Jauha kahvi karkeammalla jauhatuksella (60 g kahvia 1 l vettä kohden) ja kaada se suodattimeen.
    • Aloita ensimmäinen uuttamisvaihe: kaada vesi kahviin (käytä kahvin määrään nähden kaksinkertainen määrä vettä)
    • Odota 40 sekuntia ja sekoita kahvia hellävaraisesti
    • Kaada hitaasti loput vedestä

    Hario V60

    Vaikka tämä japanilainen kahvinvalmistusmenetelmä on erittäin yksinkertainen, se pystyy myös valmistamaan erittäin maukasta kahvia - sen lisäksi voit laittaa V60 suodattimen suoraan kuppiisi! Ohuempien suodattimien ansiosta (Chemexiin verrattuna), valmis kahvi on täyteläisempää ja intensiivisemmän makuinen. Tällä tavalla valmistettu Brazil Santa Luzia on "raskaampi" ja sen suklaisista makuvivhateista tulee entistä eloisammat.

     

    Miten sitä käytetään?

     

    • Laita paperisuodatin paikoilleen
    • Kostuta suodatin vedellä - tämä auttaa pääsemään eroon paperin mausta
    • Jauha kahvi karkeammalla jauhatuksella (60 g kahvia 1 l vettä kohden) ja kaada se suodattimeen
    • Aloita ensimmäinen uuttamisvaihe: kaada vesi kahviin (käytä kahvin määrään nähden kaksinkertainen määrä vettä)
    • Odota 40 sekunttia ja sekoita kahvia hellävaraisesti
    • Kaada hitaasti loput vedestä

    Täysautomaattinen kahvikone

    Luuletko, että specialty kahvia pitää valmistaa erikoisessa gourmet-laitteessa? Noh, siinä olet väärässä! Sellaisen kahvin maku paljastuu täydellisesti täysautomaattisessa kahvikoneessa. Tämä brasialainen lajike sopii erittäin hyvin tällaiselle valmistusmenetelmälle: valmiista kupillisesta paljastuvat houkuttelevat maitosuklaan, karamellin ja hedelmien vivahteet.

     

    Miten sitä käytetään?

     

    Vaikka täysautomaattisen koneen käyttäminen on erittäin helppoa (sinun täytyy vain painaa nappia!), me voidaan neuvoa, miten saat kahvistasi vielä maukaamman:

    • Mikäli tykkäät hennoista mauista, jauha pavut karkeammaksi
    • Vahvan kahvin ystävät voivat kokeilla hienompaa jauhatusta
    • Jos tykkäät hedelmäisistä vivahteista kahvissasi, suosittelemme valitsemaan matalamman kahvin lämpötilan
    • Niiden, jotka tykkäävät happamammasta, suklaisista vivahteista, tulisi valita korkeampi kahvin lämpötila.

    Haluaisitko kokeilla myös muita kahveja?