C. Liégeois “Venezia Corsato” kahvipavut -40%! Tutustu

Kokeile aitoa brasialaista kahvia

 • Klassiset makuvivahteet
 • Peräisin ainutlaatuiselta kahvitilalalta Brasiliasta
 • Yhtä maukas erilaisilla valmistusmenetelmillä
 • Kahvista

  Maitosuklaa, Karamelli, Hedelmät

  Tämä poikkeukselliselta Fazenda Santa Luzia (Brasilia) specialty kahvitilalata peräisin oleva kahvi tekee varmasti vaikutuksen klassisen kahvin ystäviin, jotka arvostavat upeita makuvivahteita. Tämän kahvin tasapainoitetussa maussa makeat matosuklaan ja karamellin vivahteet kietoutuvat yhteen, samalla kun kypsien hedelmien hienovarainen aromi tekee juomasta erittäin virkistävän.

   

  MAA:   Brasilia
  ALUE:   Cerrado Mineiro, Minas Gerais
  MAATILA:   Fazenda Santa Luzia
  KORKEUS:   1200 m
  LAJIKE:   Red Catuai
  KÄSITTELY:   Natural
  PAAHTOTASO:   Medium
  SCA PISTEET:   84 pistettä 100:sta

  Kokeile näitä kahvinvalmistusmenetelmiä

  Chemex

  Tämä erittäin kiehtova kahvinkeitin (jonka muuten löydät jopa New Yorkin modernin taiteen museosta!) antaa sinun valmistaa maukasta kahvia itsellesi ja ystävällesi kuten myös vieraille. Tällä tavalla valmistettu Brazil Santa Luzia tuo esiin sen hienovaraiset, virkistävät ja makeat piirteet, kuten myös hennot suklaan ja kuivattujen hedelmien (erityisesti luumujen!) makuvivahteet.

   

  Miten sitä käytetään?

   

  • Laita paperisuodatin paikoilleen (suodattimen paksumman puolen tulisi olla painettu kahvinkeittimen kaulaa vasten)
  • Kostuta suodatin vedellä - tämä auttaa pääsemään eroon paperin mausta
  • Jauha kahvi karkeammalla jauhatuksella (60 g kahvia 1 l vettä kohden) ja kaada se suodattimeen.
  • Aloita ensimmäinen uuttamisvaihe: kaada vesi kahviin (käytä kahvin määrään nähden kaksinkertainen määrä vettä)
  • Odota 40 sekuntia ja sekoita kahvia hellävaraisesti
  • Kaada hitaasti loput vedestä

  Hario V60

  Vaikka tämä japanilainen kahvinvalmistusmenetelmä on erittäin yksinkertainen, se pystyy myös valmistamaan erittäin maukasta kahvia - sen lisäksi voit laittaa V60 suodattimen suoraan kuppiisi! Ohuempien suodattimien ansiosta (Chemexiin verrattuna), valmis kahvi on täyteläisempää ja intensiivisemmän makuinen. Tällä tavalla valmistettu Brazil Santa Luzia on "raskaampi" ja sen suklaisista makuvivhateista tulee entistä eloisammat.

   

  Miten sitä käytetään?

   

  • Laita paperisuodatin paikoilleen
  • Kostuta suodatin vedellä - tämä auttaa pääsemään eroon paperin mausta
  • Jauha kahvi karkeammalla jauhatuksella (60 g kahvia 1 l vettä kohden) ja kaada se suodattimeen
  • Aloita ensimmäinen uuttamisvaihe: kaada vesi kahviin (käytä kahvin määrään nähden kaksinkertainen määrä vettä)
  • Odota 40 sekunttia ja sekoita kahvia hellävaraisesti
  • Kaada hitaasti loput vedestä

  Täysautomaattinen kahvikone

  Luuletko, että specialty kahvia pitää valmistaa erikoisessa gourmet-laitteessa? Noh, siinä olet väärässä! Sellaisen kahvin maku paljastuu täydellisesti täysautomaattisessa kahvikoneessa. Tämä brasialainen lajike sopii erittäin hyvin tällaiselle valmistusmenetelmälle: valmiista kupillisesta paljastuvat houkuttelevat maitosuklaan, karamellin ja hedelmien vivahteet.

   

  Miten sitä käytetään?

   

  Vaikka täysautomaattisen koneen käyttäminen on erittäin helppoa (sinun täytyy vain painaa nappia!), me voidaan neuvoa, miten saat kahvistasi vielä maukaamman:

  • Mikäli tykkäät hennoista mauista, jauha pavut karkeammaksi
  • Vahvan kahvin ystävät voivat kokeilla hienompaa jauhatusta
  • Jos tykkäät hedelmäisistä vivahteista kahvissasi, suosittelemme valitsemaan matalamman kahvin lämpötilan
  • Niiden, jotka tykkäävät happamammasta, suklaisista vivahteista, tulisi valita korkeampi kahvin lämpötila.

  Haluaisitko kokeilla myös muita kahveja?

  Specialty kahvi on single-origin kahvi, joka on saanut yli 80 pistettä 100:sta Specialty Coffee Association (SCA) mukaan. Ensin arvioidaan paahtamattomien papujen laatu ja sen jälkeen valmiin kahvin makuominaisuudet ja aromit. Yksinkertaisesti sanottuna specialty kahvin nimike annetaan maailman parhaimille kahveille.

  Specialty kahvi on erittäin laadukas single-origin kahvi (saanut SCA:lta yli 80 pistettä 100:sta), kun taas kahvisekoitus koostuu monilta eri alueilta peräisin olevasta kahvista (niitä voi olla jopa 5 tai vieläkin enemmän!). Specialty kahville on ominaiset erittäin eloisat makuvivahteet, kuten myös syvä ja intensiivinen maku. Sekoitusten maku ei ole yhtä eloisa ja niiden maun nyanssit ovat yleisemmät.

  Vain 10 prosenttia koko maailmassa tuotetusta kahvista on specialty. Sellaisten papujen tuotto ei ole koskaan stabiilinen: eri ilmasto-olosuhteet tuottavat eri määriä kahvia, jotka on lajiteltu eri makujen mukaan. On hyvin mahdollista, että aikaisemmin tänävuonna, yhdellä kahvitilalla kaukaisessa Brasiliassa kasvatettiin hyvin pieni määrä poikkeuksellista kahvia, joka sai paljon pisteitä SCA:lta. Luonnollisesti sellaisen kahvin pieni tuotanto ja suuri kysyntä johtavat korkeampaan hintaan kuin muilla kahviljikkeilla.

  Specialty kahvia voi valmistaa monella tavalla - niistä jokainen paljastaa erilaisia makuja. Eksperimentoi ja yllätä itsesi! Muuten, samalla kun teet sen, älä unohda kiinnittää huomiota valitsemasi kahvin paahtotasoon: vaaleampipaahtoiset pavut sopivat paremmin pour-over tai suodatinkeittimille, kun taas tummempipaahtoinen kahvi on paras valmistettuna espressokahvikoneella tai mutteripannulla.

  Specialty kahvi antaa sinun kokea lukuisia makuvivahteita - mustikoista passionhedelmään tai kiiveihin saakka. Saatat joskus jopa ihmetellä, "Onko tämä tosiaan kahvia?" Jokainen specialty kahvi vie sinut ainutlaatuiselle makujen matkalle. Lähde siis matkalle kanssamme!