13.99 €
Tämä kahvi on fermentoitu aitojen persikoiden kanssa. Lopputulos on hedelmäinen ja hyvällä tavalla rohkea ja omalaatuinen – tervetuloa ikimuistoiselle makumatkalle!
Kuulutko niihin kahvinystäviin, joiden on vaikea erottaa kahvista pakkauksessa luvattuja makuvivahteita (mikä ihmeen jälkimaku…)? Maailmasi tulee pian mullistumaan, usko pois! Innovatiivisen prosessointimenetelmänsä ansiosta tämä kahvi tuoksuu herkulliselta persikkanektarilta, johon on lisätty aavistus eksoottista mangoa ja makeaa karamellia. Nauti persikkaisista mauista aamukahvissasi! Tätä herkkujuomaa siemaillessasi saatat jopa alkaa epäillä: ”onko tämä oikeasti kahvia…?” On se!
Suoraan Kolumbiasta – valmistettu rohkeasti innovoiden ja suurella rakkaudella
Tämä kahvi on peräisin Kolumbian Huilan alueella sijaitsevalta ”Monteblanco”-kahvitilalta, ja sitä on myynnissä vain rajoitettu erä. Perheyrityksenä toimivan kahvitilan omistaja Rodrigo Sanchez on jo vuosien ajan kokeillut erilaisia innovatiivisia prosessointimenetelmiä ja pyrkinyt luomaan uusia, vaikuttavia makuja. Ja siinä hän on myös onnistunut: Rodrigo on saanut työstään useita arvostettuja palkintoja.
Millainen on tämän herkullisen kahvin syntytarina?
Lyhyt versio: kuvittele mielessäsi villit juhlat, joissa tanssitaan läpi yön kahvin ja persikoiden voimin…
Tai jos olet kiinnostunut kuulemaan koko tarinan:
1. Juuri oikeanlaiset pavut. Rodrigo valitsi tätä kahvia varten arabica-lajikkeet nimeltä Bourbon ja Caturra, joissa on runsaasti kepeän luonnollista makeutta ja jotka sopivat täydellisesti fermentointiin.
2. Fermentointi alkakoon. Kahvipavut kaadetaan ensin suureen käsittelyaltaaseen, jossa niiden annetaan fermentoitua hetken aikaa itsekseen – myöhemmin luvassa on railakkaat juhlat, joten lämmittely tulee tarpeeseen!
3. Hedelmäisen fermentointiliuoksen valmistus. Käsittelyaltaasta talteen napatut ainutlaatuiset mikro-organismit (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae) siirretään erilliseen säiliöön, jossa niiden joukkoon sekoitetaan persikoita ja herkullisen makeaa, trooppisista hedelmistä valmistettua nektaria. Tämän hedelmäisen liuoksen annetaan fermentoitua vielä kahdeksan päivän ajan, kunnes se saavuttaa ihanteelliset Brix- ja pH-arvot.
4. Jälleennäkemisen riemua! Hedelmäinen liuos ja kahvipavut yhdistyvät jälleen, eikä riemulla ole rajaa: luvassa on iloista yhdessäoloa 150 tunnin, eli melkein viikon ajan!
5. Nyt tarkkana. Prosessia seurataan tarkasti koko sen keston ajan: sokeripitoisuus (Brix-asteina mitattuna) ei saa laskea alle 6:n, ja pH:n on pysyttävä koko ajan yli 4:n. Näin kahviin syntyy sopivan runsas persikkainen maku, joka ei kuitenkaan hallitse kokonaisuutta liikaa. Tämä vaihe on äärimmäisen tärkeä, koska sen tuloksena syntyy hedelmäisiä makuvivahteita sisältävä juoma, jossa myös kahvin omat ainutlaatuiset piirteet pääsevät loistamaan.
6. Kuivaus ja valmistelut papujen paahtoa varten. Kun maut on saatu tasapainoon, papujen annetaan kuivua. Ihanteellinen kosteuspitoisuus on 10–11 % ja kun se on saavutettu, pavut jatkavat matkaansa paahtimoon.
7. Vihdoin valmista – kahville! Pitkän ja haasteita täynnä olevan fermentointikäsittelyn jälkeen pavut ovat vihdoin saavuttaneet matkansa määränpään – eli kahvinystävän kahvikupin. Nauti ennennäkemättömän maukkaasta kahvielämyksestä!
*****
Maa | Kolumbia
Alue | Huila
Kahvitila | Rodrigo Sanchezin ”Monteblanco”
Korkeus merenpinnasta | 1730 m
Arabica-lajikkeet | Bourbon, Caturra
Prosessointimenetelmä | Pesu, fermentointi persikoiden kanssa
Paahtoaste | Keskipaahto
Makuvivahteet | Persikka, mango, karamelli
Suositellut valmistusmenetelmät: kaikki valmistusmenetelmät, mukaan lukien espresso.
Ainesosat: paahdetut kahvipavut.
Säilytys: säilytä pakkaus suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä.
Tässä kahvissa ei ole keinotekoisia aromeja. Ainutlaatuinen maku syntyy täysin luonnollisen ilmiön tuloksena: vihreät kahvipavut käsitellään erityisellä liuoksella, joka sisältää persikoita, trooppisia hedelmiä, nektaria ja kahvinviljelijöiden käyttämiä erityisiä mikro-organismeja (lisätietoja tästä ainutlaatuisesta kahvista löydät verkkokaupan tuotekuvauksesta).
Kahvinviljelijät etsivät jatkuvasti uusia, ainutlaatuisia prosessointimenetelmiä, joiden avulla voidaan tuoda esiin tiettyjä makuja tai jopa luoda kahviin uusia makuja. Fermentointi on yksi viime aikojen uusimmista trendeistä: tässä menetelmässä vihreät kahvipavut prosessoidaan erilaisten mikro-organismien avulla. Kahvin fermentoinnin edelläkävijä on Rodrigo Sanchez, tunnettu kahvinviljelijä, jonka työ on saanut laajalti tunnustusta kahvialan ammattilaisilta. Vaikka tätä prosessointimenetelmää pidetään vielä kokeellisena, sen suosio on viime aikoina kasvanut ympäri maailmaa.
Tässä kahvissa on trooppisten hedelmien makeita vivahteita, jotka on saatu aikaan ainutlaatuisella prosessointimenetelmällä: fermentoimalla kahvipavut yhdessä persikoiden kanssa. Erilaiset uuttomenetelmät johtavat kahvin makeuden osalta erilaisiin tuloksiin, joten kokeile rohkeasti ja löydä itsellesi sopiva valmistustapa!
Tämä kahvi on paahdettu siten, että se soveltuu kaikille valmistusmenetelmille espressokeittimistä suodatinkahvinkeittimiin ja sopii uutettavaksi myös suoraan kuppiin. Voit nauttia tätä kahvia kuumana tai kylmänä – maku on aina yhtä herkullinen! Erilaiset valmistustavat tuovat esiin erilaisia makuvivahteita, joten kokeile rohkeasti ja tutustu tämän poikkeuksellisen kahvin ainutlaatuiseen makupalettiin.
Taatusti löydät – olemme siitä aivan varmoja! Tavallisten specialty-kahvien makuvivahteet ovat yleensä hienovaraisia: vaikka pakkauksessa on kuvailtu kahvin makumaailmaa, ne erottuvat kahvista hyvin hentoina, minkä vuoksi kaikki eivät pysty niitä maistamaan tai tunnistamaan. Tämän kahvin kohdalla on kuitenkin toisin! Makuvivahteet on saatu aikaan ainutlaatuisella prosessointimenetelmällä, jossa vihreät kahvipavut fermentoidaan yhdessä persikoiden ja muiden trooppisten hedelmien kanssa, jonka vuoksi tämä kahvi on täynnä eloisaa hedelmäisyyttä. P.S. Aina kun valmistamme tätä kahvia KahviKaverin myymälässä tai toimistolla, se herättää poikkeuksetta kiinnostusta ja sitä halutaan aina maistaa... Emme malta odottaa, että sinäkin pääset maistamaan sitä: kerrothan meille sitten, mitä pidit!
Joonas 7 syyskuun, 2024
Hyvää suodatinkahvina tai jääkahvina, ja espressonakin – hyvä ja virkistävä maku!
Iida 27 elokuun, 2024
Aivan uusi kokemus! Todella hedelmäinen, muttei yhtään hapokas. En ehkä täysin erottanut persikoiden makua, mutta hedelmäisyyttä kuitenkin. Kiitos!
Aliisa 23 elokuun, 2024
Tuoksuu persikoille!
Markku 15 elokuun, 2024
Täysin uudenlainen makuelämys, kiitos tästä, menee jatkoon
Katri 2 elokuun, 2024
Mikä tuoksu! Ylitti odotukset, tästä tuli uusi lemppari😍
Kommenttisi
Nimi
Sähköposti
Voit valita, mitä evästeitä haluat meidän käyttävän. Osa niistä ovat välttämättömiä, eikä niitä siksi voi kytkeä pois päältä.
Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta verkkosivustomme toimisi oikein, eikä niitä voi kytkeä pois päältä. Ne eivät kerää käyttäjän tunnistetietoja.
Näiden evästeiden avulla voimme optimoida verkkosivustoamme ja nähdä sivuston liikenteen lähteet. Käytämme tähän tarkoitukseen Google Analytics -alustaa. Kerätyistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille. Näiden evästeiden salliminen antaa sinulle mahdollisuuden käyttää live chat -toimintoa ja vastaanottaa siten apua konsulteiltamme.
Kukaan ei pidä mainoksista internetissä – varsinkaan täysin epäolennaisista mainoksista. Näiden evästeiden avulla pystymme tunnistamaan tarpeesi ja tuomaan esille vain olennaisimmat tarjoukset. Näet mainoksia, vaikka et ottaisi näitä evästeitä käyttöön, mutta silloin niitä ei ole räätälöity tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.