Jauhettu kahvi Peach Fuzz (fermentoitu persikoiden kanssa), Limited Edition, 200 g

Varastossa
Toimitus 1 – 4 arkipäivää
*89% tilauksista toimitetaan perille kolmessa arkipäivässä.
Poikkeuksellisen ainutlaatuinen prosessointimenetelmä: fermentoitu yhdessä persikoiden kanssa!

Lisätiedot

Tämä kahvi on fermentoitu aitojen persikoiden kanssa. Lopputulos on hedelmäinen ja hyvällä tavalla rohkea ja omalaatuinen – tervetuloa ikimuistoiselle makumatkalle!

Kuulutko niihin kahvinystäviin, joiden on vaikea erottaa kahvista pakkauksessa luvattuja makuvivahteita (mikä ihmeen jälkimaku…)? Maailmasi tulee pian mullistumaan, usko pois! Innovatiivisen prosessointimenetelmänsä ansiosta tämä kahvi tuoksuu herkulliselta persikkanektarilta, johon on lisätty aavistus eksoottista mangoa ja makeaa karamellia. Nauti persikkaisista mauista aamukahvissasi! Tätä herkkujuomaa siemaillessasi saatat jopa alkaa epäillä: ”onko tämä oikeasti kahvia…?” On se!

Suoraan Kolumbiasta – valmistettu rohkeasti innovoiden ja suurella rakkaudella

Tämä kahvi on peräisin Kolumbian Huilan alueella sijaitsevalta ”Monteblanco”-kahvitilalta, ja sitä on myynnissä vain rajoitettu erä. Perheyrityksenä toimivan kahvitilan omistaja Rodrigo Sanchez on jo vuosien ajan kokeillut erilaisia innovatiivisia prosessointimenetelmiä ja pyrkinyt luomaan uusia, vaikuttavia makuja. Ja siinä hän on myös onnistunut: Rodrigo on saanut työstään useita arvostettuja palkintoja.

Millainen on tämän herkullisen kahvin syntytarina?

Lyhyt versio: kuvittele mielessäsi villit juhlat, joissa tanssitaan läpi yön kahvin ja persikoiden voimin…

Tai jos olet kiinnostunut kuulemaan koko tarinan:

1. Juuri oikeanlaiset pavut. Rodrigo valitsi tätä kahvia varten arabica-lajikkeet nimeltä Bourbon ja Caturra, joissa on runsaasti kepeän luonnollista makeutta ja jotka sopivat täydellisesti fermentointiin.

2. Fermentointi alkakoon. Kahvipavut kaadetaan ensin suureen käsittelyaltaaseen, jossa niiden annetaan fermentoitua hetken aikaa itsekseen – myöhemmin luvassa on railakkaat juhlat, joten lämmittely tulee tarpeeseen!

3. Hedelmäisen fermentointiliuoksen valmistus. Käsittelyaltaasta talteen napatut ainutlaatuiset mikro-organismit (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae) siirretään erilliseen säiliöön, jossa niiden joukkoon sekoitetaan persikoita ja herkullisen makeaa, trooppisista hedelmistä valmistettua nektaria. Tämän hedelmäisen liuoksen annetaan fermentoitua vielä kahdeksan päivän ajan, kunnes se saavuttaa ihanteelliset Brix- ja pH-arvot.

4. Jälleennäkemisen riemua! Hedelmäinen liuos ja kahvipavut yhdistyvät jälleen, eikä riemulla ole rajaa: luvassa on iloista yhdessäoloa 150 tunnin, eli melkein viikon ajan!

5. Nyt tarkkana. Prosessia seurataan tarkasti koko sen keston ajan: sokeripitoisuus (Brix-asteina mitattuna) ei saa laskea alle 6:n, ja pH:n on pysyttävä koko ajan yli 4:n. Näin kahviin syntyy sopivan runsas persikkainen maku, joka ei kuitenkaan hallitse kokonaisuutta liikaa. Tämä vaihe on äärimmäisen tärkeä, koska sen tuloksena syntyy hedelmäisiä makuvivahteita sisältävä juoma, jossa myös kahvin omat ainutlaatuiset piirteet pääsevät loistamaan.

6. Kuivaus ja valmistelut papujen paahtoa varten. Kun maut on saatu tasapainoon, papujen annetaan kuivua. Ihanteellinen kosteuspitoisuus on 10–11 % ja kun se on saavutettu, pavut jatkavat matkaansa paahtimoon. 

7. Vihdoin valmista – kahville! Pitkän ja haasteita täynnä olevan fermentointikäsittelyn jälkeen pavut ovat vihdoin saavuttaneet matkansa määränpään – eli kahvinystävän kahvikupin. Nauti ennennäkemättömän maukkaasta kahvielämyksestä!

*****

Maa | Kolumbia

Alue | Huila 

Kahvitila | Rodrigo Sanchezin ”Monteblanco”

Korkeus merenpinnasta | 1730 m

Arabica-lajikkeet | Bourbon, Caturra 

Prosessointimenetelmä | Pesu, fermentointi persikoiden kanssa

Paahtoaste | Keskipaahto

Makuvivahteet | Persikka, mango, karamelli

Suositellut valmistusmenetelmät: kaikki manuaaliset valmistusmenetelmät (V60, Chemex, yms.), sekä uutto suoraan kuppiin.

Ainesosat: paahdettu jauhettu kahvi.

Säilytys: säilytä pakkaus suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä.

Maku­vivahteet
Persikka
Kahvipavun tyyppi
100% Arabica
Kahvityyppi
Jauhettu kahvi

Tekniset tiedot

Kahvityyppi
Kahvityyppi:
Jauhettu kahvi
Kahvilaji
Kahvilaji:
Single-origin
Alkuperämaa
Alkuperämaa:
Euroopan unioni
Kahvipavun tyyppi
Kahvipavun tyyppi:
100% Arabica

Tekniset tiedot

Yleiset ominaisuudet

Kahvityyppi
Jauhettu kahvi
Kahvilaji
Single-origin
Valmistaja
KahviKaveri
Alkuperämaa
Euroopan unioni
EAN
4771121001073
Kahvipavun tyyppi
100% Arabica

Mitat ja paino

Paino
200 g

Myymälän saatavuus

Varastossa
Keskusvarasto (ostettavissa verkkokaupasta).
Varastossa
Ruusulankatu 8, Helsinki

Lisätietoja

Onko tämä kahvi maustettu?
Onko kahvipapujen fermentointi yhdessä persikoiden kanssa kokeellinen prosessointimenetelmä?
Onko tässä kahvissa paljon hapokkuutta?
Miten tämä kahvi pitäisi valmistaa?
Löydänkö tästä kahvista persikkaisia vivahteita?

Arviot

4.20
5 arvostelut
80%
0%
0%
0%
20%
  1. Jonatan

    Tämä oli aivan kamalan makuinen. Sellainen fermentoitunut maku, ja se tietysti on tässä kahvin kuvauksessa, mutta silti ajattelin että tämä olisi maultaan parempi. Ei ollut omaan makuun

  2. Marianna

    Tämäntyyppiset kahvit ovat itselle yleensä liian hapokkaita, mutta tämä on miedompi, ja mukana on aavistus karvauttakin.

  3. Lea

    Hedelmäistä ja tuoksuvaa! Tähän ei tarvitse lisätä makeutusta, kahvi itsessään on riittävän makeaa.

  4. Tuomas

    Kannattaa ehdottomasti maistaa, uniikki kokemus

  5. Marja

    Vau, tässä todellakin maistuu persikka!!!!!!!!! Käytin pressopannua, ja koko talo tuoksuu hedelmille

Kerro meille mielipiteesi tuotteistamme tai palvelustamme. Palautteesi on meille tärkeä!


Yhteensopivia tuotteita

Saattaisit pitää myös