Laura Balockaite

Jutustelua KahviKaveri Lauran kanssa

Antti
Tauko kahvikaverin kanssa
#kahvi #kahvikaveri #kahvitauko #tarinat

KUKA: Laura Balockaite, Maajohtaja UK/DE/AT
KAHVIKUPILLISIA PÄIVÄSSÄ: 3
KAHVI: “Caprissimo Fragrante”
KAHVIJUOMA: Musta kahvi kanelilla
VALMISTUSTAPA: Nespresso, Moka tai bean-to-cup kahvikone
KAHVI (minulle) on: tauko

Ensimmäinen kahvikokemuksesi?

Wow! Sitä on todella vaikea muistaa, koska siitä on jo niin kauan. Vanhempani olivat todellisia kahvi-intoilijoita, joten kotona oli aina kahvia enemmän kuin riittävästi. Kun olin lapsi pidin kahvia maagisena juomana – erityisesti sen takia, koska en saanut juoda sitä. Vuosia myöhemmin kouluikäisenä kysyin äidiltäni, että saanko maistaa kahvia hänen kupistaan – hän oli valmistanut kahvin perinteisellä pour-over menetelmällä, jossa oli kolme, jopa neljä kahvimitallista kahvia – aika intensiivinen maku siis. Ensimmäinen ajatuksnei oli, että tämä on tragedia! En ymmärtänyt, kuinka kukaan pystyi juomaan tuota kummalliselta maistuvaa nestettä. Muistan tuon tunteen ja maun selkeästi vielä tänäkin päivänä.

Kuinka monta kupillista kahvia juot päivittäin?

Yleensä juon kolme kupillista päivässä – perinteisesti 2 kupillista ennen päivällistä ja yhden päivällisen jälkeen, mikä on hieman kuin jälkiruoka. Yleensä juon kahvini mustana, mutta kolmannen kupillisen nautin usein maitovaahdon kanssa.

Caprissimo Fragrante

Mikä on sinun suosikkisi Kahvikaverin kahveista ja miksi?

Se on yksi suosituimmista KahviKaverin kahveista niin asiakkaiden, kuin työkavereiden keskuudessa – “Caprissimo Fragrante”. Tässä kahvissa useat eri maut ovat hyvässä balanssissa – täydellinen yhdistelmä makeutta, kitkeryyttä ja hapokkuutta, mikä sopii minulle parhaiten. Tämän kahvin valitsen yleensä itselleni ja vien myös lahjaksi kavereilleni.

Kahvirituaalisi kotona?

Minulle on niitä oikeastaan kaksi. Ensimmäinen on nopea kahvirituaali NESPRESSO kapselikoneella. Kun minulla on kiire, heitän kapselin koneeseen, painan nappia ja siemailen nopeasti kahvia samalla kun juoksen ovesta ulos. Toinen rituaali painottuu viikonloppuihin ja luonnollisesti se on paljon hitaampi. Käytän MOKA mutteripannua, jotta voin nauttia kahvin valmistusprosessista kaikessa rauhassa – vihellyksen kaltainen ääni ja kahvin pulppuaminen.. näin minulla on mahdollisuus nauttia koko prosessista, tuoreen kahvin tuoksusta ja aloittaa päivä nautinollisesti.

Kahvirituaalisi töissä?

Yleinen vaihtoehto kiireisille ihmisille – bean-to-cup kahvikone.

Suosikki kahvireseptisi?

Musta kahvi hyppysellisellä kanelia. Minä rakastan kanelia, siksi laitan sitä melkein kaikkeen, erityisesti kahviin. Kuumina kesäpäivinä suosin yleensä jääkahvia. Muutaman jääpala, vatkattua mantelimaitoa, shotti espressoa ja tietysti pari suklaalastua koristeeksi.

Musta kahvi kanelilla

Jos et juo kahvia, juot….?

Vettä sitruunalla ja limellä.

Onko sinulla mitään erikoisia kahvitapoja?

Olen todella tarkka kahvin määrästä kupissani. Kupin yläosaan pitäisi jäädä TASAN kahden sormen leveydeltä tilaa! 🙂 Jos tilaa jää enemmän tai vähemmän – kahvi ei maistu yhtä hyvältä. Kaikki, jotka tuntevat minut todella hyvin ovat tietoisia tästä kultaisesta säännöstä. Luulen, että tämä on ainoa outo tapa mille kaverini nauravat, mutta he myös kunnioittavat tätä tapaa.

Kiinnostavin paikka missä olet nauttinut kupillisen kahvia?

Hiljattain minä ja kaverini osallistuimme “Lithuanian Road Cup” pyöräilykilpailuun. Emme olisi jaksaneet polkea koko päivää ilman sähköistä hellaa ja MOKA mutteripannua 🙂 Nautimme kahvinvalmistamisesta kierros toisensa jälkeen. Kukaan muu ei näin äärimmäisyyksiin mennyt kahvinvalmistuksessa kisan aikana, mutta muutamat muut pyöräilijät tulivat kyllä kahvikupilliselle kanssamme 🙂

Kahvi on…

Kahvi on TAUKO, kun vain yksinkertaisesti pystyn rentoutumaan ja nauttimaan hetkestä. En tykkää ovesta ulos syöksymisestä hirveässä kiiressä, mutta jopa tällöin kahvin siemailu luo puolen minuutin paussin, jolloin voi hengähtää rauhassa ja painaa resetointi nappulaa. Jos olen yksin tai minulla on pidempi kahvitauko, pyhitän tauon yleensä pohdiskelulle, suunnittelulle tai ihan vain rentoutumiselle. Kun olen kavereiden kanssa, kahvirituaalit antavat meille “tauon”, jolloin kaikki asiaankuulumattomat asiat laitetaan syrjään – se on laatuaikaa kavereiden kanssa, aikaa, jota vaalimme niin paljon.