TOP tarjous
Kuvaus
 • 00

  Päivä

 • 00

  Tunti

 • 00

  Min.

 • 00

  Sec.

TOP tarjous

Dalgona kahvi on täyteläisen herkullinen kahvijuoma, joka valmistuu helposti kotona

#dalgona kahvi #Dalgona-kahvin maustaminen #Dalgona-kahvin perusohje #maistuvaa dalgona-kahvia kotona #Miksi dalgona-kahvi on niin suosittu? #paras pikakahvi #pikakahvi #vaahto

Kahvin maailmasta nousee jatkuvasti esiin erilaisia trendejä, jotka innostavat kahvikavereita maistelemaan uusia kahvimakuja ja kokeilemaan uudenlaisia tapoja valmistaa kahvia. Näin kävi myös viime keväänä, kun sosiaalisessa mediassa valtavaksi hitiksi muodostunut dalgona-kahvi suorastaan villitsi kahvinystävät ympäri maailmaa. Hittikahvin makuun tutustuttiin silloin ahkerasti täällä Suomessakin. Dalgona-kahvi on täyteläinen kahvijuoma, joka valmistetaan vatkaamalla pikakahvijauheesta, sokerista ja vedestä koostuva seos kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto lisätään kylmän tai lämmitetyn maidon päälle lasiin ja sekoitetaan maidon sekaan ennen juoman nauttimista. Tämä erityisesti maitokahvin ystäville sopiva kahvijuoma valmistuu helposti ja nopeasti ja on yhtä herkullinen niin kylmänä kuin lämmitettynä versiona.

Miten dalgona-kahvi valloitti kahvinystävät ympäri maailmaa?

Dalgona-kahvin matka kohti maailmanmainetta alkoi, kun eteläkorealainen näyttelijä Jung Il-woo maistoi kuohkeaksi vatkattua kahvijuomaa vieraillessaan Macaossa. Näyttelijä ihastui juoman herkulliseen makuun ja sen ulkonäkö kuohkeine vaahtoineen muistutti häntä Etelä-Koreassa valmistettavasta toffeesta, joka tunnetaan maassa nimellä dalgona. Televisio-ohjelmaa varten kuvattu videoklippi lähti leviämään nopeasti ja pian dalgona-toffeen mukaan nimetyn kahvijuoman suosio sosiaalisessa mediassa teki siitä suoranaisen ilmiön. Dalgonacoffeechallenge-tunnisteella jaettiin eri somekanavissa lukemattomia kuvia ja videoita. Villitystä vauhditti se, että tämän kahvijuoman valmistusta on helppo kokeilla kotona eikä siihen sisälly monimutkaisia työvaiheita. Jännitystä tosin saattaa erityisesti käsin vatkatessa aiheuttaa se muodostuuko aineksista tarpeeksi kuohkea vaahto!Etelä-KoreassaDalgona-kahvi tunnetaan myös nimellä vatkattu kahvi (whipped coffee) ja se on ollut jo pitkään suosittu juoma esimerkiksi Pakistanissa ja Intiassa, jossa se on tapana tarjoilla niin että vaahto annostellaan lasiin ensin ja maito kaadetaan sen päälle. Myös monessa muussa maassa on oma perinteinen versionsa tästä makeasta kahvijuomasta. Yhteistä niille kaikille on se, että juomaan tuleva vaahto tehdään pikakahvijauheesta, joka nesteeseen liuettuaan taipuu todella jämäkäksi, lähes moussea muistuttavaksi vaahdoksi.

Miksi dalgona-kahvi on niin suosittu?

Dalgona-kahvin suosiota selittää sen reseptin yksinkertaisuus sekä se, että valmistukseen ei tarvita kahvikonetta tai monimutkaista toteutusta. Juoman tärkeimmän osan, herkullisen kahvivaahdon voi vatkata vaikka käsin. Myös valmistukseen tarvittavat ainesosat löytyvät useimmilta jo valmiiksi kotoa.

Dalgona-kahvin suosiota lienee siivittänyt myös sen tarjoama estetiikka: juomasta rakentuu lasiin helposti erittäin näyttävä kokonaisuus, joka ei kalpene kahviloissa tarjoiltavien kauniisti viimeistelyjen kahvien rinnalla. Jos kaipaat vaihtelua kahvihetkiisi etkä ole vielä päässyt maistamaan dalgona-kahvia, tai haluat yllättää vieraasi näyttävillä kahvijuomilla, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan tämän trendikkään kahvijuoman valmistusta.

Näin teet maistuvaa dalgona-kahvia kotona

Dalgona-kahvin valmistukseen tarvittavat ainekset ovat yksinkertaiset: pikakahvijauhetta, sokeria, kiehuvan kuumaa vettä ja lasi maitoa. Olennaista on ainesten määrä, sillä pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä vatkattava vaahto onnistuu parhaiten silloin, kun kaikkia aineksia lisätään mukaan samassa suhteessa. Ohjetta on siis helppo muokata jos haluat valmistaa juomaa suuremman annoksen kerralla.

sokeria
Dalgona-kahvin perusohje (1-2 annosta):

– 2 rkl pikakahvijauhetta

– 2 rkl sokeria

– 2 rkl kiehuvaa vettä

-maitoa tai kasvimaitoa
Dalgona-kahvin perusohje
Mittaa pikakahvijauhe, sokeri ja vesi kulhoon ja sekoita ainekset yhteen niin että kahvi ja sokeri liukenevat veteen. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan joko käsin tai sähkövatkaimella kunnes sen väri vaalenee ja siitä muodostuu kuohkea, jämäkkä vaahto. Kaada kylmä tai lämmitetty maito lasiin niin että se täyttää lasista kolme neljäsosaa. Lusikoi vaahto maidon päälle ja sekoita se kokonaan maidon joukkoon ennen nauttimista. Jos nautit juoman kylmänä, voit lisätä maidon joukkoon muutaman jääpalan ennen vaahdon lisäämistä. Vaahdon ja maidon huolellinen sekoitus lasissa tasapainottaa vahvanmakuisen vaahdon ja miedomman maidon maultaan tasapainoiseksi juomaksi, joka säilyttää kuohkeutensa sekoittamisen jälkeenkin.

Dalgona-kahvin voi helposti muokata omaan makuun sopivaksi

Hittikahvin maineen saavuttanut dalgona on suosittu ehkä juuri siksi, että sen resepti on hyvin yksinkertainen. Halutessasi voit kuitenkin muokata siitä helposti omaan makuusi vieläkin maistuvamman. Monipuolisuutta juomaan tuo se, että tämä kahvijuoma sopii erinomaisesti sekä kuuman kahvin että jääkahvin ystäville. Maidon päälle lusikoitavan kahvivaahdon voi vatkata joko pehmeäksi, notkeammaksi vaahdoksi tai vaihtoehtoisesti hyvin napakaksi vaahdoksi, jolloin voit halutessasi lusikoimisen sijaan pursottaa sen lasiin maidon päälle.

Dalgona-kahvin makuun vaikuttaa olennaisesti myös murukahviksikin kutsutun pikakahvin paahtoaste. Jos haluat pehmeämmän makuisen juoman, valitse siis vaaleapaahtoinen pikakahvijauhe. Omaan makuusi paras pikakahvi löytyy vain kokeilemalla. Vaihtelua dalgona-kahvin makuun saat myös erilaisilla maidoilla. Tavallisen maidon lisäksi erilaiset kasvimaidot toimivat erinomaisesti dalgona-kahvin valmistuksessa ja tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Kokeile esimerkiksi mantelimaitoa, kauramaitoa tai soijamaitoa. Kasvimaitojen valikoimasta löytyy myös barista-käyttöön suunniteltuja maitoja, jotka toimivat erityisen hyvin kahvijuomien kanssa.

Dalgona-kahvin vaahto tehdään useimmiten tavallisesta valkoisesta sokerista, mutta voit käyttää sen sijaan yhtä hyvin esimerkiksi ruokosokeria tai kookossokeria. Jos et ole kovin makeiden juomien ystävä, voit kokeilla vaahdon tekemistä myös pienemmällä määrällä tai kokonaan ilman sokeria. Tällöin vaahdosta ei kuitenkaan tule yhtä jämäkkää ja vaahto menettää rakenteensa nopeammin. Riippuen siitä millaista pikakahvia käytät, juoma voi ilman sokeria jäädä myös maultaan kitkerämmäksi. Halutessasi voit tasapainottaa sitä lisäämällä juomaan hunajaa.

Dalgona-kahvin maustaminen sekä tarjoileminen jälkiruokana

Vaikka dalgona-kahvi toimii erinomaisesti hyödyntämällä vain reseptissä mainittuja perusaineksia, siihen voi kuitenkin helposti lisätä myös omia suosikkimakujaan tuomaan juomaan vaihtelua. Hyödynnä siis mielikuvitustasi ja kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä. Voit maustaa kahvijuoman mieleiselläsi makusiirapilla tai esimerkiksi vaniljasokerilla, kanelilla tai hunajalla. Mielenkiintoista makuvivahdetta saat mukaan myös lisäämällä vaahdon sekaan hieman lakritsijauhetta ennen kuin lusikoit sen lasiin. Koska dalgona-kahvi on jo itsessään melko tuhti ja täyteläinen juoma, se toimii erinomaisesti myös kahvinystävien jälkiruoka-annoksena sellaisenaan. Kuohkean vaahdon ansiosta juoma on kaunis ilman ylimääräistä koristeluakin ja pääsee visuaalisesti parhaiten oikeuksiinsa kirkkaassa lasissa tarjoiltuna. Jos haluat tehdä annoksesta vielä näyttävämmän, ripottele vaahdon päälle kaakaojauhetta, suklaahippuja tai keksimuruja tai kruunaa koko komeus kermavaahdolla ja kinuski- tai suklaakastikkeella. Jos haluat juomaan suklaisemman maun, valitse vaahdon alle suklaalla maustettu maito tai lisää maidon tai kahvivaahdon sekaan hieman kaakaojuomajauhetta.Dalgona-kahvin maustaminen sekä tarjoileminen jälkiruokana
Kahvimaailmassa nousee jatkuvasti esiin uusia trendejä ja silloin tällöin jostakin trendistä muodostuu kahvittelijoiden keskuudessa todellinen hitti. Dalgona-kahvin tapauksessa parasta on tietysti se kuinka ilmiö yhdisti kahvinystäviä ympäri maailmaa ja muistutti meitä siitä, että kahvihetki voi ja saa olla todellinen nautinto.

Seuraavaa villitystä odotellessamme toivotamme sinulle herkullisia hetkiä Dalgona-kahvin parissa!