6 trendiä jotka kahvinystävien tulisi tietää

Kasvava kiinnostus terveellisempiin valintoihin, korkealaatuiseen kahviin ja sekoitusten laajaan valikoimaan – maailmaa hallitsevat erilaiset trendit joka vuosi. Mistä suunnasta tuulee kahvijuomien markkinoilla juuri nyt ja kuinka kahvin ystävät erottavat ne toisistaan? KahviKaverilla seuraamme kokoajan kahviin liittyviä uutisia ja nyt esitämme 6 viimeisintä suuntausta.

Kahvin ystävät – nuorempia, mutta paljon vastuullisempia

Ei ole erikoista, että nuoret aikuiset alkavat nauttia kahvista, varsinkin makeammista kahvijuomista maidolla valmistetuista, nuoremmalla iällä. Myös innovatiivisten kahvikoneiden, jotka on varustettu maitojärjestelmällä, määrä kasvaa vuosittain. Viimeisiä vuosia tarkastellessa huomataan kaksi piirrettä kahvi-intoilijoiden keskuudessa: kahvin ystävien määrän kasvu ja milleniaalit.

Nykyajan 13-18 vuotiaiden nuorten makuun ei oikein istu klassisen makuinen espresso. Tämän takia makeat kahvijuomat, kuten frppuccino, latte tai muut maitokahvijuomat makusiirapeilla terästettynä ovat suuressa suosiossa tässä ryhmässä. Hyvin toimivat yhdistelmät maitoa, sokeria ja hienon hieno määrä kahvia – mitä muuta sitä voisi haluta?

Tällä hetkellä on paljon puhetta milleniaaleista nyky kulttuurissa.

Hitaasti valuvat kahvipisarat Chemex:lla

Chemex – todellinen klassikko ei koskaan poistu muodista, tämäkään vuosi ei ole poikkeus. Erityisen aromaattinen, suodattimen läpi keitetty, kahvi paljastaa hallitsevan sitruksen ja paahdettujen pähkinöiden maut. Tämä kahvin valmistusmenetelmäon melko hidas, mutta kuitenkin kahvin ystävät pitävät sitä terapeuttisena prosessina odottaessaan parhaan laatuista kahviaan.

Cold brew kahvi – raikas kofeiinilataus

Jos olet kiireinen kuumina kesäaamuina ja sinulla ei ole aikaa kupilliselle kahvia tai muuta herättävää ja raikasta juomaa ennen töitä tai askareitasi – on hyvä aikaa muistaa cold brew kahvi. Helppo valmistaa: tarvitset vain karkeaksi jauhettua kahvia, puhdasta viileää vettä ja hiukan kärsivällisyyttä.

Mittaa 1:5 suhteella (tai 1:2 suhde jos haluat tiivisteen, jonka laimennat myöhemmin vedellä) kahvi sopivan kokoiseen astiaan, esimerkiksi pulloon, ja täytä kylmällä vedellä. Anna uuttua jääkaapissa 16 tuntia, jotta vesi imee itseensä eteeriset öljyt, kofeiinin ja aromin jauhetusta kahvista.

Miksi tämä kahvi on niin suosittua? Se valmistetaan etukäteen, joten saat pikaisen herätyksen joka aamu! Huolella valmistettu ja viileässä säilytettynä kahvia voi käyttää noin 10 päivää. Ole kuitenkin varuillasi: mitä pidempään kahvi uuttuu sen vahvempaa ja kitkerämpää siitä tulee. Joten suosittelelemme säilyttämään kahvia korkeintaan 20 tuntia.

Ja jos et vielä onnistu itse valmistamaan tälläistä mestariteosta kotonasi, löydät sellaisen myös valikoimistamme – sinun ei tarvitse kuin kaataa se muutaman jääpalan sekaan ja nauttia.

Lasillinen kuplivaa Nitro kahvia

Kuinka kahvinystäviä houkuttelee kotikaljaa muistuttava kahvijuoma? Kaikkia kiinnostaa suuresti kokeilla miltä korkea kofeiini pitoinen juoma johon on lisätty typpeä maistuu. Valmistusmenetelmä on yhtä hieno kuin itse juomakin – typpi sekoitetaan kylmään kahviin. Näin saadaan kahvijuomaan kermainen maku silkkisellä vaahdolla ja kuplilla. Jos olet etsimässä jotain uutta, tämä juoma on juuri sinulle. Harmiksi todettava, että tämän juoman valmistus vaatii erityisen kahvikoneen.

Kuplivaa kahvia

Jos musta kahvi ei ole suosikkisi, voit kokeilla maistaa kuplivaa kahvijuomaa. Kyllä, luit aivan oikein. Juoma koostuu espresso shotista pidennetynä tonic vedellä tai limonaadilla. Raikkaat kuplat ja erilaiset kahvimaut yllättävät heti ensimmäisestä hörpystä lähtien.

Ripaus ekologisuutta kupissasi

Terveellisten elämäntapojen vaikuttajat etsivät terveellisempiä vaihtoehtoja koko ajan – kahvi ei ole poikkeus tässäkään. Monimuotoisessa kahvin maailmassa, luomu kahvien valikoima on myös laaja. Miksi siitä on tullut kokoajan suositumpaa? Plantaaseilta kuppeihimme – nämä kahvipavut on kasvatettu ja varastoitu ilman keinotekoisia aineita ja materiaaleja. Prosessit ovat kontrolloituja ja niiden tulee täyttää tarkat vaatimukset. Joten voit nauttia kahvistasi levollisesti tietäen ettei kupissasi ole haitallisia aineosia. Lisäksi kahvit ovat ympäristöystävällisiä – joten kaikki voittavat tässä.