Rajoitetun ajan tarjous:
 • 00

  P.

 • 00

  T.

 • 00

  Min.

 • 00

  Sek.

1+1 CAPRISETTE- & PARALLEL-kahvit
Toinen samanlainen pakkaus lahjaksi.

Kotikäyttöön tarkoitetut täysautomaattiset kahvikoneet: 6 yleisintä myyttiä

Työmatkan varrella sijaitsevasta kahvilasta tai huoltoasemalta mukaan napattu kahvi on monelle tärkeä arjen rutiini, sillä kupillinen hyvää kahvia tekee päivästä paremman. Työpaikan kahviautomaatti puolestaan tarjoilee kaivatun santsikupillisen. Useimmat meistä nauttivat täysautomaattisen kahvikoneen valmistamaa kahvia viikoittain tai jopa päivittäin, mutta eivät silti halua investoida sellaiseen itse. Miksi?

Kotikäyttöön tarkoitettujen täysautomaattisten kahvikoneiden kysyntä on kasvanut viimeisten vuosien aikana. Silti niihin liittyy edelleen erilaisia sitkeästi eläviä myyttejä, jotka saavat kahvinystävät epäröimään kahvikoneen hankintaa ja pohtimaan, onko täysautomaattinen kahvikone todella hintansa väärti. Tässä artikkelissa puramme nämä myytit auki!

Myytti nro 1: Täysautomaattiset kahvikoneet ovat kalliita.

Moni ajattelee edelleen, että täysautomaattinen kahvikone – laite, joka valmistaa herkullista kahvia tuoreista pavuista yhdellä napin painalluksella – maksaa varmasti tuhansia euroja. Toki markkinoilta löytyy tällaisiakin vaihtoehtoja! Mutta tiesitkö, että kaikkein suosituimmat mallit maksavat niinkin vähän kuin 300–600 euroa? Tai että jotkin näistä edullisemman hintaluokan laitteista valmistavat paitsi täyteläisiä espressoja ja aromaattista mustaa kahvia, myös maistuvia cappuccinoja ja latteja! Kannattaa myös huomioida, että täysautomaattinen kahvikone maksaa itsensä pian takaisin, sillä se mahdollistaa laadukkaan kahvin valmistuksen kotona. Rahaa säästyy ja matka töihin vauhdittuu, kun kahvilakäynnin sijaan oman lempikahvin voi valmistaa aamulla suoraan omaan termosmukiin!

Myytti nro 2: Täysautomaattiset kahvikoneet sopivat vain sellaisiin koteihin, joissa juodaan runsaasti kahvia.

"Taloudessamme on vain kaksi kahvinjuojaa, emmekä juo kahvia päivittäin, joten täysautomaattinen kahvikone ei ole järkevä hankinta..." Kuulostaako tutulta? Kotikäyttöön tarkoitetut täysautomaattiset kahvikoneet on itse asiassa suunniteltu suhteellisen pienille päivittäisille annosmäärille. Osassa malleista vesisäiliön tilavuus on vain yksi litra, ja kahvinporosäiliöönkin mahtuu vain kuusi annosta. Täysautomaattinen kahvikone sopii siis erinomaisesti myös sellaisiin talouksiin, joissa kahvia juodaan pienempiä määriä! Kannattaa kuitenkin huomioida, että kotiin hankittu uusi kahvikone saattaa lisätä kahvin kulutusta... Ja kun sana uudesta kahvikoneestasi leviää, oven taakse saattaa ilmestyä kahvia rakastavia yllätysvieraita!

Myytti nro 3: Täysautomaattiset kahvikoneet vievät paljon tilaa.

Seuraava yleinen kahvikoneisiin liitetty ajatus on, että kaikki täysautomaattiset kahvikoneet vievät niin paljon tilaa, että ne sopivat parhaiten toimistoihin tai erityisen tilaviin koteihin. Itse asiassa osa nykyaikaisista kahvikoneista on yllättävänkin kompakteja: leveys saattaa olla niinkin vähän kuin 20 cm! Kahvikoneita löytyy useassa eri koossa ja tarjolla on lukuisia eri tyylejä ja värejä. Jos olet remontoimassa keittiötäsi, kannattaa harkita myös integroitavan kahvikoneen hankkimista (se jos mikä säästää kallisarvoista työtilaa!).

Myytti nro 4: Täysautomaattiset kahvikoneet ovat vaikeita käyttää.

Tämä myytti juontaa juurensa luultavasti ensimmäisiin markkinoilla olleisiin kahvikoneisiin: niiden lukuisat painikkeet ja kymmenet vaikeaselkoiset asetukset tekivät kahvin valmistuksesta hyvinkin monimutkaista. Modernien täysautomaattisten kahvikoneiden toiminta taas perustuu intuitiivisuuteen – jos osaat käyttää älypuhelinta, osaat käyttää myös täysautomaattista kahvikonetta. Näiden laitteiden käyttö on hyvin suoraviivaista: valitse haluamasi juoma ja anna kahvikoneen hoitaa loput. Jos lisätoimia tarvitaan, laite kertoo siitä erilaisten merkkivalojen, kuvakkeiden tai näytöllä näkyvien selkeiden ilmoitusten avulla.

Myytti nro 5: Täysautomaattista kahvikonetta on vaikea huoltaa.

Moni ajattelee, että täysautomaattinen kahvikone tarvitsee monimutkaisia ja aikaa vieviä puhdistustoimenpiteitä. Markkinoiden ensimmäiset mallit varmasti vaativatkin paljon huoltoa, mutta nykyisten laitteiden kohdalla asia on toisin. Modernit kahvikoneet on suunniteltu niin, että laitteen käyttö on mahdollisimman vaivatonta, ja automaattiset huolto-ohjelmat helpottavat ylläpitoa huomattavasti. Ainoat päivittäin vaadittavat huoltotoimenpiteet ovat kahvinporosäiliön ja tippakaukalon tyhjentäminen. Toki vettä ja kahvipapujakin on silloin tällöin lisättävä, mutta sen enempää ylläpitoa kahvikone ei tarvitse. Jos laite on varustettu maitojärjestelmällä, siinä on todennäköisesti myös automaattinen maitojärjestelmän huuhteluohjelma, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia. Kalkinpoisto- ja puhdistusohjelmat taas täytyy suorittaa parin kuukauden välein, mutta ne eivät vie juurikaan aikaa. Puhdistusohjelmat aktivoituvat parilla painalluksella, jonka jälkeen pääset jatkamaan kahvin valmistusta!

Myytti nro 6. Täysautomaattisilla kahvikoneilla ei voi valmistaa kahvilalaatuista kahvia.

Täysautomaattinen kahvikone voi ilman muuta valmistaa yhtä hyvää kahvia kuin kahvilassa – itse asiassa kotona valmistamasi kahvi on todennäköisesti jopa parempaa! Saat itse valita, mistä pavuista haluat kahvisi valmistaa, ja voit olla varma siitä, että käyttämäsi pavut ovat mahdollisimman tuoreita (onko mitään parempaa, kuin vastapaahdettujen kahvipapujen huumaava tuoksu!). Pääset myös itse valitsemaan, millaista maitoa haluat käyttää, olipa suosikkisi sitten tavallinen lehmänmaito tai jokin kasvipohjainen vaihtoehto. Lisäksi voit säätää juoma-asetuksia omien mieltymystesi mukaan. Kannattaa myös huomioida, että hyvin huollettu täysautomaattinen kahvikone valmistaa tasaisen laadukasta ja herkullista kahvia päivästä toiseen (toisin kuin lähikahvilasi barista, jolle saattaa ymmärrettävästi sattua huono päivä aina silloin tällöin!).

Toivomme, että jatkossa yksikään näistä kuudesta myytistä ei enää ole esteenä täysautomaattisen kahvikoneen hankinnalle! Markkinoilla on valtava valikoima kotikäyttöön tarkoitettuja täysautomaattisia kahvikoneita, joten löydät varmasti tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan laitteen. Ja jos tarvitset apua valinnassa, autamme mielellämme!