Aurimas ja Vytautas

Tutustu KahviKaverin perustajiin

Antti
Tauko kahvikaverin kanssa
#kahvi #kahvikaveri #kahvitauko #tarinat

Jututimme Aurimasta ja Vytautasta, kahta lapsuudenkaveria, jotka perustivat KahviKaverin. Kaikki sai alkunsa ullakolla käydystä keskustelusta, joka kasvoi ja toteutui unelmien täyttymykseksi.

KahviKaverin menestystarina alkoi Liettuassa vuonna 2010, kun kaksi ystävää istuskelivat ullakolla ja päättivät toteuttaa unelmansa kahvialalla. Kuinka kaikki alkoi ja miksi kahvi?

Aurimas: Kun ajattelen sitä tänä päivänä, tuntuu siltä, ​​että kaikki tapahtui vain luonnollisesti, ikään kuin se olisi jo päätetty.

Vytautas: Tuolloin olimme juuri suorittaneet opinnot loppuun ja olimme itsepäisiä luomaan jotain. Halusimme testata itseämme myynnissä ja myös kahvimaailma oli hyvin lähellä sydäntämme. Aurimasin isoisä ja isä olivat työskennelleet kahvin kanssa monien vuosien ajan, joten kävimme kahvimessuilla ideana tuoda jotain uutta Liettuaan. Löysimme ja ihastuimme nopeasti japanilaisiin kahvisuodattimiin ja laisinkaan epäröimättä tilasimme niitä enemmän kuin tarpeeksi. Toimitus kesti odotettua kauemmin, joten aloimme miettiä, mitä muuta voisimme tehdä.

Aurimas: Silloin löysimme kahvinkeittimen (kahvityynyille), teimme verkkosivun yhdessä yössä ja aloitimme KahviKaverin pienyrityksen – myymällä kahvinvalmistusvälineitä, japanilaisia suodattimia ja yhtä kahvinkeitintä.

Yrityksen perustaminen sukulaisten tai ystävien kanssa ei ole helppoa, mutta olette olleet ystäviä lapsuudesta lähtien ja olette nyt myös liikekumppaneita. Mikä on ystävyytenne salaisuus?

Vytautas: En erottaisi ystävyyttä ja liiketoimintaa suhteessamme, kaikki on kietoutunut – kommunikoimme käytännössä joka päivä.

Aurimas: Ennen kuin hyppäsimme tähän, moni ihminen sanoi, että aloitamme varmasti riitelemään ja asetamme ystävyytemme vaakalaudalle. Kuten kaikissa suhteissa, kaikkea tapahtuu, mutta se on ok. Lähestymistapamme tähän ystävyyteen on hyvin yksinkertainen: riippumatta siitä mitä tapahtuu, tärkeintä on olla pitämättä mitään sisällä vaan puhua asiat läpi heti. Lisäksi liiketoimintamme on kehittynyt ja kehittyy sellaisella vauhdilla, että ei ole aikaa riidellä.

Kuinka kahvimaailma on muuttunut yrityksen perustamisen jälkeen ja kuljemmeko oikeaa polkua?

Aurimas: Ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän uudet tavat tutustua kahviin. Pelkkä kahvikuppi ei enää riitä – paahtamisella, sijainnilla ja ajoituksella alkaa olla enemmän merkitystä. Ihmiset haluavat löytää uusia makuja, he etsivät jotain ainutlaatuista. Pyrimme olemaan tämän uuden aallon eturintamassa – etsimällä jatkuvasti uusia kahveja, esitellemällä uusimmat kahvinvalmistusvälineet ja olemalla ensimmäisiä, jotka esittelivät uusia innovaatioita kahvimaailmassa.

Vytautas: Kun aloitimme kenelläkään ei ollut kahvikonetta kotona, mutta nyt siitä on tullut todellinen trendi. Ihmiset haluavat laadukasta kahvia kotona. Siksi yksi iskulauseistamme on: “Hyvää kahvia kotona”.

KahviKaveri kahvipavut ”Yirgacheffe”Muistatko ensimmäisen kerran, kun maistoit kahvia ja mikä oli ensivaikutelma?

Aurimas: Se oli kauan sitten. Itse asiassa isoisäni, todellinen kahvin ystävä, sai minut juomaan kahvia. Hänellä oli tapana sanoa, että mitä aikaisemmin aloitat kahvin juomisen, sitä epätodennäköisempää on masentua rakkauden suhteen. Muistelisin, että olin silloin kolmetoista ja en koskaan ollut masentunut – ilmeisesti kahvin ansiosta (nauraa). Myöhemmin, opiskellessani Italiassa, minua kiehtoi siellä oleva kahvikulttuuri. Kuten kaikki italialaiset, nautin nopeasta breikistä läheisessä kahvilassa – juoksemalla pikaisesti sisään ja ulos juodakseni laadukasta espressoa.

Vytautas: Ensimmäinen kosketukseni kahviin tapahtui Aurimaksen kotona. Hänellä oli sininen Senseo-kahvinkeitin, jonka muistan edelleen erittäin hyvin. Todellisena myyntimiehenä hän järjesti minulle upean shown. Hän näytti, kuinka helppoa konetta oli käyttää, miten ja mihin kahvia laitetaan, mitä nappia painetaan ja mikä tärkeintä – kuinka kaikki voivat nauttia kahvia yksinkertaisesti kotioloissa. Otin siemauksen ja olin heti vakuuttunut – kahvi osoittautui erittäin kevyeksi ja maukkaaksi ja silloin ajattelin, että minun pitäisi ostaa samanlainen kone kotiini! Pian aloimme myydä samanlaisia ​​koneita ja tästä tuli elämämme.

Miten valmistat kahvisi kotona?

Vytautas: Toimisto on kuin koti minulle ja meillä on siellä kolme erilaista kahvikonetta, jotka on täytetty erilaisilla kahvipavuilla. Koska juon kahvia harvoin varsinaisessa kodissani (työskentelen koko ajan), minulla on Nespresso-kahvinkeitin, mikä on oivallinen vaihtoehto heille, jotka juovat vähemmän kahvia.

Aurimas: Koska minun piti jättää hyvästit ensimmäiselle siniselle kahvinkoneelleni, minulla ei ollut mitään konetta, ennen kuin muutama vuosi sitten sain uuden häälahjana. Nyt vaimollani ja minulla on automaattinen Melitta-kahvinkone kotona, jossa voi käyttää kahta erityyppistä papua samaan aikaan. Vaimoni ja minä voimme elää rauhallisin mielin, koska hän voi nauttia suosikkikahvipavuistaan, jotka soveltuvat paremmin maitopohjaisiin kahvijuomiin ja minä itse voin nauttia pavuista, jotka sopivat täydellisen espesson valmistamiseen.

Spesiaali kahviresepti.

Aurimas: Yksinkertainen, hyvä espresso tuoreista pavuista. Se on täydellinen sellaisenaan, joten ei tarvitse keksiä mitään muuta.

Vytautas: Olen kehittynyt suuresti tällä saralla. Noin 10 vuotta sitten join mieluummin suodatinkahvia Senseo-kahvinkeittimestä. Käytin paljon esimerkiksi kaakaojauhetta, maitoa ja kinuskia lisukkeina. Tänä päivänä minun olisi vaikea kutsua sitä kahviksi. Työn käydessä intensiivisemmäksi, tarvitsin yhä enemmän energiaa, joten myös kahvinjuontitapani muuttui. Aloin tarkastella kahvia juomana, joka voi tarjota energiaa. Siirryin melkein 100% robusta-kahvipapuihin – katkera, erittäin voimakas ja vahva! Ja nyt pidän taas parempana vaaleammin paahdettua kahvia, joka avaa monenlaisia uusia ​​makuelämyksiä.

Aurimas Vytautakselle: Milloin viimeksi keitit kahvia?

Vytautas: Itseasiassa ihan äskettäin.

Aurimas: Minä nautin hetki sitten kupillisen isoäitini kanssa. Voisin sanoa, että mikä tahansa kahvi, jonka juon hänen kanssaan, on paras kahvi 🙂

Mikä on suosikkikahvisi ja miksi?

Aurimas: Useamman vuoden ajan lempikahvini on ollut ja on etiopilainen Yirgacheffe. Sen makua ei voi verrata muihin – ei ole muita sanoja, sinun on vain maistettava sitä.

Vytautas: Ilmeisesti olemme samaistuneet vuosien saatossa, koska pitkän aikaa suosikkikahvini oli myös Yirgacheffe. Nyt olen kuitenkin alkanut tutkia uusia kahveja, kuten Maragogype ja Kivu. Niin kuin aiemmin mainitsin, pidän kevyen hedelmäisyyden mausta, jossa usein tulee myös lempeä happamuus esille. Toki omalla fiilikselläni ja mielialallani on myös suuri vaikutus. Makuaisti liittyy hyvin paljon psykologiaan, tunteisiin ja muistoihin. Sama kahvi voi maistua täysin erilaiselta. Siksi on niin jännittävää kokeilla uusia makuja ja kokeilla jotain uutta. Kahvipavut KahviKaveri Kivu ja Maragogype

Mitä on kahvi merkitsee sinulle?

Aurimas: (Pitkä tauko) Tänä päivänä se on sekä työ että elämä. Vytautas, auta minua 🙂

Vytautas: Ensinnäkin, sen marjat yhdistävät ihmiset eri tavoilla. Kaikki alkaa kahvipuiden kasvattamisesta, mikä vaatii monen ihmisen huomion ja työn. Se on toimeentulolähde ja suuri apu köyhimmille maille (nämä maat tuottavat meille kahvia). Pitkä ketju kahvin käsittelijöistä, paahtajista, myyjistä ja valmistajista. Toisaalta se on vain kuppi kahvia, mutta toisaalta se on se työ, joka luo yhteisön. Kahvikoneet vaativat myös paljon työtä. Ne ovat suunnittelijoiden, insinöörien ja mekaanikkojen luomia. Ja kaikki vain herkullista kahvikupillista varten, josta nautimme niin paljon ja kutsumme muitakin kokeilemaan.

Uutena vuotena puhumme paljon unelmista ja toiveista: mitkä ovat sinun unelmat ja toiveet?

Vytautas: Minulla ei ole suuria unelmia, mutta minulle on toive jokaisena päivänä: tuoda yhteen uskomattomimman joukkueen – motivoituneita, ystävällisiä, positiivisia, intohimoisia ihmisiä, jotta voisimme jakaa herkullisen kahvin asiakkaidemme kanssa.

Aurimas: Tosiaan, tällä polulla on todella paljon ylä- ja alamäkiä, ja toivon, että emme koskaan anna periksi emmekä pysähdy keskelle tietä. Haluan myös, että kaikki KahviKaverilla ovat ylpeitä tekemästään työstä ja nauttivat siitä yhtä paljon kuin minä. Yhdessä pääsemme mihin vain asetettuihin tavoitteisiin, joiden avulla saavutamme ultimaattisen tavoitteemme – toimittaa hyvää kahvia kaikkialle Eurooppaan.

Mitkä ovat terveisesi kaikille KahviKaverin asiakkaille, jotka ovat hajaantuneet yli 10:lle markkinoille?

Vytautas: Toivon sinun olevan rohkea ja toteuttamaan unelmasi, kulje aina pää ylhäällä – silloin palkinto tulee joka tapauksessa.

Aurimas: Ja muista, on helpompaa, kun sinulla on hyvää kahvia käsissäsi – KahviKaverit ovat aina valmiita varmistamaan sen.