Tiesitkö, että voit valmistaa kahvia myös metsäretkellä? - Kahvikaveri

Tiesitkö, että voit valmistaa kahvia myös metsäretkellä?

Antti
Neuvot
#Kahvi ulkona

Uskollisimmat kahvinjuojat ovat myös usein yllättyneitä, kun he saavat tietää, että voit valmistaa korkeatasoista kahvia missä tahansa. Esimerkiksi leireillessä metsän keskellä. Emmekä tarkoita nyt  sitä vetistä pikakahvia, joka sammuttaa ainoastaan kofeiinin janosi. Ei ei, voit valmistaa korkealaatuista kahvia matkoilla tai retkilläsi! Onko muistiinpanovihkosi valmiina?

Espresso ja liikunta yhdessä

Vaikka tämä saattaa muistuttaa sinua pyöränpumpusa, se on hyödyllisempi, koska se voi valmistaa kahvia, kun tarvitset sitä eniten! Käytätäessäsi “Handpresso-pump:a” samalla lailla kuin pyöränpumppua, keräät riittävän paineen espresson aikaansaamiseksi. Parasta on se, että nämä laitteet, kuten “Pump Press”, painavat alle kilon.  Ne eivät vie paljon tilaa ja mahtuvat sujuvasti reppuusi. Tämä kahvinkeitin valmistaa kahvin jauhettusta kahvista tai kahvitableteista.

Ota suosikkikahvisi mukaan

Okei, nyt huijaamme hiukan –  teknisesti se ei ehkä ole tapa valmistaa kahvia luonnossa, mutta jos tulos on taattu, miksi ei? ; ) Jos matkasi ei ole liian pitkä, voit aina valmistaa suosikkikahvisi kotona ja ottaa sen mukanasi termoksessa. Esimerkiksi äärimmäisen vakaat “Mighty Mug” -mukit pitävät juoman lämpimänä jopa 6 tuntia. Sen pitäisi riittää matkaan Helsingistä Kokkolaan tai Kuopioon.

Kahvi herkuttelijan paras ystävä – Aeropress

Aeropressia suosivat jopa tarkimmatkin kahvihifistelijät, jotka käyttävät sitä kotonaan valmistaessaan vakavasti otettavan hyvää kahvia. Kuitenkin sen parhaat ominaisuudet ilmenevät liikkeellä: sen kompaktin, kevyen ja kestävän ja yksinkertaisen rakenteensa ansiosta lähes tuhoutumaton. Ainoa haittapuoli on, että tarvitset kuumaa vettä siihen. Älä huoli, yksinkertainen nuotio tai vedenkeitin sopivat täydellisesti veden lämmittämiseen sitä varten.

Pysy virkeänä kesällä

Suunnittellessasi kesäretkeä, kannattaa miettiä myös kylmää kahvia – se ei vain virkistäisi sinua, vaan omaa myös ainutlaatuisen maun. Kaadat vain kylmää vettä kahvijauheen päälle ja jätät ne tekeytymään 12 – 36 tunniksi. Kerroimme jo aiemminkin tästä menetelmästä, kun puhuttiin vaihtoehtoisista kahvin valmistusmenetelmistä. Parasta tässä on, että et tarvitse mitään työkaluja tai laitteita, vain sinetöityjä säiliötä ja vähän kärsivällisyyttä odottaa kahvin hautumista.

Kahvi autossasi voisi olla erilaista

Vaikka useimmat ihmiset liittävät kahvin autoon, huoltoasemalta haettuun pahvikuppiin –  on myös toinen tapa. Auto kahvinkeittimet, jotka voidaan kytkeä 12 V: n pistokkeeseen. Nämä voivat muuttaa autosi pyörillä kulkevaksi pieneksi kahvilaksi, kuten Handpresso Auto.

Valmista kahvisi kuin cowboyt

Viimeinen menetelmämme on todellisille luonnon ystäville ja seikkailijoille ja sitä kutsutaan cowboy-menetelmäksi. Kaikki mitä tarvitset on jauhettu kahvi ja vedenkeitin. Ja ehkä cowboy-hatun täydelliseen elämykseen. Kahvin valmistus näin on todella yksinkertaista: sinun täytyy kiehauttaa vettä keittimellä, antaa sen jäähtyä hieman, lisätä jauhettua kahvia ja lämmittää sitä hieman. Lopuksi jätä se muutamaksi minuutiksi hautumaan ja näin pääset nauttimaan todellista cowboy-kamaa!

Rehellisesti sanottuna, kahvin maku ja laatu voivat vaihdella noiden välillä, mutta kiinnostus, aitous ja elämykset ovat enemmän keskiössä.

Joten, löysitkö itsellesi uuden kahvinkeitto menetelmän seuraavalle matkallesi? Jos et vielä, katsasta kannettavien kahvinkeittimien kategoriat ja varmasti löydät jotain! Kuten aina, jos sinulla on salaisuuksia parhaan kahvin aikaan saamiseksi ulkona, voit jakaa sen muille kahvikavereille kommenteissa. Herkullista matkaa!