Chalo

Tutustu: Chalo on täällä!

Antti
Uutisia
#chai #chai latte #chai tee #chalo #intialainen

Vuosittainen Euroopan suurin “World of Coffee” on meille tuttu tapahtuma. Osallistumme siihen joka vuosi löytääksemme uusia tuotteita. Erityisesti tämä vuosi oli menestyksekäs osaltamme, sillä löysimme uuden yhteistyökumppanin, belgialaisen “Chalo” – yrityksen, joka on voittanut viime vuosien aikana lukuisia palkintoja tuotteistaan. Kiinnostava tarina, tekemisen hauskuus ja aidot chai latte -jauheet vetosivat meihin.

Kuinka perinteinen intialainen juoma sai alkunsa Belgiassa?

Gita Van den Boer

Vaikka yksi Chalo -perustajista, Gita van den Boer, on viettänyt koko elämänsä Belgiassa, hän syntyi Intiassa. Ollessaan vasta pieni vauva, hänet adoptoi belgialainen perhe ja monien vuosien ajan hän oli vain kuullut tarinoita kotimaastaan. Aikuisena naisena Gita päätti vierailla kotimaassaan ja meni kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön Kolkatan lastenkotiin. Silloin hän tutustui perinteiseen intialaiseen juomaan, joka tunnetaan paremmin nimellä chai latte. Itse asiassa se ei ole muuta kuin maustettua mustaa teetä maidolla ja sokerilla. Palattuaan Belgiaan Gita ei löytänyt tätä kyseistä teetä mistään ja koska hän oli unelmoinut pitkään omistavansa oman yrityksen ja halusi olla jollain tavalla yhteydessä synnyinmaahansa Intiaan, hän päätti toteuttaa unelmansa ja päätyi perustamaan CHALOn liikekumppaneidensa kanssa.

Mitä yhteistä on “Chalo”: lla ja apinoilla?

Chalo logo - Apina

Sana hindin kielellä tarkoittaa “mennään” tai “pidä kiirettä”. Jos koskaan käyt Intiassa, kuulet ihmisten sanovan “chalo chalo” silloin, kun baarimikko kaataa heille teetä. Gita lisää, että tämä sana liittyy myös vaikeuksien voittamiseen ja eteenpäin siirtymiseen. Tehdessään vapaaehtoistyötä Kolkatassa pienten lasten keskuksessa hän muistaa juoneensa chai lattea työkavereidensa kanssa ja ajattelleensa, että hän voi tehdä mitä vain ja että millään muulla ei ole merkitystä. Hassu apina, jonka näemme kaikissa CHALO-tuotteissa on valittu yrityksen logoksi siitä syystä, että se symboloi yhtä kuuluisinta hindu jumalaa – Hanumania, voiman jumalaa, joka kuvastaa voittamista ja kykyä päihittää kaikki esteet.

Valmista chai-tee millä tahansa maidolla haluat!

CHALO chai-jauheet erottuvat markkinoilla olevista muista samantyylisistä, koska ne eivät sisällä maitojauhetta. Tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma, mutta kuten tiedetään, Euroopan unionin lait rajoittavat Intialaista lehmänmaitoa sisältävien tuotteiden tuontia, joten tämä päätös oli tehtävä. Se osoittautui lopulta upeaksi asiaksi, koska ihmiset kenellä on laktoosi-intoleranssi, voivat myös nauttia CHALO chai-jauheista. Lisäksi chai latte voidaan nyt valmistaa millä tahansa muulla maidolla, kuten soija-, kookospähkinä- tai riisimaidolla. Erityisesti baristat ovat innoissaan näistä jauheista, koska he voivat helposti valita käytettävän maidon ja näyttää taiteelliset latte art -taitonsa. Jauheita on myös mahdollista käyttää muunlaisten annoksien valmistamiseen. Se mikä aluksi näytti esteeltä, tuli valtava etu – luultavasti CHALOn vartija Hanuman käytti loitsujaan 🙂

Perinteisestä masalasta mausteiseen kardemummaan

CHALO chai -jauhevalikoima on täynnä makuja: perinteinen Masala chai latte (inkivääri, kardemumma, kaneli ja musta pippuri), mausteinen ja lämmittävä kardemumman makuinen tee Cardamom chai latte, erityisen virkistävä Sitruunaruoho chai latte (herkullinen kookosmaidon kanssa!) Ja Vanilla chai latte, joka muistuttaa juuri äskettäin paistettua vaniljapiirakkaa. Terveellisemmän elämäntavan faneille löytyy Orgaaninen hidas chai masala, joka on sokeriton ja sen valmistusaika on hiukan pidempi – noin 20 minuuttia. Ja niille, jotka etsivät virkistystä CHALO esittelee kolme jäälattea: mustikka, mansikka ja sitruuna. Vaikka CHALO chai-tee voittaa jatkuvasti useita palkintoja maailmalla, yksi suurimmista ja tärkeimmistä arvosteluista tulee syntyperäisiltä intialaisilta. Osallistuessaan intialaiseen Street Food Festival -tapahtumaan, intialaiset sanoivat, että tämä tee muistuttaa heidän kotonaan juomaa teetä!

Hauskoja “Chalo” välipaloja

Chalo välipalat

Esiteltyään chai-jauhevalikoimansa CHALO päätti ottaa askeleen eteenpäin. Hanuman kuiskasi, että markkinoilta puuttuu nykyään hauskoja ja mielenkiintoisia välipaloja. Ja niin CHALO – myslipatukat syntyivät: seesaminsiemenillä ja karpaloilla, cashew-pähkinöillä ja karamellilla, granaattiomenalla ja pähkinöillä sekä kurpitsalla ja rusinoilla. Piakkoin tulivat myös suolaiset ​​välipalat: kikherneitä mustapippurilla, erilaisia papuja soijalla tai wasabilla, papuja bbq-kastikkeella ja chilijauheella höystettyjä herneitä! Nämä eivät pelkästään kuulosta herkullisilta, vaan myös ovat todella herkullisia! Loistava vaihtoehto tavallisille sipseille, välipaloille tai kekseille. Lisäksi nämä sopivat erinomaisesti yhteen CHALO chai -teen kanssa!

Bon appétit!

Olemme todella iloisia näistä uusista tuotteista valikoimissamme! Nauti herkullisista CHALO juomista ja välipaloista, Hanuman hoitaa loput! 🙂