Resepti täydelliseen maitokahviin - puhtaus - Kahvikaveri

Resepti täydelliseen maitokahviin – puhtaus

Antti
Neuvot
#maitokahvia

Mustan kahvin nimeen vannovia lukuunottamatta, kukaan ei väitä ettei kahvi maidon kanssa olisi vakiinnuttanut paikkansa kahvin ystävien sydämissä . Jos sinulla on kone, joka valmistaa maitopohjaisia juomia, on sinun tärkeä kiinnittää erityistä huomiota sen huoltoon ja kunnossapitoon. Koska saamme paljon kyselyitä tämän osa-alueen huolehtimesta, kerromme kuinka huollat yhden kahvikoneen tärkeimmistä elementeistä.

Pitääkö minun TODELLAKIN  puhdistaa se?

On tärkeää muistaa, että tässä kahvinkeittimen osassa piilee suurimmat vaarat. Ensinnäkin vanhat maitojäämät voivat tukkia tai jopa rikkoa maitojärjestelmän. Toinen ongelma on se, se voi pilata juomasi tai ainakin maitovaahdon. Nämä ongelmat johtuvat siitä, että maito happanee erittäin nopeasti. Jokainen on nähnyt, maistanut ja haistanut vanhaa maitoa, voi kertoa miltä se maistuu ja tuoksuu. Jep, se ei varmasti ole sitä mitä haluaisit löytää omasta kupistasi. Esteettisistä syistä emme lataa kuvia puhdistamattomasta maitojärjestelmästä, luotamme siihen, että voit kuvitella sen ja se ei näytä kauniilta.

Erilainen kone – erilainen menetelmä

Kahvikoneet, joissa on täysin automaattinen maitojärjestelmä, on myös puhdistusohjelma. Sinun tarvitsee vain sekoittaa puhdistusneste ja veden oikea määrä, sekoitussuhde on merkitty pakkaukseen, tämän jälkeen laitat maitoputken siihen ja noudatat näytön ohjeita. Tämä olisi tehtävä päivittäin, mieluiten viimeisen kupillisen jälkeen. Vaikka tätä järjestelmää kutsutaan täysin automaattiseksi, on tehtävä vielä manuaalista työtä, jotta järjestelmä olisi ihanteellisen puhdas. Pelkkä puhdistusohjelma huuhtelee järjestelmän, mutta ei poista kaikkia mahdollisia maitojäämiä, Kaikki irrotettavat osat on myös erotettava toisistaan ​​ja puhdistettava juoksevan veden alla.

Jos sinulla on kahviautomaatti, jossa on erillinen maitosäiliö, irrota päivän lopussa kaikki sen osat (niitä voi olla enemmän kuin miltä se näyttää). Puhdista säiliö kuumalla vedellä ja sen osat jotka ovat kosketuksissa maidon kanssa. Jos jäljelle jää vielä jäämiä, suosittelemme kastamaan osat vielä lämpimän veden ja puhdistusnesteen seokseen.

Jos taas kahvinkeittimessäsi on vain erillinen maidonvaahdotin, on se helpoin puhdistaa – vähintään kerran päivässä irrota se, pura osiin ja liota sitä lämpimässä vedessä ainakin 10 minuutin ajan (mieluiten koko yön). Tämän jälkeen huuhtele hyvin juoksevan veden alla, kokoa ja se on käyttövalmis.

Puhtaus ei ole haitallista!

Ihmiset ovat usein huolissaan siitä, että puhdistusaineissa saattaa olla haitallisia kemiallisia ainesosia, mutta sinun ei tarvitse huolehtia. Kaikki tuotteet ovat valmistettu turvallisista ainesosista ja useimmat niistä ovat luonnollisia aineosia (esim. sooda pohjaisia). Ne eivät varmasti vahingoita sinua tai juomaasi.

Tekemällä nämä muutamat yksinkertaiset toiminnot päivittäin varmistat täydellisen vaahdon kupissasi ja maitojärjestelmän siisteyden. Löydät kaikki tarvittavat hoitotuotteet jokaiselle koneelle.

Kuten tykkäämme  sanoa – muista, että kahvinkeitin valmistaa parasta kahvia niille, jotka huolehtivat siitä! 😉