5 helppoa vinkkiä kahvikoneen puhtaana pitämiseen

5 helppoa vinkkiä kahvikoneen puhtaana pitämiseen

Antti
Neuvot
#kahvikoneen

Ollaanpa rehellisiä, kahvikoneen puhdistus ei todennäköisesti ole suosikki tehtäviäsi. Se on kuitenkin välttämätöntä. Katsotaanpa sitä toisella kantilta – uhraamalla muutamia minuutteja aikaa joka päivä voit säästää koneesi useimmilta vakavammilta ongelmilta, jotka voivat pakottaa sinut lähettämään koneen ammattitaitoiseen huoltoon ja aiheuttamaan sinulle turhia kuluja.

Kalkinpoisto

Se tuttu menettely, josta kone ilmoittaa sinulle tasaisin väliajoin. Kalkinpoistoon käytetään erityistä kalkinpoistoainetta tai tabletteja. Kalkinpoiston tiheys riippuu suuresti käytetyn veden laadusta. Vaikka sinulla on terveellistä ja laadukasta vesijohtovettä, se ei välttämättä tarkoita, että se olisi parasta kahviautomaatillesi. Tärkeimpänä laatuominaisuutena on veden kovuus, joka voidaan määrittää käyttämällä kovuustestiliuskaa, joka yleensä tulee koneesi mukana. Jos vesi on erittäin kovaa, ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla – asentamalla vesisuodatin tai ostamalla jo valmiiksi suodatettua vettä.

Puhdistusohjelma

Tätä ohjelmaa tulee käyttää kaikissa automaattisissa kahvikoneissa, lukuun ottamatta “De’longhi” -laitteita. Puhdistusta varten suosittelemme käyttämään puhdistustabletteja, jotka poistavat rasvaa ja kahvijäämiä. Yleensä puhdistusohjelma ajetaan noin 200 kahvikupillisen välein.

Lämmityselementin puhdistus

Lämmityselementti voidaan helposti irroittaa käsin. Huuhtele juoksevan veden alla ja toista toimenpide 2 tai 3 viikon välein. Tämän puhdistuksen voit tehdä kaikille kahvikoneille, paitsi “Jura” -laitteille, joiden runkoa et voi avata. Lisäksi, jos kuulet epätavallista ääntä koneesi tässä osassa, se voi merkitä, etteivät mekaaniset osat liiku sujuvasti ja kone tarvitsee voitelua. Voiteluprosessin väli riippuu valmistetun kahvin määrästä, mutta voit myös helposti havaita voiteluaineen jäänteet paljaalla silmällä.

Maitojärjestelmän puhdistus

Jos koneessa on höyryvaahdotin, riittää että upotat sen vain lasilliseen vettä. Jos koneessa on säiliö, ota se pois ja pese se. Vaikka koneessa on automaattinen järjestelmä, suosittelemme myös manuaalista puhdistamista aika ajoin. Maitoputki on puhdistettava käsin joka ilta. Tätä varten suosittelemme antibakteerista nestettä, joka tuhoaa maitohappobakteerit.

Ulkopuolinen puhdistus

Pitäessäsi koneesi puhtaana sisältä, älä unohda ulkopuolta. Puhdista aina tippakaukalo, älä jätä kahvin jäämiä ja maitotahroja puhdistamatta, mitkä voivat lisätä bakteerien kasvua ja houkutella hyönteisiä etenkin kuumilla keleillä.

Ymmärtämällä nämä yksinkertaiset huolto-ohjeet voit varmistaa kahvin laadun ja pidentää merkittävästi koneesi ikää. Huolehdi laitteestasi ja se maksaa sinulle takaisin erinomaisella kahvilla. Kuitenkin jokainen kone on erilainen, joten niiden ylläpito voi olla hiukan erilaista. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, suosittelemme ammattilaisten puoleen kääntymistä. No, esimerkiksi meihin.