APRIL TOPPEN

Specialkaffebönor El Salvador Santa Petrona, 1 kg

Utsåld

Leverans tar 1 – 4 arbetsdagar *90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Specialkaffebönor El Salvador Santa Petrona, 1 kg
Specialkaffebönor El Salvador Santa Petrona, 1 kg
Finns på lager
467.99 kr 327.59 kr

Specifikationer

Läs mer om produkten

Kaffebönor från Pacamaras gård i “Santa Petrona” kännetecknas av exceptionellt balanserad smak. Frodig chokladsmak kombineras med bitter smak av citrusskal och marsipan.

Den legendariska “Santa Petrona” -gården har producerat exceptionellt bra kaffe sedan 1927. Beläget i Santa Ana-regionen i El Salvador, bredvid Ilamatepec-vulkanen, tillhör gården fortfarande samma Pacas Diaz-familj, vars ättlingar fortfarande producerar kaffe med samma kärlek och uppmärksamhet. Pacamaras kaffebönor har en direkt koppling till Pacas-familjen. Även om denna typ av bönor först upptäcktes av Salvadorian Coffee Institute när Pacas och Maragogype kaffebönor korsades, upptäcktes Pacas kaffebönor först 1956 av Pacas-familjen på sin egen gård.

På grund av den exceptionella kvaliteten och smaken är detta kaffe markerat som specialitet. Enligt SCAA får det 86,5 av 100.

LAND: El Salvador

REGION: Santa Ana

GÅRD: Santa Petrona av Federico Pacas Diaz

HÖJD: 1700 m

ART: Pacamara

PROCESS: Naturlig

ROSTGRAD: Medium

SMAKER: Marzipan, choklad, citronskal

Smakguide
Choklad
Citron
Marsipan

Kaffepass

Kaffets ursprungsregion
Centalamerika
Typ av kaffebönor
Single-origin
Rostningsnivå
Medel

Vanliga frågor

Var rostas kaffet?

Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vilka bryggmetoder lämpar sig dessa kaffebönor för?

Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla bryggningsmetoder, vare sig det är espresso, filter eller infusion direkt i en kopp.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vad är skillnaden mellan specialiserade kaffebönor och vanliga kaffebönor?

Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas “specialitet”.

Är det här svaret användbart? 2 0
Hur påverkar den naturliga bearbetningsmetoden kaffets smak?

Den naturliga processen innebär att kaffebönan torkas hel, dvs. tillsammans med fruktköttet. Kaffe som bearbetas på detta sätt är sötare, saftigare och särskilt fylligt.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vilken kaffesort tillhör dessa bönor?

Detta är arabica kaffebönor av underarten Pacamara.

Är det här svaret användbart? 0 0

Ställ din fråga om produkten

Skicka in din fråga

Recensioner

0
0 recension(er)
0%
0%
0%
0%
0%

Var först att granska “Specialkaffebönor El Salvador Santa Petrona, 1 kg”

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg

Har du prövat denna produkt? Lämna en recension