Myymälä on auki. Aukioloajat löydät täältä.

Specialty kahvi
Ethiopia Shakisso

Specialty kahvi Ethiopia Shakisso

Kutsumme sinua ottamaan kevättä vastaan Afrikasta peräisin olevan, virkistävän specialty kahvin "Ethiopia Shakisso" kanssa. Tuoksuvan jasmiinin vivahteet paljastuvat sen aromissa. Näitä täydentää makeiden mustikoiden ja karhunvatukan maku. Kielelläsi viipyy miellyttävä sokerinen jälkimaku vielä pitkää kahvikupillisen nauttimisen jälkeen.

 

LAJIKE
Heirloom
Kahvin kotimaassa Etiopiassa tuhannet kotoperäiset kahvipuulajit kasvavat luonnollisesti ja niitä kutsutaan yhdellä yleisnimellä ”Heirloom”. Monia niistä ei ole vielä löydetty, mutta nyt meillä on kupeissamme yhtä jo löydetyistä aarteista.
KÄSITTELY
Pesty
Märkäkäsittelyn aikana kahvipavut erotetaan marjasta vedellä. Seurauksena on, että kahvilla on erittäin puhdas maku. Tällä tavalla prosessoitaessa vallitsevat makuvivahteet on helpompi määrittää.
SCA ARVIOINTI
87,5/100
Specialty Coffee Associationin (SCA) asteikon mukaan sertifioidut kahviarvostelijat arvioivat kahvin laadun: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö (puutteet), valmistetun kahvin aromit ja makuominaisuudet. Kahvi saa "Specialty"-statuksen vain, kun se saa yli 80 pistettä 100:sta.
MAATILA, ALUE
Shakisso, Guji
Haile Gebren peustettu Etiopian Guji alueella oleva "Shakisso" maatila on palkittu Fairtrade ja Rainforest Alliance sertifikaateilla (jälkimmäinen myönnetään maatiloille, joilla on käytössä kestävä maatalous). Kahvia voi oikeutetusti sanoa "kutaiseksi", sillä maatila ka kultakaivosten ympäröimä. Vaikka kullanetsijöiden kaivamat kuopat on haasteeksi kahvipoimijille, täydellisenmakuinen kahvi on hankaluuksien arvoinen.
KASVUKORKEUS
1800 m
Mitä korkeammalla kahvi kasvaa, sitä monimutkaisempi, syvempi ja mielenkiintoisempi maku on.
PAAHTOASTE
Keskipaahto
Kahvipavut paahdetaan tasolle, missä kaikki parhaimmat kahvin vivahteet paljastuvat, mutta yksikään niistä, samoin kuin kahvipavut, eivät ole ylipalaneita.

LAJIKE

Heirloom

Kahvin kotimaassa Etiopiassa tuhannet kotoperäiset kahvipuulajit kasvavat luonnollisesti ja niitä kutsutaan yhdellä yleisnimellä ”Heirloom”. Monia niistä ei ole vielä löydetty, mutta nyt meillä on kupeissamme yhtä jo löydetyistä aarteista.

KÄSITTELY

Pesty

Märkäkäsittelyn aikana kahvipavut erotetaan marjasta vedellä. Seurauksena on, että kahvilla on erittäin puhdas maku. Tällä tavalla prosessoitaessa vallitsevat makuvivahteet on helpompi määrittää.

SCA ARVIOINTI

87,5/100

Specialty Coffee Associationin (SCA) asteikon mukaan sertifioidut kahviarvostelijat arvioivat kahvin laadun: alkuperä, vihreiden papujen ulkonäkö (puutteet), valmistetun kahvin aromit ja makuominaisuudet. Kahvi saa "Specialty"-statuksen vain, kun se saa yli 80 pistettä 100:sta.

MAATILA, ALUE

Shakisso, Guji

Haile Gebren peustettu Etiopian Guji alueella oleva "Shakisso" maatila on palkittu Fairtrade ja Rainforest Alliance sertifikaateilla (jälkimmäinen myönnetään maatiloille, joilla on käytössä kestävä maatalous). Kahvia voi oikeutetusti sanoa "kutaiseksi", sillä maatila ka kultakaivosten ympäröimä. Vaikka kullanetsijöiden kaivamat kuopat on haasteeksi kahvipoimijille, täydellisenmakuinen kahvi on hankaluuksien arvoinen.

KASVUKORKEUS

1800 m

Mitä korkeammalla kahvi kasvaa, sitä monimutkaisempi, syvempi ja mielenkiintoisempi maku on.

PAAHTOASTE

Keskipaahto

Kahvipavut paahdetaan tasolle, missä kaikki parhaimmat kahvin vivahteet paljastuvat, mutta yksikään niistä, samoin kuin kahvipavut, eivät ole ylipalaneita.

SPECIALTY KAHVIPAVUT

Ethiopia
Shakisso, 250 g

14.00 €

Suositellut valmistusmenetelmät

French press

Tämä kahvinvalmistusmenetelmä on yksi suositummista ja helpoimmista. Ranskalaisessa kahvinkeittimessä valmistettu "Ethiopia Shakisso" specialty kahvi paljastaa kokoelman kukkaisia ja marjaisia makuja. Suosittelemme käyttämään vain vastajuhettuja papuja. manuaalinen kahvimylly toimii tässä tapauksessa loistavasti (jauhaa pavut vähän karkeammin).

Puoliautomaattinen kahvikone

Jos olet todellinen espresson rakastaja, suosittelemme valmistamaan tätä kahvia puoliautomaattisella kahvikoneella. Tällä tavalla valmistettu "Ethiopia Shakisso" specialty kahvi paljastaa koko siihen piillotetun aromien ja makujen syvyyden. Kahvilla on kukkainen aromi, kun taas marjainen makeus dominoi sen makua. Se jättää sinulle pitkäkestoisen mukavan mustikoiden jälkimaun.

Automaattinen kahvikone

Sinun täytyy vain painaa nappia ja nautit vastajauhetuista kahvipavuista valmistettua kahvia sekunneissa. "Ethiopia Shakisso" Specialty kahvi on erittäin maukas, kun valmistetaan espresson, lungon, americanon ja pitkän kahvin resepteihin. Iloitse, jasmiinin, mustikoiden ja karhunvatukoiden paljastuvista mauista.