Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoa »
Tarvitsetko reilua konsultointia? +358 405 217 000
Takaisin

Hario V60. Kahvinvalmistusohje

Hario V60 – pieni, tyylikäs ja maailmanlaajuinen kahvinvalmistusväline.

Japanilainen yritys Hario on tunnettu siitä, että se ei seuraa viimeisiä trendejä vaan luo niitä. Harion tuotteet ovat voittaneet useita palkintoja niiden uniikin ulkonäön ansiosta ja V60 on yksi Harion kiinnostavimmista välineistä, mikä on saanut paljon huomiota. Aluksi V60 suodattimia löytyi keraamisina ja lasisina mutta nykyään niitä valmistetaan myös muovista ja metallista (kuparista). Helpon mutta kätevän muotoilun ansiosta pystyy valmistamaan erinomaisen makuista kahvia ilman erityisiä tietämyksiä tai kykyjä.

history

Pari asiaa, mitkä muuttavat Hario V60:n erinomaiseksi kahvinvalmistusvälineeksi:

  • Kartiomainen muoto (60 asteen kulma) ja kierteinen reliefi takaavat sen, että vesi valuu suoraan suodattimen keskiosaan.
  • Kahvi valuu alaosassa olevan erittäin pienen aukon läpi, mikä auttaa arvokkaiden öljyjen uuttamisessa ja kahvin paksummaksi muuttamisessa.
  • V60 suodattimet ovat ohuempia kuin muut (muissa kahvinvalmistusvälineissä käytettävät), mikä muuttaa valmistuksen prosessin nopeammaksi. Tämä mikrotason suodatus takaa kahvinne puhtaan maun.

Tämä valmistusmenetelmä on nopeaa, hauskaa ja helppoa. Harion V60:tta käyttäessä koko prosessi kestää vähemmän kuin 3 minuuttia. Yksi parhaimmista asioista – kahvi valuu suoraan kuppiin (tai mihin tahansa muuhun toivomaanne astiaan). Tämä tarkoittaa sitä, että saatte aina tuoretta, kuumaa ja paremman makuista kahvia kuin muussa astiassa säilytettyä kahvia kuppiin kaataessa.

Vaikka Harion käyttö on erittäin helppoa, harjoittelun avulla saatte lopulta täydellisen lopputuloksen. Oleellisien asioiden muistamiseksi täytyy ainoastaan vilkaista ohjeita pikaisesti.

Valmistelut

step0_1

Helpoksi uuttoprosessiksi tarvitsette:

  • Keraamista Hario V60-suodatinta (tai muovista / kuparista / lasista – mikä tahansa niistä löytyy :) )
  • Paperisuodattimia (käytimme Hario Misarashi V60 01 paperisuodattimia)
  • Kahvipapuja tai jauhettua kahvia
  • Kahvimyllyä
  • Vedenkeitintä
  • Lasia, kuppia tai mitä tahansa muuta astiaa, mistä haluatte juoda kahvinne

1. vaihe

Keittäkää vedenkeittimellä vettä.

vanduo2. vaihe

Jauhattakaa kahvipavut teille mukavimmalla tavalla. Suosittelemme keskitason jauhatusta – liian hieno tai karkea jauhatus estää veden valumista suodattimen läpi. Jättäkää tämä vaihe väliin jos käytätte jo valmiiksi jauhettua kahvia :)

no2_23. vaihe

Asettakaa Hario V60 kupin, lasin tai muun astian päälle. Sen jälkeen avatkaa paperisuodatin ja laittakaa se Harion sisälle.

step2.jp14. vaihe

Kaatakaa hieman kuumaa vettä paperisuodattimen läpi. Tämä estää paperin jälkimaun ilmestymistä kahviin, lämmittää kuppianne ja pitää suodatinta paikoillaan, Harion seiniin kiinnittyneenä.

step2

Tätä vettä ette tarvitse myöhemmin, joten voitte kaataa sen ulos kupistanne.

5. vaihe

Lisätkää jauhettu kahvi suodattimeen (käytimme kolmea täyttä lusikallista yhtä lasillista varten).

step46. vaihe

Kaatakaa kahville hieman kuumaa vettä. Aluksi täytyy kostuttaa kahvia ja vasta 15 sekunnin pituisen odotuksen jälkeen kaataa loput vedestä. Tämä auttaa kahvin parhaimpien makujen ilmestymisessä. Kahvi alkaa “kukkimaan” – se paisuu hieman ja alkaa kuplimaan kevyesti. Ainoastaan parhaimmat ominaisuudet pääsevät kuppiinne.

bloom7. vaihe

Kaatakaa loput vedestä suodattimeen. On tunnettu kultainen sääntö – kaatakaa vettä hitaasti, jotta se koskisi jokaista kahvin hiukkasta. Ei ole kiirettä. Kaatakaa pyörivin liikkein.

step68. vaihe

Odott akaa kunnes viimeinenkin pisara on valunut suodattimen ja kahvin läpi kuppiinne. Siinä kaikki, kahvinne on valmis :)

result

Hario V60 on erittäin kätevä ja helppokäyttöinen väline aamukahvin valmistusta varten. Hariota  arvostetaan, koska se antoi halvan, nopean ja helpon tavan herkullisen kahvin valmistamiseksi. Se on sopiva väline niille, jotka haluavat hallita kahvinvalmistuksen prosessia ja lopputulosta: täyteläisyydestä ja koostumuksesta valmistetun juoman vahvuuteen.

Tämä suodatin ei tarvitse erikoisia kykyjä, joten jos olette vasta aloittamassa kotibaristan uraa ja haluatte kokeilla jotain uutta, Hario V60 on varmasti hyvä väline mistä aloittaa.

Tekijä KahviKaveri Maarit
KahviKaveri Maarit
maarit@KahviKaveri.fi
Kiinnostavia videokatsauksia ja erikoistarjouksia. Tilaa!