left-image right-image
6. päivän tarjous:
 • 00

  Päivä

 • 00

  Tunti

 • 00

  Min.

 • 00

  Sec.

10% lisäalennus WHITTARD tuotevalikoimalle
Alennuskoodilla: W10
bottom-image
Kahvijoulukalenteri
1+1 CAPRISSIMO ja CAPRISETTE kahvipavut 1 kg! Löydät ne täältä.

Kahvipavut

Suodattimet

Näytä:

Suodattimet
Hinta
Valmistaja
Kahvityyppi
Alkuperä kahvialue
Paahtotaso
Kahvin piirre
Kahvipavun tyyppi
Käyttettävä kahvi
Reseptimäärä
Kapselit sopivat laitteelle
Maidonvaahdottimen tyyppi
Lajit
Ryhmien määrä
Ohjaustyyppi
Suositeltu päivittäinen kuppien määrä
Vesijohtoverkko kytkentä
Käyttää
Papusäiliön koko
Terän halkaisija
Kahvimyllyn tyyppi
Terien tyyppi
Terien rakenne
Sopii
Ohjelmoitava jauhatusaika
Käyttötarkoitus
Sarja
Määrä
Tuotemerkit
Tarjoukset

Kuinka monta kupillista pystyy valmistamaan 1 kg kahvipavuista?

Yksi kahviannos on yleensä valmistettu 8 - 12 g kahvista, joten keskimäärin, 1 kg pystyy valmistamaan suunnilleen 100 kupillista kahvia. Tämä laskelma riippuu valitsemasta kahvin vahvuudesta, eli jauhatusta kahvin määrästä.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Vaikuttaako paahto kahvin makuun?

Kahvia valitessa suosittelemme kiinnittämään huomiota paahtotasoihin. Tämä pavun käsittelyvaihe on hyvin tärkeä ja voi joko tuoda esille ja tasapainottaa maut tai pilata ne. Valitse vaaleapaahtoinen kahvi jos haluat kokeilla oikeaa luonnon makua. Yleensä, vaaleat paahdot n tehty laatupavuista, tarkoituksena painoittaa ja tuoda esille kaikki sen parhaat ominaisuudet.

Keskipaahto on hyvin suosittu sekoituksissa, kun tarkoituksena on tasapainoittaa eritapaisten papujen, tai papujen mitkä on kasvatettu eri alueilla, makuja. Tumma paahto voi johtaa tummaan väriin ja suklaiseen katkeruuteen, tämän takia se on erittäin sopiva italialaisiin, belgialaisiin, ranskalaisiin kahvisekoituksiin. Mutta, tummaa paahtoa ei saa sekoittaa palaneisiin papuihin. Hyvin öljyisillä ja kosteilla kahvipavuilla ei ole mitään yhteisä korkelaatuisen tumman paahdon kanssa. Tämäntapaista tuotetta voi löytää hyvin halvalla hinnalla, mutta sen maku ei ole yhtä hyvä.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miten kahvin alkuperä vaikuttaa kahviin?

On tärkeää mainita, että parhaat olosuhteet kahvin kasvatukseen on päiväntasaajan läheisyydessä ja siksi niitä maita, mistä voit läytää kahvi-istutuksia, on rajoitettu. Tätä aluetta kutstaan nimellä "Kahvivyö". Siitä huolimatta, maaperän ja ilmaston erikoisuuden vuoksi, paikalliset maanviljelijät ruukkaavat valita satoisimmat kasvilajit (maailmassa on noin 150 Arabica lajia, Robusta - non 50). Tästä syystä kahvi jokaisella alueella on hyvin erilaista. Esimerkiksi kahvilla, mikä on peräisin eri Amerikan alueilta, on yleensä aika universaali maku. Suurimmalla osalla niistä on vähän happamuutta (hedelmäisyyttä), dominoivat maut ovat pähkinäinen, mahdollista tuntea vähän kirpeyttä, kukan aromit. On tärkeää mainita, että suurin osa maailman kahvista on kasvatettu Brasiliassa, siksi sieltä peräisin olevaa kahvia pidetään perinteisenä makustandardina.

Kahvi, mikä on kasvatetu Afrikan alueilla on hedelmäisempää, sen maku voi olla pehmeämmin tai vahvemmin happama. Tämä kahvi on keskitason intensiivinen ja kahviasiatuntijat tykkäävät siitä erityisesti. Rikkaimman makuinen kahvi tältä alueelta, on usein Etiopiasta, joten tämän alueen makuihin tustumiseen valitse kahvi tästä maasta.

Samalla taas kahvi mikä on kasvatettu Aasiassa on yleensä "painavin". Kun tämä kahvi on valmistettu se on tumman, intensiivisen värinen ja jälkimaku tuntuu pitkään. Dominoivat sävyt- suklaa, mausteet ja sillä voi jopa olla mullan tai puun aromeja. Esimerkiksi Sumatrassa kasvatettu kahvi, sen alkuperämaan ja paikallisen käsittelyn takia, ei ole melkein ollenkaan hapanta. Ruskea sokeri, kaneli ja karamelli tuntuvat tämäntapaisessa kahvissa. Jos tykkäät perinteisestä kahvista - Sumatrassa kasvatettu kahvi voi olla sinun alkupiste laatukahviin tutustumisessa.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miten tunnistaa korkealaatuinen kahvi?

Korkeimman laadun kahvi on yleensä vaaleapaahtoinen. Näin ollen sen värisävyt on aina vaaleanruskeat. Korkean laadun pavut on perinteisessä muodossa, terveet, ilman mitään merkittäviä vahinkoja. Aromi on aina miellytävä ja muistuttaa luonnollisia, luonnossa esiintyviä tuoksuja - kukkia, hedelmiä, puuta, maata.

Huonolaatuiset pavut taas on öljyiset, voivat olla kosteat, homeenhajuiset. Palaneet pavut on myös luokiteltu huonolaatuisiksi. Niillä on kirpeä maku, ei vain paketin avaamisen jälkeen, mutta myös kahvinvalmistuksen jälkeen. Vain huonolaatuisissa pavuissa voi maistaa katkeruutta ja epämiellyttävää happamuutta kerralla. Käsittelyn aikana tullut happamuus on aivan muuta kuin hedelmäinen lime, vadelma, karpalo tai muut happamat hedelmät ja marjat.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mikä tekee specialty kahvipavuista poikkeukselliset?

Kahvipapuja, mitkä Yhdysvaltojen kahviyhdistys on sertifoinut, kutsutaan Specialty kahviksi. Tämä asiakirja on myönnetty niille kahvituottajille jotka takaavat korkelaatuisen kahvipapujen kasvatuksen, sadonkorjuun, käsittelyn ja lopputuloksena hyvin tasapainoiset maut ja aromit. Tämäntapaisilla kahvipavuilla on aina kunnon muoto, ovat kuivat (eivätkä öljyiset), tuoksuvat. Tähän kahvikategoriaan kuuluvat ainoastaan kahvit joiden pistemäärä on enemmän kuin 80 pistettä. Esimerkiksi, "Ethiopia Burtukaana" on saanut 88 pistettä ja "Kenya Kariru" - 87,5.

Specialty kahvi voi olla myös "limited edition" eli rajoitettu erä, erityisissä olosuhteissa kasvanut, poimittu ja käsitelty kahvi. Yksi tämäntapaisista kahveista on "Kivu", se on ainutlaatuinen sen puolesta kun sitä kasvatetaan vain Kivu järven lähellä Kongon demokraattisessa tasavallassa. Toinen kahvi mikä eristyy sen erityisen kasvupaikan puolesta, on "Blue Mountain". Sen kahvipensaat kasvaa mäkisellä alueella, siksi sen sadonkorjuu on erittäin hankala. Sen lisäksi "sinisen" mäen status annetaan ainoastaan kahville mikä kasvaa yli 910 m korkeudessa merenpinnasta. Näissä olosuhteissa kasvaessa, kahvi erottuu joukosta erikoisen maun puolesta ja se on suuresti arvostettu kahvi-intoilijoiden joukossa.

Sen erikoisen kahvipapujen käsittelyn vuoksi, "Kopi Luwak" sanotaan olevan yksi maailma kalleimmasta kahveista. Tämä kohvi välittää enemmän reilusta ja eläinten väärinkäytön vapaasta kaupasta, kuin muista laadun validoijista. Siksi, jopa ilman korkeinta arviota, "Kopi Luwak" sanotaan olevan specialty, rajoitettu erä (limited edition) kahvi.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Mikä on Arabica ja Robusta?

Molemmat, sekä Arabica ja Robusta ovat kahvipaujen lajit.

Arabica kahvipavuilla on yleensä intensiivisempi maku, heldmällisyys ja ne on luonnollisesti makeat. Robusta kahvipavut taas on kirpeämmät ja niissä on 2 kertaa enemmän kofeiinia. Korkean kofeiinisisällyksen vuoksi, haitalliset tuoholaiset välttävät Robusta papujen vahingoittamista, siksi niitä on helpompi kasvattaa.

Arabica kahvi on eityisen suosittu. Siit√§ huolimatta, nyt enemm√§n kuin koskaan, lis√§t√§√§n Robustaa kahvipapujen sekoituksiin. Jos oiken tasapainoitettu, n√§m√§ kaksi lajia kahvipapuja voivat luoda erinomaisen kahvin, t√§ynn√§ paahdetun karamellin tai tumman suklaan kirpe√§√§ makua, tumma v√§ri ja juoma, mik√§√§ sopii eritt√§in hyvin maidon kanssa juotavaksi.  

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Miten valita kahvipapuja?

L√Ķyt√§√§ksesi lempikahvisi, sinun tulisi kysy√§ itselt√§si t√§m√§ kysymys - mik√§ kahvi on minusta maukkainta? Haluatko mielummin kevytt√§, mutta hedelm√§ist√§ happamaa vai vahvaa, ehk√§ pikkuisen kirpe√§√§ makua? Tai ehk√§ haluaisit vain hyv√§√§ ja yksinkertaista mustaa kahvia? Vai juotko sit√§ maidolla?

On tärkeää mainita, että kahvin maku riippuu parista tekijästä:

§ KAHVIPAPUJEN LAJI: Arabica on pehmeämpi, pikkuisen mekeampi, tuoksuvampi. Samalla robustan sekoitukset on kirpeämmät, karkeammat ja niissä on enemmän kofeiinia.

¬ß ALKUPER√ĄMAA: Riippuen alkuper√§maasta, dominoivat maut ja aromit voivat olla erilaiset riippuen kahvista.

Kunniapaikan kahvimaailmassa ovat saaneet kahvisekoitukset. Niissä tuottajat koittavat löytää eri kahvipapujen parhaat yhdistelmät, oikeilla paahto ehdoilla, saavuttaakseen tasapainoinen maku.

§ PAAHTO: Vaalea paahto auttaa säilyttämään luonnllisen kahvin maun - pehmeä hedelmäisyys, tuoksu, ja vaaleanruskea kahvipapujen sävy. Mitä korkeampi paahtotaso on, sitä tummempi, vahvempi ja katkerampi on kahvin maku.

Jos valinta on hankala kuvauksessa olevasta tiedosta huolimatta, voit aina vierailla meidän myymälää. Vaihdamme jatkuvasti kahvia, mitä jaamme asiakkaillemme, joten joka kuukausi voit maistaa ja tutustua erilaisiin kahvipapuihin.

Oliko tämä kommentti hyödyllinen?
Lue lisää Näytä vähemmän

Tietoa kahvipavuista 

”KahviKaveri” tiet√§√§, ett√§ paras kahvi valmistetaan vastajauhetusta kahvista. Siksi suosittelemme ostamaan kahvipapuja ja jauhamaan ne erikseen jokaista kupillista varten, mik√§li haluat juoda mahtavaa kahvia kotonasi. ”KahviKaverin” valikoimassa olevat kahvipavut edustavat huolellisesti valittuja makuja jotka tuottavat mieluisan yll√§tyksen nirsoimmillekkin kahvin yst√§ville.

Arabica ja Robusta: miten ne eroavat toisistaan?

Nykyään kahvimarkkinoilla dominoivat kaksi suurinta Рja, rehellisesti sanottuna, suosituinta Рkahvilajia: arabica ja robusta. Nämä lajit eroavat muodon lisäksi myös kofeiinin määrän ja makuominaisuuksien puolesta. Käsitelläänpäs näitä eroja tarkemmin.

Arabica kahvipavut:

Näiden kahvipapujen tunnistettavat ominaisuudet on pitkuilainen muoto ja kaareva ura keskellä. Arabica kahvipapujen maku on miedompi kuin robustan: sitä dominoi hedelmäisyys, makeus, tuntua voi myös häivähdys happamuutta. Näistä pavuista valmistetussa kahvissa on vähemmän kofeiiinia. Sen lisäksi, arabica kahvipapuja suositellaan suodatinkahvin valmistukseen.

Meid√§n valikoimassa on enemm√§n kuin yksi kahvi, joka koostuu 100% arabica kahvipavuista. Mukaan lukien ”KahviKaverin” tuotettu ”Caprissimo Professional”, ”Caf√© Li√©geois” kahvi, ”Parallel” kahvisarja ja my√∂s specialty kahvituotteet – ”Ethiopia Burtukaana”, ”Guatemala La Hermosa”, ”Kenya Kariru”…

Robusta kahvipavut:

Näiden kahvipapujen keskellä oleva ura on suora ja kahhvin maku on paljon intensiivisempää kuin arabican maku. Näistä pavuista tehdyssä kahvissa on kaksinkertaisesti kofeiinia ja sen maussa voi tuntua häivähdys viljaa. Rehellisesti sanottuna, et löydä meidän vlikoimasta 100% robustaa. Näitä kahvipapuja löydät useammin arabican kanssa sekoituksista luodessa makujen tasapainon, mikä on täydellistä maitopohjaisia juomia varten.

Robusta ja arabica sekoitukset valikoimassamme: ”Espresso”, Belgique” ja ”Fragrante” kahvipavut asiakkaidemme lempisarjasta ”Caprissimo”, ”KahviKaverin” luomus.

Specialty kahvi: mikä se on?

”KahviKaverin” valitsemien kahvipapujen joukosta l√∂yd√§t arabica ja robusta sekoitusten tai 100% arabican lis√§ksi laajan valikoiman huolellisesti valittuja specialty kahvipapuja. Ennen kun kuitenkin paljastetaan mit√§ tuotteita voit l√∂yt√§√§ meid√§n jatkuvasti laajenevalta kahvihyllylt√§, kerrotaan mik√§ specialty kahvi oikeastaan on ja miksi sill√§ on semmoinen nimi.
T√§m√§n nimen saavat kahvipavaut, joilla on sertifikaatti, jonka on antanut Specialty Coffee Association (SCA). T√§m√§n asiakirjan saavat kahvivljelij√§t jotka takaavat korkeimman laadun kahvipapujen viljelyn, ker√§√§misen ja k√§sittelyn. Heid√§n vaivann√§√∂n tuloksena on t√§ydelisess√§ tasapainossa olevat maut ja aromit. Sellaiset kahvipavut on aina oikeanmuotoiset, kuivat ja tuoksuvat. Specialty kahvin kategoria sis√§lt√§√§ ainoastaan niit√§ tuotteita joiden yhteinen pistem√§√§r√§ on yli 80. Esimerkiksi, meid√§n valikoimasta l√∂ytyv√§t ”Ethiopia Burtukaana” kahvipavut saivat 88 pistett√§, kuna taas ”Kenya Kariru” sai 87,5 pistett√§.

Rajoitettu erä (limited edition) specialty kahvi

Jotkut n√§ist√§ specialty kahvipavuista on poikkeuksellisia. Ne kasvavat ainoastaan tietyll√§ alueella ja niiden sato on v√§h√§inen ja maku on t√§ysin ainutlaatuista. Kahvin m√§√§r√§ on hyvin v√§h√§ist√§, mutta kysynt√§ on valtava. T√§m√§ p√§tee my√∂s Jamaikalaiseen ”Blue Mountain” kahviin, jota myyd√§√§n my√∂s ”KahviKaveri”:ssa. T√§m√§ kahvi kasvaa ainoastaan Jamaikan ”Blue Mountain” alueella, niin matalalla kuin 910 metri√§ merenpinnan yl√§puolella. Ainutlaatuisten ilmasto-olosuhteiden ansiosta ja poikeuksellisen maaper√§n ansiosta on kahvipavuilla ainutlaatuinen maku ja aromi, mik√§ tekee siit√§ kahvikiihkoilijoiden lempikahvin.

Erikoinen herkku kahvimaailmassa

Ne on Kopi Luwak kahvipavut. T√§m√§ kahvilaji on per√§isin Indonesiasta ja se on kuuluisa sen ainutlaatuisen tarinan takia. Kopi Luwak kahvipavut ker√§t√§√§n sivettikissojen ulosteista. J√§lkeenp√§in ne puhdistetaan perusteellisesti, pest√§√§n ja k√§sitell√§√§n perinteisill√§ metodeilla. Vaikka sellainen kahvin k√§sittely on hyvin ep√§tavallista, se antaa kahville tavattoman maun. Sivettikissan ruuansulatuskanavassa tapahtuvan luonnollisen fermentaation ansiosta, kahvi menett√§√§ kitkeryyden ja sen mausta tulee eritt√§in rikas. Kopi Luwak:in aromissa voi havaita maaper√§n, villin viidakon, p√§hkin√∂iden ja suklaan vivahteita. T√§m√§ rajoitetun er√§n, eritt√§in harvinainen kahvilajike on yksi meid√§n valikoimamme kalleimmista tuotteista. T√§m√§n tuotteen j√§ljittelemisen yritykset on aika tavallisi. Oikealla Kopi Luwak kahvilla on aina sertifikaatit jotka todistaa sen alkuper√§n aidoksi. L√∂yd√§t t√§m√§n kahvin ”KahviKaverin” kahvivalikoimasta.

Kahviviljelyalueen vaikutus juoman makuun

Sanotaan, ett√§ parhaat olosuhteet kahvin viljelyyn on p√§iv√§ntasaajan vieress√§, joten maita, jossa kahvia viljell√§√§n, on eritt√§in v√§h√§n. T√§m√§ maailman osa tunnetaan nimell√§ ”kahvivy√∂”. Paikalliset kahviviljelij√§t kuitenkin ottavat aina huomioon maaper√§n ominaisuuksia ja ilmastoa, ja valitsevat kasvit jotka tuottavat eniten satoa. t√§m√§ on ehk√§ yll√§tt√§v√§√§, mutta maailmassa on jopa 150 arabica lajiketta, kun taas robusta lajikkeita on suunnilleen 50. Siksi eri alueilla kasvatettu kahvi on erimakuista ja tuoksuista. T√§ss√§ muutuma esimerkki eri maailmanosissa viljellyst√§ kahvista:

Keski-Amerikka:

Tällä aluella viljellyt kahvipavut on hennon hedelmäisesti happamat. Guatemalassa kasvatetussa kahvissa on omenoiden happamuutta, kun taas Meksikossa kasvatetussa kahvissa paljastuu tunnistettava kirsikan happamuus. Keski-Amerikassa viljellyssä kahvissa voit havaita myös ruokosokerin makeutta ja hienovaraisia suklaan ja leivonnaisten vivahteita. Tällä kahvilla on yksi tasapinoitetuin aromi koko maailmassa.

Niiden, jotka haluavat kokeilla Keski-Amerikassa kasvatettua kahvia ja kokea itse eroja, pit√§isi etsi√§ valikoimistamme n√§it√§ nimi√§: Caprissimo ”Belgique”, Mokito ”Bianco”, ”Parallel 36”, ”Guatemala La Hermosa”, ”El Salvador Santa Petrona”, ”Nicaragua Maragogype”.

Etelä-Amerikka:

Etelä-Amerikassa kasvatetut kahvipavut on erikoiset niiden makean happamuuden ja selvän karamellin maun puolesta. Maussa voi tuntea myös vihjeitä pähkinöille. Näitä kahvin makuvivahteita arvostavat erityisesti kahvikiihkoilijat. Loppujen lopuksi, ei ole vahingossa käynyt niin, että Brasiliassa kasvatettuja kahvipapuja pidetään perinteisen kahvimaun standardin edustajina.

Niiden, jotka haluavat kokea Etel√§-Amerikassa kasvatettua kahvia, pit√§isi etsi√§ valikoimastamme t√§llaisia nimi√§: Caf√© Li√©geois ”Magnifico”, Goat Story ”Colombia La Marianela”, Caf√© Natura ”Espresso”, Red Beans ”Gold Label Organic”.

Afrikka:

Afrikassa kasvatetut kahvipavut on hedelmäisemmät, joten niiden maku paljastaa huomattavamman happamuuden kuin mitä Amerikkalaisessa kahvissa. Tällä alueella kasvatettu kahville on omainen täyteläinen makeiden marjojen, sitruksien tai kukkien aromi. Nämä aromit riippuvat kahvin valmistusmetodista. Ertyisesti Etiopia on tunnettu sen kahvipuiden laajan valikoiman lisäksi lukuisien kahvinvalmistusmetodien puolesta. Puhutaan näitä myöhemmin.

Niiden, jotka haluavat siemailla kotona Afrikassa kasvatettua ja k√§sitelty√§ kahvia, pit√§isi etsi√§ valikoimastamme t√§llaisia nimi√§: ”Parallel 12”, ”DR Congo Kivu”, ”Ethiopia Yirgacheffe”, ”Ethiopia Shakisso”, ”Ethiopia Burtukaana”, Caf√© Li√©geois ”Bella Roma”, Caf√© Li√©geois ”Kivu”.

Aasia:

Sanotaan, ett√§ Aasiassa kasvatettu kahvi on ”raskain”. T√§m√§ kahvi on tumma ja sille on omainen pitk√§kestoinen j√§lkimaku. Sen maussa on hallitsevia tumman suklaan ja erilaisten mausteiden vivahteet, samalla kun paremmin treenatulla makuaistilla ihmiset voivat jopa tuntea maaper√§n ja puun hienovaraisia aromeja. T√§m√§n alueen kahviin parempaa tutustumista varten ”KahviKaveri” suosittelee Sumatra alueella kasvatettuja kahvipapuja. N√§it√§ kahvipapuja k√§sitell√§√§n ertyisell√§ tavalla, joten valmistetussa juomassa on tunnistettavia sokerin, kanelin ja karamellin vivahteita.

Niiden, jotka haluavat kokea oikean Aasian kahvin makua, pit√§isi√§ etsi√§ valikoimastamme t√§llaisia nimi√§: ”Parallel 17”, ”Indonesia Kopi Luwak”, ”Papua New Guinea Sigri”, ”Indonesia Sumatra”, Caf√© Li√©geois ”Venezia Corsato”.

Kahvipapujen käsittely: miten se vaikuttaa juoman makuun?

Mainittiin jo, että papujen käsittelymenetelmällä on iso vaikutus kahvin makuun. Kaksi suurinta kahvin käsittelymenetelmää on luonnollinen käsittely ja märkäkäsittely. Alempana voit lukea lisää näiden metodien eroista ja käsitellystä kahvista paljastuvista ominaisuuksista ja aromeista.

1. Luonnollisella menetelmällä käsitelty kahvi
Luonnollisella menetelmällä käsitellessä marja kahvipavun ympäriltä kuivataan ennen kuin papu otetaan talteen. Tällä tavalla käsitellessä jää enemmän sokeria talteen, joten se on makeampaa ja täyteläisempää.

2. Märkämenetelmällä käsitelty kahvi
M√§rk√§menetelm√§ll√§ k√§sitelless√§, marja kuoritaan kahvipavun ymp√§rilt√§ 12 tunnin sis√§ll√§ poimimisesta. J√§lkeenp√§in se laitetaan vesis√§ili√∂√∂n. T√§ll√§ tavalla k√§sitellyll√§ kahvilla on ”puhdas” maku, joten hallitsevat makuvivahteet tunnistaa helpommin. M√§rk√§menetelm√§ll√§ k√§sitelty kahvi on yleens√§ hedelm√§isempi ja sen maku on happamampaa.

Paahdon vaikutus kahvin makuun: vaaleasta tummaan

”KahviKaveri” haluaa muistuttaa- kahvia valitessa on t√§rke√§√§ tiet√§√§, ett√§ kahvipapujen paahtoasteella on suuri vaikutus niiden makuun. T√§m√§ k√§sittelyn osa voi auttaa tuomaan esille erilaisia makuja, tasapainoittaa niit√§ tai… pilata ne t√§ysin. Alempana voit lukea lis√§√§, mink√§laiset maut paljastuvat erilaisilla paahtoasteilla ja miten kahvi on erilaista riippuen paahdosta:

Vaalea keskipaahto:
Tämä on erittäin vaalea paahto, joka auttaa korostamaan kahvin luonnollista makua. Vaaleapaahtoinen kahvi paljastaa luonnosta tulevat maut, joten se on hedelmäisempi kuin tummempipaahtoisilla juomilla.

N√§m√§ vaaleapaahtoiset kahvipavut l√∂ytyv√§t valikoimastamme: Goat Story ”Ethiopia Suke Quto Honey” ja ”Costa Rica Finca La Amada”.

Keskipaahto:
Tätä paahtoastetta käytetään useimmiten kahvisekoituksia luodessa, mutta sitä kohtaa myös specialty kahvipavuissa. Keskipaahtoisella kahvilla on makeampi maku, joten sekä mustan kahvin rakastajat että makeampien maitopohjaisten juomien juojat tykkäävät siitä.

N√§m√§ keskipaahtoiset kahvipavut l√∂yd√§t valikoimastamme: ”Parallel 36”, Mokito ”Bianco”, ”Parallel 12”, ”Parallel 17”, Caf√© Li√©geois ”Mano Mano”, lis√§ksi melkein kaikki specialty kahvipavut.

Tumma paahto:
Näitä kahvipapuja on kovasti paahdettu ja ne tunnistaa niiden täyteläisestä, tummasta väristä ja ja hennosta kiillosta. Varo ettet sekoita niitä öljyisiin ja ylipaahdettuihin kahvipapuihin. Ohut karamellin kerros kattaa tummapaahtoisen pavun ulkopuolta, kun taas ylipaahdetut pavut on öljyisiä ja kitkeräntuoksuisia, se on yhteensopimaton laadukkaan paahdon kanssa. Tummapahtoisia kahvipapuja kuvaillaan täyteläisellä, suklaisella katkeruudella, joten niitä käytetään usein Italialaisissa ja Ranskalaisissa kahvisekoituksissa.

N√§m√§ tummapaahtoiset kahvipavut l√∂yd√§t valikoimastamme: Caprissimo ”Espresso”, ”DR Congo Kivu”, Caf√© Li√©geois ”Mano Mano Puissant”.

Hyvän kahvin pitää olla tuoretta:

”KahviKaveri” suosittelee aina valitsemaan kotona teht√§viin juomiin kahvipavut jauhetun kahvin sijaista. T√§t√§ ei aina painoiteta, mutta valmiiksi jeuhettu kahvi pilaantuu nopeammin, kun nopeamman hapettumisen takia se mnett√§√§ arominsa ja makunsa nopeammin. T√§m√§n takia sanomme, ett√§ paras kahvi on kahvi, joka vastajauhettu erikseen jokaista kupillista varten. Automaattiset kahvikoneet k√§ytt√§√§ samaa periaatetta, joten jos haluat nauttia laadukasta ja maukasta kahvia kotonasi, sinun tulisi tehd√§ juuri sit√§ samaa.
Sinun tulisi jauhaa valitsemasi kahvipavut erikosen sähköisen myllyn avulla ta manuaalisella kahvimyllyllä. Vastajauhetulla kahvilla on aina täyteläisempi tuoksu, joten kotisi täyttyy mukavalla vastajauhetun kahvin aromilla.

Asiakkaiden lempikahvit ja meidän suositukset

Onko päätös kaiken tiedon jälkeen vieläkin hankala? Tässä joitakin papuja, joita asiakkaamme jo rakastavat:

* Caprissimo ”Fragrante” kahvipavut;
* Caprissimo ”Belgique” kahvipavut;
* Caf√© Li√©geois ”Magnifico” kahvipavut;
* ”Indonesia Sumatra” kahvipavut;
* ”Nicaragua Maragogype” kahvipavut.

Löydä lukemattomia kahvimakuja ja nauti niitä päivittäin kotonasi.

Lue lisää