Parhaat täysautomaattiset kahvikoneet

Parhaat täysautomaattiset kahvikoneet

Ihmiskunnan alkuajoista saakka on päämääränä ollut nopeuttaa kaikkia meitä ympäröiviä prosesseja. Ensimmäiset prosessit olivat yksinkertaiset: miten sytyttää nuotio, että ihmiset eivät paleltuisi kuoliaaksi, miten metsästää villieläimiä, jotta ei kuoltaisi nälkään. Nykyään on päätavoitteena matkustaa paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti ja lähettää tietoa eteenpäin maksiminopeudella.

Ihmisten tavoite tehdä ympäröivistä prosesseista nopeampia liittyy ennen kaikkea ihmiskunnan jatkuvaan pyrkimykseen mukavampaa elämää päin. Täysautomaattisten kahvikoneiden valmistajatkin ovat tajunneet tämän ja täydentäneet kahvikoneitaan jatkuvasti, joten ne ovat entistä kätevämmät ja pystyvät valmistamaan vielä maukkaampaa kahvia. Koska kätevyys on hyvin subjektiivinen, ei ole automaattisten kahvikoneiden runsaus yllättävää. Sanomme usein, että ei ole kahvikoetta, jota voisi sanoa parhaaksi. Jos kuitenkin tiedämme halusi ja tarpeesi, voimme auttaa sinua valitsemaan laitteen, joka on paras sinulle.

Tässä artikkelissa keskustelemme täysautomaattisista kahvikoneista yksityiskohtia myöten: esittelemme niiden osia, avainominaisuuksia ja etuja. Tarjoamme myös arvokkaita neuvoja, mihin ominaisuuksiin tulisi kiinnittää erityistä huomiota kahvikonetta valitessa.

Täysautomaattisten kahvikoneiden pääominaisuudet ja avaintoiminnot

Teräksinen vai keraaminen mylly

Teräksinen vai keraaminen mylly

Teräsmyllyjen tuottajat väittävät, että nämä työkalut ovat hyvin tarkkoja (mikä tarkoittaa, että niiden jauhatus on laadukkaampaa).  Sen lisäksi pystyy teräsmyllyjä teroittamaan, joten ne ovat erittäin kestäviä. Keraamisten myllyjen tuottajat sanovat, että ne eivät pidä paljon ääntä, eivätkä kuumene jauhatuksen aikana (sikäli auttaen sinua välttymään „palaneelta kahvilta“) eivätkä ole niin herkkiä huonolaatuisille pavuille (eli niistä löytyville kiville), joten niitä voi käyttää pidemmän aikaa. Todellisina kahvikoneiden asiantuntijoina voimme luottamuksella sanoa, että ne molemmat jauhavat papuja yhtä hyvin. Mitä äänekkyyteen tulee- nykyajan teräsmyllyt ovat erittäin hyvin eristetyt, joten ne voivat olla jopa hiljaisemmat kuin keraamiset myllyt.

Myllyn ylikuumenemisesta puhuessa on tärkeää ymmärtää, että kotikäyttöön tarkoitetut myllyt eivät jauha papuja jatkuvasti, joten ne eivät yksinkertaisesti voi kuumentua niin paljon. Koska mylly ei vaikuta kahvisi makuun eikä koneesi käyttöhelppouteen tai kestävyyteen, emme usko, että se olisi tärkeä kriteeri kahvikoneen valinnassa.

Huomiota tulisi kiinnittää kuitenkin jauhatuksen säätöön. Eri kahvikoneet mahdollistavat laajemman tai kapeamman säädön kahvipapujesi jauhatusta varten (enemmän tai vähemmän asteita). Mitä enemmän jauhatusasteita, sitä enemmän voit eksperimentoida erilaisilla kahvin mauilla.

Lämmityselementti

Lämmityselementti

Tämän osan tarkoitus on veden lämmitys. Kahvikoneet antavat sinun säätää veden lämpötilaa. Mitä matalampi veden lämpötila, sitä hedelmäisempää kahvistasi tulee, mutta lämpötilan noustessa kahvista tulee vain kitkerämpää.

Vaikka korkein ja matalin mahdollinen lämpötila on melkein kaikissa koneissa samat, erilaiset koneet tarjoavat eri määrän asteita. Tämä voi olla tärkeää niille, jotka tykkäävät eksperimentoida kahvin maulla ja tuntevat hienovaraisiakin makuja hyvin.

Pumppu

Pumppu

Se säätelee veden painetta. Täysautomaattisissa kahvikoneissa tämä paine vaihtelee yleensä 9 ja 15 barin välillä. Uuttamisen aikana paine on yleensä 9 baria, kun taas ns. „huippuvaiheessa“ paine voi nousta 15 bariin asti. Jotkut koneet pystyvät saavuttamaan jopa 19 barin paineen „huippuvaiheessa“. Kahviekspertteinä voidaan vakuuttaa, että tämä ei vaikuta kahvin makuun mitenkään. Joten kahvikonetta ei kannata valita sen pumpun perusteella.

Vesisäiliö ja – suodatin

Vesisäiliö ja – suodatin

Kahvikoneen valinnassa on tärkeää huomioida vesisäiliön koko, kuten myös sen tarkka sijainti kahvikoneessa. Jos juot vain pari kupillista kahvia päivässä, kannattaa valita pienempi vesisäiliö, sillä kahvinvalmistukseen käytettävän veden tulisi olla mahdollisimman raikasta. Jos taaskin juot paljon kahvia päivittäin tai tykkäät maitopohjaisista juomista, kannattaa valita isompi säiliö. Älä unohda, että kahvikoneet huuhdellaan jokaisen päälle ja pois päältä kytkennän ohessa, kuten myös jokaisen valmistetun maitopohjaisen juoman jälkeen.

Hyvin tärkeää on myös ottaa huomioon vesisäiliön sijainti – pystytkö irrottamaan sen vaivatta kun kone on paikoillaan? Jotkut säiliöt ovat koneen kyljellä, toiset etupuolella ja jotkut saa pois vain yläpuolelta. Suurimmalla osalla vesisäiliöistä on erityinen paikka vesisuodattimelle. Käyttämällä vesisuodattimia, sinun ei tarvitse suorittaa koneellesi kalkinpoistoa niin usein. Sen lisäksi, pehmeämmällä vedellä valmistetulla kahvilla on parempi maku.

Tippakaukalo

Tippakaukalo

Tippakaukalossa on yleensä sensorit, jotka ilmoittavat kahvikoneelle, kun tippakaukalo on täynnä – koneen näytölle ilmestyy tästä kertova teksti tai kuvake. Suosittelemme tyhjentämään tippakaukalon joka ilta, vaikka kone ei sitä pyytäisikään (ihan vain kunnon hygienian takia). Lisäksi tyhjennä myös porosäiliö – muuten kahvikone luulee, että olet tehnyt tämän ja aloittaa valmistettujen kahviannosten laskemisen alusta.

Kahvisuutin

Kahvisuutin

Kahvisuutin, jonka korkeutta on mahdollista säätää. Ota huomioon kahvisuuttimen maksimikorkeus ja vertaa sitä lempikuppisi tai -lasisi korkeuteen.

Maitojärjestelmä

Riippuen mallista, kahvikoneilla on joko sisäänrakennettu höyrysauva, jolla vaahdotetaan maito manuaalisesti, tai automaattinen maidonvaahdotus-järjestelmä. On olemassa kahdenlaisia automaattisia maitojärjestelmiä: yksi on varustettu maitoletkulla ja toisella on integroitu maitoastia. Kumpi on parempi? Molemmat ovat hyvät. Huomioi kuitenkin jokaisen mallin maitojärjestelmän ominaisuudet (olkoot se sitten maitoastialla tai letkulla), koska se voi vaikuttaa vaahdotetun maidon laatuun ja järjestelmän puhdistamisen helppouteen.

Näyttö

Näyttö

Joka antaa sinun muuttaa asetuksia helpommin ja seurata kahvivalmistusprosessia. Asetuksia voi muuttaa myös kahvikoneissa joissa ei ole näyttöä, mutta se on hankalampaa (tarvitset käyttöohjeen ja kärsivällisyyttä).

 Automaattinen huuhtelu

 Automaattinen huuhtelu

Tämä toiminto löytyy melkein kaikista kahvikoneista. Koneen päälle tai pois päältä kytkemisen ohessa se huuhdellaan automaattisesti – tämä takaa täydellisen puhtauden ja kahvin raikkaan maun.

Käyttäjäprofiilit ja mahdollisuus luoda reseptejä

Käyttäjäprofiilit

Jotkut kahvikoneet antavat sinun luoda erillisiä profiileja. Tämä tarkoittaa, että jokainen perheenjäsen voi luoda oman profiilin, säätää koneessa kaikkien juomien reseptit mieltymystensä mukaan ja tallentaa ne.

Saatavilla olevat kahvijuomat

Saatavilla olevat kahvijuomat 

Kahvikonetta valitessa päätä mikäli tarvitset valikoiman erilaisia juomia vai haluaisitko vain yhdentapaisia juomia – tämä on erittäin tärkeää kun valinnassa on monta erilaista mallia.

Kätevä hallinta

Ensimmäisten täysautomaattisten kahvikoneiden nappien määrä on verrattavissa ensimmäisissä raketeissa löytyviin nappeihin. Ilmeisesti juuri tämä loi stereotyypin, että kahvikoneita on hyvin hankala hallita. Nykyaikaiset kahvikoneet tunnetaan helposta hallinnasta – näiden laitteiden tuottajat eivät kiinnitä huomiota ainoastaan erilaisiin kahvinvalmistusmenetelmiin, mutta myös käyttöhelppouteen. Tuottajat kilpailevat keskenään siitä, kuka luo isomman, älykkäämmän ja kätevämmän näytön ja kuka luo edistyneimmän älysovelluksen.

Kahvikonetta valitessa huomioi nappien järjestys, kuvakkeiden selvyys, näytön kätevyys, valikon muotoilu, saatavilla oleva kielivalikoima (onko äidinkielesi siinä?) ja mahdollisuus hallita konetta älysovelluksen kautta. Viimeisintä voit käyttää suoraan älylaitteestasi juomien valmistamisen lisäksi myös asetusten muuttamiseen, huolto-ohjelmien suorittamiseen ja avokkaan tiedon saamiseen.

Design ja viimeistely

Design ja viimeistely

Kahvikoneen ulkopuolen pitää olla helposti käytettävä ja miellyttävää katseltavaa. Kauneus on katsojan silmissä, joten tuottajat koettavat miellyttää erilaisten tyylien arvostajia. Muista, että samaa mallia on usein erivärisenä, joten jos kyseisen mallin väri ei miellytä, kysy olisiko muitakin värejä saatavilla.

Mikä tulee viimeistelyyn- mieti, eihän kahvikoneen päällyste ole liian vaativa, eli eihän se likaannu tai naarmuunnu liian helposti. Vaativampi päällyste tarvitsee perusteellisempaa puhdistusta ja huoltoa. Siinä tapauksessa sinun tulisi ostaa erityinen mikrokuituliina.

Kahvikoneen näkymätön puoli

Kahvikoneen näkymätön puoli

Kätevyys ei ole tärkeä ainoastaan laitteen toimintojen hallitsemisessa, sillä on myös tärkeä rooli koneen näkymättömällä, pimeällä puolella. Täysautomaattisilla kahvikoneilla on kolme avainosaa, jotka pitää irrottaa aika usein ja yksi (joka usein unohdetaan) jota ei tarvitse ottaa pois niin usein. Ensimmäiset kolme ovat vesisäiliö, tippakaukalo ja porosäiliö. Viimeinen on ns. kahvin uutinyksikkö.

Aloitetaan vesisäiliöstä. Kuten mainittiin aikaisemmin, sen kokoa on tärkeä miettiä kahvikonetta valitessa. Riippuen päivässä juotavien kuppien määrästä, valitse pienempi tai isompi säiliö. Muista kuitenkin, että vettä olisi hyvä vaihtaa päivittäin (raikas vesi tarkoittaa maukasta kahvia). Jos pidät maitopohjaisista juomista, valitse isompi säiliö, koska koneen huuhteluun käytetään paljon vettä jokaisen juoman valmistamisen jälkeen. On myös tärkeää huomioida säiliön sijainti koneessa – valintasi riippuu siitä, mihin sijoitat sen. Eri säiliöt irrotetaan eri kyljistä: vasemmalta, oikealta, edestä tai yläpuolelta. Tulet irrottamaan vesisäiliötä aika usein, joten tämän tulisi olla kätevää.

Mikä tulee tippakaukaloon- aina olisi suositeltava sellainen tippakaukalo, joka ei anna veden roiskua jaloillesi joka kerta kun irrotat sen. Mitä syvempi kaukalo on, sitä parempi.

Porosäiliön kätevyys ei ole ehkä tärkein, mutta sinun tulisi silti huomioida sen koko. Jos juot päivittäin paljon kahvia, olisi hyvä valita isommalla säiliöllä kahvikone jotta sinun ei tarvitsisi tyhjentää sitä niin usein. Jos kuitenkin juot vain pari kupillista päivässä, suosittelemme pienempää säiliötä, koska sitä suositellaan tyhjentämään päivittäin hygienian takia.

Viimeinen osa on kahvin uutinyksikkö. Tämä on painetyylinen mekanismi koneen keskellä. Sen tärkeyttä kahvin valmistamiseen ei voi yliarvioida. Kahvi jauhetaan sen sisälle ja sitten painetaan siellä alas, luoden näin kahvitabletin. Kun kapseli täyttyy vedellä, tämä vesi painetaan tiivistetyn kahvikapselin läpi. Korkean painen avulla vesi virtaa suoraan kuppiisi. Vaikka tämä on suljettu järjestelmä, kahvipurut kattavat usein tämän mekanismin, roiskuvat kyljille ja vesipisaroita löytyy sen ympäriltä. Tämän takia yksikkö tulee ottaa pois kerran viikossa ja puhdistaa kunnolla hanaveden alla. Siksi uutinyksikkö voisi olla helposti irrotettava. Jotkut kahvikoneet saavat tämän yksikön irrottamisen näyttämään ratkaisemattomalta palapeliltä. Suurin osa nykyaikaisista koneista antaa sinun kuitenkin tehdä sen helposti. Joissakin laadukkaammissa malleissa, kahvikone näyttää kaikkien uutinyksikön huoltoon tarvittavien toimintojen järjestyksen näytöllä

Kahvikoneen huolto

Loppujen lopuksi on kahvikoneen puhdistusohjelmista puhuessa tärkein niiden kätevyys. Vaikka puhdistus- ja kalkinpoisto-ohjelmat on aika samatapaiset kaikissa kahvikoneissa, niitä varten suoritettavien toimintojen järjestys vaihtelee usein. Tämä pätee erityisesti koneisiin, joissa ei ole luukkua jauhettua kahvia varten – sinne laitetaan yleensä puhdistustabletti. Näissä koneissa laitetaan puhdistustabletti suoraan uutinyksikköön, joka tulee ensin irrottaa.

Pitää myös mainita, että laadukkaimmissa malleissa huolto-ohjelmien suorittaminen on helpompaa, koska kaikki toiminnot kuvataan näytöllä. Jos koneellasi ei ole näyttöä, sinun pitää ottaa käyttöohje ja suorittaa tarvittavat askeleet sen mukaan.

Kahvikoneen huolto

Suurimmat erot huomaa maitojärjestelmän puhdistuksessa, joka riippuu koneen valmistajasta. Laitteessa käytettävän järjestelmän, nesteen poistopaikan ja käytetyn nesteen koneesta poistamisen tavan lisäksi on merkitys myös maidonvaahdottimen rakenteella. Sen irrottaminen ja takaisin laittaminen pitäisi olla helppoa – muuten maitopohjaisen juoman valmistamisen aikana menee enemmän maitoa kupin ympärille kun sen sisään.

On tärkeää muistaa, että jos olet tumman kahvin ystävä ja maitojärjestelmä ei ole sinulle oleellinen, voit aina ostaa koneen, jossa sitä ei ole. Tämä ei ainoastaan auta säästämään rahaa, mutta sellaisen laitteen huolto on myös paljon helpompaa.

Säiliöt ja astiat

Säiliöt ja astiat

On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota papu-, vesi- ja porosäiliöiden kokoon. Valitse ne riippuen päivittäin juotavan kahvin määrästä. Jos sitä on paljon, valitse kone, jossa on isommat säiliöt, jottei sinun ei tarvitsisi täyttää ja tyhjentää niitä niin usein.

Kun yrität keksiä, mikä vaihtoehto on oikea muista, että kone huuhdellaan aina päälle ja pois päältä kytkennän ohessa sekä jokaisen valmistetun maitopohjaisen juoman jälkeen. Jos juot vain pari kupillista päivässä, on väärä ajatella ”mitä enemmän sen parempi”. Suositellaan vaihtamaan vettä päivittäin, jotta se olisi raikas, ja kahvipavut kadottavat arominsa ja makunsa nopeammin silloin, kun niitä säilyttää säiliössä, joka ei ole täysin ilmatiivis.

Toinen, mikä tulisi muistaa vesi- tai papusäiliötä valitessa, on niiden sijainti koneessa. Tosisin sanoen, sinun pitää miettiä eihän niiden tielle jää muut tavarat keittiössäsi, siten tehden niiden täyttämisestä hankalan. Jos kahvikoneesi yläpuolella ei ole muuta tavaraa, sitten säiliöiden sijainti ei ole tärkeä, mutta tätä on erittäin tärkeää huomioida jos siellä on hylly.

Juomien resepti

Liikutaan koneen toimintojen ja kahvinvalmistuksen aspektien luokse. Ensin kannattaa miettiä, valmistaako kone ainoastaan tummaa kahvia vai valmistaako se myös maitopohjaisia juomia. Ensimmäiset koneet valmistavat yleensä vain espressoa ja mustaa kahvia, kun taas toiset pystyvät valmistamaan cappuccinoa, lattea ja niiden variaatioita.

 Mustan kahvin reseptit

 Mustan kahvin reseptit

Kaikki täysautomaattiset kahvikoneet valmistavat pääosin kahta juomaa: espresso ja musta kahvi. Näiden juomien suurin ero on niiden koko. Espresson koko on 35-45 ml, kun taas mustasta kahvista saat 100-150 ml tummaa, maukasta nestettä. Juomien kokoja säätäessä, suurin osa koneista antaa kahvin virrata kuppiin ja antaa sinun pysäyttää sen kun haluttu määrä on saavutettu. Laite muistaa tämän aikavälin ja jatkaa kahvin valmistamista tämän asetuksen mukaan. Jos tykkäät isommista annoksista (isommat kuin 150 ml), veden määrän lisäämisen sijasta suosittelemme laittamaan samaan kuppiin tupla-annoksen tai lisäämään valmiiseen juomaan kuumaa vettä (käyttämällä kuuman veden toimintoa). Miksi? Kahvi ei ole liuottava juoma, joten sen valmistus loppuu silloin, kun kaikki sen ominaisuudet on saatu puruista, eikä silloin kun se on liuennut. Jos pakotat vettä kauan kahvin läpi, juomastasi tulee kitkerää ja sen lisäksi vesi ei lopulta pääse virtaamaan märkien kahvipurujen läpi ja sitä alkaa roiskua kaikkialle.

Näiden kahden reseptin lisäksi laadukkaammissa kahvikoneissa on isompi valikoima tummia kahvijuomia. Nämä ovat oikeastaan perinteisen espresson variaatioita, jotka eroavat toisistaan vain juoman koon ja kahvin ja veden lisäämisen järjestyksen puolesta. Suosituimmat juomat ovat esim. ristretto, tupla-ristretto, tupla-espresso, lungo ja americano. On myös harvinaisempia juomia, kuten black eye, red eye, dead eye ja cold brew.

Maitopohjaiset juomat

Maitopohjaiset juomat

Suurin osa maitojärjestelmällisistä täysautomaattisista kahvikoneista valmistaa ainakin kahta maitojuomaa: latte ja cappuccino. Näiden juomien suurin ero on vaahdotus ja maidon määrä. Lattessa on enemmän maitoa ja vähemmän vaahtoa, kun taas cappuccinon koostumus on kolmasosa vaahtoa, kolmasosa maitoa ja kolmasosa espressoa. Joissakin koneissa juomien erona on ainoastaan maidon määrä, kun taas toiset voivat säädellä maidon vaahdotusta (tiheyttä). Jos pidät erilaisista maitopohjaisista juomista tai jos tykkäät ihan tavallisesta vaahdottomasta maidosta varmista, että tämä toiminto – säädettävä vaahdon määrä – on saatavilla valitussa kahvikoneessa.

Löydät lukuisia muitakin maitopohjaisia juomia korkeamman luokan kahvikoneissa. Kaikki eroavat toisistaan espresson ja maidon määrän ja niiden suhteen puolesta, kuten myös maidon tiheyden puolesta. Suosituimmat juomat ovat mm. espresso macchiato, flat white, latte macchiato, latte macchiato doppio ja cappuccino doppio.

Hyödyllinen vinkki niille, ketkä uneksivat kauniista ja maukkaasta maitovaahdosta: pidä maito/maitosäiliö aina jääkaapissa ja ota se ulos juuri ennen juoman valmistamista. Suositellaan käyttämään viileää maitoa, jotta se vaahdottuisi hyvin. Sitä paitsi, jos säilytät maitoasi liian pitkään huoneenlämmössä, se myös pilaantuu helpommin.

Maitojärjestelmien teknologiat eroavat valmistajista riippuen, mutta samassa hintaluokassa olevat koneet valmistavat laadultaan samantapaisia juomia. Joten, kuten sanottiin aikaisemmin, tärkeintä on harkita maitojärjestelmän huoltohelppoutta, eli voiko sen purkaa helposti ja onko automaattinen huuhtelu kätevää.

Raikas maito vai maitojauhe

Asiakkaamme kysyvät usein kahvikoneita, jotka valmistavat maitopohjaisia juomia maitojauheesta, koska ovat kuulleet, että niiden huoltaminen on helpompaa. Tämä saattaa olla pettymys, mutta kotikäyttöön tarkoitetut täysautomaattiset kahvikoneet eivät pysty valmistamaan kahvia maitojauheesta (kun jauhe kaadetaan kahvikoneeseen). Tämä toiminto on saatavilla vain ammatillisissa kahvikoneissa jotka ovat valitettavasti liian isot kotikäyttöä varten. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että ammatilliset baristat ja kahvi-intohimoilijat ovat sitä mieltä, että raikas maito on aina parempi kuin maitojauhe.

Täysautomaattisten kahvikoneiden hyvät puolet

Täysautomaattisten kahvikoneiden hyvät puolet

 • Nopeus ja käytännöllisyys. Kuten mainittiin jo aikaisemmin, täysautomaattiset kahvikoneet luotiin valmistamaan maukasta kahvia nopeasti ja helposti. Vaikka jotkut näkevät kahvinvalmistuksen pitkänä rituaalina, heistä monet voivat tehdä siitä rituaalin myös täysautomaattisella koneella. Tämän rituaalin pääkohta on maukkaan kahvin nauttiminen. Nopeus ja kätevyys ovat myös hyvät silloin kun sinulla on vieraita – minuuteissa voit valmistaa täysin erilaisia juomia jokaisen henkilökohtaiseen makuun. Tämä pätee myös isompiin perheisiin: jokainen perheenjäsen voi tallentaa omat reseptit koneen muistiin ja valmistaa lempijuomiaan yhdellä napinpainalluksella.
 • Laadukas kahvi. Jotkut ihmiset uskovat, että hyvää kahvia voi valmistaa vain ammatillinen barista, joka käyttää ammatillista kahvikonetta. On myös niitä, jotka päättävät ostaa ammatillisen puoliautomaattisen kahvikoneen oppimatta kahvinvalmistuksen taidetta tai huomioimatta joitakin tärkeitä juttuja kuten se, kuinka paljon aikaa sellaisen koneen lämpenemiseen kuluu (puolesta tunnista tuntiin), kuten myös tällaisella koneella kahvinvalmistukseen tarvittavaa aikaa ja taitoa. Baristat tarvitsevat usein pari kuukautta intensiivistä opetusta pystyäkseen valmistamaan laadukasta kahvia tai vaahdottamaan maitoa. Meidän mielestä on täysautomaattinen kone täydellinen heille, jotka haluavat nauttia maukasta kahvia nopeasti ja helposti. Täysautomaattisten kahvikoneiden uusimpien teknologioiden ansiosta valmistettu kahvi on samalla tasolla kuin ammatillisten baristojen juomat.
 • Löydät kaikki tarvittavat ominaisuudet yhdestä paikasta. Toisin sanoen, täysautomaattisessa kahvikoneessa on kaikki, mitä tarvitset maukkaan kahvin valmistamiseen – myllystä maitojärjestelmään. Vaikka tämä on täysautomaattisen kahvikoneen olemus, se on myös sen suurin etu verrattuna muihin koneisiin.
 • Mahdollisuus muuttaa asetuksia. Aloitetaan tosiasiasta, että kahvin makuun vaikuttaa jokainen pavun kosketus – alkaen siitä, mihin kasvavan kahvipuun kylkeen aurinko paistoi eniten ja loppuen siihen, mikä sää oli ikkunan takana kahvinvalmistuksen aikana (sää tosiaan vaikuttaa kahvisi makuun, koska sen kosteuteen ja vuorovaikutukseen veden kanssa vaikuttaa ilmanpaine). Kelataanpas kuitenkin takaisin olosuhteisiin, joihin voidaan vaikuttaa. Ensinnäkin, sinun tulisi säätää haluttu veden lämpötila – riippuen koneen mallista, voit valita eri tasoja. Erilämpöinen vesi paljastaa erilaisia kahvin makuja. Eksperimentoi ja löydä täydellinen lämpötila. Muista myös, että jos olet ostanut hieman happamamman kahvin, voit ottaa sen happamuutta pois ja tehdä siitä kitkerämpää nostamalla veden lämpötilaa. Jos kahvisi on liian kitkerää, ota lämpötilaa vähemmäksi ja tästä ominaisuudesta tulee vähemmän intensiivinen. Toinen, mitä voit muuttaa on jauhatus. Mitä hienompi se on, sitä vahvempi kahvistasi tulee. Jos se taaskin on karkeampi, juomasi on hedelmäisempi ja kevyempi. Muuten, tuottajat eivät suosittele valitsemaan hienointa jauhatusta: se ei ainoastaan estä vettä virtaamasta kunnolla kahvin läpi ja siten vaurioita pumppua, mutta hienot hiukkaset joutuvat myös vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin. Siten sinun tulisi valita hienoin jauhatus vain jos tiedät mitä olet tekemässä ja pystyt pitämään koneestasi hyvää huolta.  Viimeinen osa on annoksen koko – luota henkilökohtaisiin mieltymyksiisi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tuottajat valitsevat täydelliset juomien ja reseptien suhteet, joiden tuloksena on täydellisesti tasapainotettu maku. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi itse kokeilla ja löytää maukkaita yhdistelmiä!
 • Täydellisen designin valitseminen. Voit valita eri tuottajien välillä, mutta muista, että saman tuottajan samaa mallia on usein saatavilla myös erivärisenä ja joskus jopa erimuotoisena.

Täysautomaattisten kahvikoneiden huonot puolet

Täysautomaattisten kahvikoneiden huonot puolet

 • Kahvikoneen hinta. Koska ihmiset näkevät täysautomaattisten kahvikoneiden hinnan huonona ominaisuutena, päätettiin lisätä se listallemme. Pitkällä aikavälillä tämä sijoitus tarjoaa kuitenkin tuottoa. Kannattaa huomauttaa, että vaikka kahvikapseleita tai jauhettua kahvia käyttävät koneet on tosiaan halvempia, ovat kahvikapselit ja jauhettu kahvi kalliimpia kuin kahvipavut. Meidän täytyy myös muistuttaa, että vastajauhetuista kahvipavuista valmistettu kahvi on aina aromaattisempaa ja maukkaampaa.
 • Huoltotuotteet. Kuten kaikki muut monimutkaiset laitteet, kahvikoneet tarvitsevat huoltoa. Tähän tarvitsee erikoisia huoltotarvikkeita: puhdistustabletit, uutinyksikön rasva, kalkinpoistoneste ja/tai vesisuodatin, erikoinen aine maitojärjestelmän puhdistukseen. Jos huollat kahvikonettasi kunnolla, se kestää kauan ja tuo aina valoa päivääsi maukkaalla kahvilla.
 • Koneen huoltoon kulutettu aika. Vaikka nykyajan kahvikoneet on varustettu automaattisilla huolto-ohjelmilla, niiden suorittaminen vie silti vähän aikaa. On tärkeää mainita, että huippuluokan kahvikoneiden huollosta tulee entistä helpompaa – se on täysin automatisoitu, joten jo ainoastaan tämän tosiasian takia kannattaa harkita kalliimman koneen ostamista.

 Kannattaako tosiaan valita kalliimpi kone?

 Yksi kysymys, mitä asiakkaat aina kysyvät meiltä: mikä ero on yksikertaisimmalla – ja yleensä halvimmalla – kahvikoneella ja Premium-luokan mallilla? Valmistaako kalliimpi kone maukkaampaa kahvia? Tässä tapauksessa vertaamme kahvikoneita autoihin. Jokainen kunnossa oleva auto vie sinut paikasta toiseen – näinollen auto pystyy suorittamaan avaintehtävän. Sama pätee kahvikoneisiin: jos se on hyvässä toimintakunnossa, koneesi pystyy valmistamaan kahvia. Kysymys kuuluu kuitenkin: miten?

 •       Juomavalikoima. Kaikki automaattiset kahvikoneet valmistavat kahvia vastajauhetuista kahvipavuista (tätä varten on sisäänrakennettu mylly), mutta yksinkertaisin kahvikone pystyy yleensä valmistamaan vain muutamaa perinteistä kahvijuomaa; espressoa ja mustaa kahvia. Joillakin näistä koneista on höyrysauva, joka antaa sinun vaahdottaa maitoa manuaalisesti. Premium-luokan mallien avulla voit kuitenkin valmistaa 28 erilaista juomaa napin hipaisulla.
 •       Kahvin maku. Kahvin mausta puhuessa on tärkeää keskustella sen säätämisen mahdollisuuksista. Halvemmat koneet tarjoavat tähän hyvin vähän vaihtoehtoja: voit valita vain parin jauhatusasteen, kahvin vahvuusasteen ja lämpötilan välillä. Samalla Premium-luokan mallit antavat sinun säätää jokaista kahvinvalmistuksen parametria mieltymystesi mukaan ja tarjoavat paljon erilaisia asteita.
 •       Kahvikoneen hallinta. Yksinkertaisimmilla kahvikoneilla on yleensä pieni näyttö, joka näyttää saatavilla olevat toiminnot ja ilmoittaa koneen tilan joidenkin pienten kuvakkeiden avulla. Sitä paitsi, ymmärtääksesi näitä kuvakkeita sinun pitää ensin selvitellä, mitä jokainen niistä tarkoittaa. Lisäksi on tällaisen koneen huolto-ohjelmien suorittaminen paljon hankalampi (sinun pitää katsoa käyttöohjetta). Premium-mallit eroavat myös tässä: niissä on laaja värillinen näyttö joka antaa tietoa tekstinä ja kuvakkeina. Tämä on erittäin kätevä kun muutat asetuksia huolto-ohjelmia suorittaessa – sinun täytyy vain seurata askelia näytöllä.
 •       Älykkäät teknologiat. Melkein kaikki Premium-malleja voi hallita älylaitteelta (puhelin tai tabletti). Sinun täytyy vain ladata koneen tuottajan luotu älysovellus. Sovelluksessa saat juomien valmistamisen ja asetusten muuttamisen ja tallentamisen lisäksi paljon hyödyllisiä vihjeitä ja lisätietoa kahvista ja sen valmistuksesta
 •     Huolto. Premium-luokan mallit ovat täysin automatisoidut, joten niiden huoltaminen on paljon helpompaa. Tämä on erittäin tärkeää kun valitset konetta, jossa on sisäänrakennettu maitojärjestelmä.
 •       Design. On ilmiselvää, että yksinkertaista kahvikonetta tehdessä käytetään yksinkertaista viimeistelyä. Vastakohtana ovat Premium-mallit, jotka ylpeilevät paljon laadukkaammalla viimeistelyllä ja niiden design on usein nykyaikaisempi ja ylellisempi.

Yhteenveto

Täysautomaattista kahvikonetta valitessa harkitset tietenkin sitä rahasummaa, minkä olet valmis siihen käyttämään. Sinun pitää kuitenkin muistaa, että kahvikoneen tarkoitus on palvella sinua yli vuoden. Tämä laite piristää sinua päivittäin maukkaalla kahvikupilla, joten käytätkin sitä koko ajan. Kun olet saanut selvää tarpeistasi, valitse kahvikone vastuullisesti, jotta sinun ei tarvitsisi katua ostamaasi laitetta, joka ei sitten ollutkaan sopiva. Jos haluat säästää arvokasta aikaasi, ole yhteydessä meidän asiantuntijoihin, jotka analysoivat halujasi ja tarpeitasi tarkasti ja tarjoavat sinulle juuri sitä, mitä tarvitset. Kun olet ostanut kahvikoneen muista, että kahvin maku ei riipu ainoastaan koneesta, siihen integroiduista teknologioista ja saatavilla olevista asetuksista, mutta myös itse kahvipavuista. Niiden pitäisi olla tuoreita ja laadukkaita. ”KahviKaveri”:n papuvalikoima on erittäin laaja ja luoto täysautomaattisia kahvikoneita varten, joten koneen kanssa valitaan sinulle myös pavut, jotka sopivat juuri sinun makuusi. Odotamme innolla puheluita ja kirjeitä!