Parempaa kuin kakku - 3 jälkiruoka kahvia - Kahvikaveri

Parempaa kuin kakku – 3 jälkiruoka kahvia

Antti
Reseptit
#Jälkiruoka kahvia

Luultavasti aivan kuten sinä, en voi kuvitella vuoden kylmintä kautta ilman höyryävää kuppia kuumaa teetä tai kahvia. Talviaktiviteettien jälkeen ystävien ja perheen kanssa tai kodikkaana iltana kotona tulee mieleen, että minkälaiset juomat yllättäisivät iloisesti rakkaitasi?

Niinpä kotona vietetty aika tuo parhaat tunteet esiin ja saat inspiraation keittiössäsi. Olen valinnut 3 herkullista jälkiruoka-kahvireseptiä eri puolilta maailmaa. Joten tule mukaan – matkustetaan ympäri maailman makuja.

Löydä aito Irish coffee

Jos laitat internetin hakukenttään “Irish coffee”, saat näkyviin satoja eri reseptejä. Joten, miten voi tietää mikä on kaikkein aidoin? Voit kokeilla joka kerta erilaista vaihtoehtoa, mutta kuuma kahvi, sokeri, kerma ja whiskeyn maku tässä jalossa juomassa ovat aina tärkeimmät ainekset. Lisäksi se tarjoillaan kahvallisesta lasikupista – tässä toimisi hyvin Kahvikaverin “Cappuccino lasi“. Eli mikä on Irish coffeen aito resepti? Jatka lukemista ja saat selville!

Tarvitset:
– Kuumaa vettä
– 200 ml kuumaa kahvia (Irlantilaiset käyttävät tummapaahteisia kahvipapuja)
– 2 teelusikallista sokeria (valitse suosikkisi: valkoinen tai ruskea) tai tarpeittesi mukaan
– Roiskauta Irish whiskey makua tai itse whiskey juomaa
– 2 teelusikallista paksua kermaa
– Lasikuppi tai lasi

Valmistus:
1. Kaada kuuma vesi kuppiin ja anna olla 2-3 min;
2. Kaada kuuma vesi pois ja kaada kahvi kuppiin, sekoita sokeri;
3. Lisää whiskey maku sekoittaen;
4. Kaada kuohukerma kulhoon ja vaahdota vaahdoksi, muttei liian paksuksi. Voit käyttää myös sähkövatkainta;
5. Pidä lusikkaa ylösalaisin ja kaada hitaasti kermavaahto kuppiin niin, että siitä tulee päällimmäinen kerros kahviin.

Italialainen bicerin kahvi – kuuman suklaan ystäville

Tämä on perinteinen Torinolainen juoma joka tarjoiltiin 1500-luvulla “kaakaona”. Tämä kahvi tehdään paikallisesta suklaasta, vahvasta italialaisesta kahvista ja kermavaahdosta yllä. Se on edelleen suosittu italialaisten keskuudessa. Jos sinä tai rakkaasi pitävät kaakaosta – tätä pitää ehdottomasti kokeilla.

Tarvitset:
– 100 ml kahvia
– 100 ml kuumaa suklaata (valmista tummasta suklaasta)
– 25 ml kuohukermaa
– Hyppysellinen suklaaraastetta

Valmistus:
1. Kun kahvikone valmistaa oikean määrän kahvia, sulata tumma suklaa höyrykattilassa – kaada kuumaa vettä kattilaan ja laita kulhoon suklaa ja kulho kuuman veden päälle, lämmitä hitaasti kunnes suklaa on sulaa;
2. Kaada sula suklaa kuppiin ensimmäisenä – kolmasosa kupissa tulisi olla suklaata
3. Pidä lusikkaa ylösalaisin, kupin yläpuolella ja kaada kahvi sisään;
4. Sekoita kuohukerma erillisessä kulhossa vatkaimella;
5. Pidä samalla tavalla lusikkaa ja kaada kerma ylimmäiseksi kerrokseksi kuppiin;
6. Päällystä suklaaraasteella

Bicerin muistuttaa kaakaota ja fanit saattavat valmistaa juoman nopeasti muutamalla yksinkertaisella tavalla, esim käyttäen luonnollisten aineksien sekoitusta Fonte “Classic Hot Chocolate“. Tarvitset vain sekoittaa kaakaoon kuumaa maitoa tai kuumaa vettä ja päällystää kermavaahdolla ja värikkäillä koristeilla. Kerron salaisuuden – pienet herkkusuut pitävät kovasti Mome “Flowpack Cointreau” tuotteesta. Ensisilmäyksellä se näyttää suklaakuutiolta tikussa, mutta se on oikeastaan belgialaista suklaata pehmeällä täytteellä ja sulaa helposti kuppiin, kun päälle kaadetaan kuumaa maitoa. Vaniljaa, karamellia tai kookoksen makuja – voit valita laajasta valikoimasta.

Juhlava minttumokka – jopa Amerikkalaiset tuntevat tämän

“Starbucks” kahvilaketju teki tämän minttumaisen juoman suosituksi. Tämä rakastettu amerikkalainen talvimokka kiehtoo ihmisiä muuallakin maailmassa. Niille, jotka jo kaipaavat Joulun aikaa – kuppi tätä minttukahvia tuo ehdottomasti joulupyhien muistoja mieleen.

Tarvitset:

Minttusiirappiin:
– 250 ml vettä
– 230 g sokeria
– Hyppysellinen tuoreita mintunlehtiä tai 1 ruokalusikallinen minttu-uutetta

Mokkaan:
– 50 ml espressoa
– 25 ml maitoa
– 30 g maustamatonta suklaata
– Kermavaahtoa
– Pilkottuja karkkikeppejä

Jos pidät enemmän modernimmasta mausta, voit vaihtaa kotitekoisen minttusiirapin Sweetbird “Cucumber Mint & Iced Green Tea” siirappiin. Tällä mausteisella yhdistelmällä on viitteitä Aasian keittiön mauista ja voit käyttää sitä maustamaan teetäsi.

Lunta sataa ja pakkanen puree edelleen, nämä herkulliset juomat lämmittävät niitä, joille tarjotaan kupponen. Olisiko siis aika kutsua ystäviä kylään perjantaina?

preloader