Onko maitokahvisi liian kylmää? Tässä syy - Kahvikaveri

Onko maitokahvisi liian kylmää? Tässä syy

Antti
Neuvot
#kuuma kahvi

Pitkän ja turhauttavan tutkimuksen ja tuntien etsimisen jälkeen, tarvitsetko automaattisen maitojärjestelmän todella kahvikoneeseen? Kahvikaveri neuvoo ja auttaa sinua valitsemaan oikein. Koneesi  saapuu, purat sen laatikosta, kytket seinään, valitset lempi maitokahvisi painikkeella ja voi melkein tuntea liekehtivän kuuman latte macchiaton lämmittävän sinut kokonaan. Välittömästi ottaessasi ensimmäisen hörpyn kahvistasi, pettymys valtaa mielesi – tämä ei ole “suoraan-helvetistä-kiehuvan” kuumaa! Tämä on hyvin yleinen skenaario, mutta olemme täällä selvittämässä, miksi ei ole mitään vialla tässä.

Kaikki johtuu maidosta

Ei ainoastaan mitään väärin, itse asiassa päinvastoin – kahvin ei tulisi koskaan olla noin kuumaa. Hyvän kahvin ainakaan 😉 Jos maito ylittää kiehumislämpötilan, sen samettinen rakenne ja koostumus tuhoutuvat – vaahtoa ei voi muodostua. Maitopohjaisten espresso juomien keskimääräinen lämpötila on noin 65 celsiusastetta – se on tarpeeksi kuuma, että se tukee espresson cremaa ja sopivan viileä, että maidon rakenne säilyy. Jos maidon lämpö ylittää tämän lämpötilapisteen, jäät nauttimaan kahvistasi ilman maitomaista samettisen, pehmeää, pilvimäistä vaahtokerrosta cappuccinossasi. Lisäksi – maidolla on taipumus paljastaa makeus alemmissa lämpötiloissa. Tämän vuoksi, missä tahansa maitopohjaisessa espresso-juomassa on luonnollinen makea maku, kunhan se on asianmukaisesti valmistettu. Valitettavasti, mitä lähempänä maito on kiehumislämpötilaansa, sitä enemmän makua menetetään.

Kuinka teen siitä kuumaa?

Emme aio jättää sinua kylmäks tämän asian kanssai, tässä tapoja joilla saat kahvisi lähemmäksi tuota “hot hot hot” -asteikkoa:

Varmista, että suhteet ovat oikein. Normaali kahvi / maito -suhde on 1:2, tämä tarkoittaa sitä, että jos suhde on väärä (esimerkiksi – liian paljon maitoa latte macchiatossa),  juoma osoittautuu haaleaksi. Oikeat mittasuhteet = oikea lämpötila.

Lämmitä kuppi. Yksi perus vaiheista on esilämmittää kuppi ennen minkään juoman valmistusta. Voit joko laittaa kuppisi kupinlämmittimeen (varusteena joissakin koneissa) tai kaataa kuumaa vettä kuppiin ja anna sen seistä jonkin aikaa lämmittäen kuppia oikeaan lämpötilaan. Jos mietit, onko kupeissa eroja, niin kyllä on! Paksumpi seinämä, lämpimämpi juoma. Jos olet kärsit haaleista juomista, tarkista Loveramics kupit.

Miksi se on kuumempaa kahvilassa?

Muista, että kotisi kahvikoneella valmistetut maitopohjaiset espresso juomat on tarkoitus nauttia melko nopeasti. Älä oleta, että kahvisi säilyy tuntikausia kiehuvan kuumana, koska jotkut kahvilat yleensä tarjoilevat näin kahvin – tämä ei ole mahdollista kotona, sillä verrattaessa ammattikäyttöön tarkoitetuissa kahvikoneissa on useita vahvempia, suuremman kapasiteetin boilereita. Ja baristalla itsellään ei ole mitään tekemistä sen kanssa.  Loppujen lopuksi  tiedämme, että olet aivan yhtä hyvä kuin hänkin, eikö vain? 😉

Kuten olemme jo todenneet, ylikuumentuneet juomat eivät paljasta kahvipapujen ominaisuuksia eivätkä maidon silkkisyyttä. Huomaat, että tämä vie sinua jälleen askeleen lähemmäksi kahviammattilaista tai hifistelijää. Älä huoli, se kesti jonkin aikaa myös meiltä. Jos olet joskus epävarma, Kahvikaverit ovat täällä auttamassa sinua aloittamaan salaperäisen matkan kahvimaailmaan tai vaihtamaan tapaa, jolla näet sen. Kaikki tämä ja enemmän, esittelemällä sinulle joitakin parhaita kahvikoneita.