Näin valitset täydellisen kahvikoneen - Kahvikaveri

Näin valitset täydellisen kahvikoneen

Antti
Neuvot
#kahvikoneet

Suodatinkahvi on tasapaksua. Se maistuu aina samalta, menettää nopeasti huomattavan osan aromaattisista öljyistään, eikä yksinkertaisesti ole niin hyvää kuin kahvi voi parhaimmillaan olla. Jos olet yksi meistä, jotka eivät selviydy päivästään ilman kahvia, olet luultavasti ajatellut Joten, jos olet yksi niistä, jotka eivät selviydy päivästä ilman kahvia, olet luultavasti ajatellut nostaa päivittäisen kahvihetkesi uudelle tasolle.

Silloin kohtaat yhden elämän vaikeimmista kysymyksistä: minkälainen kahvikone minun pitäisi ostaa?

Nykyään markkinoilta löytyy tuhansia erilaisia vaihtoehtoja yksinkertaisista ja edullisista kahvinkeittimistä ylellisiin ja monimutkaisiin huippulaitteisiin saakka. Tässä artikkelissa neuvomme, miten löydät juuri sinulle sopivan kahvikoneen, joka vastaa kaikkiin tarpeisiisi. Oikeanlainen laite löytyy helpoiten, kun valitset koneen, joka vastaa nykyisiä kahvinjuontitottumuksiasi. Käymme ensin läpi muutaman helpon kysymyksen, jotka auttavat rajaamaan vaihtoehtojen määrää.

Suosikkikahvisi

Jos pidät sekä mustasta kahvista että maitokahvista, kannattaa valita kahvinkeitin, jossa on maidonvaahdotin. Vaahdottimen avulla valmistat täydellistä maitovaahtoa esimerkiksi latteen tai cappuccinoon. Integroidut vaahdottimet valmistavat maitovaahdon yhdellä napinpainalluksella, kun taas perinteisillä maidovaahdottimilla maito täytyy vaahdottaa manuaalisesti. Kahvin lisäksi jotkut mallit valmistavat myös kaakaota tai teetä.

Kupillisten määrä

Mieti myös, kuinka monta kahvikupillista koneen täytyy pystyä valmistamaan. Jos haluat valmistaa useamman kupillisen samanaikaisesti, tämä onnistuu helpoimmin ja nopeimmin automaattisella kahvikoneella. Toisaalta, jos tarvitset vain yhden tai kaksi kupillista kerrallaan, kapselikone tai manuaalinen espressokone käyvät aivan yhtä hyvin. Jos valmistat päivittäin tavallista enemmän kahvia, kannattaa harkita ammattitason kahvinkeittimen hankintaa.

Budjetti

Rahamäärä, jonka olet valmis budjetoimaan kahvikoneen hankintaan, on tietysti yksi tärkeimmistä tekijöistä uutta laitetta valittaessa. Kapseli- ja kahvityynykoneet sijoittuvat hintahaitarin halvimpaan päähän, espressokoneet ovat hieman tätä arvokkaampia, ja kalleimpia ovat täysin automaattiset “pavusta-kuppiin” kahvikoneet. Erään nyrkkisäännön mukaan laitteen hinta on sitä korkeampi, mitä enemmän lisäominaisuuksia tarvitset. Vaikka uusimmat kehittynyttä teknologiaa hyödyntävät mallit näyttävät upealta keittiössä, kannattaa arvioida kuinka monta toimintoa todella tarvitset

Huolto

Kaikkein automaattisimmatkin kahvinkeittimet tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Puhdistustoimenpiteiltä ei siis voi välttyä. Mallista riippuen jotkin automaattiset koneet suorittavat kuitenkin osan puhdistuksesta automaattisesti, joten jos et pidä siivoamisesta, valitse kone joka tarvitsee mahdollisimman vähän huoltoa. Yleisesti ottaen kahvikoneet, joissa on automaattinen maidonvaahdotin, vaativat hieman enemmän huoltoa, koska maitojäämät ovat otollinen kasvualusta bakteereille. Täysin automaattisissa kahvikoneissa on monimutkaisia mekanismeja, jotka vaativat säännöllistä puhdistusta ja kalkinpoistoa.

Kapselikoneet

Pienikokoiset kapselikoneet kuuluvat kahvinkeitinten ensimmäiselle tasolle. Nämä koneet sopivat hyvin niille, jotka etsivät ensimmäistä kahvinkeitintä tai vasta aloittelevat kahvinjuontia. Kapselikoneet toimivat kertakäyttöisillä kahvikapseleilla, jotka sisältävät yhden annoksen kahvia. Kapseleiden laajasta valikoimasta löytyy monia eri makuja ja eri tyylisiä kahvijuomia, ja ne on helppo heittää roskiin käytön jälkeen. Kapselikoneet voivat olla täydellinen valinta, jos haluat valmistaa nopeasti kupillisen maistuvaa kahvia, etkä halua sijoittaa paljoa rahaa kahvikoneeseen. Tästä luokasta löytyy koneita, jotka maksavat jopa alle 100 €. Suurin osa malleista vie hyvin vähän tilaa, joten ne sopivat täydellisesti pieniin keittiöihin.

Edut + Erityisen helppo käyttää ja huoltaa
+ Alhainen hinta
Laaja valikoima makuja
Haitat   Toimii vain kahvikapseleilla
  Toimintojen rajoittuneisuus

Baristatyylin ystäville – manuaaliset espressokoneet

Onko kahvin valmistus mielestäsi pikemminkin hidas ja nautinnollinen rituaali kuin yksinkertainen prosessi? Näille kahvin ystäville manuaaliset espressokoneet ovat paras valinta. Espressokoneiden kanssa voit kontrolloida täysin kahvinvalmistusprosessin jokaista askelta aina papujen jauhamisesta maidon vaahdotukseen asti. Tällä tavalla voit oppia enemmän kahvista ja kehittää baristataitojasi. Lisäksi useimmissa näissä koneissa on hienovarainen ja minimalistinen muotoilu, joten ne sopivat jokaiseen keittiöön.

Edut + Jokainen valmistuskerta on seikkailu
+ Kaikki riippuu taidoistasi
Haitat   Vaatii hieman kokemusta
  Vie enemmän aikaa

“Pavusta-kuppiin” automaattiset kahviautomaatit

Tämän luokan kahvikoneiden nimi kertoo kaiken. Automaattinen kahvinkeitin valmistaa lähes kaikki haluamasi kahvijuomat yhdellä napinpainalluksella – kahvipavuista aina kuppiin saakka. Sinun ei tarvitse huolehtia muusta. Voit ohjelmoida laitteeseen kahviprofiileja, joilla varmistat saavasi joka kerta juuri sen kahvin, jota rakastat. Tämän tasoinen helppokäyttöisyys heijastuu tietenkin myös hintaan. Lisäksi, jos haluat varmistaa laitteen pitkäikäisyyden, kahvikone tarvitsee säännöllistä puhdistusta ja kalkinpoistoa.

Edut + Täysin automaattinen kahvinkeitin
+ Valmistaa monta kuppia lyhyessä ajassa
Haitat   Korkea hinta
  Vaatii säännöllistä huoltoa

Muut kahvinkeittimet

Jos kahvikoneet tuntuvat liian monimutkaisilta, suurilta, kalliilta tai yksinkertaisesti liian äänekkäiltä, on olemassa muitakin tapoja valmistaa parempaa kahvia kotona. Muita kahvin ystävien suosimia välineitä ovat esimerkiksi Chemex, French Press, V60, Aeropress sekä mutteripannu. Näiden pikku kahvikavereiden hinta ei ole korkea, ne ovat tyylikäs lisä keittiöösi ja niiden tarjoamat mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Toisaalta, kuten manuaalisissa espressokoneissa, näiden kahvinkeittimien kanssa kahvin valmistaminen vaatii enemmän kuin napinpainallusta. Mutta kun opit valmistamaan kahvia näillä välineillä, kehityt kahviasiantuntijana ja voit tarjota ystävillesi kupin parasta kahvia, jota he ovat koskaan juoneet!

Edut + Alhainen hinta
+ Helppo ja yksinkertainen huolto
Paljon uuttomahdollisuuksia
Haitat   Vaativat hieman kärsivällisyyttä ja kokemusta
  Vaatiivat lisävarusteita (kahvimylly, suodatinpaperit)

Lisätietoja näistä kahvinkeittimistä: 6 parempaa kahvin valmistusmenetelmää

 

On hyvä muistaa, että kahvin maailma on liian laaja ja monipuolinen, jotta voisi nimetä yhden PARHAAN tyyppisen kahvinkeittimen. Ei ole huonoja valintoja, vaan erilaiset kahvinvalmistusmenetelmät sopivat paremmin tai vähän huonommin erilaisten kahvikavereiden tarpeisiin.

Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mitkä ovat omat tarpeesi kahvinkeittimen hankkimista varten. Jos haluat tietää enemmän näistä koneista tai kokeilla niitä – muista, että olet aina tervetullut liikkeeseemme.