Miten kahvia ja kahvikonetta pystyy käyttämään kotona yksilöllisesti ja kätevästi?

Miten kahvia ja kahvikonetta pystyy käyttämään kotona yksilöllisesti ja kätevästi?

Antti
Neuvot
#kahvi #kahvikoneet

Miksi tarvitsemme kahvia? Tähän ei tietenkään ole ainoastaan yhtä vastausta. Kuitenkin yleisesti ottaen kahvi luo hyvän tunnelman työpäivinä, on loistava juoma sunnuntai-aamiaisina ja tekee keskustelusta mukavampaa. Miksi tarvitsemme kahvikoneita? Tietenkin valmistakseemme nopeasti korkealaatuistakahvia.

Kahvia sekä kahvikonetta pystyy kuitenkin käyttämään kekseliäillä tavoilla, joita et ehkä ole ennen tullut edes ajatelleeksi. KahviKavereilla on muutamia vinkkejä, joiden avulla käytät kahvia ja kahvikonettasi luovasti ja kätevästi.

Kotitekoiset kynttilät

Auringonlasku, lämmin peitto ja kynttilänvalo. Mikä voisi olla parempaa kuin pitkät terassilla vietetyt kesäillat? Terassi, parveke tai mikä tahansa muu huone muuttuu heti kodikkaammaksi, kun se on koristeltu kotitekoisilla kynttilöillä, jotka olet itse valmistanut kahvikoneesi avulla.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Tarvitset:

  • Purkkeja. Voit käyttää joko hienoja koristeltuja purkkeja tai tavallisia suolakurkku- tai hillopurkkeja. Muista vain irrottaa etiketit kunnolla purkista! 🙂
  • Vahaa. Voit käyttää mehiläisvahaa, hajustettua vahaa tai parafiinivahaa.
  • Kynttilän sydänlankaa. Jotta sydänlanka uppoaisi kunnolla sulaneeseen vahaan, voit kiinnittää siihen pienen metallisen klipsin.
  • Sydänlangan pidikeitä. Pidike voi olla vaikkapa pahvikaistale tai jopa ihan tavallinen kynä.
  • Pyyhettä.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Laita ensin vaha purkkiisi. Solmi sitten sydänlanka sen pidikkeeseen. Kääri sitten purkki pyyhkeeseen (tämä on tärkeää, koska purkit ovat hyvin kuumia) mutta jätä purkin yläosa peittämättä. Nyt on kahvikoneesi vuoro. Kuumenna vahaa varovaisest kahvikoneen höyrysuuttimen avulla, kunnes se on sulanut kokonaan (älä upota suutinta vahaan!). Aseta sitten sydänlanka purkin keskelle alla olevan kuvan esittämällä tavalla.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Nyt sinun tarvitsee vain odottaa, että vaha jähmettyy. Sen jälkeen voit sytyttää kynttilät ja ihailla aikaansaannoksiasi kahvia siemaillen 🙂

Kun olet oppinut valmistamaan kynttilöitä tällä tavalla, voit lisäksi kokeilla hajustaa vahan kanelitangoilla, kahvipavuilla, kuivatulla appelsiininkuorilla tai jollakin muulla hajusteella. Voit myös valmistaa eri kokoisia kynttilöitä käyttäen erilaisia purkkeja ja koristella purkkeja esimerkiksi maalilla. Pienet kynttilät ovat myös hyvä lahjaidea!

Koristelu kahvipavuilla

Jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa kynttilöiden valmistamiseen, mutta haluaisit silti jotain kaunista kotiisi, voit tehdä hienoja koristeita pienellä määrällä kahvipapuja. Ota lautanen tai kynttilänjalka, lisää siihen kahvipapuja, kynttilä ja muita koristeita, niin olet valmistanut nopeasti kauniita koristeita!

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Kahviporot ovat avuksi taloustöissä

Kahviporoja ei tarvitse välttämättä heittää suoraan roskiin. Tässä on pari kätevää vinkkiä, miten voit hyödyntää käytettyä kahvia kotonasi:

  • Lannoitteena. Kahviporot sopivat hyvin kukille, koska ne antavat mullalle hieman hapokkuutta. Lisäksi kahvi pitää tuholaiset loitolla. Joten seuraavalla kerralla kun kastelet kukkiasi, lisää multaan samalla hieman kahviporoja.
  • Poista kiinnittynyt rasva astioista lisäämällä tiskatessa astiaan kahviporoja ja hankaamalla kunnolla.
  • Epämiellyttävien hajujen poistamiseksi. Poista epämiellyttävät hajut esimerkiksi jääkaapista asettamalla jääkaappiin pieni kahviporoilla täytetty rasia.

Kuorija kauneushoidoiksi

Nyt kun koti on jo koristeltu ja siivottu, on aika hemmotella itseämme. Voit valmistaa kotitekoista kuorinta-ainetta lisäämällä kahviporoja kasvojenpuhdistusaineeseen tai vartaloöljyyn. Kuorinnasta on runsaasti hyötyä: se pehmentää ihoa, avaa ihohuokoset ja tietenkin tuoksuu mielettömän hyvältä. Mikä tärkeintä, se on täysin luonnollista ja halpaa.

Millä muulla epätavallisella tavalla olet käyttänyt kahvia tai kahvikonetta? 🙂 Jaa vinkkisi kommentoimalla!