Miten kahvia ja kahvikonetta pystyy käyttämään kotona yksilöllisesti ja kätevästi?

Miten kahvia ja kahvikonetta pystyy käyttämään kotona yksilöllisesti ja kätevästi?

Antti
Neuvot
#kahvi #kahvikoneet

Miksi tarvitsemme kahvia? Siihen ei tietenkään ole ainoastaan yhtä vastausta. Kuitenkin kun puhutaan yleisesti, kahvi luo hyvän tunnelman työpäivinä, myöhäisinä sunnuntai-aamiaisina ja muuttaa myös keskustelut mukaviksi. Miksi tarvitsemme kahvikoneita? Tavallinen vastaus – nopeaksi maistuvan kahvin valmistukseksi.

Kahvia sekä kahvikonetta pystyy kuitenkin käyttämään myös muulla kuin “normaalilla” ja tavallisella tavalla. KahviKavereilla on muutamia vinkkejä, millä muulla tavalla sekä kahvia että kahvikonetta pystyisi käyttämään – yksilöllisellä, luovalla ja kätevällä tavalla.

Kotitekoiset kynttilät

Auringonlasku, peitto, mukava viileys ja kynttilänvalo. Pitkät kesäillat terassilla istuen – mikä voisi olla parempaa? Terassi, parveke tai mikä tahansa huone muuttuu heti kodikkaammaksi, kun se on koristeltu kotitekoisilla kynttilöillä, jotka olette valmistaneet kahvikoneenne avulla.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Tarvitsette:

  • Purkkeja. Voitte käyttää sekä hienoja koristeltuja purkkeja että tavallisia, mitkä ovat jääneet hilloista tai suolakurkuista. Teidän täytyy ainoastaan varmistaa, että etiketit ovat irronneet kunnolla lasipinnoilta.
  • Vahaa. Voi käyttää mehiläisvahaa, hajustettua vahaa tai parafiinivahaa.
  • Kynttilän sydäntä. Jotta sydänlanka uppoaisi kunnolla sulaneeseen vahaan, voitte kiinnittää siihen pienen metallisen klipsin.
  • Sydänlangan pidikettä. Se voi olla vaikkapa pahvikaistale tai jopa ihan tavallinen kynä.
  • Pyyhettä.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Valmistautuminen koostuu kahdesta osasta: ensimmäisenä laittakaa vaha purkkiin. Sitten solmikaa sydänlanka sen pidikkeeseen. Nyt kun olette valmistautuneet alkaa valmistus: Käärikää purkki pyyhkeeseen (se on tärkeää, jotta kätenne olisivat suojattuna kuumalta purkilta), jättäen ainoastaan yläosan peittämättä. Nyt on kahvikoneenne vuoro. Käyttäen kahvikoneen höyrysuutinta, kuumentakaa vahaa varovaisesti kunnes se on täysin sulanut (olkaa varovaisia, älkää upottako suutinta vahaan!). Sitten laittakaa sydänlanka purkin keskelle kuvassa näkyvällä tavalla.

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Nyt teidän ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa kunnes kaikki jähmettyy paikoilleen. Sitten täytyy ainoastaan sytyttää kynttilät ja ihailla työtänne kahvia siemaillen 🙂

Kun olette jo näiden kynttilöiden valmistuksen mestari, voitte kokeilla vahan lisäksi myös kanelitankoja, kahvipapuja, kuivattuja appelsiininkuoria tai mitä tahansa muuta, mikä lisäisi kynttilöille hyvää tuoksua ja väriä. Voitte myös muuttaa purkkien kokoja, värejä ja muotoja, jotta niitä voisi käyttää erilaisiin tarkoituksiin – isommat kynttilät sopivat terassien koristamiseksi sekä korkeille ikkunalaudoille ja pienet sopivat täydellisesti lahjoiksi.

Koristelu kahvipavuilla

Ja jos teillä ei ole tarpeeksi aikaa näiden kynttilöiden valmistukseksi, mutta silti haluaisitte jotain kaunista kotiinne, etsikää pieni kasa kahvipapuja, koska löydämme niille käyttöä. Ottakaa lautanen tai kynttilänjalka, lisäkää kahvipapuja, kynttilöitä, jotain muuta pientä ja koristeenne on valmis minuutissa!

Miten kahvia ja kahvikonetta. Kahvikaveri

Kahviporot ovat avuksi taloustöissä

Älkää kiirehtikö kahviporolaatikon tyhjennyksen jälkeen roskikselle. Tässä on pari kätevää vinkkiä, miten ne voisivat auttaa teitä kotona:

  • Kasvien lannoitteena. Kahviporot sopivat hyvin kukille, koska ne antavat mullalle hieman hapokkuutta. Lisäksi, tuholaiset eivät pidä niistä. Joten seuraavalla kerralla kun kastelette kukkianne, lisäkää samalla myös hieman kahviporoja.
  • Astioilta rasvan poistamiseksi. Lisäkää tiskatessa kahviporoja ja hangatkaa kunnolla.
  • Epämiellyttävien hajujen poistamiseksi. Esimerkiksi niiden hajujen, mitkä ilmestyvät usein jääkaappeihin. Laittakaa sinne pieni rasiallinen kahviporoja ja ne hajut katoavat 🙂

Kuorija kauneushoidoiksi

Koti on jo koristeltu ja siivottu, joten nyt on aika hemmotella itseämme. Kun sekoitetaan kahviporot kasvojenpuhdistusaineeseen tai vartaloöljyyn, saadaan kotitekoinen kuorija kasvoille tai vartalolle. Siitä on tosi paljon hyötyä: se pehmentää ihoa, avaa huokoset ja tietenkin tuoksuu varmasti mielettömän hyvältä. Ja mikä tärkeintä, se on täysin luonnollista ja halpaa.

Ja millä epätavallisella tavalla olette te käyttäneet kahvia ja kahvikonettanne? Jakakaa kommentoimalla!