1+1

Aeropress. Kahvinvalmistusohje

#Aeropress #kahvi

Kun tarkastellaan kahinvalmistusvälineiden kehittäineitä keksijöitä, voidaan huomata että kaikkien merkittävien kahvivälineiden tekijät ovat olleet suuria kahvin rakastajia! Chemex-kahvikannun kehitti kemian tohtori, Mokkapannun keksi insinööri ja Aeropressin idea tuli hyvin koulutetulta koneinsinööriltä. Vaikka kahvia on nautittu jo viimeistään 900-luvulla, ilmestyy jatkuvasti uusia kahviin liittyviä keksintöjä. Esimerkiksi Aeropress syntyi vasta vuonna 2005.

Aeropress on täydellinen kahvinvalmistusväline matkailijoille: se on helppo kuljettaa, vie vain vähän tilaa laukusta ja koska laite on valmistettu muovista, sitä on hyvin vaikea rikkoa. Eikä unohdeta, että Aeropress valmistaa kaikenlisäksi niin herkullista kahvia, että kahvinystävät ympäri maailmaa pitävät sitä yhtenä parhaana kahvinvalmistusvälineenä.

Aeropress sopii täydellisesti niille, jotka rakastavat vahvaa kahvia, mutta eivät halua kuppiinsa katkeruutta. Koostumukseltaan sillä valmistettu kahvi muistuttaa espressoa, mutta se on maultaan kirkkaampaa.

Kahvin valmistus Aeropressillä on erittäin helppoa. Kun olet oppinut tekniikan, voit valmistaa kahvia nopeasti vain muutamassa minuutissa. Samalla voit nauttia herkullisesta huoneeseen leviävästä kahvin tuoksusta.

Valmistus

Kahvin valmistusta varten tarvitset:

  • Aeropressin
  • Aeropress-suodatinpaperin
  • Sekoituslastan tai pitkän lusikan
  • Jauhettua kahvia (jauhettu keskikarkeaksi tai hienoksi), noin 17g
  • Kiehahtanutta ja hetken levännyttä vettä, noin 220ml
  • Suosikkikahvikuppisi!

Aeropress. Kahvikaveri
1. Aseta suodatinpaperi Aeropressin kanteen ja kostuta se kaatamalla suodattimen läpi hieman vettä. Näin kahviin ei tule epämiellyttävää paperista makua.

Aeropress. Kahvikaveri

2. Kiinnittä kansi Aeropressin osaan, johon kahvi ja vesi lisätään. Aseta Aeropress kahvikuppisi päälle niin, että kansipuoli on alimmaisena.

Aeropress. Kahvikaveri

3. Lisää kahvi ja kostuta kahvi kaatamalla hieman kuumaa vettä jauhetun kahvin päälle. Kaada tämän jälkeen vettä Aeropressin kylkeen merkityn asteikon numero neljään saakka (jos käytät pientä kuppia, lisää vähemmän vettä).

Aeropress. Kahvikaveri

4. Kun olet lisännyt veden, sekoita kahvi ja vesi yhteen sekoituslastan tai lusikan avulla. Näin varmistat, että kahvi uuttuu tasaisesti. Aseta sekoittamisen jälkeen Aeropressin yläosa (mäntä) alaosan päälle hieman kaltevasti ja vedä sitä hieman ylöspäin. Näin uutto-osaan syntyy pieni paine, joka auttaa uuttamaan jauhetusta kahista kaikki parhaat makuominaisuudet.

Aeropress. Kahvikaveri

5. Anna kahvin uuttua noin 40-50 sekuntia. Sekoita sitten kahvi uudelleen. Aseta mäntä takaisin paikoilleen ja paina sitä alaspäin, niin ilmanpaine työntää kahvin suodattimen läpi kuppiisi. Kun kuulet sihisevän äänen, voit lopettaa painamisen, sillä kaikki kahvi on puristettu ulos ja nyt vain ilmaa poistuu Aeropressistä.

6. Voit poistaa kahviporot laitteesta helposti avaamalla kannen ja työntämällä männän loppuun saakka. Huuhtele tämän jälkeen Aeropress ja aseta se kuivumaan. Nyt voit nauttia valmistamastasi herkullisesta kahvista!

Kahvin valmistus on erittäin helppoa Aeropressillä ja lisäksi se ei aiheuta lainkaan sotkua. Nauti höyryävän kuumasta, tuoreesta ja herkullisesta kahvista!

PIKAVALIKKO
Valmistus